- Konu Sahibi Ayxsxenur Amine Su
inşallah kötü bişey çıkmaz. testler yanıltıcı olabiliyor. ben de ikili test yaptırdım. benim de riskli çıktı. 2 gündür moralim çok bozuk. dua ediyorum sadece. amniosentez testini yapmıycam. 1 ay sonra üçlü testi yapıcam. okuduğum kadarıyla herkese aynı şeyler söylenmiş ama kimsenin çocuğunda bir sorun çıkmamış. sen de kendini üzme. Herşey Rabbimin elinde. sen dua et bebeğin için. Rabbim kimseyi çocuğuyla sınamasın.
teşekkür ederim senin kaçta kaç oranda risk çıktı?benim korkum nt yani ense kalınlığım normal olmasına rağmen +yaşımın genç olmasına rağmen böyle bir sonucun çıkması....belki biliyorsunuzdur 2 li test pap_a ve serbest bhcg hormonuyla yaş,gebelik haftası,ense pilisi ölçümü gibi kriterlerin hesaplanmasıyla ortaya çıkan orantısal bir değer bir nevi hesaplama...ama benim yaşıma ve ense kalınlığına göre bu oran 40/1 çok yüksek!ense kalınlığı 1.8 mm o çok iyi ...down sendromunda bu ölçüm 4-5 hatta 6 mm çıkıyor ama benim pap_a çok düşük 0.12 mom...bende ebeyim sana şunu söyleyebilirim ki 2 li testte böyle bir sonuç aldıysam benim 3 lü testte alacağım sonuçta aynı olacak o yüzden erken amniyosentez yaptırdım bunun yanında usg anatomik taramada çok önemli down sendromu olan çocuklarda burun kökü oluşmuyor sadece crl (baş popo mesafesi 80 in üzerine çıktığında oluyor bu çocuklarda ekojenik bağırsak oluyor iyi bir perinatolog tarafından incelenmesi gerekiyor ben amniyosentez yaptırdım o yüzden...şimdi detaylı usg ye gireceğim allahımdan hayırlısını diliyorum inşallah senin içinde öyle olur rabbim çok büyük dua edelim bol bol...