Üçlü Test ve Amniyosentez Yaptıran var mı?

arkadaşlar 3 hafta önce karnımdan su aldırmıştım çünkü down sendromu testlerim iyi çıkmamıştı bugün testimin sonucu için doktora gittiğimde sonuç sağlıklı çıktı fakat ultrasona girdiğimde doktor bebeğimin öldüğünü söyledi morelim çok bozuk 19 haftalık hamileydim ama bebeğimin gelişimi 16.haftada kalmış yarın sabah alıcaklar benden ama büyük olduüu için suni sancı vericeklermiş aranızda bu işlem hakkında bilgisi olan varsa sevinirim çok korkuyorum hayati bi tehlike var mı yada ızdıraplı bişi mi?

arkadaşlar 3 hafta önce karnımdan su aldırmıştım çünkü down sendromu testlerim iyi çıkmamıştı bugün testimin sonucu için doktora gittiğimde sonuç sağlıklı çıktı fakat ultrasona girdiğimde doktor bebeğimin öldüğünü söyledi morelim çok bozuk 19 haftalık hamileydim ama bebeğimin gelişimi 16.haftada kalmış yarın sabah alıcaklar benden ama büyük olduüu için suni sancı vericeklermiş aranızda bu işlem hakkında bilgisi olan varsa sevinirim çok korkuyorum hayati bi tehlike var mı yada ızdıraplı bişi mi?
hayatım işin gerçeği zor birşey biraz cabbar cengaver olmak zorundasın kolay değil hazırlıklı ol canım ben yaşadım benimki 22 haftalık suni sancı ile alındı ama birkaç saat içinde olup bitiyor ayrıntılı okumak istersen sana link atayım canım ama dayanamam dersen okuma sana kalmış

http://www.kadinlarkulubu.com/duyur...ligim-21-haziran-pazartesi-sonlandirildi.html
sana özel hastane özel doktor ve özel hastane tavsiyeederim hiç sürünme devlet hastanelerinde ama tabii imkanın varsa canım
çok geçmiş olsun allah sabır versin

canımdown sendromu için mi yaptırdın amniyosentezi yoksa spina bifida için mi spina için ayrıntılı ultrasonda olup olmadığı belli oluyormuş sende doktorun spina bifida olup ollmadığına ayrıntılı ultrasonda karar veremediği için mi amniyosentez önerdi değerin kaç çıkmıştı canım. bende aynı sorunu yaşıyorum bende down sedromu değil ama spina bifida (afp değeri) riskli çıktı.amniyosentez yapılsın istemedi doktorum ayrıntılı ultrasonda bu belli olur dedi benim içinde kabus dolu günler yaşıyorum.çok ağladım çok üzüldüm.birde bu çok görülen bişey değilmiş. şaşırtıcı bişey çıktı. folik asit kullanan hamilelerde nerdeyse olma ihtimali sıfırmış.ama çıktı işte bende çok üzülüyorum. ben şuan 18+3 teyim bu ayrıntılı ultrasonda 19-21 haftaları arasında yapılıyormuş o zamnı bekliyorum ama çok stresliiym. Allahım yavrularımızı bize bağışlasın.hepimizn sağlıklı bebeişi olu inşallah. beni bilgilendirisen sevinirim canım

hayatım bu spina bifidayı 16 haftalıkken görebilen doktorlar var canım riskli gebelik uzmanına gitsene
çok geçmiş olsun

cok uzuldum canım

yanlız bişe sorcam acaba aminosentezdemi bişe oldu yaparken bebek öldü..saglıklıymış sonucunda o şekilde cıkmış ..,? yanlış bir mudahale olabilir bence biraz araştır ve ustune git konudnun

hayatım bu spina bifidayı 16 haftalıkken görebilen doktorlar var canım riskli gebelik uzmanına gitsene
çok geçmiş olsun

canım benim kendi doktorumun ultrasonu zaten ayrıntılı ultrason ve her kontrolumde bakıyordu ve her seferindew omiriliğini inceledi ve çok ii olduğunu söylemişti. test sonucum çıkınca biraz büyüdüğünde tekrar daha ayrıntılı bakalım dedi. amniyosentez zaten hiç söylemedi bile bana.gerek yok ona dedi. spina bifida için bakalım bu hafta tekar bakıcak. ama benim içim rahat etmeyeceği için başka bi doktordan da randevu aldım. haftaya da o bakacak.inşallah sonuç temiz çıkar dualarınızı esirgemeyin

canım çok üzüldüm mesajını okuduğumdan beri kendimde değilim. Allah sabır versin. çok zor bi durum.Amniyosentez sonucunda mı oldu acaba insanın aklına bişey gelmiyo başka. Allah tekrar tekrar sabır versin. canım

canım benim kendi doktorumun ultrasonu zaten ayrıntılı ultrason ve her kontrolumde bakıyordu ve her seferindew omiriliğini inceledi ve çok ii olduğunu söylemişti. test sonucum çıkınca biraz büyüdüğünde tekrar daha ayrıntılı bakalım dedi. amniyosentez zaten hiç söylemedi bile bana.gerek yok ona dedi. spina bifida için bakalım bu hafta tekar bakıcak. ama benim içim rahat etmeyeceği için başka bi doktordan da randevu aldım. haftaya da o bakacak.inşallah sonuç temiz çıkar dualarınızı esirgemeyin

anladım canım ama yinede başka bir doktora daha gitmen iyi olmuş hayırlı haberler inşallah sağlıkla

merhaba arkadaslar bende ıkılı testım1/9687çıktısonra üçlü testi devlet hastanesinde yaptırdım sonuç 1/220 çıktı devlet hastanesi amnisentese gönderdi kendi doktoruma sordum ben üçlü testlerin sonucuna güvenmıyorumdedi ve gerek yok dedi ben tekrar özelde üçlü test yaptırdım sonuç1/624 çıktı doktor güzel sorun yok dedi ama içimde şüphe kaldı biri iyi biri kötü sonuç vardı tekrar devlete gittim test yaptırdım oda 1/390 çıktı 3 farklı sonuç doktoruma söyledim sen bu cocugu aldıracanmı dedi yok dedik içini ferah tut o zaman dedi sonra detaylı ultrason cektır ondada belli olur dedi bende yaptırdım temiz cıktı şimdi 2 ayım kaldı beklıyoruz sizde çıkan sonuçlarını yazarmısınız

Son düzenleme:
arkadaşlar benim de 3 lü test sonucum;
spina bifida 1:7100
down sendromu 1:5100
trisomi 1:18424
doktorum normal dedi ama sizde
bilgilendirirseniz sevinirim

Ben daha çok yeni üyeyim.mayısta bi oğluşum olacak insaallah.3 lü test sonucum 1.50 ve doktorum çok yüksek hemen amniyosentez ol dedi.Bende 22 aralıkta oldum ve dün sonucumu aldım.okadar çokkkkkkkk üzülmüştümki bir ayımm zindandı resmen ama çokkk şükür sonucum temiz çıktı.rabbim herkesin yardımcısı olsun .Bu siteyi kuranlardan ve bu konuyu açanlardan allah razı olsun.bana çok büyük destek oldunuz arkadaşlar.bende bu sonucu yazmayı kendime borç bildim. benim gibi kendine destek arayanlar için bire bir.1.50 yani 50 kadından biriydimm.kimsenin hiç bir anne adayının bu durumu yaşamasını istemem.Allahımm herkesin yardımcısı olsun.:32:

Ben daha çok yeni üyeyim.mayısta bi oğluşum olacak insaallah.3 lü test sonucum 1.50 ve doktorum çok yüksek hemen amniyosentez ol dedi.Bende 22 aralıkta oldum ve dün sonucumu aldım.okadar çokkkkkkkk üzülmüştümki bir ayımm zindandı resmen ama çokkk şükür sonucum temiz çıktı.rabbim herkesin yardımcısı olsun .Bu siteyi kuranlardan ve bu konuyu açanlardan allah razı olsun.bana çok büyük destek oldunuz arkadaşlar.bende bu sonucu yazmayı kendime borç bildim. benim gibi kendine destek arayanlar için bire bir.1.50 yani 50 kadından biriydimm.kimsenin hiç bir anne adayının bu durumu yaşamasını istemem.Allahımm herkesin yardımcısı olsun.:32:

:64::64:inan çok sewindim, nasıl duygulandım anlatamam. beklemenin çok zor olduğunu çok iyi bilirim ben. hergün kahroluyor insan. ne mutlu sana. artık bebeğini üzme annesi...oda çok üzülmüştür seninle... darısı tüm sonuç bekleyen gebişlere olsun...sağlıklınesillerimiz olsun.:nazar::nazar:

:64::64:inan çok sewindim, nasıl duygulandım anlatamam. beklemenin çok zor olduğunu çok iyi bilirim ben. hergün kahroluyor insan. ne mutlu sana. artık bebeğini üzme annesi...oda çok üzülmüştür seninle... darısı tüm sonuç bekleyen gebişlere olsun...sağlıklınesillerimiz olsun.:nazar::nazar:

senin durumunuda okudum arkadaşım çok üzüldümm derdini açıp üzmek değil seni amacım.ilk okuduğumda gözlerimden yaşlar süzüldü.çok duygulandım.çekeceğimiz varsa çekeceğiz.yapacak hiçbirseyimiz yok.umarım çok güzel günler görürsün ve bugunleri unuttursun rabbim sana.sağlıklı sıhatli evlatlar versinn rabbim hiç kimseyi üzmesinn:79:

çarşamba günü doktorumla görüştüm down sendromu yok sonuçların temiz fakat diğer incelemeler var onları rapor edeceğiz onlar daha çıkmadı dedi. başka nelere bakıyorlarki bilen varmı acaba.benim sadce down senromu riskim vardı ama ?....40:

çarşamba günü doktorumla görüştüm down sendromu yok sonuçların temiz fakat diğer incelemeler var onları rapor edeceğiz onlar daha çıkmadı dedi. başka nelere bakıyorlarki bilen varmı acaba.benim sadce down senromu riskim vardı ama ?....40:

trisonmy 18 falan br kaç şey daha bakılıyor sanırım.
korkma ama hepisi iyidir yoksa sana bişey demezler erkenden :)))))
ben yine hamişim tatlım, hiç düşünmüyorum bile yaşadıklarımı inan. artık bebeğim sağlıklı olsun diye düşünüyorum. tek dileğim bu.

trisonmy 18 falan br kaç şey daha bakılıyor sanırım.
korkma ama hepisi iyidir yoksa sana bişey demezler erkenden :)))))
ben yine hamişim tatlım, hiç düşünmüyorum bile yaşadıklarımı inan. artık bebeğim sağlıklı olsun diye düşünüyorum. tek dileğim bu.

canım benim çok sevindimm.kaç aylıksın.duam bu bebişin sağlıklı olması.dileklerin kabul olsun .rabbim birdaha acı yaşatmasın.kötü bir sonuç yaşama rağmen insanların sevinçlerine ortak olmanda beni duygulandırdı.çok teşekkür ederim canımm temennilerin için....:54:

canım benim çok sevindimm.kaç aylıksın.duam bu bebişin sağlıklı olması.dileklerin kabul olsun .rabbim birdaha acı yaşatmasın.kötü bir sonuç yaşama rağmen insanların sevinçlerine ortak olmanda beni duygulandırdı.çok teşekkür ederim canımm temennilerin için....:54:

bugün tam 7 hafta olduk teysesi. çok miniğiz daha. 1 martta cvs tarihimiz. pek bişey kalmadı. çok umutluyum. umarım hayalalerim bir kere daha suya düşmez...
yaşadıklarımı anlatıp başkalarına faydalı olmak mutluluk veriyor bana çünkü insanlar bilmedikleri şeylerden korkarlar. paylaştıkça korku endişede azalır gibi geliyor...:nazar:

bugün tam 7 hafta olduk teysesi. çok miniğiz daha. 1 martta cvs tarihimiz. pek bişey kalmadı. çok umutluyum. umarım hayalalerim bir kere daha suya düşmez...
yaşadıklarımı anlatıp başkalarına faydalı olmak mutluluk veriyor bana çünkü insanlar bilmedikleri şeylerden korkarlar. paylaştıkça korku endişede azalır gibi geliyor...:nazar:

oyy yy canımm yerim onu ben.sen hiç dert etme inanki bukez hersey çok guzel olacak.1 martta sonuçlarını bana mutlaka ulaştır olurmu?dualarım seninle.
çok haklısın ben burda senin ve bir çok kişinin yazdıklarıyla biraz daha cesaretlendim.ogunleri atlatmama çok faydası oldu oyuzden duacınızım..Allah a emanet ol arkadaşım..:90:

arkadaşlar benim ikili testim gayet güzel çıkmıştı 1:12400 dü ve bebeğin ense kalınlığıda normaldi ardından bir ay sonra 3lü test yaptırdım 1:400 çıktı başta dr.um normal dedi ama yinede 4lü test yapıp rahatlayalım dedi tamam dedik hemen ertesi gün 4lü testim yapıldı ve sonuç benim için facia 1:43 hemen amniyosentez dedi dr. korkarakta olsa cuma günü amniyosentezim yapıldı şimdi iğnenin girdiği yer hafif hafif sancıyor..

Benim için dua edin arkadaşlar ..Bebeğim sağlıklı olsun.. düşünmekten ağlamaktan yoruldum artık ..
Allah bebek bekleyenlerin kucağını boş bırakmasın sağlıklı bir şekilde alalım yavrularımızı kollarımıza ..

Kızlar, benim 3 lü tarama sonuçlarımda bunlar yazıyor normal mi, ben anlıyamadım.

ALFA-FETO PROTEIN (AFP) 35.7
ESTRIOL (E3) 5.66
DILISYON BETA-HCG 24741

Bunlar normal mi kızlar.

Back
X