Üçlü Test ve Amniyosentez Yaptıran var mı?

pekı sen ne yaptın aldırdınmı bebegını.kac aylıktın ozaman

17 haftalıktım. ama benim bebeğimin cinsiyeti bile net değildi. yani üreme organları gelişmeyecek dediler. offff çok fenaydı durum yani. 7 ay geçti üstünden canım hala acıyor. ilk bebeğimdi. resmen cezalandırıldım diyordum., ama hayat bu... şimdi tekrar hamile kalmak için çabalıyorum...

en güzel detaylı bilgiyi genetikçiden alabilirsin canım. mutlaka vakit kaybetmeden danış bi genetikçiye. bende turner sendromu çıktı. rastlantısal bi genetik bozukluk. umutlarım hayallerim yıkıldı o an duyduğumda. bende doçente gitmiştim test ve değerlendirme için. ultrasonda hiiiç birşey yoktu. gerçektende görünüşte yoktu. ama doğum sanrası kulakların gelişmediği kepçelerin kanalların oluşmadığı ve turnerın olduğu ispatlandı.
moralini bozma canım. belkide bunun çeşitleri vardır. bilemeyiz işte... al raporunu git konuş. için rahatlasın.

cocuk yasıyormu pekı.bana sendrom falan demedıler.resıprokal translokasyon dedıler.cok kısıye sorduk.herkes bısey soyluyor.okadar zor durumdayımkı.zaten panık atak hastasıyım.benımkı dollenme sırasında olmus.kromozomlardakı ter degısıklıgı yani.bılemıyorum ama zaten bes ayıda gecıyor nerdeyse benımkı.aldırmakda kotu olur.cok zor durumdayım ben

cocuk yasıyormu pekı.bana sendrom falan demedıler.resıprokal translokasyon dedıler.cok kısıye sorduk.herkes bısey soyluyor.okadar zor durumdayımkı.zaten panık atak hastasıyım.benımkı dollenme sırasında olmus.kromozomlardakı ter degısıklıgı yani.bılemıyorum ama zaten bes ayıda gecıyor nerdeyse benımkı.aldırmakda kotu olur.cok zor durumdayım ben

benimkide döllenme sırasında olan bişeymiş. normal doğum yaparak bebeğimi aldırdım ben. tam 7 ay oldu.

çok zor bi durum canım. çok iyi anlıyorum seni. Tanımnmış iyi bi dr. bulup, dediğine inanmanız lazım artık iyi veya kötü. kapalı bir kutu...bilemezsin ki kesin ne olacağını...off offf...

hayatım anladığım kadaırla kromozomlarda yer değişikliği var ve birçok sendroma neden olabilir bebekte milyon tane sendrom var hayatım bir araştır bak nette genelde mental retardasyon oluyor bu tip çocuklarda yada spastisite artık size kalmış canım sonladırmak yada sonlandırmamak bende 21haftalıkken bebeğimi sonlandırdım canım dandy walker vardı benimkinde bu konuda çok iyi bir doktor bulman gerek canım hangi ildesin sen

hayatım anladığım kadaırla kromozomlarda yer değişikliği var ve birçok sendroma neden olabilir bebekte milyon tane sendrom var hayatım bir araştır bak nette genelde mental retardasyon oluyor bu tip çocuklarda yada spastisite artık size kalmış canım sonladırmak yada sonlandırmamak bende 21haftalıkken bebeğimi sonlandırdım canım dandy walker vardı benimkinde bu konuda çok iyi bir doktor bulman gerek canım hangi ildesin sen

ankaradayım doktorumda prof. cokıyı bır doktor.ve onun kararaı devam etmek.almaya gerek yok dıyor

ankaradayım doktorumda prof. cokıyı bır doktor.ve onun kararaı devam etmek.almaya gerek yok dıyor

doktorun riskli gebelik uzmanı mı canım bu çok önemli benimki öyleydi izmirde bile toplasan 3 tane riskli gebelik uzmanı var doktorunun riskli gebelik uzmanı olmasına dikkat diğerleri anlamıyorlar canım inan bana tecrübeyle sabittir yaşadıklarımı yazsam sana roman olur izmirdeki 3tanesine de gittim ben biri prof teşhis koyamadı yok bir şey dedi ona inanıp doğursaydım şimdi büyümeyen yürümeyen konuşamayan duymayan bir çocuğum olacaktı canım ona da eziyet bir hayat yani onun için doktor çok önemli

doktorun riskli gebelik uzmanı mı canım bu çok önemli benimki öyleydi izmirde bile toplasan 3 tane riskli gebelik uzmanı var doktorunun riskli gebelik uzmanı olmasına dikkat diğerleri anlamıyorlar canım inan bana tecrübeyle sabittir yaşadıklarımı yazsam sana roman olur izmirdeki 3tanesine de gittim ben biri prof teşhis koyamadı yok bir şey dedi ona inanıp doğursaydım şimdi büyümeyen yürümeyen konuşamayan duymayan bir çocuğum olacaktı canım ona da eziyet bir hayat yani onun için doktor çok önemli

sıze ne teshıs konulmustu neden alındı bebegınız

kesilikle katılıyorum tatlım. riskli gebelik uzmanı hatta doğmamış bebek uzmanı gerekiyor bu teşhisi koyup karar verme aşamasında. bende var ya, hiç tereddüt edilmedi. sabah 11 gibi teşhisi koymuşlar aldık raporu doktordan. hemen heyete aldırmak için başvurduk. çünkü işin erbabıydı doktorlar çok emindim. oğlakla cvs doktorumuz aynı bu arada...

baska basına boyle bısey gelen varmı

sen forumda arama yaptır kromozom anomali bebekler filan yaz arat
46 kromozomu doğru düzgün olanla 2 tanesinin yerlerinde değişiklik olan arasında mutlaka bir fark olacaktır iyi araştır doktorun riskli gebelik uzmanı mı yanıt yazmadın

Yaşadıklarını takip ediyorum dorti..benimde ikili testim normal olmasına rağmen üçlü testim yüksek riskli çıktı,hemen amniyosentez önediler ama yaptırmadım.Sonuçta hastada olsa sağlıklıda olsa benim bu bebek..bir insanın hastalanması veya ne bileyim bir bebekte kalıcı zeka özürü olması bir ateşli hastalık veya travmaya bakabilir diye düşünüyorum ben..
hangimizde genetik ne problemler vardır kimbilir.ama senin ki özel bir durum.
iyi bir genetik hocasıyla görüş,kendi doktorunun da önerilerini al ve vicdanının da sesini dinle ,Allah yardımcımız olsun

baska basına boyle bısey gelen varmı

Arkadaşım bizimde ikili testimiz çok iyiyken üçlütestimiz riskli çıktı.18.haftadayız.Amniyosentez dediler.İki ayrı doktor bu haftada ense kalınlıklarını farklı ölçtü.Bizde mutlaka riskli gebelik uzmanı perinatolog birini aradık bulduk sonunda cumaya randevumuz var.Riskli gebelik uzmanı perinatolog biri ancak bize kılavuz olur diye düşünüyoruz.Allah tüm sıkıntılı olanlar yardım etsin.Amniyosenteze bile insan karar veremiyor ya düşerse diye.Hangi doktora inanacağımızı şaştık.En iyisi bu işte bir numara birine gitmek.Allah hepimize yardım etsin.

Son düzenleme:
canım valla sen bilirisn ama rskin kaç çıktı bilemiyorum ben yaptırdım
ense kalınlığı için arada bu kadar fark çıkması şaşrıtıcı doğrusu
benim doktorum anomalik için radyoloji uzmanına güvenmem demişti ancak çok çok iyi radyoloji uzmanlarıda var onalrıda gö ardı etmemek lazım
senin down sendromu riskin kaç canım ?

Bizim 204 te 1 .

canım valla sen bilirisn ama rskin kaç çıktı bilemiyorum ben yaptırdım
ense kalınlığı için arada bu kadar fark çıkması şaşrıtıcı doğrusu
benim doktorum anomalik için radyoloji uzmanına güvenmem demişti ancak çok çok iyi radyoloji uzmanlarıda var onalrıda gö ardı etmemek lazım
senin down sendromu riskin kaç canım ?[/QUObenım amnıyosentez sonucumda ıkı kromozomda yer degısıklıgı cıktı.yani 2. ve 9. kromozomlarda yer degısıklıgı varmıs.buda bebekte dogumdan sonra rısklere yol acarmıs.kesın olmadıgını soyluyor genetıkcıler ama yınede ınsanın beynını kemıren seylerı aklımıza sokuyolar.yok cocuk ıkı uc yasına gelınce rıskler ortaya cıkarmıs.zeka gerılıgı gelısme bozuklugu falan.ama ayrıntılı ultrasonumda hıcbır sorun cıkmadı.sız boyle bısey duydunuzmu.bana gebelıgımın sonlandırılmasını bıle ıma ettı genetıkcı kadın.bebegım bes aylık oldu.ama ben aldırmak ıstemıyorum:53:

canım ilk kez duydum bunu genetik olarak ne anlama geliyor bilemiyorum bu konuda uzaman birkaç dr la görüş istersen ciddi bir durum allah yardımcın olsun üzülme herşeyin bir çaresi var

Bizim 204 te 1 .

canım benimde :172 idi düşük riski 1:200 . sorunlu gebelikse zaten düşecektir . uzman bir elde bir sorun olmuyor amniyosentez. ben yaptırmamayı göze alamadım açıkçası. ilk 24 saat çok öenmli ağır iş vs yapamaycaksın 3 gun dinlenme şart . hayrlısı olsun cnm . bende ki ense klınlıgıda cok inceydi ama gel gör ki 4 lü test de sorunlu çıktı . 2 doktorda detyalı usg de sorun yok desede yaptırdık eşimle . hemde taa ist. la gittik burdan. neyse zor günlerdi geçti gitti. darısı tüm annelerin başına.

benım amnıyosentez sonucumda resıprokal translokasyon yani 2. ve 9. kromozomlarda yer degısıklıgı cıktı.bebegım bes aylık.genetıkcı kadın aldırmamı ıma ettı.rısklerın yuzde bes veya on oldugu soylendı.ayrıntılı ultrasonumda bebegımde bır sorun cıkmadı.doktorum gebelıge devam dedı ama genetıkcı aklımı karıstırıyo.çok korkuyorum.ne olur bana bır akıl verın.

canım bende bu konuda uzman 2 doktora daha gitmelisin

merhaba, öncelikle Allah sağlıkla yavrularınızı kucağınıza almayı nasip etsin. en doğum yapalı 3 ay oldu, ikili testte 250 de 1 ihtimal çıktı sıvı aldır 3 lü teste gerek yok dedi doktor, gitmedik ,sonuç ne olursa olsun aldıramayacağımı biliyordum, 7 yaşında bir kızım var nasıl aldırabilrdim ki,sonuçta Allah neyi layık görüyorsa onu yaşıyoruz, hep kafamdaki ya sakat derlerse dayanamayıp aldırırsam büyük kızıma birşey olursa ne yapabilirim? sonuçta hiçbirşeyin garantisi yok kızım sakatlansa bu yaşından sonra onu öldürecekmiydim? kafamda zonklayan soruların sonunda düşünmemeye karar verdim kızım çok istiyordu kardeşini 9 ay çatladı resmen, hep dua ettim sırf kızımın kardeş özlemi için , şimdi Allah ımın hediyesi,mucizesi dünyalar tatlısı ,şuan için sağlıklı bir kızım daha var çok şükür,ileride hayat ne getirir bilinmez ama canlı olduğunu bile bile kıyamazdım ona ,engellide olsa başımın tacı olacaktı,sonuçta hepsi emanet bize, hayatı biraz basit düşünmek gerekiyor yoksa kafayı yer insan. Allah kimseyi sağlıkla,evlatla terbiye etmesin çok zor,etrafımda var arkadaşlarım Allah sabır versin gerçekten zor,her nefes için binlerce şükretmek ve hiçbirşeye fazla güvenmemek lazım. bir arkadaşımın çocuğu 5 yaşında büyük bir beyin hastalığına yakalandı mesela, garantisi yok ki böyle şeylerin,içinizi ferah tutun, biraz uzattım, hayırlı doğumlar...

merhaba, öncelikle Allah sağlıkla yavrularınızı kucağınıza almayı nasip etsin. en doğum yapalı 3 ay oldu, ikili testte 250 de 1 ihtimal çıktı sıvı aldır 3 lü teste gerek yok dedi doktor, gitmedik ,sonuç ne olursa olsun aldıramayacağımı biliyordum, 7 yaşında bir kızım var nasıl aldırabilrdim ki,sonuçta Allah neyi layık görüyorsa onu yaşıyoruz, hep kafamdaki ya sakat derlerse dayanamayıp aldırırsam büyük kızıma birşey olursa ne yapabilirim? sonuçta hiçbirşeyin garantisi yok kızım sakatlansa bu yaşından sonra onu öldürecekmiydim? kafamda zonklayan soruların sonunda düşünmemeye karar verdim kızım çok istiyordu kardeşini 9 ay çatladı resmen, hep dua ettim sırf kızımın kardeş özlemi için , şimdi Allah ımın hediyesi,mucizesi dünyalar tatlısı ,şuan için sağlıklı bir kızım daha var çok şükür,ileride hayat ne getirir bilinmez ama canlı olduğunu bile bile kıyamazdım ona ,engellide olsa başımın tacı olacaktı,sonuçta hepsi emanet bize, hayatı biraz basit düşünmek gerekiyor yoksa kafayı yer insan. Allah kimseyi sağlıkla,evlatla terbiye etmesin çok zor,etrafımda var arkadaşlarım Allah sabır versin gerçekten zor,her nefes için binlerce şükretmek ve hiçbirşeye fazla güvenmemek lazım. bir arkadaşımın çocuğu 5 yaşında büyük bir beyin hastalığına yakalandı mesela, garantisi yok ki böyle şeylerin,içinizi ferah tutun, biraz uzattım, hayırlı doğumlar...

bebegınız hayırlı olsun.ne rıskı var dedıler sıze hamıleyken.yani bebekte ne gıbı rıskler olur dedıler.bebegınız suan nasıl.saglıgı ıyımı.banada cok rıskler soyledıler.ama aldırmadım bende.sıze ayrıntılı ultrason yaptılarmı

Back
X