Üçlü Test ve Amniyosentez Yaptıran var mı?

Merhabalar 2 gebeligim ultrasonda ense kalinligi 2.3 cikti ilk Dr.hasta olabilir dedi bu arada 2 ay 15 gunluk hamileyim ikinci Dr bunu soylemek icin cok erken 2li Test yapalim ona gore karar veririz dedi aranizda ultrason Yuksek cikipta testleri temiz cikan varmi

merhaba benim 2'li test haftasında 2.6 çıktı ense kalınlığı doktor gayet güzel dedi. Allah Allah hangisi iyi hangisi kötü kafam allak bullak oldu ve trizomi 21 riski 1:18 o yüzden amniyosentez olacağım.
doktorlar 3 mm nin altında oldu mu korkma diyorlar(mış)
senin mesajını okudum elim ayağım kesildi :(

Selamlar,

Bende içim rahatlasın istiyorum. bir yandan çok huzurluyum bir yandan doktorların tepkisi çok can sıkıyor. ilk gebeliğim 26 yaşındayım. kafam karışmasın zaten aldırmıcamdiye ikili üçlü dörtlü vs. amiyosentezde yaptırmadım. 24. haftamıza giriyoruz. mecidiyeköydeki perinatoloji uzmanıymış oraya gittik. daha önce devlette detaylı ultrasna girmiştim. sadece 3 tane risk gördüler burun kemiği yok. böbrekte büyüme ve kalpte parıltı. mecidiyeköydeki uzman kişi bebeğin çok sağlıklı haftasında çok hareketli bir bebek olduğunu söyledi ve ekledi evet burun kemiği yok böbrekte büyüme var ve ben kalbinde iki delik görüyorum ve sağ tarafında atar damarı gözükmüyor dedi. bana söyleyebilir misiniz böyle bir çocuk yaşabilir mi ? anne karnında...

Allah yardımcın olsun diyerek başlamak istiyorum
Ben anlamadım perinatologun söylediğinden. bebeğin sıkıntılarını söylemiş sonrada çok sağlıklı demiş. kafam allak bullak oldu.
2.3 ense kalınlığına bir doktor hasta olabilir diyor
benim 2.6 ense kalınlığıma doktor gayet güzel tam ideal diyor
kafayı bozmak üzereyim bu nedir böyle o mu bu mu
öyle mi böyle mi

merhaba benim 2'li test haftasında 2.6 çıktı ense kalınlığı doktor gayet güzel dedi. Allah Allah hangisi iyi hangisi kötü kafam allak bullak oldu ve trizomi 21 riski 1:18 o yüzden amniyosentez olacağım.
doktorlar 3 mm nin altında oldu mu korkma diyorlar(mış)
senin mesajını okudum elim ayağım kesildi :KK43:

Aynen arkadaşım söylediklerine katılıyorum.3mm nin üzerinde olursa risk büyüyo diyorlar.Benim 3.7 ydi ense kalınlığı 2 ay boyunca öldüm dirildim amniyosentez oldum ilk sonuçlar normal çıktı Rabbime bin şükür.. Tüm kromozomlar 3 hafta sonra belli olucak inş. Şimdi benim gibi üzülen anne adaylarına destek olmak istiyorum.İnşallah senin de bebeğin sağlıklı olur.

herkesin evladını Allah bağışlasın
herkes hakkında hayırlısını diliyorum
inşallah çok güzel haberler duyar bebeğini sağlıkla kucağına alırsın

Amin inşallah hepimiz sağlıkla alırız kucaklarımıza bebeklerimizi.Ben senin de bebeğinde bişey olduğunu düşünmüyorum çünkü ense kalınlığı olmadığı sürece o testlere de inanmıyorum artık.En doğrusu amniyosentez.

Allah yardımcın olsun diyerek başlamak istiyorum
Ben anlamadım perinatologun söylediğinden. bebeğin sıkıntılarını söylemiş sonrada çok sağlıklı demiş. kafam allak bullak oldu.
2.3 ense kalınlığına bir doktor hasta olabilir diyor
benim 2.6 ense kalınlığıma doktor gayet güzel tam ideal diyor
kafayı bozmak üzereyim bu nedir böyle o mu bu mu
öyle mi böyle mi

Bizde anlamadık. İlk detaylı ultrasonumda bukadar olumsuz değildi devlet hastasinde girdim yine benzer anomolileri söylediler ama ense kalınlığı yada atar damarı olmamasını özel muaynanesi olan perinatoloji uzmanına gidince o söyledi. bebeğimizin haftasında olduğunu ama bunlarda %90 DS bebekler olan bulgular dedi. Bilmiyorum. ay başında kendi doktoruma muayneye gideceğim. umarım gelişimi aynı güzellikte devam ediyordur. Eğer doktorun normal dediyse zaten sorun yoktur. Ben açıkçası her türlü çocuğumu elimden geldiği kadarıyla dünayaya getirmek istediğim için 2li,3lü ve 4lü testleri yaptırmamıştım. Elimden gelseydi eğer detaylı ultrasonada girmezdim en azından zaman zaman aklıma gelip üzülmezdim. Ama şimdi çok iyiym bebeğim için alışveriş yapıyorum dua etmeye çalışıyorum. Kötü birşey olduğunada inanmıyorum.

Allah yardımcınız olsun. Içinde iyi hisler varsa emin ol herşey yolunda gidecek. Ben de senin gibi bilmek istemediğim için ikili üçlü testleri yaptırmadım ayrıntılı ultrasonda anomali görüp yine kafamızı karıştırdılar. Türkiye'de tam oranı bilmiyorum ama down sendromu birkaç binde bir görüldüğü halde etrafımızdaki her 10 hamileden 8ine şüphe teşhisi koyuyor doktorlar. Mantıkları biz en kötüsünü söylemek zorundayız. Sizin gibi bilinçli insanlar şüphelerle hareket etmiyor ama öyle çocuk istemem diyip bebeğini sonlandıran hiç azımsanmayacak kadar çok insan var. Bu bebeklerin vebalini nasıl kaldıracaklar? Allah'a sığınıp her hayrın da şerrin de ondan geldiğine teslim olup dua edeceğiz birbirimiz için...

Allah yardımcınız olsun. Içinde iyi hisler varsa emin ol herşey yolunda gidecek. Ben de senin gibi bilmek istemediğim için ikili üçlü testleri yaptırmadım ayrıntılı ultrasonda anomali görüp yine kafamızı karıştırdılar. Türkiye'de tam oranı bilmiyorum ama down sendromu birkaç binde bir görüldüğü halde etrafımızdaki her 10 hamileden 8ine şüphe teşhisi koyuyor doktorlar. Mantıkları biz en kötüsünü söylemek zorundayız. Sizin gibi bilinçli insanlar şüphelerle hareket etmiyor ama öyle çocuk istemem diyip bebeğini sonlandıran hiç azımsanmayacak kadar çok insan var. Bu bebeklerin vebalini nasıl kaldıracaklar? Allah'a sığınıp her hayrın da şerrin de ondan geldiğine teslim olup dua edeceğiz birbirimiz için...

Cok.guzel yazmissiniz agziniza sağlık Allah kimseye kaldiramayacagi yuk vermez sabrini versin yeter eger kaderimizde varsa gonul ister sagligi sihati dort dortluk olsun ama.oyle yada boyle her turlu yawrumuz.olacak yeterki.bakma gucum olsun Rabbim yardimcimiz olsun.

Ben bu konuda hatları net düşünceler taşıdığım için ve ayrıca ailemde engelli bir insanla büyümenin vermiş olduğu sonsuz tecrübeyle diyebilirim ki günah vebal meselesini yargılamamak lazım.
Çünkü bu konu Rabbimle o kişi arasında
bazılarına göre bilinçli davranış çocuğu dünyaya getirmek bazılarına göreyse çocuğun doğmasına engel olmaktır.
Allah herkes hakkında hayırlısını versin.

Sağlıklı olup sadece şüphe neticesinde sonlandırılan gebelikleri kastettim aslında. Karşı komşumun kızının gebeliğinde bebeğin bacaklarının olmadığı ve amniyosentez yapılması gerektiği söylenmiş. Aile amniyosentez yaptırıyor ancak düşükle sonuçlanıyor. Bebek düştüğünde farkediyorlar ki bebeğin gayet 2 bacağı da var. Diğer konuda başımıza gelmeden rahat rahat konuşmak kolay elbette. Dediğiniz gibi yaşayan bilir. Ama Allah kimseye kaldıramayacağından fazla yük yüklemez. Mutlaka çok zordur. Hem maddi hem manevi olarak.

Evet bir insan hayatina son vermek gunah bana gore dinime göre bireysel dusuncem inancım baskasiylada bunu paylasip yaymam lazim ama yapip yapmamak kendi dusuncesi bu benim net dusuncem ozurlu bir insanla bireyle cocukla bebekle ugrasmak cok zordur Allah yardimciniz olsun bizim ailemizdede var gozonunde akla geldikce.insan zate uzuluyor ama hasta diyede doktorlarin meshur deyimi tahliye edemiyoruz dunyadan aozlem hanimin dedigi gibi hic.bir hastalığı olmayan nice saglikli bebekler olduruyorlar yazik gunah dogmadan yasam.hakki elinden aliniyor ailelerin psikolojisi bozuluyor kahroluyor

Malesef çok erken sevinmişim.bugün ayrıntılı ultrasona girdim,bebeğimin organlarında bişey yok ama ense kalınlığı azalmamış tersine artarak 6.2 mm olmuş.Bu da bi çok kromozomsal hastalığın varlığını düşündürüyor.amniyosentezde ılk sonuclar normaldi yani down sendromu yoktu ama ayrıntılı sonuçlar hala çıkmadı onun üstüne ense kalınlığı devam ettiği için 'array' diye çok ayrıntılı kromozom taraması yapcaklarmıs.Sonuçlar bu hafta cuma ya da haftaya pazartesi çıkcakmış ama o kadar laçka olduki artık duygularım,düşüncelerim,dua etmeye bile halim yok ümitsizleştim iyice:S

Malesef çok erken sevinmişim.bugün ayrıntılı ultrasona girdim,bebeğimin organlarında bişey yok ama ense kalınlığı azalmamış tersine artarak 6.2 mm olmuş.Bu da bi çok kromozomsal hastalığın varlığını düşündürüyor.amniyosentezde ılk sonuclar normaldi yani down sendromu yoktu ama ayrıntılı sonuçlar hala çıkmadı onun üstüne ense kalınlığı devam ettiği için 'array' diye çok ayrıntılı kromozom taraması yapcaklarmıs.Sonuçlar bu hafta cuma ya da haftaya pazartesi çıkcakmış ama o kadar laçka olduki artık duygularım,düşüncelerim,dua etmeye bile halim yok ümitsizleştim iyice:S

Hic.uzulme. bisey yoktur insaAllah sen icini ferah tut sen uzuldukce bebeginde uzuluyor herseyin basi.moral dua hic bir sey cikmayacak.bak.görürsün

Allah razı olsun arkadaşım.Allah hepimizin evlatlarını sağlıkla hayırla bizlere bağışlasın.Bu benim imtihanım sanırım yani ben bunu yaşamak durumundayım artık o şekilde düşünüyorum üzülüyorum bi yandan çaresizlikle teslimiyet karışıo birbrine.İnşAllah dediğin dua saatine denk gelir iyi olur herşey:(

Allah razı olsun arkadaşım.Allah hepimizin evlatlarını sağlıkla hayırla bizlere bağışlasın.Bu benim imtihanım sanırım yani ben bunu yaşamak durumundayım artık o şekilde düşünüyorum üzülüyorum bi yandan çaresizlikle teslimiyet karışıo birbrine.İnşAllah dediğin dua saatine denk gelir iyi olur herşey:KK43:

Ya bilmiyorum ama benim.bebegimede bisuru sey soylediler ben amniyosentez yaptirmadim bilmiyorum.varsa var yoksa yok.yawrumda birsey yoksa dunyanin en mutlu ve varlikli insani.olacagim benimde 21. Haftada ense kalin dediler 6 mm yazıyor acaba herkesin bu sekilde olma.ihtimali.yokmudur belkide bosuna.kuruntu doktorlar uzerinden nekadar sorumluluk.atarsa okadar hastasina karsi rahat olacak.birde bu.acidan.dusun yawrum.daha yeni gelisuyir en azindan ense kalinligi bi ihtimal benim.kizima.bi.dunya olumsuzluklar sayip ayak ustu oldurduler uzme sakin kendini

ne olursa olsun Allahın bize emaneti onlar.Sen çok daha olgun ve güzel düşünüyosun maşallah.Ben üzülsem de kabullenmem zor olsa da sonuçta aldırmak gibi bi düşüncemiz yok inşallah.Allah sağlıklısını versin inşallah.

Dualarım sizinle olacak. Allah'ın izniyle hiçbir şey yoktur. Diğer arkadaşın da dediği gibi doktorlar sadece üzerilerinden sorumluluk atıyorlar. Eskiden kötü durumlar hastanın yüzüne söylenmez morali bozulmasın diye yakınına söylenirdi. Artık umurlarında değil psikolojimiz dan dun herşeyi söylüyorlar en ufacık şüphede. Geçenlerde fikir almak için çocuk cerrahı ile görüştük bebeğimiz doğar doğmaz ameliyata alınacakmış riskler nedir diye. Bizi o kadar rahatlattı ki çok ufak probleminiz hiç önemi yok diye. Bize kadın doğum profesörü kromozomal hastalık riskini %30-40 diye çok yüksek bir oran verdi çok şükür sonuç temiz çıktı diyince verdikleri risk oranına alaycı bir şekilde güldü. Kadın doğumcuların üzerinde baskı var hep en kötüyü söylerler dedi. Hepimiz inşallah sağlıkla kavuşuruz evlatlarımıza. Her hayırda bir şer her şerde bir hayır vardır. Çok stresli bir süre geçirdim ama keşke yaşamasaydım demiyorum, böylelikle elimizdeki şeylerin kıymetini anlamamız sağlandı.

Rabbim razı olsun sizden.Çok güzel düşünüyorsunuz dün öğrendiğimde iyice ümitsizliğe düşmüşütm dua etmek bile gelmiyordu içimden demekki bunu yaşamam gerekiyor kaçış yok diye ama şimdi olumlu da olabilir allahın izniyle diyorum.

Merhaba arkadaşlar,
Hamileliğin 11. Haftasondayım 12. Haftaya gireceğim. Cuma günü rutin kontrol için kadın doktoruna gittim ve istenmeyen bir durumla karşılaştım. Doktor ense suyunu yani kalınlık olarak normalden fazla dedi. Ve gün içinde ultorasonografi ye gittik sanırım biraz Detaylı ultrason bu, herneyse orda ense kalınlığı 3.7 mm olarak belirlendi ve kordon damarlarının biri tek görünüyor belirtisi var. 3 hafta sonra test uygulanacakmış bilmiyorum ikili mi yapacaklar Yada cvs mi ? Sizce böyle durum başına gelen var mı ? Ultorasonografi ye göre down riski 1:202 yazıyor . Yardımcı olacak arkadaşlar varmı belirsizlik inan çok kötü. Şimdiden teşekkür ediyorum

Merhaba arkadaşlar,
Hamileliğin 11. Haftasondayım 12. Haftaya gireceğim. Cuma günü rutin kontrol için kadın doktoruna gittim ve istenmeyen bir durumla karşılaştım. Doktor ense suyunu yani kalınlık olarak normalden fazla dedi. Ve gün içinde ultorasonografi ye gittik sanırım biraz Detaylı ultrason bu, herneyse orda ense kalınlığı 3.7 mm olarak belirlendi ve kordon damarlarının biri tek görünüyor belirtisi var. 3 hafta sonra test uygulanacakmış bilmiyorum ikili mi yapacaklar Yada cvs mi ? Sizce böyle durum başına gelen var mı ? Ultorasonografi ye göre down riski 1:202 yazıyor . Yardımcı olacak arkadaşlar varmı belirsizlik inan çok kötü. Şimdiden teşekkür ediyorum

Çok geçmiş olsun. Eğer büyüme devam ediyorsa takiplerde büyük ihtimalle amniyosentez önerecektir. ikili ve üçlü yaptırmadığım için hiç bir bilgim yok maalesef kordon damarlarından biri benim bebeğimde de yok. sağ atar damar gözükmüyor demişti peritanoloji uzamanı ama çok şükür gelişminde bir problem yok. genelde olmadığı zaman gelişimde problem yaratıyormuş ama bizim haftasında gözküyor şuan. Genelde nettede araştırdığım üzere bazı gebeliklerde bir damar olmayabiliyor. herkesin gebeliği bir biriyle bir gitmiyor sonuçta. umarım hayırlı haberlerinizi alırız bebeğinizle beraber.

Back
X