Üçlü Test ve Amniyosentez Yaptıran var mı?

anladığım kadarıyla herkese risk çıkıyor.gönlünüzü ferah tutun.ayrıntılı ultrasyona girin karakteristik özellikleri var down sendromunun onlar yoksa telaş etcek bir şey yok bence.herkes için hayırlısı olsun Sağlıkla dünyaya gelsinler.

Selam kızlar aranıza yeni katildım.oncelikle rabbim hepimize saglikli hayirli evlatlar versin insallah(amin).benim 2 li test riskli cikti 230 da 1 seklinde ve aminiyosentez onerdi doktorum kafam allak bullak degerlendirirmisiniz aminiyosentez yaptirmalimiyim bu arada yaş 34-35. Dusuk riskindende cok korkuyorum
Merhaba
Yaşınızdan dolayı doktorlar potansiyel kromozomal hastalıklı bebek gözüyle bakıp sizleri de gereksiz yere endişelendiriyorlar. Test sonucunuz olan 1/230u yüksek risk olarak görüp amniyosentez sonrası düşük riski olan 1/200ü düşük risk grubunda değerlendiriyorlar. Emin ellerde yapılınca amniyosentez sonrası düşük riski yüksek değil ama yine de öyle bir risk var. Bence ayrıntılı ultrasona girmeden, orada herhangi bir anomali gözlemlenmediği sürece amniyosentez çok da gerekli değil. Tabi bu biraz sizin kararınızla da ilgili. Böyle bir risk durumunda nasıl bir karar alırsınız? Artık içinizde hissetmeye başladığınız bebeğinizin hayatını sonlandırmak gibi bir seçenek düşünür müsünüz? Herşey Rabbimizin ol demesiyle olmuyor mu? Bol bol dua edin bu mübarek gecede Allah dualarımızı kabul etsin, hepimizi sağlıklı evlatlar nasip etsin.

Merhaba
Yaşınızdan dolayı doktorlar potansiyel kromozomal hastalıklı bebek gözüyle bakıp sizleri de gereksiz yere endişelendiriyorlar. Test sonucunuz olan 1/230u yüksek risk olarak görüp amniyosentez sonrası düşük riski olan 1/200ü düşük risk grubunda değerlendiriyorlar. Emin ellerde yapılınca amniyosentez sonrası düşük riski yüksek değil ama yine de öyle bir risk var. Bence ayrıntılı ultrasona girmeden, orada herhangi bir anomali gözlemlenmediği sürece amniyosentez çok da gerekli değil. Tabi bu biraz sizin kararınızla da ilgili. Böyle bir risk durumunda nasıl bir karar alırsınız? Artık içinizde hissetmeye başladığınız bebeğinizin hayatını sonlandırmak gibi bir seçenek düşünür müsünüz? Herşey Rabbimizin ol demesiyle olmuyor mu? Bol bol dua edin bu mübarek gecede Allah dualarımızı kabul etsin, hepimizi sağlıklı evlatlar nasip etsin.

evet mutlaka riskli bir işlem ancak yaşayan birisi olarak söylüyorumki bu işlemde doktor çok önemli ben amniyosentez olduğumun hemen ertesi günü okuluma gittim çatır çatır der sanlattım .doktor izin verdi kendini kasmana gerek yok dedi, ve çok şükürki ben ne işlem sırasında ne de sonrasında hiç bir ağrı hissetmedim ve dediğim gibi hemen sabahında işe başladım. doktor iyiyse koldan kan aldırmak kadar kolay ve risksiz bir işlembence. Hatta bundan sonra nasip olursa 2. çocugumda hiç bir şekilde tarama testi yaptırmıycam 4. ayımda direk amniyosentez yaptırcam

merhabalar
2'li testimde kombine riskim 1/18 di ense kalınlığı 2.6 yaş 36
amniyosentez oldum iyiki de olmuşum çünkü yaş riskim vardı
iyi bir hoca buldum ve yaptırdım. çok şükür temiz sonuç geldi.
Herkese hayırlı doğumlar sağlıklı günler dilerim

Amniyosentez yaptıranları okuyunca bende yaptirsammi diyorum kafam karıştı.Amniyosentezden korktuğum icin prenatest yaptırdım bakalım daha gelmedi sonuç.Sizce bide amniyosentez yaptirmalimiyim?Yoksa prenatest sonucuna mı guvenmeliyim?
hamileliğimin 21.haftası ama bebekte koroid plexus kisti (16 ve 20 mm) ayrıca birde böbreklerde 4,68 mm genişleme var

Amniyosentez yaptıranları okuyunca bende yaptirsammi diyorum kafam karıştı.Amniyosentezden korktuğum icin prenatest yaptırdım bakalım daha gelmedi sonuç.Sizce bide amniyosentez yaptirmalimiyim?Yoksa prenatest sonucuna mı guvenmeliyim?
hamileliğimin 21.hafsukur.a bebekte koroid plexus kisti (16 ve 20 mm) ayrıca birde böbreklerde 4,68 mm genişleme var
Benim doktorum prena test yaptiran cogu kisi sonrasinda amniyosentez yaptirmak zorunda kaliyo diye onermemisti. Ben de sonucu 100/100 oldugu icin direk amniyosentez dedim hic aci cekmedim sonrasinda agrim olmadi normal hayatima devam ettim iki gun sonra fish yontemiyle erken sonucu aldik temiz cikti cok sukur.prena testte yuzde doksan dokuz güvenilir oldugu icin sonucunu bi bekle zaten kotu bi sey cikarsa amniyosentezi zorunlu olarak yapiyolar resmi olarak yapmak zorundalar çünkü ulkemizde resmi olarak o geçiyo. Ama emin ol sonucun temiz gelecek icini ferah tut. Benim riskim 1/41 di ve 1/81 di temiz geldi cok sukur. Allah butun bebisleri korusun

Kizlar mrb biraz once amniyosenntez sonucumu aldim sonucum temiz cikti allahima binlerce kere şükürler olsun darisi herkesin basina

canım hayırlı olsun, ben nete giremedim son yıllık izinlerimi bitirdim, işe gelir gelmez ilk işim hemen kk yı açıp sana bakmak oldu, Allah'a şükürler olsun tüm amniyo sentez bekleyen arkadaşlarında sonuçları temiz çıkar inşallah

canım hayırlı olsun, ben nete giremedim son yıllık izinlerimi bitirdim, işe gelir gelmez ilk işim hemen kk yı açıp sana bakmak oldu, Allah'a şükürler olsun tüm amniyo sentez bekleyen arkadaşlarında sonuçları temiz çıkar inşallah
teşekkür ederim canım inşallah herkesin sonucu iyi çıkar inşallah bütün bebişler sağlıkla doğar

Kizlar bnmde normalde bebegin ense fazla cikti 3.5 yazmıştı doktor cvs yapalim dedi dun tam masaya yattım hersey hazir ultrasondan bi bakti doktor bebegin esi pizisyon değiştirmiş bundada vardir bi hayir dedi doktor ocak 20 sinde amniyosentez yapicak dedi hizli sonuc isteriz 5 gunde gelir dedi binalima girdim iyice:KK43:

Benim doktorum prena test yaptiran cogu kisi sonrasinda amniyosentez yaptirmak zorunda kaliyo diye onermemisti. Ben de sonucu 100/100 oldugu icin direk amniyosentez dedim hic aci cekmedim sonrasinda agrim olmadi normal hayatima devam ettim iki gun sonra fish yontemiyle erken sonucu aldik temiz cikti cok sukur.prena testte yuzde doksan dokuz güvenilir oldugu icin sonucunu bi bekle zaten kotu bi sey cikarsa amniyosentezi zorunlu olarak yapiyolar resmi olarak yapmak zorundalar çünkü ulkemizde resmi olarak o geçiyo. Ama emin ol sonucun temiz gelecek icini ferah tut. Benim riskim 1/41 di ve 1/81 di temiz geldi cok sukur. Allah butun bebisleri korusun

Çok teşekkür ederim bakalım hala bekliyorum sonucu:(inşallah temiz çıkar

bende yorumları okuyunca yazmak istedim harmony test gerçekten amniyosentezden önce bir şans bende yaptırdım ve buradan herkese yazıyorum sadece 2 tüp kan alınıyor ABD ye gönderiliyor ekip çok başarılı herkese tavsiye ederim sonuçlarda 9 günde geldi başka hiçbişey yaptırmamıza gerek kalmadı içimiz çok rahatladı .

arkadaslar merhaba benım de 3 lu test sonucumda afp yuksek cıktı.Ntd rıskı 65/1 ,bebegın omurılıgıyı kapanmamıs ya da beynı gelısmemıs dedı testı yapan doktorum .3 gundur aglamaktan canım cıktı ben naparım gelmısım hamılelıgımın yarısına bu saatten sonra nasıl kıyarım bebegıme .netten okudugum kadarıyla bu bebekler zaten 20 haftayı bulmuyor dusuk oluyor ya da dogunca hemen ölüyormuş.Şimdı doktorum daha erkene cektı detaylı ultrasonu haftaay 18 haftam doluyor cumartesı gıdecem,ama kac gundur aglamaktan uzuntuden resmen nefes alamıyorum.Zaten cok rıskl gebelık gecırdım bugune kadar,plasenta sorunu kanamam oldu sımdı de bu .Nolur bu durumla once karsılasmıs olaanlar bı sey yazsınlar ,neden oluyor detaylı kesın sonuc verıyormu,dogduktan sonra bebeklerınde sorun oldumu.Bu arada 1 yıl folıkasıt kullanmıstım .

arkadaslar merhaba benım de 3 lu test sonucumda afp yuksek cıktı.Ntd rıskı 65/1 ,bebegın omurılıgıyı kapanmamıs ya da beynı gelısmemıs dedı testı yapan doktorum .3 gundur aglamaktan canım cıktı ben naparım gelmısım hamılelıgımın yarısına bu saatten sonra nasıl kıyarım bebegıme .netten okudugum kadarıyla bu bebekler zaten 20 haftayı bulmuyor dusuk oluyor ya da dogunca hemen ölüyormuş.Şimdı doktorum daha erkene cektı detaylı ultrasonu haftaay 18 haftam doluyor cumartesı gıdecem,ama kac gundur aglamaktan uzuntuden resmen nefes alamıyorum.Zaten cok rıskl gebelık gecırdım bugune kadar,plasenta sorunu kanamam oldu sımdı de bu .Nolur bu durumla once karsılasmıs olaanlar bı sey yazsınlar ,neden oluyor detaylı kesın sonuc verıyormu,dogduktan sonra bebeklerınde sorun oldumu.Bu arada 1 yıl folıkasıt kullanmıstım .
Canim cok üzüldüm inan hic boyle birsey yasamadim peki bu sonuclar kesinmi

Zor bi durum ama daha kesin biside yok canin ultrasona bi gir bakalim hayirlisiyla simdiden kendini yipratma bebeginede yazik bak onuda uzme
Insallah canim zaten hamileligim8n basindan yatiyorum previa sorunum vardi kanamam lekelenmelerim oldu, simdi de bu olay gucum kalmadi artik.Allah kimseyi cocugunun sagligi ile sinamasin.Senin de as testin varmus.Insallah iyi sonuclar alirsin

Back
X