• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ücrete zam istemek

hepiyiolacagim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2021
123
98
53
27
Merhaba ben özelde öğretmenim. Yarım gün çalışıyorum 2500 lira alıyorum. Asgari ücret arttı zam yapacaklar mı hiç bir fikrim yok. Zam istersem buyur kapı orda derler diyede korkuyorum ama asgari ücret artmışken 2500 e çalışmayıda kabullenemiyorum . Sizce zam istesem normal olur mu çünkü asgari ücret 2800 ken işe girdim 2500 aldım şuan en azından bir 3500 yapılsın istiyorum

asgarı ucretın mıktarı bellı . ıs yerlerı en az asgarı ucretle calıstırmak zorunda bu sebeple ucretı zaten arttırmak zorundalar .

Tamam ama bize zam yapmayabilirler durum net değil
yarım gunde calıssanız 1 saatde calısmanızın karsılıgında alacagınız ucret asgarı ucrete gore hesaplanır asgarı ucretınde ne oldugu bellı
sız talebınızı yaparsınız once ocak ayında talebınızı yapın da ona gore tekrar konusalım :KK66: patronunuzun daha dusuncenızden haberı olmadan dusunecegı seyı bız onceden ongoremeyız keske oyle bır yetenegımız olsaydı

Merhabalar,
Tamamen bilmedigimden soruyorum. Normalde tam gün çalışılıyor da, siz mi yarım gün çalışıyorsunuz? Yoksa yarım gün standart mı? Hani bizim zamanımızda sabahçı/öğlenci olayı vardi. Öğretmenler yarım gün çalışırdı ama işin doğası buydu ve doğal olarak tam maaş alırlardı. Yine böyle bir durum varsa asgari ücret neyse onu almanız gerekir. Ki bence zaten tam asgari ücret ile anlaşma yaparak başlamışsınız. 2021 yılında aylık brüt 2900dü ancak net maaş 2300-2500 bandındaydı diye hatırlıyorum. 2022'nin şubatında yeni belirlenen asgari ücrete göre artış sağlanacaktır diye umuyorum.

Aslında bizim ülkenin maaş sistemi çok saçma. Minimum ücret saatlik hesaplanmalı, Avrupa ve Amerikada olduğu gibi.
Ay baz alınınca ne esnek çalışılabiliniyor ne de adil. Ekstra mesai ücreti de pas geçiliyor, üstüne yatılıyor. Ya da işveren çalışanın zamanını komple kiraladım sanıyor falan

Merhabalar,
Tamamen bilmedigimden soruyorum. Normalde tam gün çalışılıyor da, siz mi yarım gün çalışıyorsunuz? Yoksa yarım gün standart mı? Hani bizim zamanımızda sabahçı/öğlenci olayı vardi. Öğretmenler yarım gün çalışırdı ama işin doğası buydu ve doğal olarak tam maaş alırlardı. Yine böyle bir durum varsa asgari ücret neyse onu almanız gerekir. Ki bence zaten tam asgari ücret ile anlaşma yaparak başlamışsınız. 2021 yılında aylık brüt 2900dü ancak net maaş 2300-2500 bandındaydı diye hatırlıyorum. 2022'nin şubatında yeni belirlenen asgari ücrete göre artış sağlanacaktır diye umuyorum.

Kendimi düzeltiyorum. Benim veriler 2020 yılına aitmiş. Dediğiniz gibi 2021de ele geçen net para 2800 olmalıymış. Ancak alıntıladığım paragraf bu senaryoda kilit rol oynuyor. Sevgiler.

Farketmez. İsterse 1 saat calissin. Asgari ucret almak zorunda.
Hayir, işi parttime gibi gösterilirse az maaş alabilir,sigortası da o kadar günden yatar. Mesela haftada 3 güne ayarlarlarsa tüm dersleri, sigortasını da 15 günlük yapabilirler.
Ben de zamanında parttime calismistim, sigortamin o günleri odenirdi sadece , bu doğal bir şey
Ama konu sahibi eğer her gün gidip erken çıktığı için yarım gün calistigi iddia ediliyorsa,evet usulsüzlük var.

Hayir, işi parttime gibi gösterilirse az maaş alabilir,sigortası da o kadar günden yatar. Mesela haftada 3 güne ayarlarlarsa tüm dersleri, sigortasını da 15 günlük yapabilirler.
Ben de zamanında parttime calismistim, sigortamin o günleri odenirdi sadece , bu doğal bir şey
Ama konu sahibi eğer her gün gidip erken çıktığı için yarım gün calistigi iddia ediliyorsa,evet usulsüzlük var.
Tam yazacaktım ki beni kurtarmışsınız, açıklamışsınız zaten.

H hepiyiolacagim ben hafta içi 3 gün yarım günden Lgsye hazırlayan bir kursta öğretmenim, part time çalışıyor olduğum için 2000 tl alıyorum. Günde dörder dersten sadece 12 derse giriyorum. Günlük kursta bulunduğum dakika 190. Bu kadar ayrıntılı yazıyorum ki kendinizi kıyaslayabilin diye. Ben bu fiyata anlaşırken eylül ayıydı. Part time çalışıyorsanız asgari ücret almayı beklememeniz gerekiyor. Sonuçta o kadar saat çalışmıyorsunuz. Part time çalışmanın mantığı birden fazla işte çalışabilmektir. Ben kalan yarım günlerimde özel ders yapıyorum. Öğrencilerimin hepsini kurs sayesinde buldum. Haftasonu ise dil kursundayım. Bu şekilde yeni açılmış bir kolejde alacağımdan daha fazla maaş alıyorum. Düzgün bir kolej bulsam geçerim ama. Haftasonu geçen sene çalışmıyordum, bu sene pandemi sonrası evde durmayayım diye hızımı alamayarak girdim. Siz de part time iseniz başka kurs ya da özel ders kovalamanız gerekiyor. Yok zaten tam zamanlı gibi çalışıp 2500 lira alıyorsanız iş değiştirin.

Çalıştığınız kurumla görüşebilirsiniz..bence size zam planlasınlar/planlamasınlar ücret artışını kursiyerlere yansıtmış, yeni fiyatlandırma yapmış bile olabilirler...şu an kızlarımdan özel okulda öğrenci, bir müzik kursunda ise gitar dersi alıyor..diğer kızım da kreşe devam ediyor.Büyük kızımın gitar kursu ile küçüğün kreşinden bu hafta cep telefonu mesajıyla " bu zor günlerde yanımızda olmanızı diler,anlayışınız için teşekkür ederiz ocak ayından itibaren ücretimiz x liradır " bilgilendirmesi yaptılar..Büyüğün gelecek yıl eğitim ücretini şubat ayında önümüze koyup ödemesini başlatacaklar.. orda da göreceğiz yeni ücretlendirmeyi.

Benim eşimde özelde çalışıyor. Anlaşmalardaki maaş şu anki asgari ücrete denk düştü.
Önceki anlaşmaya ait olduğu için yaptırımı olmaz diye biliyorum ama okul idaresi ocak ayında bir şey düşünür mü onu bilemiyoruz. Şu an öğretmenler gözlemleyeliö gerekirse konuşuruz modundalar.

Back
X