Ücretiz izin düşüncesi

MIRA_26

A.Ş.K
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2013
245
115
123
Merhaba,

Kurumsal bir firmada sekreter olarak çalışmaktayım, Başka illerdeki sekreterlerimiz dönüşümlü olarak gelerek yada uzaktan çalışarak bu süreci geçiriyor ben tek başıma çalışıyorum bu sebeple dönüşümlü çalışamıyorum. Fabrikada ki diğer arkadaşların çoğunluğuda uzaktan çalışıyor. Yöneticim sadece bana ücretsiz izin düşünüyorum senin için dedi. Şuanda beynimden kaynar sular döküldü. ne düşünmem gerek bilmiyorum bağırmak istiyorum sadece ve ağlamak..........

Buraya yazmak istedim. Biliyorum ki yasal olarak benim onayım olmadan ücretiz izne gönderemezler 1 yıl önce doğum izninden döndüm ücretsiz zaten 9 yıldır buradayım ve bu kadar değersiz hissetmedim kendimi. Gerçekten biz sekreterler değersiziz uzaktan çalışma teklif edilmesi beklerken neyse ya...

Çoğu şirketteki insanın başına geldi öyle düşünmeyin, sekreter de değil koca koca tecrübeli mühendisler işten bile atılıyor bırakın ücretsiz izni... Mesleki açıdan bakmayın, işinize geri dönme şansınız olacak en azından buna sevinin. Ama uzaktan çalışma işini gündeme getirmeniz daha iyi olur pozisyonunuz uygunsa uzaktan çalışmaya. Umarım sizi sıkıntıya sokacak acil ödemeleriniz yoktur. Kendinizi değersiz hissedip yıpratmayın ama.

Ödemelerim var kredim var 21 aylık ikizlerim var. Bu devirde kimin borcu yok ki. Zaten aldığımız maaş belli elhamdüllah.
Elbette piyasaya kötü benim anlayamadım 30 bin çalışanı olan bir şirket sadece 1 kişiyi ücretsiz izne gönderiyorsa bunda bir sıkıntı vardır. çünkü satışlarımız devam etmekte işci alımı yapıldı 1 hafta önce. Pozisyonum uzaktan çalışma uygun buna yanaşmıyor yöneticim üstelik yıllık iznim 21 gün izinde kullandırmıyor ücretsiz izin ama sadece bana. Zaten zor bir yönetici kendisi şöyle ki benim parfüm kokuma karşıcak kadar. telefonda birisine açıklama yaparken bile telefonu kapatırır ve ona siz hep haklısız efendim demek zorunda bırakır sizi. egosu tavan , ve biliyorum ki yasal olarak bunu yapacak ama mobing yapmaktan zevk alıyor.

Sadece siz değil şu dönem özel sektörde çalışan herkes kendini değersiz hissediyor - ki zaten değer görmüyoruz bu yadsınamaz bir gerçek. Üzülmeyin elbet düzelir
Haklısınız genel anlamda şu zamanda herkesin yaşadığı birşey zaten pandemi dolayısıyla herkesin psikolojisi berbat birde özel sektörde yaşanan psikoloji şiddet.
Umarım tüm dünya, ülkemiz için herşey düzelir.

yöneticinizin üstü ile görüşün direkt. uzaktan çalışabileceğinizi, yada 1 gün işe gidip diğer günler evden halledebileceğinizi anlatın. ihtiyacınız olduğunu ve ücretsiz iznin sizi zorlayacağını söyleyin.

her pozisyonun bir üstü vardır, gıkını çıkaramayacağı. o kişiyi bulun kısaca.

Bende özel sektörde mühendisim aslında konum olarak iyi olduğumu düşünüyordum taa ki bu olayları görene kadar. Çok yıprattı herkesi bu dönem, insan canının hiçbir kıymetinin olmadığını ülkece anlamış olduk

bir yakinim ozelde ogretmen, once ucretli izinlerini kullandirdilar, simdi ucretsiz izine aldilar,
he bu arada kendisi online ders anlatmaya, velilerle ve ogrencilerle iletisimde kalmaya devam ediyor.

cok uzucu ama issiz kalmaktan daha iyi su donemde diye dusunuyor, yarin hic birimiz icin ne olacagi belli degil.

Şuanda bence tüm yöneticiler aynı kafada yada ben sağlıklı düşünemiyorum bilmiyorum.AMa önerizi dikkate alacağım teşekür ederim.

Ne kadar acı bir şekilde öğrendik ne yazık ki ...

Ne kadar zor bir durum rabbim yar ve yardımcı olsun hem onun hemde tüm çalışanların özellikle özelde çalışanların.

Şuanda bence tüm yöneticiler aynı kafada yada ben sağlıklı düşünemiyorum bilmiyorum.AMa önerizi dikkate alacağım teşekür ederim.

ücretli izin şartlarını bilmiyorum. sanırım kabul ettiğinize dair imza atmanız gerekiyor, aksi halde kendiniz ayrılmış konumunda oluyorsunuz. çok net bilmiyorum ama böyle birşey tahmin ettim.
dediğiniz gibi mobingci biriyse belki özellikle tazminat vs almadan gitmeniz için yapıyordur bunu.
o nedenle özellikle IK hatta en güzeli daha üst düzey bir yönetici ile görüşmek iyi olur bence.

Oturduğum yerden çok sinirlendim adama tatlım git onun da üstünü bulup konuş sen

Ben de özel sektordeyim,simdilik evden çalışıyorum ama eminim en gec ay sonunda ben de ucretsiz ya da yari zamanli calismaya gecirilecegim. Bile bile bekliyoruz,yapacak bir şey yok

Uzaktan çalışma imkanı olan bir işse(diğer şehirlerdekiler gibi) bunu talep edin.

Aynısı biz de de var.
Değerli değiliz zaten
Biz sadece para kazandıran bi araç konumunda kalıyoruz malesef. Tüm özel sektör olarak

17 haftalik hamileyim.bende on muhasebede calisiyorum uzaktan calismaya izin vermediler ucretsiz izne bile izin vermediler ki benim 21gun yillik izin hakkım varken doktorla konusup 10 gundebir rapor aliyorum. Ozel sektörler anca kendini dusunuyor malesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…