Ücretli öğretmenlik

Olur mu oyle sey? Ben ayni durumda olsam basvurmaya utanirim insanlarin hakkina giriyorum diye ki benim bir ilahiyatci kadar inancli olmadigimi herkes biliyor. Gercekten cok aci su gelinen nokta
Oluyor işte. Üye başvurmasa başkası başvurur.. bana kalsa ücretli öğretmenlik diye bir şey hiç olmasa keşke. Basvuramamasi gerek işte orda kesin çözüm yoksa biri başvurmaz başkası başvurur.

Türkiye gerçekleri arkadaşlar... çocuklarımızı göndereceğimiz okulların öğretmenlerini de inceleyeceğiz demek ki...
Evet incelenebilir ama bir bakmışsın 2 ay sonra gelmiş yeni öğretmen. Ya da 2. Dönemin başı. Yetkililerin daha sıkı tutması gerek. Hem eksik yok hatta fazla var diyorlar ya, görmüş oluruz öyle mi

Evet incelenebilir ama bir bakmışsın 2 ay sonra gelmiş yeni öğretmen. Ya da 2. Dönemin başı. Yetkililerin daha sıkı tutması gerek. Hem eksik yok hatta fazla var diyorlar ya, görmüş oluruz öyle mi
Evet yeni öğretmen geldi ama çocuğun düzeni bozulmasın bu konu yüzünden fln diyeceksin vs vs muhtemelen düzen böyle devam edecek işte...

Arkadaşım başvuru yapmış. Bana da söyledi ben daha önce özel bir kurumda çalıştım ama devlet okulunda nasıl olur bilmiyorum. Bide küçük görürler mi onu da düşünüyorum açıkçası. Öğrencilik yıllarımda öyle şeyler pek yok gibiydi öğretmenleri düşünüyorum da. Ama tedirgin oldum. Ayrı bir tecrübe de katar diye de düşünüyorum.
Dgsye de hazirlanacagim 2022 için.. Yanlış mı düşünüyorum
Eski bir ücretli öğretmen olarak pek iyi tecrübelerim olduğunu söyleyemeyeceğim.
Öğretmenler günündeki etkinlikte çay servisini ücretli arkadaşlar yapsın diyen müdürüme selam olsun.

Oluyor işte. Üye başvurmasa başkası başvurur.. bana kalsa ücretli öğretmenlik diye bir şey hiç olmasa keşke. Basvuramamasi gerek işte orda kesin çözüm yoksa biri başvurmaz başkası başvurur.
Herkes kendinden sorumludur hanimefendi. Amaaaan ben basvurmasam zaten baskasi basvuracak dusuncesi suru psikolojisi icerisinde yer alan koyundan farksiz bir dusunce olur. İnsanlar kendilerine neyi yakistirir neyi hak gorurlerse oyle davranirlar. Misal ben unv’deyken aramin cok iyi oldugu bir hocanin dersinden 2 puanla kaldim. Adam sinifta 5 puan ve altiyla kalan yanima gelsin gecirecegim dedi ve dedigini de yapti. Ben ayni dersi 1 sene daha aldim; cunku bana gore gecmeyi haketseydim zaten gecerdim. Hakkim olmayan bir seyi isteyemem ben kimseden, kendime yakistirmam ozetle. İsteyen istedigini yapsin, benim ornegimdeki gibi sinifin bir kismi gidip hocayla konusup gecti, bu beni baglar mi peki 🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️

Herkes kendinden sorumludur hanimefendi. Amaaaan ben basvurmasam zaten baskasi basvuracak dusuncesi suru psikolojisi icerisinde yer alan koyundan farksiz bir dusunce olur. İnsanlar kendilerine neyi yakistirir neyi hak gorurlerse oyle davranirlar. Misal ben unv’deyken aramin cok iyi oldugu bir hocanin dersinden 2 puanla kaldim. Adam sinifta 5 puan ve altiyla kalan yanima gelsin gecirecegim dedi ve dedigini de yapti. Ben ayni dersi 1 sene daha aldim; cunku bana gore gecmeyi haketseydim zaten gecerdim. Hakkim olmayan bir seyi isteyemem ben kimseden, kendime yakistirmam ozetle. İsteyen istedigini yapsin, benim ornegimdeki gibi sinifin bir kismi gidip hocayla konusup gecti, bu beni baglar mi peki 🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️
Konu eğitim olunca bir durur düşünür insan. Sırf tecrübe kazanayım diye bilmediği bilgileri kitaptan okuyarak çocuklara anlatan öğretmenler ne katacak çocuklarımıza. Tabi ki suçu kendimizde aramayaşım bize hak veriliyor diye başvuralım.
boş kaldığım dönemde bana çok söylediler ücretliye başvur diye ama yapmadım. Bu işin eğitimini almadım bir, vicdanım var iki

Özelde , ûcretlide ,kurslarda vs 7 yillik tecrubeme dayanarak söylüyorum çalistigin yere göre degisir. Ilahiyat mezunuysan sana seçmeli dersleri verirler. DGS ye hazirlaniyormussun dikkatini bu alana vermeni ve 4 yilliga tamamladiktan sonra calismani öneririm. Kötü tecrubeler yasayabilir ve ögrencilere yanlis aktarimlar yapabilirsin.

Nasil yani bu ulkede ogretmen olmayanlara ucretli ogretmenlik ki yaptiriliyor 😱 e o kadar ogretmen issiz, asil onlarin hakki diil mi? Bir de ilahiyat mezunuymussunuz, hakkaniyeti sizin ogretmeniz ornek olmaniz gerekmez mi 😒
Ben öğretmen olmama rağmen bekarken başvuru yaptigimda ücretli cikmamisti

Çıkana nasıl çıkıyorsa anlamadim

Bakin lafı başka tarafından anlıyorsunuz. Herkes kendinden sorumlu ama sadece kendini ilgilendiren bir olay olduğunda. Burda ise konu sahibi başvurup kabul alırsa bir sürü öğrenciye ders verecek. Ee o başvurmasa belki başkası başvurup aynı şeyi yapacak. Burdaki iş kişilerin vicdanına bırakılamaz diyorum üsttekiler hatalı öğretmen öğretmen olmalı öğretmenlik okumadıysa kabul bile almamalı.. burdaki sorun daha büyük. Bireyler üzerinden konuşsak ne olur? Ben de diyorum konu sahibi başvurma. Ama bunu benim demem ya da sizin dememeniz bile gerek zaten basvuramamasi gerek diyorum. Aslinda ben hatanın nerde olduğunu söylüyorum cesaretle. Hak yemem ama aynı zamanda cesurum da napalim

Ücretli öğretmenlik komple kalkmalı .daha once iki yıl deneyimledim.Su an kadroluyum.Hicbir meslektasim tarafından olumsuz bir durumla karşılaşmadım ama hem öğretmene hem öğrenciye eziyet .alışıyorsun ,bağ kuruyorsun,sahipleniyorsun hop yerine geldiğin kişi göreve dönüyor sana yol gorunuyor. Ücretli öğretmenligi tasvip etmezken öğretmen olmayan hickimsenin bu işi yapmaması gerektiğine inanıyorum .

Ben öğretmen olmama rağmen bekarken başvuru yaptigimda ücretli cikmamisti

Çıkana nasıl çıkıyorsa anlamadim
Bir zamanlar kpss puanın ile başvuruyordun ve en yüksek puanlidan başlayıp cagiriyorlardi başvuranlar arasından.. ama bir zamanlar tabii şimdi nasıl ben de bilmiyprum. Keşke hiç olmasa mesela ücretli mühendislik, hemşirelik vs var mi yok

Zamaninda ucretli ogretmenlik yaptim sonrada atandim.ucretliyken hicbir yerde kotu muammele gormedim hep kiymet verdiler.yalniz siz ogretmen degilsiniz kizmayin ama ogretmen olmayan biri o cocuklara ne verebilir bilmiyorum.benim ogretmen arkadaslarima bile ucretli cikmiyor siz 2 yillik mezun nasil ogretmenlik yapacaksiniz

Bakin lafı başka tarafından anlıyorsunuz. Herkes kendinden sorumlu ama sadece kendini ilgilendiren bir olay olduğunda. Burda ise konu sahibi başvurup kabul alırsa bir sürü öğrenciye ders verecek. Ee o başvurmasa belki başkası başvurup aynı şeyi yapacak. Burdaki iş kişilerin vicdanına bırakılamaz diyorum üsttekiler hatalı öğretmen öğretmen olmalı öğretmenlik okumadıysa kabul bile almamalı.. burdaki sorun daha büyük. Bireyler üzerinden konuşsak ne olur? Ben de diyorum konu sahibi başvurma. Ama bunu benim demem ya da sizin dememeniz bile gerek zaten basvuramamasi gerek diyorum. Aslinda ben hatanın nerde olduğunu söylüyorum cesaretle. Hak yemem ama aynı zamanda cesurum da napalim
Ben lafi hep en dogru tarafindan anlarim, siz merak etmeyin zekam burda konusulmayacak kadar ileri zaten ama sizin uslubunuz icin ayni seyi soyleyemeyecegim. Ustelik benim elma yazdigima siz armutla cevap veriyorsunuz ve cesur hic degilsiniz ne yazik ki bu cevaplarinizla hakkiniz olmayan ucretli ogretmenlik yaptiginizi dusunuyorum 🤦🏼‍♀️

Back
X