Ücretli öğretmenlik

Bir zamanlar kpss puanın ile başvuruyordun ve en yüksek puanlidan başlayıp cagiriyorlardi başvuranlar arasından.. ama bir zamanlar tabii şimdi nasıl ben de bilmiyprum. Keşke hiç olmasa mesela ücretli mühendislik, hemşirelik vs var mi yok
Bence de keşke olmasa .

Arkadaşım ingilizcenin i sini bilmez kızcağız yine de ingilizceden ücretli öğretmenlik yaptı 🤷

Öğretmenim ve öğretmen olmayan birinin öğretmenlik yapmasına sonuna kadar karşıyım.
Ne sanıyorsanız öğretmenliği? Tahtaya çıkarım, dinleyin derim dinlerler, yazın derim yazarlar falan mı? Uyandırayım, yok öyle bir dünya!
Sınıf ortamı feleğinizi şaşırtır ki inşallah şaşırtır. Sesini çıkarmayan bir yere denk gelirseniz çocuklara yazık olur çünkü.
Sınıf düzenini sağlamak için ne yapacaksınız mesela? Ya da konuyu düz anlatım yöntemi ile anlattınız, anlamadılar. Hangi yöntem ve teknikleri uygulayacaksınız? Güncel ölçme değerlendirme araçları hakkında ne biliyorsunuz?

Ben lafi hep en dogru tarafindan anlarim, siz merak etmeyin zekam burda konusulmayacak kadar ileri zaten ama sizin uslubunuz icin ayni seyi soyleyemeyecegim. Ustelik benim elma yazdigima siz armutla cevap veriyorsunuz ve cesur hic degilsiniz ne yazik ki bu cevaplarinizla hakkiniz olmayan ucretli ogretmenlik yaptiginizi dusunuyorum 🤦🏼‍♀️
Tabii hatta hakkım olmayan kadrolu öğretmenliğe atamışlardır. Üslubumda bir şey göremiyorum. Dedim ki sorun keşke konu sahibi olsa sadece. Ikna ederiz hep beraber olur biter. Ama siz insanlarla uğraşmaya devam edin tabii.

Öğretmenim ve öğretmen olmayan birinin öğretmenlik yapmasına sonuna kadar karşıyım.
Ne sanıyorsanız öğretmenliği? Tahtaya çıkarım, dinleyin derim dinlerler, yazın derim yazarlar falan mı? Uyandırayım, yok öyle bir dünya!
Sınıf ortamı feleğinizi şaşırtır ki inşallah şaşırtır. Sesini çıkarmayan bir yere denk gelirseniz çocuklara yazık olur çünkü.
Sınıf düzenini sağlamak için ne yapacaksınız mesela? Ya da konuyu düz anlatım yöntemi ile anlattınız, anlamadılar. Hangi yöntem ve teknikleri uygulayacaksınız? Güncel ölçme değerlendirme araçları hakkında ne biliyorsunuz?
Hanımefendi zaten ben fikir almak için sordum bu soruyu. İlla yapmak istemiyorum da yazmadım. Eksiklerimin farkindayim olmasam çoktan yapmıştım. Önce kendimi yetiştirme peşindeyim bende. Yinede uyandırma için teşekkürler ne denir başka..

Hanımefendi zaten ben fikir almak için sordum bu soruyu. İlla yapmak istemiyorum da yazmadım. Eksiklerimin farkindayim olmasam çoktan yapmıştım. Önce kendimi yetiştirme peşindeyim bende. Yinede uyandırma için teşekkürler ne denir başka..
İyi de öğretmenlik öyle çok hata kaldırır bir meslek değil. Herkes öyle sansa da değil. Bir alana hakim olmadan bir şeyi öğretemezsiniz. Yapmaya kalkarsanız da ya yanlış ya eksik öğretirsiniz. Bu da çoğu zaman öğrencinin akademik kaderini etkiler.
Bircogumuz yetkin olmayan öğretmenlerle karşılaşmışızdır eğitim hayatımız boyunca. Şimdi soruyorum size kızlar, ne düşünüyorsunuz bu öğretmenler hakkında şimdi?

Evet işte bunu diyorum siz en azından ben bunu yapamam çok saçma deyip fikir almak için konu açmışsınız ve şu saatten sonra da yapacaginizi sanmıyorum. Ama arkadaşınız gibi çok da düşünmeden bir sürü başvuran kişi vardır. Umarım herkes başvurusundan vazgeçer çünkü kişiler önemli.

Evet işte bunu diyorum siz en azından ben bunu yapamam çok saçma deyip fikir almak için konu açmışsınız ve şu saatten sonra da yapacaginizi sanmıyorum. Ama arkadaşınız gibi çok da düşünmeden bir sürü başvuran kişi vardır. Umarım herkes başvurusundan vazgeçer çünkü kişiler önemli.
Evet ama gerçekten şok oldum çocuğumdan uzak dur yazan bile oldu. At gözlüklü biri değilim çünkü hiç de olmadim

Ben ücretli öğretmenliğe tamamen karşıyım ama malesef eğitim sistemimizdeki bozukluklar buna müsade diyor. Alaninda uzman öğretmenler pedegojik formasyon + okullarda staj alıyorlar.

Tecrûbe kazanmak adı altında öğrenciler deneme tahtasına dönmemeli! Gönül isterdi ki alanında yetkin kişiler öğrencilerle ilgilensin... Fakat sizi de anlıyorum, maddî olarak ve deneyim olarak istiyorsunuz. Haa siz görevi yapmazsanız başkaları mutlaka yapacaktır.

Bloom taksonomisi ifadesi size bir şey anlatıyor mu?

Klasik koşullanma _ edimsel koşullanma yöntemleriyle öğrenme arasındaki farktan haberdar mısınız?

Altı şapkalı düşünme , konuşma halkasi, kırmızı sandalye vb etkinlikleri yaptırmayi biliyor musunuz?

Ölçme tekniklerini biliyor musunuz?

Bilgi düzeyinde çoktan seçmeli, değerlendirme düzeyinde açık uçlu ölçme tekniği kullanmanızın daha isabetli olacağını biliyor musunuz?

Ölcmede sabit hata, sistematik hata ya da tesadüfi hatanın ne olduğunu bilmeden hatasız ölçme yapabilecek misiniz?

Ben söyleyeyim yapamazsınız.

4 senelik eğitim fakültesi mezunuyum. 3 senelik çalışma tecrübem var. Atanamadım. Ücretli de çıkmadı.

Bu ülkede herkesin hakkı bir şekilde yeniyor. Bari çoluk çocuğun eğitim hakkını yemeyelim.

Son düzenleme:
Lisans tamamlanmamış, formasyon yok... Bunlar ortaya çıktığı anda elbette dışlanırsınız.
Bir kişi dışında kimsenin ücretli mi sözleşmeli mi vs olduğunu sorgulamak aklıma bile gelmedi bu zamana kadar. Ne zaman ki bir vatandaş bana konularımda çok geride olduğumu, kendisinin oraları çoktan geçtiğini, biraz daha hızlanmam gerektiğini üst perdeden konuşarak söyledi, o zaman kim bu yahu noluyor dedim ( kendisi bir sınıfın dersine girmek için haftada birkaç saat okula geliyordu sadece, pek tanışıklığımız yoktu). Sonradan öğrendim ki arkadaş işletme mezunuymuş. Bilmem anlatabildim mi? Her işi erbabına bırakmak gerek, yoksa atanmış atanamamış öğretmen diye bir ayrım zaten söz konusu değil.

Böyle bi konuda fikir almak için konu açabiliyorsunuz. Duymak istediğiniz birilerinin aslansın kaplansın yaparsın demesi. Fen-edebiyat mezunuyum. Bir çok arkadaşım formasyon aldı öğretmen kabul edildi. Ama ben onları bile kabul etmiyorum. Çünkü 6 aylık paralı eğitimle bu olur şey değil. Eğitim fakültesi okuyan arkadaşlarım en başından tamamen öğretmen olacakları bilinciyle 4 yıl boyunca eğitim bilimleri dersleriyle hazırlandılar bu mesleğe. Idealizm isteyen bir meslek. Mesleklerin en güzeli. Maalesef ülkemizde yerlerde sürünüyor. Yapmayın ya yapmayın. Siz de arkadaşınız da öğretmen değilsiniz. Evet çocuklarımızdan uzak durun.

Kadrolu öğretmen olarak cevap veriyorum
Ücretli öğretmenlik konseptinden hiç hoşlanmasam da
Öğretmenlik mezunu olanlara asla farklı bi muamele yapılmaz öğretmenler arasında
Ama öğretmenlik mezunu hatta 4 yıllık lisans mezunu olmayana da saygı duyamıyorum okul ortamında
Kusura bakmayın

Öncelik ogretmenlik mezunu olanlara veriliyor zaten. Buna ragmen bosluk kalirsa en yakın bölümden başlanarak görevlendirme yapılıyor Hakka girildigini düşünmüyorum o nedenle. Ama bu sistem ne kadar dogru, o ayri bir tartışma konusu.
Öyle hakkaniyetli sistem nerdeymiş
Çoğu küçük yerde iyi torpili olanlar aylar öncesinden yerlerini ayırtmış oluyor 🤦‍♀️🙄

Bir dönem bende yapmıştım cooook eskiden ücreti çok az yol yemek derken elinizde pek birşey kalmıyordu birde şimdi nasıl bilmiyorum ama o zaman aylık bagkuru size verilen maaştan mecbur olarak dışardan yatiriyorduk

Türkiye'de en saçma konuların başında gelir. 2 yıllık açıköğretim okumuş ilahiyat mezunu gidip okulda öğretmenlik yapıyor. Formasyon almış 4 yıl örgun eğitim almış biride dışarda geziyor. Bizzat tanidigmda var böyle. Öğretmenim diye havalarda geziyor ama bir iki sohbet ettim cahillik başından aşıyor. Yazık eğitimde din de bunların eline kaldi

İşletme mezunu arkadaşım ücretli öğretmenlik yapıyordu. Ona demiştim çocuğumun senin gibi bir öğretmeni olsun istemem diye.

O kadar işsiz eğitim fakültesi mezunu varken alakasız meslek gruplarının öğretmenlik yapmasını çok yanlış buluyordum birde önlisans mezunları mi dahil olmuş buna?

İlahiyatın örgün önlisansı da yok yanlış bilmiyorsam, mezuniyetiniz de açıköğretim üzerinden muhtemelen. Muhteşem 🥴

Biraz empati yapalım bence evet eğitim kesinlikle şakaya gelmez sonuçta geleceğin nesilleri yetişiyor ama ücretli öğretmenlik diye bişey var ve birileri bu görevi yapmak zorunda keşke her öğretmen atanabilse keşke her çocuk alanında uzman bir öğretmene sahip olabilse ama ne yazık ki öyle insanlar var ki il beğenmeyip tercih yapmıyor bırakın ili okul beğenmeyeni gördüm ben ve bu yüzden o okullara ücretli öğretmen verilmek zorunda kalıyor Yani bir soru sorulmuş bu kadar üzerine gitmeden önce bunları da düşünmek lazım.

Back
X