• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ücretli öğretmenlik

Bu konu sahibinin formasyonu da yok. Bakin onu da cagirmislar ogretmenlige 😬 formasyin almaya hic gerek yok. Basvurun yeter 🤭 Su urunleri mezununu bizzat ben gordum ve tanidim. Ucretli sinif ogrtm. Yapiyordu hem de ilce merkezinde 😁 ben devletin kadrolu ogretmeni dag koyundeydim. Hatta 2. Sene norm fazlasi oldum sinif acamadim ogrenci sayisi az diye. Merkeze gelemedim de o koyden de uzak bir baska dag koyune dustum bu sefer ama su urunleri mezunu arkadas merkez okulda takiliyordu yani ben 2 arac degistiriip bilmem kac km uzak okula giderken 😅
Ben bizzat kadrolu ziraat muhendisligi mezunu olup sınıf ogretmenligi yapani gordum.
Eskiden kadrolu ataniyorlarmis eski calistigim ilcede sinif ogretmenligi mezunu kadrolu yeniler vardi eskiden 20 yillik 25 yillik mezunlar sinif ogrrtmenligi disiydi bir de boyle bir durum varmis eskiden..
Ben sordum mesela niye boyle diye eskiden boyle bir.hak tanindi bizde atandik dediler..

Eski bir ücretli öğretmen olarak pek iyi tecrübelerim olduğunu söyleyemeyeceğim.
Öğretmenler günündeki etkinlikte çay servisini ücretli arkadaşlar yapsın diyen müdürüme selam olsun.
O müdürün ben ta .....

Bir de belirli bir süre ücretli öğretmenlik yapmış kişiler de kpss’ye girmeden, formasyon almadan, öğretmenlik bölümü ya da herhangi bir lisans bölümü bile okumadan kadroya geçmeyi talep ediyor :KK70:. Bunlar daha iyi günlerimiz sevgili Casper.

Yaaa eveet... Bi de bunlar var... Gerçekten delirmemek elde değil bu ülkede öğretmen olmak çok zor ciddiyim, yaz tatilinden dolay kıskanılır, yok paso yatıyorlar denilir... Hep laf söz... Halbuki ne çok hakkımız yeniyor.

Torpilini bulan yerleşiyor artık ücretli öğretmenlik de öyle kolay değil yani... Ee o zaman torpilini bulup uzun süre ücretli olarak çalışan öğretmen olsun, biz de enayiyiz ya o kadar okuyalım edelim sınava gir, mülakata gir diye uğraşalım. Bi biz safız zaten. Kimseye hakkımı helal etmiyorum valla. 😒

Arkadaşım başvuru yapmış. Bana da söyledi ben daha önce özel bir kurumda çalıştım ama devlet okulunda nasıl olur bilmiyorum. Bide küçük görürler mi onu da düşünüyorum açıkçası. Öğrencilik yıllarımda öyle şeyler pek yok gibiydi öğretmenleri düşünüyorum da. Ama tedirgin oldum. Ayrı bir tecrübe de katar diye de düşünüyorum.
Dgsye de hazirlanacagim 2022 için.. Yanlış mı düşünüyorum
Dgs’ye gireceğim demişsiniz. Sanırım yüksek okul mezunusunuz. (Yanılıyorsam yazacaklarım için kusura bakmayın, düzeltin lütfen)
Eğitim Fakültesi veya Fen-Edebiyat Fakültesi+Formasyon eğitimi almayanların öğretmenlik yapmaları doğru değil. Ben hiç tıp mezunu olmayan doktor, mühendislik mezunu olmayan mühendis vs. görmedim. “Benim bilgim var, iyi ders anlatırım” diyebilirsiniz. Ben de mühendislik mezunuyum. Matematiğim çok iyidir. Ama matematik öğretmenliği yapamam. Çünkü öğretmenlik sadece bilgi aktarmak değil. Bence birçok yönü olan bir meslek. Bu da anca ilgili fakültede eğitim görerek kazanılır.
Bana göre öğretmenlik mezunu değilseniz ücretli öğretmenliğe başvurmayın. Sonuçta çocuk yetiştireceksiniz. Bu işin vebali var. Bırakın öğretmenlik mezunları yapsın bu işi. Şahsınıza yönelik söylemiyorum. Genel konuşuyorum. Yanlış anlamazsınız umarım.

Devletin verdiği her hakkı sırf hak diye kullanmak zorunda değiliz bence
İnsanın içinde bi adalet terazisi olmalı

Başka bi örnek vereyim size
Düşünün ki benim çalıştığım okulda öğrenciniz var ben de öğretmeniyim
Şu anki mevcut haklarıma göre okul açıldığında idari izne ayrılabiliyorum
Yani çocuğunuzun dersine başka biri girecek
Sonra yine hakkım olduğu için 32. Haftada işe başlayıp 37. Haftaya kadar çalışma hakkım var
Bu durumda dönersem çocuğunuzun dersine her 6 haftada bir başka bi öğretmen girecek
37. Haftada tekrar ayrılmam gerekiyor
Yani yine öğretmeni değişecek

Tam olarak bu haklara sahibim
Ama çocukların düzenini sadece kendi çıkarlarım uğruna bu sıklıkta bozmanın doğru olmadığını düşünüyorum
Hakkım var ama kullanmak doğru gelmediği için kullanmıyorum

Ücretli öğretmenlik işinin tamamen yanlış olduğunu yukarıda ben de yazmıştım zaten
O kısma yazmıyorum o yüzden
Aslında Ücretli Öğretmenlik hiç olmasa keşke.. Keşke Eğitim Fakültesi mezunu tüm Öğretmenler atanabilse, Öğrencilerine kavuşabilse..

Fakat ücretli çalışma arkadaşlarına da ihtiyaç var . Örneğin doğumdan dolayı ücretsiz izine çıktım yerime Ücretli arkadaş gelmişti. Döndüğümde emeklerinden dolayı teşekkür edip sınıfımı devraldım.

Tabi yerimdeki arkadaş atanamamış Eğitim fakültesi mezunuydu. İşinin hakkını vermişti.

Madem Ücretsiz Öğretmen gerçeği var o zaman Örgün Öğretim Eğitim Fakültesi Mezunlarından alınsın.

Önüne geleni, alanla alakası olmayan Ön lisans, Eğitimden bihaber, torpili olanları kabul etmeliler.

Özellikle Okul Müdürleri bu konuda çok dikkatli olmalı.

Son düzenleme:
Öğretmenlik zordur .ben ücretli öğretmenlik yaparken kpss çalışıp kazanan görmedim..(ama vardır illaki )DGS de öyledir bence.. Dışardan görünen şu ;dörtte evdeler oh mis ondan sonra gün onların öyle olmuyor beyin yorgunluğu vücut yorgunluğundan daha farklı..okulu okulda bırakmak diye bir şey de olmuyor.yani tüm gün gidiyor.hele ki müfredata hakim olmayınca oturup pazar günü bir hafta neler anlatılacak plan program yapılıyor...

Hep yanlış kişilere öfke yöneltiliyor. Ücretli öğretmenliği eğitim fakültesi mezunları da yapmasın, dışındakiler de. Bunları da devlet yaptırmayacak. Parya çalıştırıyor, kimsenin ne sendikası ne bir hak arayışı var.

Bu arada en iyi denilen yerlerden birinden mezun bir öğretmenim ve eğitim fakültelerinin de eğitiminin hiç de sanılan gibi olmadığına, sahada da bu teorik eğitimin hiç bir işe yaramadığına eminim. Konu tümden bir eğitim sistemiyken yanlış hedeflerle bulanıyor, asıl sorumlu örtbas ediliyor.

Öyle hakkaniyetli sistem nerdeymiş
Çoğu küçük yerde iyi torpili olanlar aylar öncesinden yerlerini ayırtmış oluyor 🤦‍♀️🙄
Mezun oldum. Bi okulda müdür tanıdığım var gittim ücretili öğretmenlik olur mu diye sordum. Dedi ki bölümün dışında yapmana karşıyım tamam haklısınız dedim 2 sene sonra filan kızı alakasız bi bölüm okudu 2 yıllık her sene sınıf öğretmenliği yapıyor babası sayesinde..

Arkadaşım başvuru yapmış. Bana da söyledi ben daha önce özel bir kurumda çalıştım ama devlet okulunda nasıl olur bilmiyorum. Bide küçük görürler mi onu da düşünüyorum açıkçası. Öğrencilik yıllarımda öyle şeyler pek yok gibiydi öğretmenleri düşünüyorum da. Ama tedirgin oldum. Ayrı bir tecrübe de katar diye de düşünüyorum.
Allah iyi insanlarla karşılaştırsın,çok garip tiplere denk gelmezsen özelden sonra rahat edersin.
Tedirgin davranma yeter ,zamanla bi iki kişi sana yakın hissettirir ,onlara danışırsın gerekli şeyleri.

Öğretmenlik yapsam mı acaba nasıl olur diye deneme tahtası yapılacak bir meslek mi?
Değil! Vallahi değil! :KK54:
Karşınızdaki insan yavruları ya hu. Basbayağı bir insanın geleceğinde katkınız oluyor. Nasıl küçümsenebiliyor böyle, tecrübeydi, denemeydi diyerek, anlamış değilim Negoo hanım.
Bunu savunanlar var bir de. Yazan üyeler olmuş, çocuğunuzu gerçek bir öğretmen mi eğitsin, su ürünleri mezunu mu diye. İşte doğru nokta bu. Kendi evladınız için neyi diliyorsanız, temelde buluşulan doğru o oluyor aslında. :KK14:

Değil! Vallahi değil! :KK54:
Karşınızdaki insan yavruları ya hu. Basbayağı bir insanın geleceğinde katkınız oluyor. Nasıl küçümsenebiliyor böyle, tecrübeydi, denemeydi diyerek, anlamış değilim Negoo hanım.
Bunu savunanlar var bir de. Yazan üyeler olmuş, çocuğunuzu gerçek bir öğretmen mi eğitsin, su ürünleri mezunu mu diye. İşte doğru nokta bu. Kendi evladınız için neyi diliyorsanız, temelde buluşulan doğru o oluyor aslında. :KK14:
Tabii ki değil! Çocuklarımın gideceği okulu, o okul da hangi öğretmenler olduğunu, öğretmenlerin tecrübesini çocuklara yaklaşımını aylarca araştıran bu mesleğe emek vermemiş, hakkıyla yapmayan kimseye emanet etmek istemeyen bir veli olarak bu durumu doğru bulmuyorum. Birinci sınıfa başlayacak çocuğum, yeni öğretmen gelecekmiş ilk sorduğum ücretli mi gelecek kişi oldu.
Hamur gibi şekil veriyor öğretmenler çocuklara, asla hafife alınacak bir konu değil.

Tabii ki değil! Çocuklarımın gideceği okulu, o okul da hangi öğretmenler olduğunu, öğretmenlerin tecrübesini çocuklara yaklaşımını aylarca araştıran bu mesleğe emek vermemiş, hakkıyla yapmayan kimseye emanet etmek istemeyen bir veli olarak bu durumu doğru bulmuyorum. Birinci sınıfa başlayacak çocuğum, yeni öğretmen gelecekmiş ilk sorduğum ücretli mi gelecek kişi oldu.
Hamur gibi şekil veriyor öğretmenler çocuklara, asla hafife alınacak bir konu değil.
Mevzu aslında ücretli olması da değil. Alanı olması aslında. Yoksa kadrolu da ücretli de aynı okullardan mezun. Bir diğeri daha az iyi öğretmen olmuyor.
Ama mesela temel branşlara alan dışı öğretmen girmesi kıyım resmen. Türkçe dersine tekstil mühendisi girmemeli ya da matematiğe tutup da işletmeci girmemeli. Lise sınavlarında, üniversite sınavlarında acısı çok kötü çıkar.
İşletmeci matematiği biliyor olabilir, tamam. Ama sınav sisteminden, soru tiplerinden haberi var mı bakalım? Ya da tek anlatım şekli takrir mi? Çoğu kişi böyle olduğunu zannediyor. Bir dersi işlemenin milyon tane yolu var, ama çoğu zaman en berbatına, en kuru kurusuna razı olunuyor. Anlatmak istediğimiz bu aslında öğretmenler olarak. :KK54:

Mevzu aslında ücretli olması da değil. Alanı olması aslında. Yoksa kadrolu da ücretli de aynı okullardan mezun. Bir diğeri daha az iyi öğretmen olmuyor.
Ama mesela temel branşlara alan dışı öğretmen girmesi kıyım resmen. Türkçe dersine tekstil mühendisi girmemeli ya da matematiğe tutup da işletmeci girmemeli. Lise sınavlarında, üniversite sınavlarında acısı çok kötü çıkar.
İşletmeci matematiği biliyor olabilir, tamam. Ama sınav sisteminden, soru tiplerinden haberi var mı bakalım? Ya da tek anlatım şekli takrir mi? Çoğu kişi böyle olduğunu zannediyor. Bir dersi işlemenin milyon tane yolu var, ama çoğu zaman en berbatına, en kuru kurusuna razı olunuyor. Anlatmak istediğimiz bu aslında öğretmenler olarak. :KK54:
Evet o konuda ki endişeyi anladım zaten,çok mantıklı gerekli tepkiler söyledikleriniz. Benim ücretli mi diye sorma sebebim de özellikle okula yeni başlayacağı için hop öğretmenin gitti başkası gelecek, çocuğun o uyum süreci açısından. Bu sebepten bir kaç öğretmen değişimi yaşayan çocukkar oldu, yıpratıcı bir süreç. Öğretmenin doğum izninde gerekli tabii ki yapacak bir şey yok o zorunlu:)

Daha neler duyacağız, bu ülkede neler oluyor.Bir tarafta Ogretmen olmayan birinin ücretli öğretmenlik yapması,diğer tarafta Binlerce öğretmenin atama ve iş beklemesi.

Çok çok az paraya çalışılıyor bence özel okullara yönelin.

Evet o konuda ki endişeyi anladım zaten,çok mantıklı gerekli tepkiler söyledikleriniz. Benim ücretli mi diye sorma sebebim de özellikle okula yeni başlayacağı için hop öğretmenin gitti başkası gelecek, çocuğun o uyum süreci açısından. Bu sebepten bir kaç öğretmen değişimi yaşayan çocukkar oldu, yıpratıcı bir süreç. Öğretmenin doğum izninde gerekli tabii ki yapacak bir şey yok o zorunlu:)
Özellikle sizin gibi farkindalığı yüksek veliler, İlkokulda çocuğu olan veliler iyi ki sorguluyor genellikle ilkokullara alan dışı ücretli öğretmen pek verilmiyor.

En acısı Özel Eğitim sınıflarına o özel çocuklara Alakasız alanlardan ücretli öğretmen veriliyir. Hani o cocuklar ve velileri biraz daha sessiz ya o yüzden. Çok az veli bilinçli bir şekilde tepki veriyor.

Hatta bir tanıdığin Ablası İlahiyat, İşletme vb..birçok bölüm okuyor bir şekilde formasyonda alıyor. O sayede ücretli Öğretmenliğe başvuruyor İstanbulun kenar mahalledeki bir okulunda göreve başliyor. Yanındaki de Ücretli Akşama kadar oturup sohbet ediyoruz demiş. Duyduğumda çok tepki vermiştim. Maalesef böyle durumlarda var.

Ben de ücretli öğretmenlik yaptım. Öğretmenler ve idareyle alakalı bir durum ama ben kendimi kötü hissedecek bir durum yaşamadım, ama size tavsiyem önce dört yıllığa tamamlayın sonra KPSS’ye hazırlanıp atanmaya bakın.

Back
X