Eve koltuk avize bsyler alinca elimizde para kalmayacak. Ben de elimize para kalsın izindeyken idare edelim diye düşünüyorumElinizdeki para sizi idare edecekse hiç çağırmayın anne babasını. İnanın aynı eve girince işler değişiyor.
Koltuk avize bekleyiversin. 3 aylık bebeğinizin yanında olabilme lüksü bunların hepsinden daha kıymetli. Bu ayları geri gelmeyecek ama koltuk avize kaçmıyor, ne zaman olsa alınır. Bence eşiniz rahat harcamak istiyor, annesi babası da gelecek ohh... Birikiminiz yetiyorsa işe olabildiğince geç başlayın.Merhabalar. Yeni ev aldık taşınacağız inşallah. Bir maaşla onun ödemesi yapılacak kalan maaşla da geçineceğiz. Yalniz ben hamileyim. 3 4 ay daha maaş alacağım. Sonra ücretsiz izin kullanmak istiyorum. Bebek 1 yaşına gelene kadar. Ben uvretsiz izindeyken tek maaşla hem kredi hem aylık masraflar zor olacak eşim de sen bebek 3 aylıkken başla ise diyor. Onun anne babası bize gelip bebek baksın diyor. Anne babasından yana benim bir sorunum yok sakin insanlar bana karışmazlar annesi evde yemek yapar benden iş beklemez.. Ama ben yine de birlikte yaşamak istemiyorum. Evde bi kalabalık olacak fln yalnız olmaya alışmışım hep.
Bu durumda benim önerim. Bu 3 4 ay daha maaş alacağım için ondan kenara koyalım bir de benim başka hesabımda 6 7 bin var izindeyken bu parayla idare edelim.
Ama eşim girişe hali alalım küçük odaya koltuk bakalim avize bakalım banyo seti bakalım diyor bana. Salona perde yaptırdık diğer odalara perdem var onları kullanacağım eşim diyor oralara da mi perde yaotrisak. Bunların aciliyeti yok şu an için E bu durumda da ben izne ayrılana kadar elimde para kalmayacak genelde bu durumdan tartışıyoruz. Bilmiyorum başka bebek masrafı da çıkabilir kenarda paramız olsun diyorum. Eşim de almışken alalım diyor. Ben de ileride sıkıntı yaşamayalım diyorum.
Yanı benim düşüncem daha mantıklı değil mi
Çok haklısınız. 3 aylıkken ise başlayınca süt izni vs de olacak ama yine de zor olacak. Aciliyeti olmayan seyler bekleyebilir bence deKoltuk avize banyo takımı uğruna doğumdan 3 ay sonra işe başla mı diyor gerçekten eşiniz? Bebeğinizle geçireceğiniz her gün o kadar kıymetliyken keyfi değişecek olan herşey bir köşede bekleyebilir bence. 4 aylık bebeğim var 1 saat ayrı kalsam dayanamıyorum bana ihtiyacı olduğunu hissediyorum beni görünce sesimi duyunca bile herkesten ayrı heyecanlanıyor kokumu arıyor. Bugünler bir daha geri gelmez, bence sizi çok zorlamadığı sürece özellikle ilk 1 sene çalışmayın bebeğinizin yanında olun
Kesinlikle beklemeli emin olun. Ayrı kalmak yalnızca bebeğinizi değil sizi de yıpratır. Hep bir vicdan yükü ve özlem hissedersiniz. Yenidoğan bir süt bebeğiyle iş koşturmacasına girmeyi saymıyorum bile. Maddi olarak rahatlasanız da manevi olarak yıpranırsınız, eşler işin bu boyutunu düşünemiyorÇok haklısınız. 3 aylıkken ise başlayınca süt izni vs de olacak ama yine de zor olacak. Aciliyeti olmayan seyler bekleyebilir bence de
3 4 ay benim maaştan artırıp kenardaki 6 7 bine dokunmayıp 1 yıl uvretsiz izin kulllanmayi düşündüm yazmıştım bunu. Yalniz eve bsyker alalım hevesinde olduğu için eşim bu artırmayı yaoamayacagiz yanı benimgibi dusunmezseE siz kendiniz, ne düşündünüz ev alırken en başta.
Yani ne planladınız da plânınız bozuldu .
Eşinizin parası ev borcuna gidecek, sizinki ile de geçim sağlamayı planlayıp almadınız mi evi?
Ne düşündünüz
Ama yine de geçinemezsiniz ki ...3 4 ay benim maaştan artırıp kenardaki 6 7 bine dokunmayıp 1 yıl uvretsiz izin kulllanmayi düşündüm yazmıştım bunu. Yalniz eve bsyker alalım hevesinde olduğu için eşim bu artırmayı yaoamayacagiz yanı benimgibi dusunmezse
Koltuk avize vs perde bunların hepsi ana babası grldiğinde hazır olsun diye bence. Eminim eşin annesiyle vs konuşup plan yapmıştır.Merhabalar. Yeni ev aldık taşınacağız inşallah. Bir maaşla onun ödemesi yapılacak kalan maaşla da geçineceğiz. Yalniz ben hamileyim. 3 4 ay daha maaş alacağım. Sonra ücretsiz izin kullanmak istiyorum. Bebek 1 yaşına gelene kadar. Ben uvretsiz izindeyken tek maaşla hem kredi hem aylık masraflar zor olacak eşim de sen bebek 3 aylıkken başla ise diyor. Onun anne babası bize gelip bebek baksın diyor. Anne babasından yana benim bir sorunum yok sakin insanlar bana karışmazlar annesi evde yemek yapar benden iş beklemez.. Ama ben yine de birlikte yaşamak istemiyorum. Evde bi kalabalık olacak fln yalnız olmaya alışmışım hep.
Bu durumda benim önerim. Bu 3 4 ay daha maaş alacağım için ondan kenara koyalım bir de benim başka hesabımda 6 7 bin var izindeyken bu parayla idare edelim.
Ama eşim girişe hali alalım küçük odaya koltuk bakalim avize bakalım banyo seti bakalım diyor bana. Salona perde yaptırdık diğer odalara perdem var onları kullanacağım eşim diyor oralara da mi perde yaotrisak. Bunların aciliyeti yok şu an için E bu durumda da ben izne ayrılana kadar elimde para kalmayacak genelde bu durumdan tartışıyoruz. Bilmiyorum başka bebek masrafı da çıkabilir kenarda paramız olsun diyorum. Eşim de almışken alalım diyor. Ben de ileride sıkıntı yaşamayalım diyorum.
Yanı benim düşüncem daha mantıklı değil mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?