Ücretsiz izin mi, çalışmak mi

Tabi tercih meselesi. Ben 1 yasinda baslamistim oglum durdu bakicida hic aglamadi bile. Cocugun muzacina da bagli. Calismak anneye de iyi geliyor

Yok benimki de babannesi ile rahat bir şekilde durdu sıkıntı o konuda değil

Beraber zaman geçirme konusu

8 ay bana yetmemiş onu anladım

Corona günlerinde evdeyim beraberiz çok mutluyuz ikimiz de

Yoksa ben de işkolik sayılacak biriyim:)

Ben kamudayım, 14 aylık oğlum ama ücretsiz izindeyim. Yani cevabım belli. Kul hakı filan da değil bu yasal hak. Daha saçma neler duyacağız yani.
Kul hakkı nedir biliyor musunuz?Ücretsiz izin almayıp aylarca rapor almaktır ücretsiz izin haktır. Hakla haksızlık karıştı galiba.

Ücretsiz izne ayrılmak yâda çalışmak bir tercihtir.O yüzden bunu en iyi siz bilirsiniz.Siz nasıl mutlu olacaksanız bebeğiniz için hangisi uygunsa onu tercih edin.Ben 3 yıldır ücretsiz izindeyim bir yıl daha alacağım çünkü bu bizim için daha iyi.Eger ki kv konusunda rahatsizsaniz bakıcı tutun.Bu arada hangi sektör?

Bebeğiniz büyümüş, saatleriniz çok uzun değilse izne gerek yok gibi. Ama şu dönüşümlü bakma olayı aklıma yatmıyor benim. Bir kişi gelse bir düzeni olsa daha iyi.

Ücretsiz izne ayrılmak yâda çalışmak bir tercihtir.O yüzden bunu en iyi siz bilirsiniz.Siz nasıl mutlu olacaksanız bebeğiniz için hangisi uygunsa onu tercih edin.Ben 3 yıldır ücretsiz izindeyim bir yıl daha alacağım çünkü bu bizim için daha iyi.Eger ki kv konusunda rahatsizsaniz bakıcı tutun.Bu arada hangi sektör?
En fazla 2 yıl degil mi ? Bilgi verebilir misiniz ? Teşekkür ederim

Bu dönemde dışarıda olmak istemezdim açıkçası. Hem aile büyükleri risk grubundalar, çocuklar semptom göstermeden hastalığı yayabiliyorlar. Siz yaşlılarla temas etmeseniz bile çocuk aracılığıyla hasta olabilirler.
Para sıkıntınız varsa çalışmaktan başka yol yok zaten.

Atandığınız iş nedir ?
Bulunduğum okula bir öğretmen atanmıştı ,
Atanır atanmaz ücretsiz izin almıştı.
Çocukların ana dersi olmasına rağmen bir yıl o derse alakasız bir branş öğretmeni girdi.
Bazı işler bana kul hakkı gibi geliyor ...
Bu müdürün problemi, öğretmen yasal hakkını kullanmış.
Yerine öğretmen ayarlayacak olan müdür.

Hepsini tek tek okudum arkadaslar, çalışma şartı aranmiyormus doğum dolayısıyla old.icin. iki yaşına kadar alabiliyormusum.. para yönünden de şöyle deyim.. tek maaşla kili kılına getirdiğimiz daha doğrusu getirmeye çalıştığımız bi haldeyiz.hani çift maaşın hayali bile güzel oluyor açıkçası, ama benim ki tamamen psikolojik açıdan, çalışmak iyi geldi bana, kendimi mutlu hissettirdi.eve geldiğimde bebeğimi de iyi görünce içim açıkçası fazla huzursuz olmuyor.. bı arkadaş dönüşümlü bakmanın iyi olmayacağını söylemiş ama, bu şekilde olması zorunlu, hatta bu dediğim gibi sekiz ay bile sürmeyebilir.. bende ilk etapta gelebildikleri kadar calisiyim, sonra zaten mecburi izin alırım diye düşünüyorum. Bı aklımda sen büyüklerle yaşamaya alışkın değilsin diyor, yeni bir düzen gibi geliyor bana bu durum, eşim benim annemin yanında rahat etmeyebilir, bende onun annesinin yanında haliyle... Kafamı karistiran şeylerden biri de bu. Önce deneyip göreyim diyorum, baktım korktuğum gibi olmayacak çalışırım, aksi takdirde ayriilirim zaten diye düşündüm.

Oldu ki izne ayrılırsam da kul hakkına filan girdigimi kesinlikle düşünmem, çünkü adı üstünde ucretsiz.. hiç bir hak geçmiyor bana, ki calistigim kurumda da (direkt yer belirtmek istemiyorum )eksikligim büyük ölçüde hissedilmeyecek hem yeni oldugumdan dolayı hemde öğretmen gibi tek başına hizmet veren bir yer değil.yerimi tutabilecek çok kişi var dengim...

Ilk oğlumda 2 yıl adim bitmek üzereyken 2 oğlum oldu onun için de aldım.
Teşekkür ederim :) ben de böyle birsey yapmayı düşünüyorum Allah izin verirse... kendim çalışan bir anne cocuguydum; çocukların yanında olmak istiyorum , ama bir yandan da biraz işkolik bir insanım ... ama işimde cok huzursuz bir ortam ve mobbing var , benim bir de merak ettiğim bu kadar uzun bir süreden sonra çalışmaktan sogunup sogunmadıgı....

Annelik iznindeki ücretsiz izin de emekliliğe etki ediyor mu ?
Annelik iznindeki ücretsiz izin de emekliliğe etki ediyor mu ?
Kıdem kadro derece ilerlemesi oluyor Doğum sonrası ücretsiz izinde artık diye bir yazı okumuştum geçenlerde ama emekliliğe etkisini bilmiyorum. Sağlık güvenceniz de 1 yıl sağlanıyor, 1 yıl sonra eşin üzerine geçiş o yoksa gss yaptırmanız gerekiyor tabi 2008 sen sonra memur olmuşsanız, 2008 den önceki memuriyetlerde sağlık güvencesi 2 yıl boyunca devam ediyor

Oldu ki izne ayrılırsam da kul hakkına filan girdigimi kesinlikle düşünmem, çünkü adı üstünde ucretsiz.. hiç bir hak geçmiyor bana, ki calistigim kurumda da (direkt yer belirtmek istemiyorum )eksikligim büyük ölçüde hissedilmeyecek hem yeni oldugumdan dolayı hemde öğretmen gibi tek başına hizmet veren bir yer değil.yerimi tutabilecek çok kişi var dengim...
Benim sektör sorma sebebim eğer sağlık calisaniysaniz ona göre yorum yapacaktım

Mrb. Kalıbımı basarım kul hakkı diil. Güler misin ağlar mısın😂😂 yasal ücret izin şartlarında parantez içinde (o dönemdeki yoğunlupa mı bağlı yazıyor) bayılacam. Ki ücret almıyosun adı üstünde. 🤦🏻‍♀️ Bu arada ben de kararsızım ücretsiz izin konusunda. Bana da bi el atsanız 🙋🏼‍♀️ Annem bakacak, evim yürüme mesafesi.Paraya ihtiyacım yok. Memurum. 6ncı aya giriyoruz inşaallah.

Mrb. Kalıbımı basarım kul hakkı diil. Güler misin ağlar mısın😂😂 yasal ücret izin şartlarında parantez içinde (o dönemdeki yoğunlupa mı bağlı yazıyor) bayılacam. Ki ücret almıyosun adı üstünde. 🤦🏻‍♀️ Bu arada ben de kararsızım ücretsiz izin konusunda. Bana da bi el atsanız 🙋🏼‍♀️ Annem bakacak, evim yürüme mesafesi.Paraya ihtiyacım yok. Memurum. 6ncı aya giriyoruz inşaallah.
Anneniz bakacakmış, ev de yürüme mesafesinde süt izninizde olacak 6 aya kadar 3 saat sonrası 1,5 saat bence düşünülebilir. Ben 1,5 yıldır ücretsiz izindeyim ve yine hamileyim 2 yıl da bu bebek için alıcam 4 yıl işten uzak kalıcam mecburen bakacak kimsem yok ve nasıl dayanıcam bilemiyorum. Kafama huni takıp gezicem sanırım🥳Bebeğimle zaman geçirmek her şeyiyle ilgilenmek şahane ama arada bir mola istiyor insan, hele bir de şimdi hamile halde 1,5 yaşında bir çocukla dur durak bilmeden evde kalmak oynatmaya az kaldı doktorum nerde modundayım💃💃

Benim de annem bakabilir, paraya ihtiyacım yok, o yüzden bırakamam. Sizinki bi de 6 aylık, çok çok küçük. Çok anneye muhtaç dönemleri bence ücretsiz izne ayrılsanız bebek için en iyisi olur.

Back
X