Üçü bir arada, Kahveler gibi evlilik..

isteme ayri soz ayri nisan ayri bence cok zor olur ya.. yani sen bilirsin ama sahsen o kadar seramonu sevmem ben.
siz yakin akrabalarinizi cagirirsiniz onlar da oyle kalabalik bir ev ortaminda hem istenirsin yuzuk takilir soz nisan bi arada olmus olur.
bunun kinasi ve nikahi var dugunu var.. hepsini yapmak istersen cok yorulursun sanki ama tabiki sen bileceksin.

aynen öle..tamam çok güzel heycanlar bunlar ayrı ama insanın başı dönüyo...bende isteme söz nişan bir yaptım sadece yakın akrabalardan oluşan pastamıza kadarda merasimini ince ince hallettim ve en güzelide buydu...gelicekler gidecekler yok...zaten bir sürü kargaşa oluyo ne gerek var :) tanışma fasındada sadece benim ailem ve onun ailesi birebir yani kimse olmadan tanıştılar bi dört ay kadar görüştük biz gittik onlar geldiler en sondada nişanı istemeyi hepsini bir yaptık :) ay ne güzel heycanlardı ama keşke tekrar yaşama imkanım olsa :(

kisisine göre degisir canim bu

mesela bizde hem söz hem nisan bir arada yapanlarda var yapmayanlarda

ama genellikle bizde önce istemeye gelinir(amca ,dayi,hala teyze vb cagrilir)

isteme gecesi aileler birbirine söz verir ,evde kücük bir kutlamayla söz yüzükleri takilir ve nisan günü kararlastirilir

nisani bizde kiz tarafi yapar ve genelde calgili eglenceli yapilir

sonrasinda dügün yapilir ,valla bizde siralama böyledir(herkesin durumuna göre degisir tabi bu)

canım ekonomik krizin ülkemizi ve dünya ülkelerini bu derece etkilediği günlerde ben herşeyin yapılmasına karşıyım.çünkü herşeyi yapmak demek ayrı bir masraf demek buda sizin evlilik zamanının uzaması demek.
bizde önce anneler tanışmaya geldi sonrasında isteme oldu bir pasta kestik ve buna söz dedik yüzük yoktu.sonra nişan tarihi belirlendi evde kendi aramızda yüzük taktık.sonrada eşyalarımızı yavaş yavaş tyamamladık.düğün zamanıda kendi istedikleri için düğün yaptık yoksa ben nikah isitoyrdum.ve sadece nişanda yüzük taktık evlilik yüzüğümde budur.

bence bu tip detaylara takılma yapıcı davran karşılığını mutlaka alırsın.

valla ben öyle düşünmüyorum herşeyin yeri ayrı...sadece aile arasında olsun ama yapılabilme imkanı varsa hepsi olsun.benim görümcemler hepsi nişan olmadan evlendi benide öyle düşündüler ama ben nişan istedim düğüne yakın diye sadece aile arasında oldu ama yine güzel oldu...tantanayı bende sevmem ama bu bambaşka bişey ve sadece bi defa başına gelen bişey...hem düğünde fazla eğlenemiyorsun nede olsa burukluk var ama nişanda tadını çıkarıyorsun zaten ben nikahtan evlendim o yüzden nişan istedim iyiki olmuş hiç pişman olmadım...sanada tavsiye ederim.

ayrıca krizse kriz sadece ailen olsun yine yeter mühim olan herşeyin tadına varman...

sözde ince bi söz yüzüğü nişanda yine yüzük oldu bitti işte...zaten nişan olsada olmasada yüzük alınacak bi söz yüzüğümüdür sizi sıkıntıya sokacak...şaşalı olmaz aile arasında olur ama olur... yine sen bilirsin tabi bu benim naçizane fikrim...

kisisine göre degisir canim bu

mesela bizde hem söz hem nisan bir arada yapanlarda var yapmayanlarda

ama genellikle bizde önce istemeye gelinir(amca ,dayi,hala teyze vb cagrilir)

isteme gecesi aileler birbirine söz verir ,evde kücük bir kutlamayla söz yüzükleri takilir ve nisan günü kararlastirilir

nisani bizde kiz tarafi yapar ve genelde calgili eglenceli yapilir

sonrasinda dügün yapilir ,valla bizde siralama böyledir(herkesin durumuna göre degisir tabi bu)
bizdede aynen böyle olur.kaydirigubbakcemile5

vallahi canım herşey adetine göre olsun dersen sizde karsız çıkarsınız bu işten...
çünkü söz bohçası ayrı hazırlanır nişan bohçası ayrı...
ayy çok sıkıcı işler yaaa
bak ben 2.5 ay oldu evleneli. kayın validemi yeni kaybetmiştik beni istemeye gelecekleri vakit. sonra onun üstüne zaten 1 sene geçmiş olmasına rağmen çalgılı çengili bir şey uygun düşmez diye söz nişan isteme hepsini bir arada çıkarttık...:))) zaten iki kişi anlaşmış karar verilmiş formaliteleri uzatıp milletti germenin anlamı yok dedik. zaten dallanıp budaklandıkça illaki sorunlar çıkıyor. yok efendim biz daha çok bohça hazırladık yok efendim gelin hanım nişan alışverişinde ne çok şey istedi hiç gerek yok böyle tantanalara.... şahsen biz hiçç bir şey yapmadık. gittik aşkımla yüüzklerimizi beğendik ikimiz giyeceğimiz kıyafetleri beğendik aldık. hiç kimsede karışmadı ohh mis... sonrada geldiler hepsini bir arada çıkarttık onun stresi bile yetti yani...
ama tabi senin gönlünde hepsini detaylı yapmak varsa içinde kalmasın canım...
kolay gelsin şimdiden...

Bu konular karşılıklı anlaşmaya bağlı.
Arada soğukluk çıkarmadan iki tarafı da memnun edecek şekilde çözümlenmeli.
Bence bu kadar formalite gereksiz.
Biz söz ve nişanı birlikte yaptık. Düğün yapmadık, nikahtan balayı.
Hiç bir gün keşkem olmadı. Önemli olan evlilikte huzurun olsun.
Ayrı ayrı isteme, söz, nişan, nikah, kına, düğün, balayı hem yorucu, hem masraflı hem de gelen insanlar için de bıktırıcı olur.:kahve:
Tabii bana göre.
Hayırlı uğurlu olsun.

ayrıca krizse kriz sadece ailen olsun yine yeter mühim olan herşeyin tadına varman...

keşke öyle olsa arkadaşım
nişan oluyorsunuz diye kıyafet alınacak hem size hem eşinize
kuaföre gideceksiniz
ayakkabı çanta alınacak
eee tabi anneler babalar kardeşlerde ucundanda olsa yeni birşeyler alacaklar.
belki sizin durumunuz uygun olur ama ülke ekonomisi için önemli diye düşünüyorum tabiki siz böyle arzu etmiş olabilirsiniz saygı duyarım

Allah aşkına zaten nişanda alınan şeyler evlenmene yakın yine alınıyo...bi kıyafettir bide kuaförü... kıyafetleride herkes şimdi birbirine veriyor...takı dersen takmasınlar sadece en yakınlar olsun yeterki içinde kalmasın...bende çok iyi durumda değilim ama ne bileyim en azından hatıra bi resim...sadece ikisi olsada olsun yinede olsun diye düşünüyorum..

sanırım ben bu konuda biraz fazla heyecanlıyım benim gibi düşünen kimse yok...

Benim söz nişan bir
biz akrabayız (babamlarımız kuzen) ilk bana talip oldukarını söylemeye geldiler
sonra istedier söz olcak dedik nişan kardşeim izne gelince
biz söz alışverişine çıktık eve geldik babalarımız konuştu nişana karar verildi neyse işte söz nişan bir yaptık ortak akraba olmamıza rağmen evde yaklaşık 100 kişi oldu (çoluk çocuk dahil) yemekli yaptım ben çokta güzel oldu
ha nişan ayrı olsa olurmuydu olurdu tek üzüldüğüm şey ben söz olacağını düşündüğüm için kıyafetimi sade almıştım ama inan bence böyel daha güzel oldu :) umarım snenkide benim gibi güzel olur

vala biz bohça falan yapmadık...sanki parfümüm iç çamaşırım yok..
bizim durumumuz vardı ama zoraki alışverişleri sevmiyorum ve geriliyorum o yüzden kimseye bişey almadık aldırtmadık tanışmaya geldiler sonrada isteme nişan..zaten tanıştıktan sonra ki görüşmeye he dneiliyorsa zaten o kız verilmiştir babam vermicekse niye istemeye çağırsın:))söz de normalde sadece kız bi tek taş ya da ince bi yüzük takar erkek takmaz diye biliyorum bu da bana göre değil ben takıcam o takmıcak o yüzden direk uzatmadan bişeyini çıkarmadan nişan olduk ev düzmeye başladık 1 sene sonrası düğün yaptık..zaten 8 sene sevgiliydik

neyi nasıl hayal ediyorsam öyle olmuştu...

önce isteme oldu.. birkaç gün sonra söz... 4 ay sonra nişan sevgililer gününde süpriz nikah... ve haziranda kına düğün...

hepsini oldukça özel ve büyük yapmıştık.

eşime ben anlatmıştım böyle olsun diye zaten ailesi hiç kaışmadı.

sözde ikimize de söz yüzüğü alındı. nişandada ikimizede alyans alındı. anlaşma içerisinde yapmıştık.

herşey güzeldi. ilk başlarda benimde kafam çok karışıktı.. belirsizlik zor.. o an erkekde kızda çevresinin fikirlerinede bakıyor ama önce söz yapın.. sdonra gerisi çorap söküğü gibi gelir.

yav kardeşim bunda ne var kız ve erkek ortak karar alırlar nasıl olacağına dair,sonra ailelere bildirilir,sırasıyla herşey olur.mesela ben evlenmeden önce eşimin ailesi tanışmaya geldi isteme olmadı çünkü babam isteme olmaması sadece tanışma olması için gelmelerine onay verdi.geldiler tanıstılar.babam tanışmadan sonra araştırma yaptı,düşündüü, taşındı,tatlı tatlı kaşındı :),sonra gelebilirler dedi.onlarda geldi istedi aynı gün söz oldu,sözde tektaş takıldı bide bileklik taktılar.nişan mı olsun söz mü olsun bana bıraktılar ben söz olsun dedim,adı söz oldu.nişan deseydim nişan olacaktı.yani basit şeyler bunlar.bir kaç ay sonra nişan yaptık,nişanda alyans taktık,kına,düğün derken bir yıllık evliyiz...
demem o ki kendine o kadar sıkıntı etme,gereksiz çünkü

artık böyle ayrı ayrı törenler çok gereksiz bu adetler eskidenmiş canım bir köyün içinde üstüste törenler millet gelir eğlenirmiş.milleti tören için ikide bir toplamaya hiç gerek yok bence.tabi çok basit tutup değerinide düşürme.mesela beni istemeye geldiler,o gün söz günü kararlaştırıldı,sonra söz nişan bir arada yapıldı.sonra düğün zaten.

Back
X