Size katılıyorum. Eskiden kimsede bir şey yokmuş. Annemler çok fakirmiş mesela. Ama çok zenginlerin de annemlerden farklı olarak bir bisikleti varmış. Yani zaten dünyada zengin fakir ayrımında uçurum yokmuş.
Yapmak isteyen tabi yapar. Hatta size haber bile bulurum 22 çocuk yapan var fakirliğine bakmadan

maalesef çocuk yapana kimse yeterli misin diye sormuyor, yapıveriyorlar. Suriyeliler mesela aç, savaştan kaçmış ama her sene bir çocuk. Elbette herkes zengin olmak zorunda değil de dünyaya bu kadar insan fazla ve gereksiz.
Şöyle söyleyeyim mesela şu anda eğitimsiz insan gücüne hala ihtiyaç var. Bizim çocuklarımızın zamanında olmayacak. Artık karanlık fabrikalar geliyor. Robotlar yapacak çoğu işi. Yani eskiden üremenin bir anlamı vardı ama artık çok insan gereksiz. Bence tüm dünyada insan nüfusu kontrollü şekilde azaltılmalı bile. 3 milyar yeter de artar. Dolayısıyla her çiftin maximum 2 çocuk yapması gerektiğini düşünüyorum.
Zengin olmasın kendi malını mülkünü yapsın mantığının gelecekte bir anlamı olacağını hiç düşünmüyorum. Gelecekte bu kadar insana da ihtiyaç olmayacak sonuçta

üremek elbette çok insani. Genlerimizi çoğaltmak istiyoruz. Dna mıza kodlanmış da iki tane yeterli. İkiden fazlası bence her türlü imkanı zorlamak oluyor.