Üçüncü çocuk fikri

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Size katılıyorum. Eskiden kimsede bir şey yokmuş. Annemler çok fakirmiş mesela. Ama çok zenginlerin de annemlerden farklı olarak bir bisikleti varmış. Yani zaten dünyada zengin fakir ayrımında uçurum yokmuş.

Yapmak isteyen tabi yapar. Hatta size haber bile bulurum 22 çocuk yapan var fakirliğine bakmadan :p maalesef çocuk yapana kimse yeterli misin diye sormuyor, yapıveriyorlar. Suriyeliler mesela aç, savaştan kaçmış ama her sene bir çocuk. Elbette herkes zengin olmak zorunda değil de dünyaya bu kadar insan fazla ve gereksiz.

Şöyle söyleyeyim mesela şu anda eğitimsiz insan gücüne hala ihtiyaç var. Bizim çocuklarımızın zamanında olmayacak. Artık karanlık fabrikalar geliyor. Robotlar yapacak çoğu işi. Yani eskiden üremenin bir anlamı vardı ama artık çok insan gereksiz. Bence tüm dünyada insan nüfusu kontrollü şekilde azaltılmalı bile. 3 milyar yeter de artar. Dolayısıyla her çiftin maximum 2 çocuk yapması gerektiğini düşünüyorum.

Zengin olmasın kendi malını mülkünü yapsın mantığının gelecekte bir anlamı olacağını hiç düşünmüyorum. Gelecekte bu kadar insana da ihtiyaç olmayacak sonuçta :p üremek elbette çok insani. Genlerimizi çoğaltmak istiyoruz. Dna mıza kodlanmış da iki tane yeterli. İkiden fazlası bence her türlü imkanı zorlamak oluyor.
Yaratılış sistemi de bir ilginç valla.tamamen başkasının insafına kalmışsın.düşünsenize suriyeli birinin 15. Çocuğu da olabilirsiniz.biz insanlardan bir insan deyip geçiyoruz ama bir de o kişinin siz olduğunu düşünün. Valla ben yaratıcının yerinde olsam (!) Ki varsa eğer neden insan gibi çok değerli bir varlığı bu kadar ayaklara düşürdün derim yani. Herkes en fazla 2 çocuk yapma hakkı vermek çok mu zordu ? Saçma geliyor bana bir kişiden 10,15 çocuk.erkekse daha da fena rakamlar. Hem saçma hem garip.allah mısınız mübarek her ayy her ayyy.

işte bakabilecekse hakkıyla 4 5 çocuk da yapar kimseyi ilgilendirmez.ama birinin hayatından çalarak diğeri yapılmaz.bu fikrimi de kimse değiştiremez.
Zaten kafasi goturen bakabilen yapsin diyoruz aksini soyleyen yok ki.. ama herkesin bakmak altinda anldigi sey baska. Kimi yat kat araba derken kimi egitim diyor. Bu egitimlerinde daha uygunu pahalisi oluyor zaten. Her turlu kardes olunca elde olan para oortak olacak kardesle. Bu mantiga gore tek cocuktan baska yapmamak gerek. Konu sahibi zaten arti 1 suan😐

Dediklerin doğru ama atladığın nokta bizim ülkenin durumu.haksızlık, yolsuzluk, liyakatsizlik üzerine kurulu bir düzen. Hakeden kazansa tamam çalışsaydı kazansaydı diyelim.ne şahane eğitimli zeki insanlar bırak sagari ücreti işsiz geziyor.böyle adı haksızlıkla, yolsuzlukla anılan bir ülkede çocuğumuz için bu planları yapmak zorundayız. Normal bir ülkede yaşamıyoruz. Ben üst donanımlı evladım mülakatta kazmanın, sünepenin tekine elenirse diye düşünüyorum.o zaman ne cevap vereceğiz onlara ? Seneye daha iyi çalış başar diyemiyoruz sorun orada ? Bu yüzden onun ömrünü paramızla garanti altına almaya ihtiyacımız var.kendi çabalarını hiç ederlerse diye yapmak zorundayız.iş bulamadığı için intihar eden gençlerden birinin annesi olsan nasıl iflah olacaksın mesela?
hah işte liyakatın da sökmediği bir ülkedeyiz.benim amacım da dünya insanı yetiştirmek bunlara maruz kalmasını önlemek.gerekirse gitsin yurtdışına yerleşsin mecbur kalırsa.onun için de en az 2 dil geçerli bir de meslek lazım.iyi eğitim yani .ben çocuğum kpss kapılarında psikolojisi bozulsun istemeyen bir anneyim.bunu anlamak istemeyenlerle de tartışmam bile.gerek yok

Ben kara kara, "ikinciyi yapmayacağım bebeğim kardeşsiz olacak" diye düşünürken 3 çok ağır geldi düşünmek için 🙈 ama sizin dediğiniz gibiyse, çocuklarınızı dediğiniz gibi güzel, donanımlı yetiştiriyorsanız, ülkenin sizin gibi insanların daha fazla çocuk yapıp yetiştirmesine ihtiyacı var bence. Çünkü tam tersi bi durum var. Bunlar çocuk yapsa ne yapmasa ne denen kişiler çok fazla çoğalmaya başladılar.
Tam olarak sizin gibi düşünüyorum.

Zaten kafasi goturen bakabilen yapsin diyoruz aksini soyleyen yok ki.. ama herkesin bakmak altinda anldigi sey baska. Kimi yat kat araba derken kimi egitim diyor. Bu egitimlerinde daha uygunu pahalisi oluyor zaten. Her turlu kardes olunca elde olan para oortak olacak kardesle. Bu mantiga gore tek cocuktan baska yapmamak gerek. Konu sahibi zaten arti 1 suan😐
hiç harcamadan biriktirsen yat kat olmaz artık ki.kendimize zor alıyoruz çocuğa nereden alacağız?kendi kendine bir eşe de ihtiyacı olmadan bakabilecek çocuk yetiştirmek hedefim.tek amacım bu.evlenmeden de ev araba alabilmeli maaşıyla.bu da en iyi üniversiteleri kazanmakla olur zengin değilsek.

hah işte liyakatın da sökmediği bir ülkedeyiz.benim amacım da dünya insanı yetiştirmek bunlara maruz kalmasını önlemek.gerekirse gitsin yurtdışına yerleşsin mecbur kalırsa.onun için de en az 2 dil geçerli bir de meslek lazım.iyi eğitim yani .ben çocuğum kpss kapılarında psikolojisi bozulsun istemeyen bir anneyim.bunu anlamak istemeyenlerle de tartışmam bile.gerek yok
Yıllarca ne çektiğimi ben biliyorum valla.26 yaşında atandım.bir süre daha atanamasaydım o kadar eminim ki intihar edecektim.son zamanlarda durumum gerçekten çok kötüydü.annem, babam ne yapacaklarını şaşırmışlardı artık.bu da ne için zengin olmak için falan da değil.bekar memur olarak ay sonunu zor getiriyorum.ev, araba ömür boyu mümkün degil, adam gibi tatil 3 sene taksit ödeyerek mümkün.bu hayatı mı reva görüyoruz çocuklarımıza ? Standardı daha yüksek olanlar daha da kötü durumda. Ben önlisansla geldim buraya.ne donanımlarla işaiz insanlar var. Çevremde benden düşük maaş alan bir sürü mühendis arkadaş var. Sırf hayatta kalmaya çalişsin diye birini getirmek akıl kârı değil. Sadece meslek anlamında da değil sosyal ve duygusal açıdan da rezil bir ülkedeyiz. Ne bir ilişki yaşamayı bilirler ne bir âşık olmayı. Buralarda okuyoruz ilişkileri, evlilikleri. Milyonlarca insan adam gibi bir duygusal ilişki yaşayamadan göçüp gidecek buradan? Eee maddiyat yok eee aşk yok. Ne halt var burada ?

Bana 3ü çocuk gereksiz geliyor
Ikı kızım var, ikinciye bile zamanında çok düşünerek karar verdim.
Çünkü bütün duyguları ilkinde yaşiyor insan zaten ikinci farkli birşey katmiyor. Tam aksine hep ilkine haksızlık ediyormuşum gibi hissediyordum uzun zaman.
Tabiki iyiki olmuş, Allahım uzun ömürler versin ikisinede. İkiside benim kalbim.
Bu soru maddiyatla ilgili de değil, çok şükür 3-4-5 olsada rahat bakarız.
Ama yedir-içir-okut değilki birtek.
Mesela benim küçüğüm yaz döneminde doğmuştu, büyüğüm alışgın hergün havuz deniz istiyordu. Ee bebeği bırakamassın uzun süre emmiyor çünkü, büyüğünede işte kardeşin var gidemeyiz diyemiyorsun. Mecbur onun gönlü olsun diye hergün olmasada haftada 2-3 gün gidiyordum ama ben perişan oluyordum. Nezaman küçüğü 2 yaşına geldi anca bazı şeyler oturdu. O yüzden 3ü mümkün değil düşüncesi bile kötü bana.
Bu msji elimde kahve, havuz başından yaziyorum. Kızlarda babalarıyla suda eğleniyorlar şuan 😁 yanımda şuan bir bebek düşündümde-aman yok kabus gibi.
Bide yarım hissetmek nasıl oluyor? Ben çocuğum yokkende hiç yarım hissetmedim tek çocuklada yarım hissetmedim iki çocuğum oluncada tamamım demedim.
Ben hep tamdım zaten, beni kimse bütünlemiyor.
Belkide ben yeterince anaç değilimdir bilemiyorum. Ama olmayan bir çocuğu sizi tamamlayabilecek düşüncesi bana tuhaf geldi. Tamamlamazsa 4ü yapcakmısınız?

Son düzenleme:
Aynisini dun yazdim bende .. az cocuk az dert cok cocuk cok dert hele buyuyunce.. ama mutlulugu sevgiside kat kat..
Sevmeye gelince elbette seviliyor çocuk ama işte valla çocukla yaş aldıkça aslında çok daha başka dertleri olduğunu da görüyorsunuz, bazen çocuk sahibi olma topiklerine yazıyorum birkaç çocuk sahibi olmak isteyen annelere saygı duyuyorum, ben çok çocuklu olamazdım, hem her birine gösterecek sabrım yok, hem aşırı çocuk sevgisiyle dolup taşan biri değilim, hem de her birini düşünmekten uykularım kaçardı.

Sevmeye gelince elbette seviliyor çocuk ama işte valla çocukla yaş aldıkça aslında çok daha başka dertleri olduğunu da görüyorsunuz, bazen çocuk sahibi olma topiklerine yazıyorum birkaç çocuk sahibi olmak isteyen annelere saygı duyuyorum, ben çok çocuklu olamazdım, hem her birine gösterecek sabrım yok, hem aşırı çocuk sevgisiyle dolup taşan biri değilim, hem de her birini düşünmekten uykularım kaçardı.
Ölümüne çocuk istmek bana da çok garip geliyor valla.tamam herkes çeşit çeşit isteyebilirsin dene. ama bildiğin tımarhanelik oluyor çoğu kadın.bu kadarını anlayamıyorum işte.

Ben ne yapip yapmayacagimi sormadim zaten😐🙄

Sen kendin yazmissin okursa okur ojumazsa okumaz diyenler gibi rahat degiliz vs. Bunun tek cocugun olmasiylada ilgisi yok, anne babanin karakteriyle ilgili birsey bu.
Aile sunar imkanlari..Istekliyse icinde varsa yapar cocuk diyorum bende. Yanlis birseyi savunmuyorum emin ol

hiç harcamadan biriktirsen yat kat olmaz artık ki.kendimize zor alıyoruz çocuğa nereden alacağız?kendi kendine bir eşe de ihtiyacı olmadan bakabilecek çocuk yetiştirmek hedefim.tek amacım bu.evlenmeden de ev araba alabilmeli maaşıyla.bu da en iyi üniversiteleri kazanmakla olur zengin değilsek.
Aslında ikinizde kendi bakış açınızdan yazdığınız düşüncelerinizde haklısınız, siz ebeveyn olarak elinizdeki imkanlara göre çocuğunuza en iyisini sunmaya çalışırsınız ama çocuğun da içinde olacak.

Çok güncel ve bilindik isim olduğundan örnek veriyorum, Aziz Sancar çok muhteşem imkanlarla okumamış, belki ailesi nasıl yönlendireceğini dahi bilmiyordu ama okumuş adını dünyaya duyuran bilim insanı olmuş.

Öte yandan çocuğunuzun eğitimine yatırım yapmanız gerekiyor zira artık eskisi gibi üniversite mezunu olmak da yetmiyor, kendi ülkesinde iş bulamasa bile başka ülkelerde mesleğini yapabilmesi için artıları olması lazım.

İyi bir yerlere gelebilmek, iyi imkanlara sahip olabilmek için de üretebilen ürettiklerini fark ettirebilen biri olmanız gerek, yani ailenin çocuğa eğitim yatırımı kadar çocuğun da potansiyeli olmalı.

Aslında ikinizde kendi bakış açınızdan yazdığınız düşüncelerinizde haklısınız, siz ebeveyn olarak elinizdeki imkanlara göre çocuğunuza en iyisini sunmaya çalışırsınız ama çocuğun da içinde olacak.

Çok güncel ve bilindik isim olduğundan örnek veriyorum, Aziz Sancar çok muhteşem imkanlarla okumamış, belki ailesi nasıl yönlendireceğini dahi bilmiyordu ama okumuş adını dünyaya duyuran bilim insanı olmuş.

Öte yandan çocuğunuzun eğitimine yatırım yapmanız gerekiyor zira artık eskisi gibi üniversite mezunu olmak da yetmiyor, kendi ülkesinde iş bulamasa bile başka ülkelerde mesleğini yapabilmesi için artıları olması lazım.

İyi bir yerlere gelebilmek, iyi imkanlara sahip olabilmek için de üretebilen ürettiklerini fark ettirebilen biri olmanız gerek, yani ailenin çocuğa eğitim yatırımı kadar çocuğun da potansiyeli olmalı.
aynen katılıyorum.örneğin benim çocuğumda yüksek potansiyel gördü öğretmenleri.zaten okulun en iyi 2 öğrencisinden biri.ama yetmiyor eğitimi.öğretmenlerinin şiddetli tavsiyesiyle koleje geçirdim varlıktan değil.keşke devlet okulunda alabilseydi iyi eğitimi.tatile götürme ama burs kazandığım koleje yazdır diyen bir evlat var.o bile biliyor hayatı artık.

Ölümüne çocuk istmek bana da çok garip geliyor valla.tamam herkes çeşit çeşit isteyebilirsin dene. ama bildiğin tımarhanelik oluyor çoğu kadın.bu kadarını anlayamıyorum işte.
Herkesin çocuk fikrine bakışı farklı lakin ebeveyn olmaya niyetlenen insanlar bence kendini ölçüp tartmalı, kaç çocuk istiyor, gerçekten çocuk istiyor mu yoksa çevre baskısından kurtulmak için mi çocuk düşüncesine kapılıyor gibi soruların cevabını verip ona göre karar vermeli.

Örneğin benim gibi tek çocuklu kadınlara sürekli bir tek çocuk olur mu, çocuk kardeşsiz büyümez, tek çocuk hiç çocuk, çocuğu kardeşsiz bırakmak bencilliktir sözleriyle baskı yapılır, siz ben bir çocukta karar kıldım doğuracak olan da bakacak olan da benim dediğiniz halde daha cüretkarlaşır aslında çocuğunuz olmadığı için istemiyormuşsunuz gibi yaptığınızı söylerler çünkü onlara göre her kadın kayıtsız şartsız çocuk istemelidir ve birkaç çocuğu olmalıdır zira tek çocuğu olan kadın anne değildir, anne olabilmeniz için en az 2 çocuğunuz olmalıdır:))

Bazı kadınlar bu baskıları kaldıramaz çünkü annelik en hassas noktamız, iyi bir anne olduğumuzu gösterebilmek için baskılara cevaben 2. çocuğu doğuranlarımız olur, tabii çevreye bu kadarı yetmez, 2 çocuğunuzda kızsa bir de oğlunuz olması lazım, 2 oğlunuz varsa bir de kızınız olmalı😂

Kimse kimseye yahu bunlar insanların özeli demez, herkes evlilik ve çocuk konularında bilirkişilik yapar, hayatınıza karışır, her şeye karıştıkları yetmiyormuş gibi bir de eşliğinizi, evliliğinizi, anneliğinizi beğenmezler :))))))

Herkes istediği gibi yaşasın, canı kaç çocuk istiyorsa o kadar yapsın ama ben çok çocuk konusunda 2 şeyi eleştiririm biri maddi imkanların yoksa, çocuklarına okul vs giderleri geçtim 1 paket süt, pazardan 1 tişört alamayacak durumdaysan bir sürü çocuğum olsun diye diretmeyeceksin ve her çocuğunu eşit sevip aralarında adaleti sağlayamayacaksan çok çocuk yapmayacaksın, o çocuklar maddi imkansızlıkları bir yere kadar tolere edebilseler de sevgisizliği ilgisizliği unutamıyorlar ömür boyu eksikliğini çekiyorlar.

Herkesin çocuk fikrine bakışı farklı lakin ebeveyn olmaya niyetlenen insanlar bence kendini ölçüp tartmalı, kaç çocuk istiyor, gerçekten çocuk istiyor mu yoksa çevre baskısından kurtulmak için mi çocuk düşüncesine kapılıyor gibi soruların cevabını verip ona göre karar vermeli.

Örneğin benim gibi tek çocuklu kadınlara sürekli bir tek çocuk olur mu, çocuk kardeşsiz büyümez, tek çocuk hiç çocuk, çocuğu kardeşsiz bırakmak bencilliktir sözleriyle baskı yapılır, siz ben bir çocukta karar kıldım doğuracak olan da bakacak olan da benim dediğiniz halde daha cüretkarlaşır aslında çocuğunuz olmadığı için istemiyormuşsunuz gibi yaptığınızı söylerler çünkü onlara göre her kadın kayıtsız şartsız çocuk istemelidir ve birkaç çocuğu olmalıdır zira tek çocuğu olan kadın anne değildir, anne olabilmeniz için en az 2 çocuğunuz olmalıdır:))

Bazı kadınlar bu baskıları kaldıramaz çünkü annelik en hassas noktamız, iyi bir anne olduğumuzu gösterebilmek için baskılara cevaben 2. çocuğu doğuranlarımız olur, tabii çevreye bu kadarı yetmez, 2 çocuğunuzda kızsa bir de oğlunuz olması lazım, 2 oğlunuz varsa bir de kızınız olmalı😂

Kimse kimseye yahu bunlar insanların özeli demez, herkes evlilik ve çocuk konularında bilirkişilik yapar, hayatınıza karışır, her şeye karıştıkları yetmiyormuş gibi bir de eşliğinizi, evliliğinizi, anneliğinizi beğenmezler :))))))

Herkes istediği gibi yaşasın, canı kaç çocuk istiyorsa o kadar yapsın ama ben çok çocuk konusunda 2 şeyi eleştiririm biri maddi imkanların yoksa, çocuklarına okul vs giderleri geçtim 1 paket süt, pazardan 1 tişört alamayacak durumdaysan bir sürü çocuğum olsun diye diretmeyeceksin ve her çocuğunu eşit sevip aralarında adaleti sağlayamayacaksan çok çocuk yapmayacaksın, o çocuklar maddi imkansızlıkları bir yere kadar tolere edebilseler de sevgisizliği ilgisizliği unutamıyorlar ömür boyu eksikliğini çekiyorlar.
benim en çok sinirlendiğim de
çocuğuna bez alamıyor mama alamıyor fazla kullanılmayan bebek arabası vs var mı yeni doğum yapmış biri için lazım vs vs. bunları duymak aşırı sinirimi bozuyor. tamam her şey insanlar için durumun iyidir ona güvenerek yapmışsındır ama Allah’ın işi bi anda muhtaç duruma düşersin. o durum farklı. ama bile isteye Allah rızkını verir diye sefalete çocuk doğuranlara ifrit oluyorum

Ya arkadaşlar devlet okulu yorumlarını okudum da.. Öğretmenler devlette hep böyle mi ki? Şiddet mi gösteriyorlar çocuklara ? Kızıp bağırıyorlar mı?
E ben o öğretmeni döverim ki kızıma öyle birşey yapsa 😣
Onlar devlet memuru olduğu için hiçbir şey yapamazsınız malesef... Ben çocukken bı hoca çocuğa tokat atmisti annesi geldi kızmaya annesini de kadın diliyle dovmekten beter etti devlet memurunu hiçbir yere şikayette edemiyosun. Ben çocukken devlet okulunda bir sürü psikolojisi bozuk küçücük çocuğa takan hocayla karşılaştım anlatsam ohooo su dönemde özel okula gonderemeyecegin çocuğu yapma eğitimi bırak sartlardan delirir devlette hocalar canım ders yapmak istemiyo diyip ders anlatmadan sınıftan cikiyo hele pandemide online dersini izledik kuzenimin çaktırmadan, hoca derste makara kukara yapiyo ders mers anlatmiyo.

İstiyorsanız doğurursunuz bunu başkalarına sormak da ne acayip.
Yalnız ben nasıl bu kadar romantik olabildiğinizi sorgulamadan edemedim, yok evde bir evladım eksik gibi yok o olsa tamamlanacak gibiyiz vs. Şu zamanda hayatı bu kadar sevebilmek büyük başarı gerçekten, tebrik ediyorum.

Değil mi :))konuyu ben açmış olsam üçüncüde iyice b.ka batacak gibiyiz filan derim heralde. "O da olsa tamamlanacak gibiyiz" filan, maşallah ne kadar hayat dolu konu sahibi.

Değil mi :))konuyu ben açmış olsam üçüncüde iyice b.ka batacak gibiyiz filan derim heralde. "O da olsa tamamlanacak gibiyiz" filan, maşallah ne kadar hayat dolu konu sahibi.
Kesinlikle öyle. Hiç küfür etmeyen ben, son dönemlerdeki hislerimi sadece küfürlü ve argo sözcüklerle ifade edebiliyorum. Tamamlanmak yerine ‘gelip bir de o s..sin hayatımızı ‘ derdim mesela 🤣🤣🤣🤣

Eskiden devlet okuluna değilde kazandıysa fen ve anadolu liselerine giderdik paramız olsa bile şimdi sanırım kalite düştü illa özele yollamak gerekiyor🤔3 çocuğuda özele yollamak zor olur illaki maddi manevi olarak diğer çocuklardan bölünür gerek var mı yaşamın bu kadar pahalı olduğu bir ülkede 3.çocuğa?benim 2 kedim var birara 3. kedi istiyordum sonra mama fiyatlarına baktım vazgeçtim😂

Yorumları okuyunca bir şeyi merak ettim. Bazı hanımlar yazarken yorum yaparken çok kesin konuşup asla falan demişler. Buna nasıl cesaret ediyorlar varsa bir taktik alayım. :)
Benim asla dediğim ne varsa çok kısa bir süre sonra aynısı başıma geliyor istemsizce de olsa. Konudan çok bağımsız bir yorum oldu ama konuya yorum yapamıyorum. Şimdi asla ile başlayan cümleler kurarım sonrası malum:olamaz:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X