Üçüncü çocuk fikri

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
siz zaten büyünce ne olacağını yazmışsınız bilir kişi olarak ben yorulmayayım. Teşekkür ediyorum kıymetli ve yüksek bilgeliğiniz ile aydınlattığınız için.
Laf sokuyorsunuz da yalan mı şimdi bu? Eskiden olduğu gibi çalışır çabalar kazanır diyemiyoruz ki bu haksızlıkta, yolsuzlukta.

Cok istiyirsaniz yapin yani.. kim ne karisir, ama kucuk cocuk kucuk dert buyuk cocuk buyuk dert demek.. yani cocuk sayisi arttikca dert sayisi artiyor.. ama tabiiki sevgiside mutluluguda artiyor..durumum var diyorsun seviyoruz diyorsun, o zaman engel nedir?

Ha biri daha yazmis ama cocuklar buyudukce masraflqrida ciddi oranda artiyor.. birde sey var.. kucukken verdigini yerler giyerler ama buyudukce boyle degil.
Isin manevi kismina deginmedim.. ilgi sevgi vermek onemli.. sadece yedir icirle bitmiyor tabiiki..

Yaslariniz kac esinle senin mesela? Bu da onemli..
Yaşlarımız 37eşim, benm 33..açıkçası biz iki kardeştik hep Bi üçüncü kardeşim olsun Bi tane de kız kardeşim olsun istedim hep bunun ekisliğini yaşadım.. Belkide üçüncü çocuk isteğinin sebebi bu.. Kalabalık olsunlar el el ele versinler hep diye

Kızlar eşim 37 ben 33 yaşındayım iki evladımız var biri 7diğeri 4 yaşında eşim mühendis ben memurum kendimize ait evimiz ve arabamız var çocularımıza da çok iyi bakan sağolsun Bakıcımz var.. Özellikle söyleidm bunları daha iyi fikir alabilmek için.. Son zamanlarda üçüncü Bi çocuğumuz olsa mı diye düşünüyoruz.. Eşim çocuklara karşı çok ilgilidir benden bile fazla ilgilenir bana da çok yardımcı olur sağolsun.. Ama korkuyorm nasıl olur bu hayat şartlarında üçüncü çocuk fikri.. Sanki üç çocuğum olması gerek gibi Bi tane evladım eksik yanımızda değil gibi hissediyorum sanki o da olunca tamm olacağız gibi.. Sizinde fikirleirnizi almak istedim.
Her anlamda hakkıyla bakıp büyütebilecekseniz neden olmasın ;)

Ben de 3 çocuğum olsun isterdim ama sizin şuanki yaşınızda daha ilkini yaptığım için geç kaldım.
İşin maddi Kısım sizin kararınız standartlarınızla beklentilerinizle ilgili. Bunu burada sizi tanımayan insanlar bilemez.
Bizim eve temizlik için yardıma gelen kızcağızın 5 çocuğu var. Hepsi çiçek gibi. Maşallah çok güzel bakıyor yoruluyor haftanın 5 günü ev temizliyor. Tatile gitmiyor. Üstüne başına kıyafet almıyor. Ama çocuklarına bakıyor. Öncelik meselesi. 2 çocuğum olsaydı temizliğe gitmezdim diyor kendi de mesela. Ama 5 çocuğu olduğu için mutlu bu sebeple bazı fedakarlıklar yapabiliyor.
Temizlik ücretleri ne kadar olmuş kaç veriyorsunuz?

Bence de yapacak belli.kendini saçma sapan bir romantik durumla desteklemeye çalışıyor.ben şansen inanmıyorum bu ipromantik eksik hissetmelere falan.bugün onu eksik hissedersin, yarın fazla hissedersin. Insanoğlu ilginç bir yaratık.o kadar da bir olayımız yok yani.
Olabilir o da sizn fikriniz saygı duyuyorum..

Laf sokuyorsunuz da yalan mı şimdi bu? Eskiden olduğu gibi çalışır çabalar kazanır diyemiyoruz ki bu haksızlıkta, yolsuzlukta.
ben oraya '' mali ve psikolojik yeterliliğiniz varsa '' diye hayati bir not düştüm zira çocuk bununla büyür. bahsettiğiniz iş güç intihar bilmem ne vakaları artık yetişkinlik dönemlerine ait bişi. Anası babası napacak çocugu o yaşta elinden tutup aman evladım intihar etmemi diyecek . o artık yetişmiş kişinin psikolojik esnekliği ile alakalı bişi. aileden sevgi görmüş belli bir ortalama mali güçteki kişi neden intihar etsin. Biz bu kadar sıkıntıdaysak neden bileklerimizi dikine kesmiyoruz?? Demekki bambaşka parametrelerde işin içinde .

Yaşlarımız 37eşim, benm 33..açıkçası biz iki kardeştik hep Bi üçüncü kardeşim olsun Bi tane de kız kardeşim olsun istedim hep bunun ekisliğini yaşadım.. Belkide üçüncü çocuk isteğinin sebebi bu.. Kalabalık olsunlar el el ele versinler hep diye
Elele verecekleri kesin mi ? Siz bence hayata fazla iyimser bakan birisiniz.tam tersi olduğu da çok oluyor ? Bu kadar maddiyatı kötü bir ülkede kardeş kardeşi dolandırıyor, miras kavgasına kardeş kardeşle konuşmuyor.ne diyeyim Allah herkese sizin gibi romantik, iyimser bakış açısı nasip etsin.

Her anlamda hakkıyla bakıp büyütebilecekseniz neden olmasın ;)
Ya biz eşimle ikimizde yanlış anlaşılmak istemem ama çok şükür çocuklara karşı çok ilgili ve sevgi doluyuz.. Sürekli gezeriz etkinlikler yaparız oyunlar oynarız çok bağlı Bi aileyiz çok şükür.. Genelde pozitifizdir.. Ama tabi maddi durumumuz ortalama Bi aile için yeterli onlar büyünce nasıl olur bilemiyorm.

Olabilir, bazen cok kardesliler ben hic cocuk yapmayacam diyor kimiside tek cocuk oluyor mesela cok cocuk yapacam diyor.. hani bi nevi kendi yasayamadigini yasatmak ister gibi…diyorum ya maddi
Manevi yetebilecegini dusunuyorsan olabilir.. ki senin yasin daha cok genc masallah.. kafa her turlu goturebilir daha.

Ha biri daha yazmis ilerde iyi anlasaxaklari belli degil, belki kanli bicakli olacaklar.. ki hele birde el girince isin icine😐

Ben bu sitede belkide en cok cocuk seven uyelerdenim ama realist olmakta lazim ayni zamanda.. dogunca mutlu olacak misiniz o onemli.. yani bi 20 yil sonrasi iyi olsunlar vs bos dusunce bana gore.. cunku belli degil hic birsey

ben oraya '' mali ve psikolojik yeterliliğiniz varsa '' diye hayati bir not düştüm zira çocuk bununla büyür. bahsettiğiniz iş güç intihar bilmem ne vakaları artık yetişkinlik dönemlerine ait bişi. Anası babası napacak çocugu o yaşta elinden tutup aman evladım intihar etmemi diyecek . o artık yetişmiş kişinin psikolojik esnekliği ile alakalı bişi. aileden sevgi görmüş belli bir ortalama mali güçteki kişi neden intihar etsin. Biz bu kadar sıkıntıdaysak neden bileklerimizi dikine kesmiyoruz?? Demekki bambaşka parametrelerde işin içinde .
Belli bir ortalama mali güç bile çok zor bulunuyor diyorum zaten.o dedikleriniz varsa bilemeyeceğim.bence ben ortalama bir mali güçteyim ama hayatım boyunca ev de araba da alamayacağım mesela. Her zaman yetinmek zorundayız bu ülkede.sadece günü kurtararak yaşıyorum.ekstralar çıkınca bazen onu bile yapamıyorum.değer mi değmez mi bilmiyorum ki.

Elele verecekleri kesin mi ? Siz bence hayata fazla iyimser bakan birisiniz.tam tersi olduğu da çok oluyor ? Bu kadar maddiyatı kötü bir ülkede kardeş kardeşi dolandırıyor, miras kavgasına kardeş kardeşle konuşmuyor.ne diyeyim Allah herkese sizin gibi romantik, iyimser bakış açısı nasip etsin.
🙂Amin canım.. Rabbim içimize sevgi versin.. Sevgisizlikte ağır imtihan olmalı

Ya biz eşimle ikimizde yanlış anlaşılmak istemem ama çok şükür çocuklara karşı çok ilgili ve sevgi doluyuz.. Sürekli gezeriz etkinlikler yaparız oyunlar oynarız çok bağlı Bi aileyiz çok şükür.. Genelde pozitifizdir.. Ama tabi maddi durumumuz ortalama Bi aile için yeterli onlar büyünce nasıl olur bilemiyorm.
ay bayılırım böyle ailelere yaaa. DONATTTTT:rolleyes::KK70:

Kızlar eşim 37 ben 33 yaşındayım iki evladımız var biri 7diğeri 4 yaşında eşim mühendis ben memurum kendimize ait evimiz ve arabamız var çocularımıza da çok iyi bakan sağolsun Bakıcımz var.. Özellikle söyleidm bunları daha iyi fikir alabilmek için.. Son zamanlarda üçüncü Bi çocuğumuz olsa mı diye düşünüyoruz.. Eşim çocuklara karşı çok ilgilidir benden bile fazla ilgilenir bana da çok yardımcı olur sağolsun.. Ama korkuyorm nasıl olur bu hayat şartlarında üçüncü çocuk fikri.. Sanki üç çocuğum olması gerek gibi Bi tane evladım eksik yanımızda değil gibi hissediyorum sanki o da olunca tamm olacağız gibi.. Sizinde fikirleirnizi almak istedim.
Maddi ve manevi bakabilecek durumda iseniz neden olmasın ki…
Ben kızım bi yaşına girdiğinde düşündük fakat kendim enerji olarak bakamayacağım için 2 de yeter dedik. Fakat gebe kalırsam da doğururum.

Maddi durum da en az manevi durum kadar önemli bence bu kararda. Okul çağı yükleri artırıyor ve büyüdükçe de daha da artırıyor. Hesabınızı iyi yapın derim. ülke koşulları malum çünkü.

Benim 2 kızım var . 2 çocuk gayet ideal bence. Bebekken ne ki masrafları. Asıl okul dönemi başlıyor masraflar. Örneğin su an kızım 1. Sınıfa başlayacak. Özelde okusun istiyorum. Ama burda bile kardeş sayısı yüzünden istediğim okula veremedim. Yine özele yazdırdık ama kardeşini de düşünerek şartlara uygun olan okula yazdırdım. 3. Çocuk olsa hepten zorlanırdık. Ki bak bu verdiğim örnek bazılarına şımarıkca bile gelebilir. Millet asgari ücretle bogaz derdinde. Az çocuk öz yetiştirme taraftarıyım

Belli bir ortalama mali güç bile çok zor bulunuyor diyorum zaten.o dedikleriniz varsa bilemeyeceğim.bence ben ortalama bir mali güçteyim ama hayatım boyunca ev de araba da alamayacağım mesela. Her zaman yetinmek zorundayız bu ülkede.sadece günü kurtararak yaşıyorum.
hanımefendi ben zaten olanı yazdım konu sahibi yeterliliğini belirtmiş. Olmayan farazi birşey üzerinden saldırganlaşan sizsiniz yok ekonomiden haberin var mı yolsuzluktan haberin var mı intihar vs vs diye. İlgilenilmeyen 3. çocuk muydunuz?

hanımefendi ben zaten olanı yazdım konu sahibi yeterliliğini belirtmiş. Olmayan farazi birşey üzerinden saldırganlaşan sizsiniz yok ekonomiden haberin var mı yolsuzluktan haberin var mı intihar vs vs diye. İlgilenilmeyen 3. çocuk muydunuz?
Ayy tamam gidiyorum.yapan yapsın. Bana ne oluyorsa bu kadar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X