- 17 Kasım 2016
- 8.474
- En iyi cevaplar
- 1
- 28.696
- 548
- 42
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Aminn inşallah3 de yetmez 5 tane, 5 de yetmez 7 tane ver Allahım verrrr
Maddi durumunuz iyi psikolojiniz iyi bence 3 değil 4, 5 bile yapabilirsinizKızlar eşim 37 ben 33 yaşındayım iki evladımız var biri 7diğeri 4 yaşında eşim mühendis ben memurum kendimize ait evimiz ve arabamız var çocularımıza da çok iyi bakan sağolsun Bakıcımz var.. Özellikle söyleidm bunları daha iyi fikir alabilmek için.. Son zamanlarda üçüncü Bi çocuğumuz olsa mı diye düşünüyoruz.. Eşim çocuklara karşı çok ilgilidir benden bile fazla ilgilenir bana da çok yardımcı olur sağolsun.. Ama korkuyorm nasıl olur bu hayat şartlarında üçüncü çocuk fikri.. Sanki üç çocuğum olması gerek gibi Bi tane evladım eksik yanımızda değil gibi hissediyorum sanki o da olunca tamm olacağız gibi.. Sizinde fikirleirnizi almak istedim.
Mesela 3. Çocuk çok hayırsız olup bütün aileyi de dağıtabilir hep olasılıklardan bahsetmiş siniz de ondan bu örneği verdim.Sanki 3. Cocuk fikri icin insanlar resmen lincleme karari almis gibiler. 3 kardesiz iyiki oyleyiz hatta 4-5 olsaydik keske, oyle duskunuz birbirimize maddi olarak manevi olarak hep birbirimizin yaninda olduk acil bi durumda birbirimizi aradik. 2 evladim var Allah korusun diyorum ilerde birine bisey olursa buyuduklerinde kardessizlik cok zor olur siginacagi dayanacağı bi kardesleride olsun 3. Olsun istiyorum ve bunun icin tedavilere bile basladim. Siz zaten belirtmissiniz durumunuz iyi oldugunu halen daha yazmislar işsizlik şu bu atanamadim bu oldu vs. Esimin fabrikasina 6-7 bin maasla calismaya insan bulamiyoruz biz ağır bi işte degil. Ama sanayi bolgesi oldugu icin calismak istemiyor insanlar iş begenmiyolar
Ki çalışan bir anne olarak bu müthiş zor bisey. Yorulacaksin yipranacaksin hepsine yetemeyeceksin. Stresini onlara ister istemez yansitacaksin. Iki ayagini uzatip dinlenmek istemio mu kimse ben anlamiorum her seyi gectim. Kimse kolay kolay bunu demez ama ben bile kardeşim olmasaydi tek cocuk olsaydim cok daha rahat ederdim. Cok istemistim kardesimin olmasini babam bundan 30 sene evvel kızım emin misin bak herseyimiz senin olacak ne geregi var demişti, ben de hersey para mi be adam bi okey oynamak istiorum evde dördüncü yok diye aglamistimHakikaten öyle yaklaşık aynı gelirimiz var eve ayda 1 gündelik yardımcı almayı bile erteleyip kendim yapmaya çalışıyorum üstelik 1 çocuğum var. 2 çocuk ve bakıcı parasına nasıl yetişebiliyorlar helal olsun dedim .
Rabbim den hep hayirlisini istemek lazimMesela 3. Çocuk çok hayırsız olup bütün aileyi de dağıtabilir hep olasılıklardan bahsetmiş siniz de ondan bu örneği verdim.
Bacım okumuşlari geç, onlar zaten hapı yutmuş bu ülkede ama okumamış, cahil de olsa bir insanın kol gücü veya maharetiyle bütün gün çalışıp, karşılığında da beslenme, barınma gibi ihtiyaçlarını karşılaması gerekmez mi mantık olarak? 6000 lirayla , tek başına bile olsa( bekar, çocuksuz varsayalım) bunların karşılanması mümkün mü sence? Hele ki evli çocuklu insanlar ise? Yoksa niye çalismasinlar?Aptal mı bu insanlar ? Siz olsanız, eğitimsiz bile olsanız, bu koşullarda çalışır mıydınız?Hiç düşündünüz mü?Bu arada demek istedigimi şöyle soyleyim is bulamayan insanlar kadar okumayip iş beğenmeyen bi okadarda insan var. Ben orda onu anlatmak istemistim.
türk-iş.Doğru kişi başı 30 gün simit yese 3 ü 7000 yeter. Kim diyor bunu iktidarın uşağı tüik mi?
Sen onları baz alma insanca yaşayabilmenin sınırı 7000 öyle lüks de değil he.
Hergün kıyma hergün konken partisi golf hobisinden de bahsetmiyorum.
Sadece insanca yaşamanın alt sınırı 7000 benim için.
Ben anlamiorum herhalde biz şükürsuzuz :) gezmek yemek yemek belki bi sigara icmek bunlar zaten lüks seyler degil yapabilio olmaya vaouw gözüyle bakilmasi her ay kenara 6 bin tl koyabiliorum diye kendini refahta sayip ucuncu cocugu dusunmek mizansen gibi geliyor bana. O cocuklar bakalim ilçede yasamak isteyecekler mi. Teknoloji bu kadar ilerlerken her yerden görüp imrenirken. Büyük sehirlere baska ulkelere gitmek egitim almak diller ogrenmek kulturel aktivitelere katilmak guzel tatiller yapmak istemeyecekler dimi hic? Daha az önce baktim bodrumda tatil yapcam bir hafta temmuz ayında diye 2bin pound yapiyor benim için, o paraya maldivlere de gidebiliyorum bir hafta. Saka gibi. Yakinda tek gelirimiz olan turizm de biter boylelikle.Arkadas sanirim aylik 150 bin kazaniyor![]()
Arkadas sanirim aylik 150 bin kazaniyor
Kocam bey iyiymişFerhan ne yapacağız senin bu başkalarının hayatına dair merakını
Kocam bey mühendis, evimiz kira değil yeterli gelmiştir umarım.![]()
![]()
Bu mantıkla isveç, finlandiya gibi ülkelerde intihar olmaması lazım. Aksine oralardaki yüksek sayılar yüzünden üniversiteler araştırma kürsüleri kuruyor. İntihar sıralamasında türkiye yüz küsürlerdeyken onlar ilk ellide.ben oraya '' mali ve psikolojik yeterliliğiniz varsa '' diye hayati bir not düştüm zira çocuk bununla büyür. bahsettiğiniz iş güç intihar bilmem ne vakaları artık yetişkinlik dönemlerine ait bişi. Anası babası napacak çocugu o yaşta elinden tutup aman evladım intihar etmemi diyecek . o artık yetişmiş kişinin psikolojik esnekliği ile alakalı bişi. aileden sevgi görmüş belli bir ortalama mali güçteki kişi neden intihar etsin. Biz bu kadar sıkıntıdaysak neden bileklerimizi dikine kesmiyoruz?? Demekki bambaşka parametrelerde işin içinde .
Benim kocam milyorder1 kişinin çalışmamasıyla hâlâ geçinebiliyorsanız hâlâ ortalamanın üstünde geliriniz var demektir.maşallah.kiralar bile iki kişinin çalışmasına göre ayarlanıyor çünkü. Kim bu iyi kazananlar yaane iş yapıyor kocanız ?
Size şöyle söyleyim şuan calismis olsam ki ben devlet memuruydum öğretmendim. Şuan ayni maaşı aliyor olacaktım. İşveren ler bu ucretlerin uzerine cok fazla cikamazlar çünkü onlara zaten 1 calisan en az 10 bin liraya geliyor cunku ssk odemeleri yol ve yemekleri dahil belki daha fazlasi. ulke sartlari bu maalesef 20 bin maas veren bi fabrika duymadim ki sanayi sehrinde yasiyorum. İstanbul ve Ankara nin tam ortasindayim. 6 bin lira ile yapilip yapilamayan seyleri bana sorgulamayin ülke yönetimini fiyatlari ben belirlemiyorum. Asgari ücreti hesaplarsak o hepten vasatBacım okumuşlari geç, onlar zaten hapı yutmuş bu ülkede ama okumamış, cahil de olsa bir insanın kol gücü veya maharetiyle bütün gün çalışıp, karşılığında da beslenme, barınma gibi ihtiyaçlarını karşılaması gerekmez mi mantık olarak? 6000 lirayla , tek başına bile olsa( bekar, çocuksuz varsayalım) bunların karşılanması mümkün mü sence? Hele ki evli çocuklu insanlar ise? Yoksa niye çalismasinlar?Aptal mı bu insanlar ? Siz olsanız, eğitimsiz bile olsanız, bu koşullarda çalışır mıydınız?Hiç düşündünüz mü?
Hayırlısını istiyoruz da öyle olsa boyle olsa diye olasılıkla iş yapmak risk. O olasılıkların tam tersi de olabilir çünküRabbim den hep hayirlisini istemek lazim![]()
Kaldi ki kol gücü emek bunlar da yadsinamaz nitelikler olmali zaten en basta. Gelismis bi ulkedeysen ameleyle bankacinin geliri arasinda uçurum olmaz zaten. Ben veri analistine günlüğüne 300£ ödüyorum boya ustası bi flati boyamadan da günlüğüne 300£ kazaniyor. Hal böyle olsa zaten kimse bi is yapmaktan gocunmaz. Insanlar ölü eşek olmak istemiyor. Neden istesin ki.Bacım okumuşlari geç, onlar zaten hapı yutmuş bu ülkede ama okumamış, cahil de olsa bir insanın kol gücü veya maharetiyle bütün gün çalışıp, karşılığında da beslenme, barınma gibi ihtiyaçlarını karşılaması gerekmez mi mantık olarak? 6000 lirayla , tek başına bile olsa( bekar, çocuksuz varsayalım) bunların karşılanması mümkün mü sence? Hele ki evli çocuklu insanlar ise? Yoksa niye çalismasinlar?Aptal mı bu insanlar ? Siz olsanız, eğitimsiz bile olsanız, bu koşullarda çalışır mıydınız?Hiç düşündünüz mü?
Bu ülkede iyi maaş kaldığını sanmıyorum.bence de sadece işinde sayılı yazılımcılar veya ticaret yaparak işi rast gidenler iyi durumdadır.Size şöyle söyleyim şuan calismis olsam ki ben devlet memuruydum öğretmendim. Şuan ayni maaşı aliyor olacaktım. İşveren ler bu ucretlerin uzerine cok fazla cikamazlar çünkü onlara zaten 1 calisan en az 10 bin liraya geliyor cunku ssk odemeleri yol ve yemekleri dahil belki daha fazlasi. ulke sartlari bu maalesef 20 bin maas veren bi fabrika duymadim ki sanayi sehrinde yasiyorum. İstanbul ve Ankara nin tam ortasindayim. 6 bin lira ile yapilip yapilamayan seyleri bana sorgulamayin ülke yönetimini fiyatlari ben belirlemiyorum. Asgari ücreti hesaplarsak o hepten vasat
Maalesef turizm konusu cok skntili tatil yerleri cok pahalanmisBen anlamiorum herhalde biz şükürsuzuz :) gezmek yemek yemek belki bi sigara icmek bunlar zaten lüks seyler degil yapabilio olmaya vaouw gözüyle bakilmasi her ay kenara 6 bin tl koyabiliorum diye kendini refahta sayip ucuncu cocugu dusunmek mizansen gibi geliyor bana. O cocuklar bakalim ilçede yasamak isteyecekler mi. Teknoloji bu kadar ilerlerken her yerden görüp imrenirken. Büyük sehirlere baska ulkelere gitmek egitim almak diller ogrenmek kulturel aktivitelere katilmak guzel tatiller yapmak istemeyecekler dimi hic? Daha az önce baktim bodrumda tatil yapcam bir hafta temmuz ayında diye 2bin pound yapiyor benim için, o paraya maldivlere de gidebiliyorum bir hafta. Saka gibi. Yakinda tek gelirimiz olan turizm de biter boylelikle.
Kesinlikle bizim isimizde ticaret çok şükür. Ama maaslarda zaten memur maasiyla ayni oranda. Ondada bizim sektörde mesela usta kalfa olarak ayriliyor. Yani Allah herkesin yardimcisi olsunBu ülkede iyi maaş kaldığını sanmıyorum.bence de sadece işinde sayılı yazılımcılar veya ticaret yaparak işi rast gidenler iyi durumdadır.