Üçüncü çocuk fikri

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
1 kişinin çalışmamasıyla hâlâ geçinebiliyorsanız hâlâ ortalamanın üstünde geliriniz var demektir.maşallah.kiralar bile iki kişinin çalışmasına göre ayarlanıyor çünkü. Kim bu iyi kazananlar yaa 😄 ne iş yapıyor kocanız ?
Ferhans anlıyorum yaşama hevesin hiç yok farkındayım bizim de öyle ama sürekli kendi doğrularını diretir gibi sert sert yazıp çiziyorsun. İnsanlara seçimlerinden dolayı karamsar olan bütün negatif enerjini akıttın. :D
Şuan yaşadığımız ortam sağlıklı değil evet gelecek kaygısını her noktamızda istemesek de hissediyoruz ama sürekli düşünerek de yaşanmaz kendini biraz sal akışına bırak. Pozitif tek bir cümlen yok, dünyaya çivi çakmaya gelmedik ya..
ya geçinememekten öleceğiz ya da ecelimizle nasip bu işler. :D
Sevgiler.

Fabrika dediğim imalathane en düşük maaş 6-7 bin yani oda usta kalfanin aldigi maas degil vasifsiz elemanin aldigi maas. ve şuan en düşük maasla calisan biri bile yok. memur maasiyla ayni verilen maaslar. Evet fabrika bizim. 100 lerce insan degil ama 50-60 arasi calisanimiz var imalat üretim yapiliyor
Neresi orası tanıdıklar var iş arayan şehir

Kızlar eşim 37 ben 33 yaşındayım iki evladımız var biri 7diğeri 4 yaşında eşim mühendis ben memurum kendimize ait evimiz ve arabamız var çocularımıza da çok iyi bakan sağolsun Bakıcımz var.. Özellikle söyleidm bunları daha iyi fikir alabilmek için.. Son zamanlarda üçüncü Bi çocuğumuz olsa mı diye düşünüyoruz.. Eşim çocuklara karşı çok ilgilidir benden bile fazla ilgilenir bana da çok yardımcı olur sağolsun.. Ama korkuyorm nasıl olur bu hayat şartlarında üçüncü çocuk fikri.. Sanki üç çocuğum olması gerek gibi Bi tane evladım eksik yanımızda değil gibi hissediyorum sanki o da olunca tamm olacağız gibi.. Sizinde fikirleirnizi almak istedim.
İmkanınız varsa istiyorsanız yapın

Kızlar eşim 37 ben 33 yaşındayım iki evladımız var biri 7diğeri 4 yaşında eşim mühendis ben memurum kendimize ait evimiz ve arabamız var çocularımıza da çok iyi bakan sağolsun Bakıcımz var.. Özellikle söyleidm bunları daha iyi fikir alabilmek için.. Son zamanlarda üçüncü Bi çocuğumuz olsa mı diye düşünüyoruz.. Eşim çocuklara karşı çok ilgilidir benden bile fazla ilgilenir bana da çok yardımcı olur sağolsun.. Ama korkuyorm nasıl olur bu hayat şartlarında üçüncü çocuk fikri.. Sanki üç çocuğum olması gerek gibi Bi tane evladım eksik yanımızda değil gibi hissediyorum sanki o da olunca tamm olacağız gibi.. Sizinde fikirleirnizi almak istedim.
İkiz olma ihtimalide var. Bende 3. Çocuğun tam zamanı yaşım geçmeden yapayim dedim, parasal yönden durumda müsait. Ne oldu ikiz oldu. Debelenip duruyorum. Verene bin şükür ama çokta yıpratıcı.:KK67:

Maddi manevi imkanım olsa
İsterdim geniş ailem olsun
Eğer çocuğa verebilecek sevginiz varsa
Maddi manevi istiyorsanız hazırsanız bir çocuk sorumluluğuna daha çocuklarınız da kardeş istiyorsa olur neden olmasın ki

Maddi manevi imkanım olsa
İsterdim geniş ailem olsun
Eğer çocuğa verebilecek sevginiz varsa
Maddi manevi istiyorsanız hazırsanız bir çocuk sorumluluğuna daha çocuklarınız da kardeş istiyorsa olur neden olmasın ki
Manevi olarak çok şükür hazırım.. Ama maddi olarak şuan iyiyiz sonrasını bilemem baya kokuttular arkadaşlar gözümü de.. Bi şüpheye düştüm açıkçası ☹️

Bu devirde ben kendi adıma üçüncü çocuğu fazla buluyorum. Diğer iki çocuğunuzdan kısmak gibi geliyor. Ekonomi kötü, gittikçe daha kötüye gidiyor. 3 çocuğa da aynı imkanları verebilecek sağlam bir ekonomik durumunuz var mı? Bir de işin sadece ekonomik değil psikolojik boyutu var, tam çocuklar büyüdü dediğiniz evrede tekrar yeni bir bebek fikri bana ürkütücü geliyor. Kendi hayatınıza bakın bence artık

Ben kızım yalnız kalmasın diye 2. yi düşündüm. yoksa bence anne baba için en rahatı tek çocuk. dünyaya çocuk bakmaya mı geldik ya hu. Allah eksikliklerini vermesin ama zor yani. hayat görüşünüz ve maddi durumunuza bağlı olarak değişir bı durum. ben olsam yapmam

Maddi ve manevi olarak kendinize güveniyorsanız, eğitimli, mutlu, sağlıklı, sevgi dolu bir ailede yetişeceklerini düşünüyorsanız yapın. Ülkemizin nüfusu malesef sosyal yapı bozulacak şekilde artışa geçti. Donanımlı, kültürlü ailelerde yetişen çocuklara ihtiyaç var. Evet kaynaklar tükeniyor. İşsizlik artıyor. Enflasyon yüksek. Annelerin de kendilerine ruhen ve fiziken vakit ayırmaları gerekiyor. Pek çok değerlendirilmesi gereken kriter var ama bu gidişle azınlık kalacağız. Çocuklara düzgün bir şekilde bakıp, yetiştirebilecek ve istekli aileleri olumsuzluğa itmemek gerekiyor. Çocuklarınızı özel okullara veya farklı kurslara göndermek istiyorsanız geliriniz az görünüyor. Belediyeler veya ücretsiz kurs takviyeleri verecek yerleri araştırmalısınız. Eğitim konusunda iyi bir sosyal medya takipçisi olmalısınız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X