Dedim ya kredi ödememiz yok aynen ilçede yaşıyorzDört kişi 16 bin lirayla geçiniyorsunuz yani![]()
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Dedim ya kredi ödememiz yok aynen ilçede yaşıyorzDört kişi 16 bin lirayla geçiniyorsunuz yani![]()
Haha aklıma bana saç maskesi tarifi veren arkadaşlarım geldiBanyo yapabilmek içimde bi yaraya dönüşüyor git gide![]()
bir kız bir oğlunuz varmış ya evde 2 kız 2 erkek var yaniDedim ya kredi ödememiz yok aynen ilçede yaşıyorz
20 bin kazanıyorlarmış 6 bin atıyorlarmış. Yanlış hesaplamışım 14 binle dört kişi geçinip beşinciyi yapacaklarmış.Nereden anladın yahu 6bin kenara koyuyor 22 bin mi kazanıyorlar ?
Bütün bunları 2 öğretmen nasıl yapabildiniz.Açılın 3 çocuk anası olarak yazıyorum
Hiç kimseye tavsiye etmiyorumhatta 3.çocuktan önce kardeş şart ,harika mükemmel vs derken şimdi tek çocuk yapanlar ne akıllılar diyor,imrenerek bakıyorum.Varlıklarına şükür ama zor ve yıpratıcı gerçekten.
Çocuklar 12 ve 8 yaşlarında oldu 3 numara.Biz de karı koca öğretmeniz evimiz arabamız vardı 3.doğduğunda.Oğlum çok ağlayan sürekli ilgi bekleyen bir bebek oldu.evin tüm huzuru ,sessizliği ,kızlarımın cıvıltısı azaldı . Herkes bir stres oldu . büyük kızım Lgs ye hazırlandı özel hocalara aylık 1500 civarı para verdik kitap paralarını saymıyroum bile boyumca kitabı vardı.hepsine ayrı oda yaptık ,kızım rahatsız olmasın diye oğlanı oyalama, ağlatmama görevi ev ahalisindeydi falan açıkcası kızlarıma bu huzursuz ortamı yaşattığım için zaman zaman pişmanlık duydum .
Her sene otelde bir hafta tatil yapardık kızıma ücret çıkıyır artık büyüdü bu yıl o da olamadı.4 yıl sonra üniversite sınavı,küçüğün lgs sınavı var ikisnine de destek sağlayacağız onun hesabını yapıyoruz şimdiden . kurslara yazdırıyoruz gıtarıydı ,yüzme malzemeleriydi,götür getiriydi hepsi masraf ve zaman istiyor.küçüğün de kurs zamanları geliyor Allah yardım etsin bence gerek yok çocuklar kendini kurtarmış ilk 3 yıl zaten anne için çok yıpratıcı ,emzirmesi , uykusuz kalması,WC eğitimi falan .
Herkes buyuk sehirde miIlçelerde kiralar çok ucuz.2,3 odalı evler 1400, 1500 lira.eee ilçede yapacak hiçbirşey de yok.yol parası yok, eee küçücük yerde herkes evde yemek yiyor.sinema yok kafe yok.bu arkadaşlar şu an sadece 1500 lira artı fatura ödüyorlar. Bunu anlatmaya çalışıyor konu sahibi. Çocuklarıyla dünyaya açılmamış daha başına geleceklerden habersiz![]()
Konunun başından beri tartışmak için kendini paralıyorHerkes buyuk sehirde mi
Yasiyorsen dunyaya acildin mi
Mesela?
FarkindayimKonunun başından beri tartışmak için kendini paralıyor
Bence o fırsatı verme ya![]()
O zaman çok küçük bir yerde yaşıyorlar çünkü biz o miktarla geçinemiyoruz dört kişi20 bin kazanıyorlarmış 6 bin atıyorlarmış. Yanlış hesaplamışım 14 binle dört kişi geçinip beşinciyi yapacaklarmış.
Yoo valla ben de açılmadım.vandayım.zaten ben de vanda olduğum için rahatım.istanbul, ankara, izmir ,antalya gibi yerlerde bekar memurlar ayrı eve bile çıkamıyor artık.ev arkadaşı bulması gerekiyor hatta bazı yerlerde birden fazla.atanıp zorunlu öğrenci hayatına devam yani.bunun için antalyada izmirde memur kalmamış neredeyse.buradan bir arkadaş anlatmıştı yine.tek odalı evler 3000, 4000. Durumun vehameti içler acısı.benim bu çocuk karşıtlığım sadece maddiyatla ilgili değil.bem genel olarak çoluklu çocuklu yaşam tarzına gıcık olan bir insanım.eskiden bu yorumlara yazsam linç edilirdim ama o kadar büyük bir ekonomik buhran içindeyiz ki insanlar desteklemeye başlamış beni bileHerkes buyuk sehirde mi
Yasiyorsen dunyaya acildin mi
Mesela?
Küçük yerde yaşamayı sevsinler onu laf etmiyoruz.hayatın verçeklerinin farkında olarak küçük yerde rahat yaşasınlar.ben bu rahatımın vanda olmamdan kaynaklandığı bilerek yaşıyorum mesela.aaa bu parayla rahat geçiniliyormuş Antalyaya atanayım ya da 3.çocuğu yapayım demiyorum.sonuçta çocuklar ömür boyu ilçelerde yaşamayacak.Farkindayimama tartismak icin demedim aslinda.. insanlar artik kucuk yerlere tasiniyor gecinebilmek icin. Bir cogu eskiden buyuk sehirlere is bulmaya giderdi ya da uniye vs.
Yani kucuk yerlerdede insanlar kendi tercihiyle yasayabilir, bunun cok cocukla ilgisi yok.. gecen kazen abi bi konuda demisti sanki
Koyde yasiyoruz diye.. ee benim bildigim
Kazenin 1 cocugu var. Bu bir tercih olabilir yani herkes kaos sevmek istemeyebilir.. belki sadece tatillerde buyuk yerleri seviyorlardir vs vs.
Hakli oldugun yerlerde var elbette ama bu kisisel bir tercih..yani adamin paraai vardir ilgileniyodur seviyordur dogurur…bir gun kismet olurda belki anne olursan eger dunyanin en guzel sevgisi oldugunu anlayacaksin zaten. Ha herkes cok cocuk yapsin ya da illa cocuk yapsin hic demiyorum dememde ama yapanda kendisi cekiyor sefasinida cefasinida bu kadar kendini paralamana gerek yokYoo valla ben de açılmadım.vandayım.zaten ben de vanda olduğum için rahatım.istanbul, ankara, izmir ,antalya gibi yerlerde bekar memurlar ayrı eve bile çıkamıyor artık.ev arkadaşı bulması gerekiyor hatta bazı yerlerde birden fazla.atanıp zorunlu öğrenci hayatına devam yani.bunun için antalyada izmirde memur kalmamış neredeyse.buradan bir arkadaş anlatmıştı yine.tek odalı evler 3000, 4000. Durumun vehameti içler acısı.benim bu çocuk karşıtlığım sadece maddiyatla ilgili değil.bem genel olarak çoluklu çocuklu yaşam tarzına gıcık olan bir insanım.eskiden bu yorumlara yazsam linç edilirdim ama o kadar büyük bir ekonomik buhran içindeyiz ki insanlar desteklemeye başlamış beni bile![]()
Konudan biraz sapacağım şimdiFarkindayimama tartismak icin demedim aslinda.. insanlar artik kucuk yerlere tasiniyor gecinebilmek icin. Bir cogu eskiden buyuk sehirlere is bulmaya giderdi ya da uniye vs.
Yani kucuk yerlerdede insanlar kendi tercihiyke yasayabilir, bunun cok cocukla ilgisi yok.. gecen kazen abi bo konida denisti sanki
Koyde yasiyoruz diye.. ee benim bildigim
Kazenin 1 cocugu var. Bu bir tercih olabilir yani herkes kaos sevmek istemeyebilir.. belki sadece tatillerde buyuk yerleri seviyorlardir vs vs.
Sanki genel anlamda şehir merkezleri daha pahalı. Çanakkaledeyim kıyı şehri olmasına rağmen aslında küçük bir şehir ama burası bile bir önceki yıla göre çok uçuk. 3+1 15 20 yıllık dairelerin kiraları 4bini buldu. Şehir içi ulaşım bile aldı başını gitti. İlçelerde yaşamak en akıllıcası aslında ama işin içine çocuklaeın eğitimi girince o ilçeler yetmeyebiliyor insana.Konudan biraz sapacağım şimdi
Eğer çok büyük bi gelirin yoksa ben de büyükşehirde yaşamayı boĞaz tokluğuna gibi görüyorum
O yüzden hiç büyükşehirde yaşamayı değerlendirmedim
Hem ulaşım kolay hem daha ucuz hem daha basit yaşamak
Ben de iç Anadolu’da gelişmiş ama küçük bir şehirde yaşıyorum. Ev bizim, arabamız var.O zaman çok küçük bir yerde yaşıyorlar çünkü biz o miktarla geçinemiyoruz dört kişi