- 14 Haziran 2019
- 15.964
- 80.980
- 598
Çocuk sahibi değil o yorumu yazan arkadaş.Çok bilmiş değiller tecrübeliler, bir çocuğun yalnızca maddi imkanlara ihtiyacı yok, manevi olarak da çocuğunuza yetebiliyor olmanız gerekiyor.
Kaldı ki şu an çift maaşla maddi olarak 2 çocuğa yetebilmek bile kolay değil, bebekken giderleri ayrı, okul çağına gelince ayrı, üniversite okumak için yurtdışına gitse giderleri ayrı, evlense ayrı, hastalığı var hastanesi ilacı, giyimi yemesi içmesi bunlar işin maddi boyutu, manevi boyutuna hiç girmeyelim bile zira maalesef ailesi tarafından yeteri kadar sevilmeyen çocuklar çoğalmaya başladı görüyoruz şahit oluyoruz, çocuk sadece karnı tok sırtı pek olsun düşüncesiyle yetiştirilmiyor.
Konu sahibesi eğer maddi manevi yeteceğini düşünüyorsa isterse 5 tane doğurur, eşiyle kendi bileceği şey ama ben oldum olası tek çocuk taraftarıyım.
Az çok bir çocuğun masrafını ihtiyacını tahmin edemiyor.
Ben de bu sene okul dertlerini fark ettim. Dank etti resmen. Öncesinde küçük bebekle de ekstra masrafları tahmin edemez bu kadar karamsar bir tablo çizmezdim. Aman az oyuncak al, en ucuz pamuklu kıyafeti al geç. Tek masraf kalemin bezdi.
Ama okulla beraber fark ettim ki asıl masraf eğitim. Onbeş sene bu çocuğun eğitim masrafı olacak. Senden talep ettikleri olacak. Bınu da çocuk bakmayan bir insan net görüp anlayamıyor.