Üçüncü çocuk fikri

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çok bilmiş değiller tecrübeliler, bir çocuğun yalnızca maddi imkanlara ihtiyacı yok, manevi olarak da çocuğunuza yetebiliyor olmanız gerekiyor.

Kaldı ki şu an çift maaşla maddi olarak 2 çocuğa yetebilmek bile kolay değil, bebekken giderleri ayrı, okul çağına gelince ayrı, üniversite okumak için yurtdışına gitse giderleri ayrı, evlense ayrı, hastalığı var hastanesi ilacı, giyimi yemesi içmesi bunlar işin maddi boyutu, manevi boyutuna hiç girmeyelim bile zira maalesef ailesi tarafından yeteri kadar sevilmeyen çocuklar çoğalmaya başladı görüyoruz şahit oluyoruz, çocuk sadece karnı tok sırtı pek olsun düşüncesiyle yetiştirilmiyor.

Konu sahibesi eğer maddi manevi yeteceğini düşünüyorsa isterse 5 tane doğurur, eşiyle kendi bileceği şey ama ben oldum olası tek çocuk taraftarıyım.
Çocuk sahibi değil o yorumu yazan arkadaş.
Az çok bir çocuğun masrafını ihtiyacını tahmin edemiyor.
Ben de bu sene okul dertlerini fark ettim. Dank etti resmen. Öncesinde küçük bebekle de ekstra masrafları tahmin edemez bu kadar karamsar bir tablo çizmezdim. Aman az oyuncak al, en ucuz pamuklu kıyafeti al geç. Tek masraf kalemin bezdi.
Ama okulla beraber fark ettim ki asıl masraf eğitim. Onbeş sene bu çocuğun eğitim masrafı olacak. Senden talep ettikleri olacak. Bınu da çocuk bakmayan bir insan net görüp anlayamıyor.

Emin olun ek ders, kurs, dershane git gel yine ayni hesabi bulurdu. İnsallah size yararli guzel sonuclar alirsiniz simdiden basarilar olsun miniginize🥰
evet herşeyi hesapladık para gene gidiyor.pilot devlet okulunun yanında kiralar 7000 8000.hadi kendi okulunda kalsa dershane özel kurs desek o da yol parasıyla gene 30 bin yapıyor .heryer heryere uzak burada.evimin dibinde yok ki.benzin almış yürümüş.hepimizin çocukları istedikleri başarılara ulaşsın inşallah.çok teşekkürler güzel dileklerinize.

6.sınıf olacak daha yeni yazdırdım daha önce devletteydi.ama devamlı aile desteğiyle özel dersle tv den konuları izlemekle geçti.evde öğretmen oldum resmen çok yoruldum.ilkokulda devlette bir şekilde oluyor ama ortaokul da ı ıhhh.pilot bir kaç okul dışında eğitim bitmiş.müfredat bomboş.4 saat beden dersi 3 saat de müzik dersi vardı mat ing yerine.kimse çocuğum şımarık olsun asgari ücretli çocukları görmesin vs diye kolej seçmiyor.mecburlar kendilerinden kısıp göndermeye ben de dahil.dünya insanı olmaları için başka çare yok.telafi dersi koydu mesela 2 hafta hergün okul açılmadan önce.devlet okulu bunu yapar mı?
ortaokulda iyi öğretmenlere denk gelirse özel derse de gerek yok. öğretmenler kötüyse mat falan özel dersle gider. özele gerek yok bence ortaokulda. üstelik özel dedikleri eski dersaneler çoğu. ve sana şunu söyleyim ank da yeğenim senlerdir özelde teyzesi de fen öğretmeni sınavda bi şey yapamadı. ben küçük bir şehirde kasabadayım kasabadaki öğrencilerim çok iyi netler yaptılar. fen lisesi dahil birçok öğrenciyi bi yerlere yerleştiricez. velhasıl çocuğu özele göndermek hiçbir anlam ifade etmiyor bence. hele ortaokulda hiç gerek olmadığını düşünüyorum. ha okul önde gelen kolejledendir. çok iyi dil ve sportif etkinlikleri vardır. çocuk okulda tenis oynar yüzer iyi derece yabancı dil öğrenir ona bi şey demem. ama o okullar da 30 bin olmaz.
bi dip not daha en az yüzde 50 bursla almayan üniversite dahil özel okul nerdeyse yok😬

Ben de bu sene okul dertlerini fark ettim. Dank etti resmen. Öncesinde küçük bebekle de ekstra masrafları tahmin edemez bu kadar karamsar bir tablo çizmezdim. Aman az oyuncak al, en ucuz pamuklu kıyafeti al geç. Tek masraf kalemin bezdi.
Ama okulla beraber fark ettim ki asıl masraf eğitim. Onbeş sene bu çocuğun eğitim masrafı olacak. Senden talep ettikleri olacak. Bınu da çocuk bakmayan bir insan net görüp anlayamıyor.
maddi değil ki sadece manevi de yetmek lazım.kutu oyunları oynamak ister çocuk senle sohbet etmek ister iyi havalarda hergün dışarı çıkmak ister.ee yalnız bırakamayacağından mecbur sen de çıkarsın.sinemaya tek gidemez sen de gidersin.hasta olur dr dr gezersin.sabaha kadar uykusuz başında beklersin.psikolojisi ayrı dert yeme problemi ayrı dert

maddi değil ki sadece manevi de yetmek lazım.kutu oyunları oynamak ister çocuk senle sohbet etmek ister iyi havalarda hergün dışarı çıkmak ister.ee yalnız bırakamayacağından mecbur sen de çıkarsın.sinemaya tek gidemez sen de gidersin.hasta olur dr dr gezersin.sabaha kadar uykusuz başında beklersin.psikolojisi ayrı dert yeme problemi ayrı dert
Zaten ilgi mutlaka bölünüyor. Ben sonuncu çocuğum mesela, annemlerin daha yorgun zamanına denk gelen çocuğum. İlgilendiler tabii ama ben mesela oğlumun elinden tutup eşimle uçtu uçtu yaptığımızda düşünürdüm mesela biz hiç yapmadık bunu. Çünkü dört çocuktuk hangi birimizi hoplatacaklar.
Ha kardeşlik evet güzel, ablalarım dert ortağım. Ama bu da şans. İlla böyle olacak diye bir kural da yok. Kocam kardeşleriyle dertleşmez mesela. Daha mesafeliler. Ailedendir de diyemem bizden daha yakın yaşları ve daha sıkı büyümüşler aslında. Bilemiyorum.
Keşke daha geleceğimizin belli olduğu bir ülkede yaşasaydık belki bir çocuk daha yapardım. Ama ben önümü göremiyorum.
Nasıl güvenip üçüncüyü yapabileyim diyorum.

ortaokulda iyi öğretmenlere denk gelirse özel derse de gerek yok. öğretmenler kötüyse mat falan özel dersle gider. özele gerek yok bence ortaokulda. üstelik özel dedikleri eski dersaneler çoğu. ve sana şunu söyleyim ank da yeğenim senlerdir özelde teyzesi de fen öğretmeni sınavda bi şey yapamadı. ben küçük bir şehirde kasabadayım kasabadaki öğrencilerim çok iyi netler yaptılar. fen lisesi dahil birçok öğrenciyi bi yerlere yerleştiricez. velhasıl çocuğu özele göndermek hiçbir anlam ifade etmiyor bence. hele ortaokulda hiç gerek olmadığını düşünüyorum. ha okul önde gelen kolejledendir. çok iyi dil ve sportif etkinlikleri vardır. çocuk okulda tenis oynar yüzer iyi derece yabancı dil öğrenir ona bi şey demem. ama o okullar da 30 bin olmaz.
bi dip not daha en az yüzde 50 bursla almayan üniversite dahil özel okul nerdeyse yok😬
önde gelen okulları diyorum bend e zaten.gerisi boş.60 bin okul bizim yemek kitap servis kıyafet 100 000 i buluyor zaten.ben heriki okulda da tanıdıkları olan bir veliyim.devlet okulundan çocuk aşırı zeki değilse hiçbirşey olmuyor.ama çocuk akıllı aile bilinçli iyi özel okuldaysa iyi bir üniversite kazanıyor en az 2 dil biliyor ve kpss ye falan ihtiyacı olmuyor.yakınım çocuk eşimin 3 katı kazanıyor mesela daha öğrenciyken.yazılım ve 3 dil biliyor çünkü

Çok bilmiş değiller tecrübeliler, bir çocuğun yalnızca maddi imkanlara ihtiyacı yok, manevi olarak da çocuğunuza yetebiliyor olmanız gerekiyor.

Kaldı ki şu an çift maaşla maddi olarak 2 çocuğa yetebilmek bile kolay değil, bebekken giderleri ayrı, okul çağına gelince ayrı, üniversite okumak için yurtdışına gitse giderleri ayrı, evlense ayrı, hastalığı var hastanesi ilacı, giyimi yemesi içmesi bunlar işin maddi boyutu, manevi boyutuna hiç girmeyelim bile zira maalesef ailesi tarafından yeteri kadar sevilmeyen çocuklar çoğalmaya başladı görüyoruz şahit oluyoruz, çocuk sadece karnı tok sırtı pek olsun düşüncesiyle yetiştirilmiyor.

Konu sahibesi eğer maddi manevi yeteceğini düşünüyorsa isterse 5 tane doğurur, eşiyle kendi bileceği şey ama ben oldum olası tek çocuk taraftarıyım.
Konu sahibi zaten manevi olarakta istiyorum diyor ya
Kadının evi var arabası var mesleği var e bu kadın çocuk istiyorsa yapmamı diyelim imkânlara da fena değil
Bu ülkede çocuk doğurmak için illa aşırı zengin mi olmak gerekiyor
Bence gayette iyi geçinirler çocuklar üniye gidene kadar da birikim yaparlar
Tamam hayat pahalılaştı ama olmayacak kadar kötü de değil
Ha ben hiç çocuk istemiyorum o ayrı mesele hiç o sorumluluklarla girmek istemem.

Eskiler bize çocuklarınız dizinizin dibindeyken en iyi günleriniz, büyüdükçe de dertleri büyüyor derlerdi, çocuk küçükken anlamıyorsunuz cidden, büyüdükçe hem maddi hem manevi olarak daha fazla yıpranıyorsunuz, ki eskiden avm mi vardı çeşit çeşit markalı oyuncak, giyim mi vardı? Çocuklar bir şey görmüyordu şimdi her yaştaki çocuklar tvde dahi neler görüp istiyorlar.

Benim cocugum yok, gelirimiz fena degil ama cocuk yaparsam birden fazlasını yapamam gibi geliyor. İkinciyi yaparsam tüm hayatım onlar icin calısmakla gececek sanki, bir olursa hem iyi sartlar sunar hem de kendim de daha sosyal ve tükenmemis olurum gibi geliyo. Tabi birinciyi yaptıktan sonra degisedebilir fikrim, bilemiyorum Altan🤣🥹

önde gelen okulları diyorum bend e zaten.gerisi boş.60 bin okul bizim yemek kitap servis kıyafet 100 000 i buluyor zaten.ben heriki okulda da tanıdıkları olan bir veliyim.devlet okulundan çocuk aşırı zeki değilse hiçbirşey olmuyor.ama çocuk akıllı aile bilinçli iyi özel okuldaysa iyi bir üniversite kazanıyor en az 2 dil biliyor ve kpss ye falan ihtiyacı olmuyor.yakınım çocuk eşimin 3 katı kazanıyor mesela daha öğrenciyken.yazılım ve 3 dil biliyor çünkü
yazılım çok başka bir dünya. orda ekstrem paralar kazanılıyor. ama dedim ya nitelikli özel okullar çocuğu geliştiriyor fakat çoğu ticarethane. ben devlet okulcuyum devlet öğretmeni olarak 😄 ama şu da var ank da doğmuş büyümüş sonrasında küçük büyük farklı şehirlerde çalışmış bir öğretmen olarak istisnaları tenzih ederek kendi öğrenciliğimden de şunu söyleyebilirim. ank da genelde devlet okullarında öğretmenler sebebini anlamadığım şekilde kötü

Konu sahibi zaten manevi olarakta istiyorum diyor ya
Kadının evi var arabası var mesleği var e bu kadın çocuk istiyorsa yapmamı diyelim imkânlara da fena değil
Bu ülkede çocuk doğurmak için illa aşırı zengin mi olmak gerekiyor
Bence gayette iyi geçinirler çocuklar üniye gidene kadar da birikim yaparlar
Tamam hayat pahalılaştı ama olmayacak kadar kötü de değil
Ha ben hiç çocuk istemiyorum o ayrı mesele hiç o sorumluluklarla girmek istemem.
Konu sahibesini demiyorum zaten, o onun özeli ne kadar isterse o kadar çocuk sahibi olur ama yorum yapanlar bilmiş değil tecrübeye dayalı konuşuyor.

Anneniz maddi imkanları olan bir ailede doğdu değil mi?
peki hem maddi hem manevi olarak ailesi ona gerekeni yapabildi mi? Hayır, annesi bile oğullarını kayırıyor, kadın miras hakkını bile alamıyor, kardeşleri zarar verecek diye endişe ediyor, demek ki çocuk için sadece maddi imkanlara bakılmamalıymış, her kardeş de kardeşlik yapmıyor kendi abinizden ve annenizin kardeşlerinden tecrübe ettiğiniz üzere😌

yazılım çok başka bir dünya. orda ekstrem paralar kazanılıyor. ama dedim ya nitelikli özel okullar çocuğu geliştiriyor fakat çoğu ticarethane. ben devlet okulcuyum devlet öğretmeni olarak 😄 ama şu da var ank da doğmuş büyümüş sonrasında küçük büyük farklı şehirlerde çalışmış bir öğretmen olarak istisnaları tenzih ederek kendi öğrenciliğimden de şunu söyleyebilirim. ank da genelde devlet okullarında öğretmenler sebebini anlamadığım şekilde kötü
Ben de öyleydim bu sene devlet anasınıfına verene kadar. Ki en meşhur en övülen okuldu. Neler yaşadık neler. Şansımıza emekli olan öğretmen yerine atama yapılmamış. Yeni mezun bir öğretmen geldi. Fakat kadın asla kendini geliştirmemiş. Çocuğum çekingen diye okul rehberlikçi sorun yok gözlem yaptık dediği halde inatla çocuk psikiyatristi dedi. Neticede sadece ilgi alaka sorunu çıktı. O dönem beni çok yıprattı. Kendisi ceza da verdi, bağırdı çağırdı da. En son bir öğrenciyi sertçe oturtmuş kolunda morluk olmuş. Bununla ilgili Veli görüştüğünde müdür sadece darp raporu alınıp alınmadığıyla ilgilenmiş. Özetle devlet okulunda öğretmene kolay kolay bir şey olmuyor. Yaptığı yanına kar.
Ki eşimin çalıştığı lisede tacizden soruşturma yiyen bir öğretmen sadece başka bir ile atandı. Bu kadar. Hala görevinin başındaydı geçen sene.

ben ankaradayım.eğitim kötü gönderdiğim okulda.seviye düşük sınıfın 3 5 öğrencisi hariç gerisinin okumak da gözü yok.öğretmenlerde o geri kalana göre ders anlatıyor seviye uyguluyor.takdir teşekkür her önüne gelene veriliyor sözlü notlarıyla vs şişirilip notlar.sınav notları 95 üstü olan da takdir aldı notları 50 65 civarı olan da.sözlülerle 85 e tamamlanıyor.bizim zamanımızda bunlar yoktu.gerçekten hakedenler alırdı.kendim eğitimli olmasam desteğim olmasa çocuğum harcanacaktı okulda öyle diyeyim.yarışabileceği bir ortam yok.zaten en iyisiyim diyor ama aslında değil.3 dakika sürüyor sınav kağıdını vermesi ing den 100 alıyor kolayca ama aslında yok iyi ingilizcesi.bu eğitimden kurtarmak için kolej tercih ettim.öyle adı sanı duyulmamışları zaten hemen eledim.bomboş dil müfredatı var devlette.

Ben de öyleydim bu sene devlet anasınıfına verene kadar. Ki en meşhur en övülen okuldu. Neler yaşadık neler. Şansımıza emekli olan öğretmen yerine atama yapılmamış. Yeni mezun bir öğretmen geldi. Fakat kadın asla kendini geliştirmemiş. Çocuğum çekingen diye okul rehberlikçi sorun yok gözlem yaptık dediği halde inatla çocuk psikiyatristi dedi. Neticede sadece ilgi alaka sorunu çıktı. O dönem beni çok yıprattı. Kendisi ceza da verdi, bağırdı çağırdı da. En son bir öğrenciyi sertçe oturtmuş kolunda morluk olmuş. Bununla ilgili Veli görüştüğünde müdür sadece darp raporu alınıp alınmadığıyla ilgilenmiş. Özetle devlet okulunda öğretmene kolay kolay bir şey olmuyor. Yaptığı yanına kar.
Ki eşimin çalıştığı lisede tacizden soruşturma yiyen bir öğretmen sadece başka bir ile atandı. Bu kadar. Hala görevinin başındaydı geçen sene.
okulun öğretmenleri kendi çocuklarını kendi okullarına yazdırmamışlar koleje göndermişler hep.bu bile aslında kendi eğitimlerini ortamı öğrenci profilini müfredatı beğenmediklerini ispatlıyor.

ben ortaokul için devletçiyim😄 diğerleri için iyi araştırma yapılmalı bence devlete verilecekse. ancak okul öncesinde devlet istemem açıkçası. çünkü okul öncesi en önemli dönem ve devlette genelde zayıf. o nedenle özele para harcayacaksam okul öncesi tercihim olur. zira onun telafisi çok zor bence
ben ankaradayım.eğitim kötü gönderdiğim okulda.seviye düşük sınıfın 3 5 öğrencisi hariç gerisinin okumak da gözü yok.öğretmenlerde o geri kalan göre ders anlatıyor seviye uyguluyor.takdir teşekkür her önüne gelene veriliyor sözlü notlarıyla vs şişirilip notlar.sınav norları 95 üstü olan da takdir aldı notları 50 65 civarı olan da.sözlülerle 85 e tamamlanıyor.bizim zamanımızda bunlar yoktu.gerçekten hakedenler alırdı.kendim eğitimli olmasam desteğim olmasa çocuğum harcanacaktı okulda öyle diyeyim.yarışabileceği bir ortam yok.zaten en iyisiyim diyor ama aslında değil.3 dakika sürüyor sınav kağıdını vermesi ing den 100 alıyor kolayca ama aslında yok iyi ingilizcesi.bu eğitimden kurtarmak için kolej tercih ettim.öyle adı sanı duyulmamışları zaten hemen eledim.bomboş dil müfredatı var devlette.
hayırlı olur inşallah💕

Ben de istiyorum 3.cocugu çalışmıyorum erken anne oldum maddi durumumuz müsait kalabalik aile guzeldir calissam vakit ayiramayacak olsam ya da gelecek sağlama konusunda problem yasayacagmi dusunsem yapmazdim ama istiyorum 🙏

Konu sahibesini demiyorum zaten, o onun özeli ne kadar isterse o kadar çocuk sahibi olur ama yorum yapanlar bilmiş değil tecrübeye dayalı konuşuyor.

Anneniz maddi imkanları olan bir ailede doğdu değil mi?
peki hem maddi hem manevi olarak ailesi ona gerekeni yapabildi mi? Hayır, annesi bile oğullarını kayırıyor, kadın miras hakkını bile alamıyor, kardeşleri zarar verecek diye endişe ediyor, demek ki çocuk için sadece maddi imkanlara bakılmamalıymış, her kardeş de kardeşlik yapmıyor kendi abinizden ve annenizin kardeşlerinden tecrübe ettiğiniz üzere😌
Tabii ki orası öyle zaten anne baba adaletli olmayacaksa hiç çocuk doğurmasın boşuna çoğalmasın
Ama mesela o kadar adaletli ve yeterli aileler var ki
Yani demek istediğim maddi anlamda o kadarda abartılmamalı diyorum insanın evi arabası varsa 2 maaşı varsa bence gayette yeter hani hiçbirimizde ali ağaoğlunun torunları değiliz ki çok zengin olalım ayrıca dedelerimize zenginde ne oldu hakkınızı bile alamıyoruz
Maddi anlamda düşünürsek hiç çocuk getiremeyiz bu halimizle😂
Çünkü neredeyse türkiyenin yüzde yetkisi fakir

Ben de istiyorum 3.cocugu çalışmıyorum erken anne oldum maddi durumumuz müsait kalabalik aile guzeldir calissam vakit ayiramayacak olsam ya da gelecek sağlama konusunda problem yasayacagmi dusunsem yapmazdim ama istiyorum 🙏
bu yazılanlara rağmen hala istiyorsanız 3.yü de yapın hatta 4. yüde. :KK45: :KK53:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X