Üçüncü çocuk fikri

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Velhasıl, onlardan kaçış yok.
Özel günler, okul törenleri her şeyde bık bık ekliyorlar.
Çocukları kapıdan almaya gittiğimde ‘aaa siz … ın annesi misiniz, kızım bayılıyor sürekli anlatıyor’ diye laf açmaya çalışan dolu, ben direkt ‘halbuki çok aksi haşarı çocuktur enteresan, kızınıza söyleyin dikkat etsin çok kavgacı aslında’ diyerek başımdan savıyorum😂😂
Ama bir hata oldu, davetiye yaptırmış bir anne doğumgünü için altına bilgi için qr kodu, o kodla iletişim numarası açıldı hoop bir wp grubu oluştu ve iki haftadır değişen öğretmenlerle alakalı ayağa kaldırdılar her yeri.
Yeni öğretmen de benim büyüğün öğretmeni olunca peşimi bırakmadılar, bugün kadın aradı sınıfı bırakmış, ben istemiyorum bu velileri, diğer şubeyi alacağım siz benle olmak istiyorsanız aklınızda olsun diyor😂
Özel okuldan mı bildiriyorsunuz?

Ayy tövbeler olsun yaaa.
Gerçekten Veli terörü diye bir şey varmış. İnsan içine grince anlıyor 😆😆
Hem de ne terör, ben böyle aklı noksanlar görmedim, bir de örgütlenmeye çalışıyorlar yok hukuki yola başvuracakmışız, sebep, öğretmen başka bir ilçedeki şubeye geçti diye.
Kadını binaya tapulayacaklardı sanki, tövbe estf aklıma geldikçe deliriyorum.
Ne sanıyor veliler kendilerini hiç anlamıyorum.

Ilçelerde kiralar çok ucuz.2,3 odalı evler 1400, 1500 lira.eee ilçede yapacak hiçbirşey de yok.yol parası yok, eee küçücük yerde herkes evde yemek yiyor.sinema yok kafe yok.bu arkadaşlar şu an sadece 1500 lira artı fatura ödüyorlar. Bunu anlatmaya çalışıyor konu sahibi. Çocuklarıyla dünyaya açılmamış daha başına geleceklerden habersiz 😄
Kira ödemiyoruz ev kendimize ait..

Kira ödemiyoruz ev kendimize ait..
İlçe dedim köy değil.. 170bin nüfuslu çok şükür hepsi var kafe de var sinemada 😁ne yaşıyrosun kendi içinde anlamıyorm aşırı enerji emen Bi yapın var.. İnşallah sadece bu platformda böylesindir gerçek hayatta böyle olmaman dileğiyle😁😬

Farkindayim😐😂 ama tartismak icin demedim aslinda.. insanlar artik kucuk yerlere tasiniyor gecinebilmek icin. Bir cogu eskiden buyuk sehirlere is bulmaya giderdi ya da uniye vs.

Yani kucuk yerlerdede insanlar kendi tercihiyle yasayabilir, bunun cok cocukla ilgisi yok.. gecen kazen abi bi konuda demisti sanki
Koyde yasiyoruz diye.. ee benim bildigim
Kazenin 1 cocugu var. Bu bir tercih olabilir yani herkes kaos sevmek istemeyebilir.. belki sadece tatillerde buyuk yerleri seviyorlardir vs vs.
Ay Allah senden razı olsun canım.. Ben çok cevap yazmamaya çalılıyorm arkadaşa.. Veda edip edip Bi daha dahil oluyor konuya😁😁😁

Ay Allah senden razı olsun canım.. Ben çok cevap yazmamaya çalılıyorm arkadaşa.. Veda edip edip Bi daha dahil oluyor konuya😁😁😁
2 şer 3 er sene üniversiteyi kazanamama ihtimalleri var 3 er sene işsiz kalma ihtimalleri var .var mı bunları karşılayacak geliriniz?aylık 20 25 çoğumuzun evine giriyor büyük para değil günümüzde.diğer çocukların haklarını gasp edecek 3. çocuk.ben ilk 2 çocuk olsam hesabını sorardım büyüyünce.eski zamanlarda değiliz 3 5 çocuk yapalım

İşin komik kısmı zenginler fakirim der zor zar orta direkt sayılanlar da iyiyiz çok şükür borcumuz yok der.
Borcun yok da hayatında hangi lüksüm var? Hangimizin lüksü kaldı.
Gidip bir on gün gönlünce tatil yapabiliyor musun mesela? Şüpheli.
Küçük ilçede mesela nasıl bir sosyalleşme içinde o çocuklar?
İlçe de yaşadığımızı söyleidm küçük demedim.. 170 bin nüfuslu her imkanın olduğu gelişmiş bir ilçeden bahsediyorum.. Yüzme kursuna ve satranç kursuna gidiyr.. Tatile de gidiyroz her yıl kışın ve yazın.. Pazartesi dört gece beş günlüğüne fethiteyeye gideceğiz mesela.. İkna oldunuz mu

İstiyorsanız doğurursunuz bunu başkalarına sormak da ne acayip.
Yalnız ben nasıl bu kadar romantik olabildiğinizi sorgulamadan edemedim, yok evde bir evladım eksik gibi yok o olsa tamamlanacak gibiyiz vs. Şu zamanda hayatı bu kadar sevebilmek büyük başarı gerçekten, tebrik ediyorum.

Şahsi düşüncem bir ev bir araba ve iki maaş maddi durumu iyi demek değildir. Dengede demektir. Maddi durumu iyi demek bugün çalışmayı bıraksan elinde kalanın seni idare ettiği zamanın uzunluğudur. 2 çocuk pekala daha iyi bir eğitim alabilir eşler hayatı daha kaliteli yaşayıp daha mutlu bir yaşam sürebilir. Sosyal hayat dengesini gütmek açısından daha mutlu dedim. Çocuklar eğitim, sosyal çevre ve olanaklar açısından daha yüksek perdeden bu hayatı deneyimleyebilir. Üniversite için yurtdışına gitmek isteyebilir. 18'den sonra araba isteyebilir. Bir çok açıdan 2 çocuğun gayet yeterli olduğu kanısındayım. Yaşayan değil gözlemleyen biri olarak fikrimi sunuyorum.
18 yaşından sonra çocuğuna araba alabilen 2 değil 3 çocukla da alabilir; yurtdışına gönderebilen de keza yine yapar diye düşünüyorum. Çünkü bu yazdığınız şeyler güncel şartlarda tek çocuk için bile lüks 🤭. Mesela biz oğlanı Amerika'ya gönderemeyiz; bir ihtimal Almanya olur belki derdim ama bu kurla oda hayal. Diğer taraftan 2 çocuk tabi ki maddi denge açısında daha mantıklı.

18 yaşından sonra çocuğuna araba alabilen 2 değil 3 çocukla da alabilir; yurtdışına gönderebilen de keza yine yapar diye düşünüyorum. Çünkü bu yazdığınız şeyler güncel şartlarda tek çocuk için bile lüks 🤭. Mesela biz oğlanı Amerika'ya gönderemeyiz; bir ihtimal Almanya olur belki derdim ama bu kurla oda hayal. Diğer taraftan 2 çocuk tabi ki maddi denge açısında daha mantıklı.

O da doğru.. Ama düşünsenize yapılabilecek bircok şey var. Bi tık altı olur ama olur birseyler. En iyi versiyonu için çabalanır...

İlçe de yaşadığımızı söyleidm küçük demedim.. 170 bin nüfuslu her imkanın olduğu gelişmiş bir ilçeden bahsediyorum.. Yüzme kursuna ve satranç kursuna gidiyr.. Tatile de gidiyroz her yıl kışın ve yazın.. Pazartesi dört gece beş günlüğüne fethiteyeye gideceğiz mesela.. İkna oldunuz mu
Özgürsünüz istediğinizi yaparsınız burda boşa kürek çekmeyi neden istiyorsunuz anlayamadım konuyu açmanız bile enteresan ... kimi anlar kimi eleştirir yani bakacak olan sizsiniz.

O da doğru.. Ama düşünsenize yapılabilecek bircok şey var. Bi tık altı olur ama olur birseyler. En iyi versiyonu için çabalanır...
Yazdıklarınıza hak veriyorum ama hepimizin hayata baktığı pencere farklı. 37 yaşındayım, 2. Çocuğu bile düşünmüyorum ama şartlarım uygun olsa bende 3 çocuk isteyebilirdim belki... Herşeyin en iyisinin maddiyata bağlı olduğunu düşünmüyorum çünkü. Çocuğumun özel okulda okumaması benim için kriter değil; ya da piyano, programlama gibi kurslara gönderememek beni demotive etmez. GAP yerine LCW marka kıyafet almakta öyle ☺️ Mutlu, kendine güvenen, kapasitesi olan çocuk her koşulda bir yerlere geliyor. Yurtdışına gitmek isterse de burs alabilir, hem çalışıp hem okuyabilir. Hayat kolay değil ama çok detaylarda boğulmakta bence gereksiz.

Kızlar eşim 37 ben 33 yaşındayım iki evladımız var biri 7diğeri 4 yaşında eşim mühendis ben memurum kendimize ait evimiz ve arabamız var çocularımıza da çok iyi bakan sağolsun Bakıcımz var.. Özellikle söyleidm bunları daha iyi fikir alabilmek için.. Son zamanlarda üçüncü Bi çocuğumuz olsa mı diye düşünüyoruz.. Eşim çocuklara karşı çok ilgilidir benden bile fazla ilgilenir bana da çok yardımcı olur sağolsun.. Ama korkuyorm nasıl olur bu hayat şartlarında üçüncü çocuk fikri.. Sanki üç çocuğum olması gerek gibi Bi tane evladım eksik yanımızda değil gibi hissediyorum sanki o da olunca tamm olacağız gibi.. Sizinde fikirleirnizi almak istedim.
Benimde iki kızım var geçen yıl hamile kaldım korunurken tam 5 ay kabullenemedim korktum nasıl bakacağız geleceği okulu falan diye hergun ağlıyordum bende hep iki çocuk diye sartladim kendimi ama nasipte varmıştı dedim sonra şimdi doğdu bir buçuk aylık oldu bile iyiki olmuş ama bilerek yapmazdım ben sanirim

Herkesin fikrini sormuşsunuz. Olumsuz yanıt verenlere neden kızıyorsunuz? Sonuçta herkes kendi tecrübelerini, fikirlerini paylaşıyor.

Karar verdiyseniz yapın madem..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X