Üçüncü çocuk fikri

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Herkes geçimden bahsediyor kimse de çocuk yetiştirmekten dem vurmuyor. Bu zamanda dar boğazla olmaz deniyor bu zamanda çocuk eğitimi zordur denmiyor
Herkes boğazının, daha çok daha çok yemenin, tüketmenin derdinde. Dert edinilen tek şey madde
İhtiyaçlar hiyerarşisi diye bir şey var, karın doyup güvenli yuva oluşturulmadan diğerlerine geçilemiyor. Bunların olmadığı yerde huzur sevgi ortamı da oluşamıyor. Bu ortam fa maalesef paletten yapılma bahçesine domates ektiğiniz iki avuç tarlada olmuyor. Çocuk sadece sevgiyle büyümüyor, eğitimi giyimi isteği masraf bunlara yetişemeyen ebeveyn mutsuz olur, mutsuz ebeveyn çocuğunu mutlu edemez. Vicdan azabı yeteri kadar sevmesini bile engeller belki çünkü mahçuptur. Gelen kısmetiyle gelmiyor artık, dünya çok acımasız.
Ahaha geçenlerde bir konuda hayat tüketmekten ibaret değil yazmıştım, e tabii linç başlamıştı. Neden beni kurtarmamıştınız 😭
Ben de günlerdir bakıyorum, bir ara otel tatili yapamayınca neden ağlanıyor diye konu açıp linç yemiş hatta çocuklarımı otele götüremediğim için aşağılanmıştım 🤣🤣🤣 C ceycey görmedi o konuyu da yoksa kesin bana destek olurdu. Denk gelmiyor her zaman 🤣🤣🤣

Ben de günlerdir bakıyorum, bir ara otel tatili yapamayınca neden ağlanıyor diye konu açıp linç yemiş hatta çocuklarımı otele götüremediğim için aşağılanmıştım 🤣🤣🤣 C ceycey görmedi o konuyu da yoksa kesin bana destek olurdu. Denk gelmiyor her zaman 🤣🤣🤣
Hah ben de o konuda linçlenmiştim, sizin konunuzdu demek😡😂

Kızlar eşim 37 ben 33 yaşındayım iki evladımız var biri 7diğeri 4 yaşında eşim mühendis ben memurum kendimize ait evimiz ve arabamız var çocularımıza da çok iyi bakan sağolsun Bakıcımz var.. Özellikle söyleidm bunları daha iyi fikir alabilmek için.. Son zamanlarda üçüncü Bi çocuğumuz olsa mı diye düşünüyoruz.. Eşim çocuklara karşı çok ilgilidir benden bile fazla ilgilenir bana da çok yardımcı olur sağolsun.. Ama korkuyorm nasıl olur bu hayat şartlarında üçüncü çocuk fikri.. Sanki üç çocuğum olması gerek gibi Bi tane evladım eksik yanımızda değil gibi hissediyorum sanki o da olunca tamm olacağız gibi.. Sizinde fikirleirnizi almak istedim.
İmkan varsa bnde uc cocuktan yanayim ustelik ne evim var ne arabam :) riski veren Allah illa kolejlere gitmesi gerekmior cogu dahi cobanlrdan cikiyor yeterki iyi egitim alsin okumak istesin okumanin onemi anlatilsin vsvs hersy parayla super olck degil

Son düzenleme:
İmkan varsa bnde uc cocuktan yanayim ustelik ne evim var ne arabam :) riski veren Allah illa kolejlere gitmesi gerekmior cogu dahi cobanlrdan cikiyor yeterki iyi egitim alsin okumak istesin okumanin onemi anlatilsin vsvs hersy parayla super olck degil
sahi miii?bizler hep yanlış biliyormuşuz demekkk?kızı yazın çobanlığa vereyim barii.ordan hoppp tıp fakültesine geçer. :KK45: :KK53:

Hah ben de o konuda linçlenmiştim, sizin konunuzdu demek😡😂
Bu konuyu okudukça biraz teselli buldum. Yalnız değilmişim. Ben o konuya yorum yapmayı 10.Sayfadan sonra kestim zaten ama hakaret yağmaya devam etti. Bazı insanlar sırf linç etmek için yorum yapıyor. Sizin yorumlarınızı da gördüm. Sonra konuyu kapatyırdım zaten. Neyse bu sene çocuklarım denize doyacak inşallah ama kesinlikle otelde değil 😁 otelin 4 gününe vereceğim parayla bütün yaz denize sokarım onları.

Ülkenin ekonomik durumu için sayfalarca yazabiliriz ama değişmez. Bu durumda ayağı yorgana göre uzatıp mutlu olmayı öğrenmek zorunda olduğumuz gerçeğini değiştirmez. Bunun için gerekirse çocuk sayımızdan feragat edeceğiz gerekirse otel tatilinden. Hayatın gerçekleri bunlar

Okulda en basit simit ayran bile 10 lira olmuş. Rızkı veren Allah elbette ama her gün en az iki ogrencinin kantin ücretini cebimden veriyorum açım dediklerinde. Bir şeylerin güzel olması için elbette para yeterli değil ama bir şeylerin olabilmesi icin para gerekiyor.

Şu çoban muhabbetini de bıraksak artık ya bir tane çoban sınavı kazandı diye bütün cocuklar üzerinden genelleme yapmayalım. Okullarda iyi egitimi geçtim çocukları sırada oturtabilmeyi başarı sayıyoruz artık. Bir gün gidip gün boyunca okul bahçesini izleyin ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız.

Okulda en basit simit ayran bile 10 lira olmuş. Rızkı veren Allah elbette ama her gün en az iki ogrencinin kantin ücretini cebimden veriyorum açım dediklerinde. Bir şeylerin güzel olması için elbette para yeterli değil ama bir şeylerin olabilmesi icin para gerekiyor.

Şu çoban muhabbetini de bıraksak artık ya bir tane çoban sınavı kazandı diye bütün cocuklar üzerinden genelleme yapmayalım. Okullarda iyi egitimi geçtim çocukları sırada oturtabilmeyi başarı sayıyoruz artık. Bir gün gidip gün boyunca okul bahçesini izleyin ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız.
tv de görüyorlar bir iki genç tıp iyi mühendislik falan kazanmış aaa bizim çocuklarımızda öyle olur iyi okullara gerek yok sanıyorlar.halbuki onlar ıq su aşırı yüksek deha seviyesinde çocuklar.çok nadir insanlar.zeki çocuk bile desteklenirse başarabiliyor günümüzde artık.

çocuklarınızı dr yapmanın yöntemlerini açıklıyorum toplanın dostlar:korkmadan en az 3 5 tane doğurulacak.sonra çobanlığa verilecek hepsi.o çocuklar inek koyun güderken derslerine çalışacaklar.hepsi de kazanacaklar tıp ı.anne baba olarak çabalamaya gerek yohhhhh.boşuna endişeleniyorsunuzz.çözüm bu kadar basitttt :KK53: :KK45:

Bu konuyu okudukça biraz teselli buldum. Yalnız değilmişim. Ben o konuya yorum yapmayı 10.Sayfadan sonra kestim zaten ama hakaret yağmaya devam etti. Bazı insanlar sırf linç etmek için yorum yapıyor. Sizin yorumlarınızı da gördüm. Sonra konuyu kapatyırdım zaten. Neyse bu sene çocuklarım denize doyacak inşallah ama kesinlikle otelde değil 😁 otelin 4 gününe vereceğim parayla bütün yaz denize sokarım onları.

Ülkenin ekonomik durumu için sayfalarca yazabiliriz ama değişmez. Bu durumda ayağı yorgana göre uzatıp mutlu olmayı öğrenmek zorunda olduğumuz gerçeğini değiştirmez. Bunun için gerekirse çocuk sayımızdan feragat edeceğiz gerekirse otel tatilinden. Hayatın gerçekleri bunlar
O kadar bahsettniz bende girip biraz okudum konunu… herkesin huyu durumu yetisme bicimi, yasamak istedikleri ve olanaklariyla ilgili bir durum bu.

Mesela her zaman tatile gitmis birisi her sene tatil isteyebilir… ama hic gitmemis biriside belli yastan sonra artik bende yasayim goreyim diyebilir. Ikiside normal.. mesela kimisi restoranda yemek yemeyi sever, baska biri surdan 1-2 kg et tavuk alayim yakayim mangali icimize sinsin bolca yiyelim der.. ha ikisindede sorun yok bana gore…ben hangisini tercih ederim dersen ikisinide yerine gore.. tatilde oyle mesela.. en luks yer olmasada olur 4 yildiz yeter ya da yerine gore butik otel bile olur..
Kimisi yazlik kiralar vs ya da ailesinin yazligi vardir vs. En azindan kalma isini bedavaya getirir bi yemek isini kendi pisirir vs.
Kimisi kendim pisirirsem tatilin anlamimi kaldi der.. yani herkesin standarti ve hayata bakisi farkli.

Neyse bu topike girmicem daa😐😂

2 gündür yorum yapayım diyorum araya birşeyler giriyor unutuyorum. Bu saatte bu konu için giriş yaptım.

Ben 3 kız çocuk annesiyim. Erkek olsun diye yapmadık üçüncüyü. Maddi durumumuz iyi, şartlarımız uygun bir tane daha bakabiliriz diye düşündük. Gelirimiz 50 bin +, 5 evimiz kira gelirlerimiz var, deniz kenarında yaşıyoruz, haftasonu kalabileceğimiz yayla evimiz var, 7 senedir evde bakıcımız var, temizlik için güvenilir bir yardımcımız var, diğer kızlarımız bilsemli ortalamanın üstü zeki çocuklar, ben öğretmenim, haftada 2 ya da 2,5 gün okula gidiyorum, evim okulun yanında vs vs. Üçüncü kızımız bize pekçok anlamda çok iyi geldi, üzerine titriyoruz ama yazayım durumu.

Bebek doğdu ilk günden başladı ağlamaya 18 ay susturamadık. Ablalarının çoğu zaman yüzüne dahi bakamadık çünkü öyle böyle ağlamıyor krize giriyordu. Doktor doktor gezdik, spalara götürdük vs ama çözemedik. 18 ayda çocuk psikiyatrına başladık.

Bu süreçte diğer çocuklar ilgisizlikten sorunlar yaşamaya başladılar. Paramız var tatile bile götüremiyorduk. Bebek ağlama sesine karşı ikisi de fobi geliştirdi. Özellikle ağlamanın tavan yaptığı saatlerde babaları tenis dersine, denize, alışverişe vs götürüyordu. Sadece elimizden gelen bu oldu.

Diğer kızları hala tam toparlamış değiliz. Ufaklık için psikiyatr kontrollerine devam. En başta otizmden şüphelenmiştik. Çok şükür olmadığı anlaşıldı ancak ciddi hiperaktivite ve dikkat eksikliği var. Konuşmaya başlamadığı için haftaiçi iki kez 3-4 saat yol yapıp terapiye götürüyoruz.

Şöyle söyleyeyim ömrümden ömür gitti. 3 senede o kadar yaşlandım ki 2-3 ay önce okula ziyarete gelen mezun öğrencim beni tanıyamadı. Ailecek yorgunuz ve çok bitkiniz. Ufaklığımız güldüğünde dünya aydınlanıyor o kadar seviyoruz ki babası da ben de elimiz gözümüz hep üzerinde ama hayatımız 3 sene öncesine göre korkunç zorlaştı.

Her türlü zorluğa, olabilecek her türlü aksiliğe hazırım, bedeli diğer çocukları ihmal etmek bile olsa varım diyorsanız yapın 3. Çocuğu. Şu 3 senedir yaşadığımı rüyamda görsem 3 çocuk fikrinden hemen vazgeçerdim.

2 gündür yorum yapayım diyorum araya birşeyler giriyor unutuyorum. Bu saatte bu konu için giriş yaptım.
Ben 3 kız çocuk annesiyim. Erkek olsun diye yapmadık üçüncüyü. Maddi durumumuz iyi, şartlarımız uygun bir tane daha bakabiliriz diye düşündük. Gelirimiz 50 bin +, 5 evimiz kira gelirlerimiz var, deniz kenarında yaşıyoruz, haftasonu kalabileceğimiz yayla evimiz var, 7 senedir evde bakıcımız var, temizlik için güvenilir bir yardımcımız var, diğer kızlarımız bilsemli ortalamanın üstü zeki çocuklar, ben öğretmenim, haftada 2 ya da 2,5 gün okula gidiyorum, evim okulun yanında vs vs. Üçüncü kızımız bize pekçok anlamda çok iyi geldi, üzerine titriyoruz ama yazayım durumu.
Bebek doğdu ilk günden başladı ağlamaya 18 ay susturamadık. Ablalarının çoğu zaman yüzüne dahi bakamadık çünkü öyle böyle ağlamıyor krize giriyordu. Doktor doktor gezdik, spalara götürdük vs ama çözemedik. 18 ayda çocuk psikiyatrına başladık.
Bu süreçte diğer çocuklar ilgisizlikten sorunlar yaşamaya başladılar. Paramız var tatile bile götüremiyorduk. Bebek ağlama sesine karşı ikisi de fobi geliştirdi. Özellikle ağlamanın tavan yaptığı saatlerde babaları tenis dersine, denize, alışverişe vs götürüyordu. Sadece elimizden gelen bu oldu.
Diğer kızları hala tam toparlamış değiliz. Ufaklık için psikiyatr kontrollerine devam. En başta otizmden şüphelenmiştik. Çok şükür olmadığı anlaşıldı ancak ciddi hiperaktivite ve dikkat eksikliği var. Konuşmaya başlamadığı için haftaiçi iki kez 3-4 saat yol yapıp terapiye götürüyoruz.
Şöyle söyleyeyim ömrümden ömür gitti. 3 senede o kadar yaşlandım ki 2-3 ay önce okula ziyarete gelen mezun öğrencim beni tanıyamadı. Ailecek yorgunuz ve çok bitkiniz. Ufaklığımız güldüğünde dünya aydınlanıyor o kadar seviyoruz ki babası da ben de elimiz gözümüz hep üzerinde ama hayatımız 3 sene öncesine göre korkunç zorlaştı.
Her türlü zorluğa, olabilecek her türlü aksiliğe hazırım, bedeli diğer çocukları ihmal etmek bile olsa varım diyorsanız yapın 3. Çocuğu. Şu 3 senedir yaşadığımı rüyamda görsem 3 çocuk fikrinden hemen vazgeçerdim.
Ama bu durum 2. Cocugundada olabilirdi ya da ilk cocugunda.. bunun sayiyla ilgisi yok..
tabiiki ilkinde veya 2. De olsa baska cocuk dusunmezdin ama hangi anne baba karninda yavrusunda bir sorun vardir diye dusunur.. bunu dusunmek bike istemez. Kendin anlatiyorsun maddi yinden mukemmeldik cokta mutluyduk diye.. Bu saydigin maddi olanaklara bir cok
Insan burda parmak isirmistir eminim.. ama iste Allah herkese bir dert veriyor..
Kimini yokkukla kimini varlikla kiminide evladiyla vs. Ha cocuk sayisi arttikca risk daha buyumese tekrardan iyi mi saglikli
Mi acaba dusuncesi hep oluyor.

Insallah kizin sagligina kavusur ve tekrar cok mutlu gunlerinize donersiniz

Bu maasi soyledigim icin insanlari asagiliyomusum gibi davrandilar neredeyse😂

Cok şükür vicdanen cok rahatız. Hic öyle bi polemik yaşamadık. O insanlik dışıdır nasil oluyoda baska bi insani asagilayabiliyosn küfredebiliyosun. Kimse bedavadan para kazanmiyor kimse köle degil insanlar çalışıyor emek veriyor haklarini kazaniyorlar.

Dün uğradim bende isyerimize. Bi ustamızin tavuklari var bize bir sürü yumurta getirmiş sagolsun. Yenge bunlari al cocuklar yer diyor 😃 mutlu oluyo insan valla
Ben de üniversite mezunuyum garsonluk yapmak istemiyorum dediğim için abuk sabuk davranmislardi burda. Şahsi algilamayin insanların çeşit çeşit hassasiyetleri var sonuçta 😊

Ya ben aslında maddiyat vs kısmını geçtim gerçekten evinize güzel para giriyordur ve 3 çocuğa bakacak durumunuz vardır.
Ancak ben 3 çocuğum olursa tam hissederim su anda eksik hissediyorum cumlelerine takıldım.
Sanki esas sorun burada gibi.
Sahip olduğunuz onca şeye rağmen böyle hissetmek normal mi sizce bunun üzerine düşündünüz mü?
Cocuklarinizda büyük değil henüz hala size çok ihtiyaçları var.
Maddiyattan öte duygusal anlamda yeterli geliyor muyum çocuklara diye düşünürdüm ben olsam.Memursunuz mesela iki çocuğunuzla da hergun yeteri kadar oyun oynuyor musunuz işten gelince oynayacak enerjiniz var mı ?
Benim cevrem de bu cümleyi duyuyorum (almanya)Iki cocugu olan egitimli ve refah düzeyi yüksek olan insanlar bunu söyleyenler.Ben de onlari bu cümleyi okuduklari kitaplardan alintiladiklarini düsünürdüm.Ve bir sekilde bu cümle beni sasirtirdi.Nasil bir duygu halidir? 3.cocukla tamamlanmis olmayi düsünmek.Ama buradaki insanlarin bir cogu cok bireysel.Ev yapip , kismen refah icinde yasayip ücüncü cocugu da dogurup tamamlanmak istiyorlar. Ve ben saskinlikla gözlemliyorum.Dünyada olup bitenleri hic umursamiyorlar , cünkü tüm bu olumsuzluklar görece onlara uzak.

Bir ev , kapida iki araba ve iyi gelire sahip olmak tatmin ediyor insanlari.Oysa ben cok kaygiliyim , dünyanin hali, radikal iklim degisiklikleri, adaletsiz refah dagilimi beni cok kaygilandiriyor.Ekonomik göcler cok yogun.Yasam alanlari tükeniyor ve insanlar göc ediyor.Sikintili, zor zamanlar bizi bekliyor.

Bazi kadinlarda dogurganligin yüksek oldugu yaslarda hormanlar cok etkili oluyor ve deli gibi dogurmak istiyorlar.Bir arkadasim 31 yasinda kendisi doktor uzmanligini yapmasina cok az kaldi.3 cocugu var ve dördüncüsünü de istiyor.Aslinda kariyer yapmak isteyen biri, esi cok yogun calistigi icin hersey onun üzerinde.Ki burda bazi mesleklerde hamile kalir kalmaz evde kalabiliyorsun.Cocuk dogduktan sonra 3 yil evde kalma hakkin var , bunun bir yili maasinin yüzde 70 íni alabiliyorsun.Arkadasim nerdeyse 3 yildir evde.Böyle düsününce 4.yü yapmak hic zor degil.Ama aslinda kendisi de cok yoruluyor ve doktarasini bitiremedigi icin üzgün.Bence sadece hormonlari ele gecirmis kendisini:)

Basini okudum sadece gerisini okumaya gerk duymdm kisi zaten bakarm demis oyuzdn 3 evet kit kanaat hayay yasiorsm tbi yapmam ama normalse yaparm bu bnm fikrim by

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X