Üçüncü çocuk fikri

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
tüm çocuklar mutlu olsun kalplerinde ne dilekleri varsa da gerçekleşsin.
Coban meselesi isin esprisi kimse altinda yatani anlayamadi ama aciklamaya da ugrasmicm zten :) tum cocuklr mutlu huzurlu bir evde buyusunde gerisini onlar halleder simdiki cocuklr cok zeki . Aminn

Zenginlik mal mülk hepsi bir yana ana babalık mezara kadar, malı mülkü veriyorsunuz, okutuyor meslek sahibi yapıyorsunuz, sizden bağımsız birey oluyor ama evleniyor eşiyle kötüyse siz de dertleniyorsunuz, aç mıdır tok mudur, rahat mıdır eşi iyi davranıyor mudur, bir derdi mi vardır diye düşünüyorsunuz, yüzü biraz düşse, gözleri nemlense aklınızdan bin türlü sebep geçiyor, kayınvalidesi mi üzdü, eşiyle mi kavga etti, işyerinde mi bir şey dediler.

1 çocuğunuz varsa aklınız bire, 5 çocuğunuz varsa aklınız beşe bölünüyor, illa çocuk yapın diyenlerin klişe laflarından biridir ya hani, amaaaaan ne olacak yap birkaç çocuk gitsin ötekinin eskileriyle büyür, tarhanaya kaşık atar, biz nasıl büyüdük o da öyle büyür diye, her meyveyi yemez her sebzeden tatmaz ama büyür gerçekten, kıyafetleri marka olmaz, ayrı odası olmaz da kardeşleriyle odasını paylaşır öyle böyle büyür, o büyürken siz alamadığınız her şey için üzülürsünüz ama ebeveyn olmanın manevi yönü de çökertici.

Buraya evlilik çağında kızı oğlu olan veya çoluk çocuk evlendirmiş anneler yazmalı, çocuklar küçükken iyi asıl dert büyüdüklerinde😵‍💫
Mune hanım bu sanırım kişinin gamsızlık seviyesiyle alakalı. Daha az kaygılı, daha gamsız insanlar çok çocuk yapmaya meyilli oluyorlar gördüğüm kadarıyla. En ufak şeyi kafaya takıp da dertlenecek insanın bile isteye çok çocuk yapacağını zannetmiyorum, en azından günümüz şartlarında. Benim bünyem birden fazla evlat için kaygılanmayı kaldırmaz mesela. 😅 Öbür yandan kafa olarak daha rahat kişiler bir şekilde büyür ya da kısmetinde ne varsa onu yaşar diyerek daha kolay verebiliyor bu kararı.

Ben 2. Çocuğum kardeşim yok bazen anneme niye beni yaptın ablamı daha iyi şartlarda buyuturdun diyorum .
Bir evi bir arabası olan ailelerin çocukları biz nasıl evlenicez, arkadan kardeşim geliyor aileden bize gelen bişi yok ömrümüz boyunca kira ödeyip açlık sınırında mi yasayacagiz diye düşünüyor .konuya yorumum bu kadar .

20 25bin gelir 5 kişilik bir aile için iyi denebilecek miktar değil insanlar da bunun uyarısını yapıyor. Zaten masraflar ve krizler büyüdükçe ergenliğe girdikçe başlıyor. Benim de gördüğüm çok kardeşli aileler arasında hep sorun, kıskançlık olduğu. Eşinizin fabrikatör oluşu ve işçi bulamamanızın alakası ne bilmiyorum ama 6 7 bin maaş ne ki zaten kiralar faturalar, market ve yol masrafı o kadar.
Aynen. Biz 3 kızkardeşiz. Ablamla aramda 13 ay var. Kendimi bildim bileli bana zorbalık yapar. Hep beni babama şikayet ederdi, gözünden düşeyim diye. Psikologa sordum. “Senin onun çocukluğunu çaldığını düşünüyor” dedi. Kuzenlerim de 3 kardeş. Büyük abla küçükle konuşmuyor. Sebep ne biliyor musun? Kendisine daire alındı, kardeşine müstakil ev alındı diye. Başta kendi öyle istemiş. Aşağı yukarı aynı paraymış. Sonra kardeşinin evi değerlenince kıskançlık krizlerine girdi. Çocuk çok olunca muhakkak bir sürtüşme, kıskançlık oluyor.
Annem diyor. “Şimdi ki aklım olsaydı tek çocuk yapardım” diyor. Hepiniz benim ömrümden bir şey çaldınız diye sitem ediyor. Ben evlendim, boşandım, tekrardan evlendim. Ablam 38 yaşına kadar onlarla yaşadı. Görücü usulu evlendi. Kocası yılın 8 ayı gemide. Kardeşimin ikizleri prematüre doğdu. Annemin hayatı çile ile geçti.

çocuklara eğitim her koşulda olur diyenler taa 2 yaşından itibaren özel kreşlere gönderiyor çocuklarını bu arada çalışmasalarda.ama burada kendi tırmalasın kendi çabalasın koleje özel derslere kurslara gerek yok yazıyorlar.bense hiç inanmıyorum.vallahi en başta bu kişiler gönderecek bak çocuklarını 1.sınıftan itibaren koleje.ahhaaa bu da benim deneyimlerim gözlemlerim.aynı evi olup eve ne gerek var hayatını yaşa diyenler gibi.
Çocuğun kapasitesi varsa her şekilde başarılı olur yazanlardan biride benim ceycey. Özel okullara karşı değilim, imkanı olan isteyen istediği yere göndersin. Ama başarının ancak özel okula giderek mümkün olabileceği düşüncesine hala karşıyım. Şu an imkanım var, o anki şartlara göre koleje de verebilirim; veremeyecek durumdaysam da üzülmem. Devlet okullarından canavar gibi çocuklar yetişiyor. Benim dönemimde ÖSS de derece yapanların çoğu devlet okullarından mezundu. Şimdi özel okullar mahalle mektepleri gibi oldu. Tekrar baktım geçen yıl YKS birincilerinin çoğu da yine devlet okullarındanmış...

Çocuğun kapasitesi varsa her şekilde başarılı olur yazanlardan biride benim ceycey. Özel okullara karşı değilim, imkanı olan isteyen istediği yere göndersin. Ama başarının ancak özel okula giderek mümkün olabileceği düşüncesine hala karşıyım. Şu an imkanım var, o anki şartlara göre koleje de verebilirim; veremeyecek durumdaysam da üzülmem. Devlet okullarından canavar gibi çocuklar yetişiyor. Benim dönemimde ÖSS de derece yapanların çoğu devlet okullarından mezundu. Şimdi özel okullar mahalle mektepleri gibi oldu. Tekrar baktım geçen yıl YKS birincilerinin çoğu da yine devlet okullarındanmış...
Devlet okulu var devlet okulu var ama. O nitelikli okulları kazanması için özel ders takviyesi alması gerekiyor çocukların ne yazık ki.
Bizim zamandan farkı çocukların rakipleri hem nitelik hem nicelik anlamında çok arttı.

Yaratılış sistemi de bir ilginç valla.tamamen başkasının insafına kalmışsın.düşünsenize suriyeli birinin 15. Çocuğu da olabilirsiniz.biz insanlardan bir insan deyip geçiyoruz ama bir de o kişinin siz olduğunu düşünün. Valla ben yaratıcının yerinde olsam (!) Ki varsa eğer neden insan gibi çok değerli bir varlığı bu kadar ayaklara düşürdün derim yani. Herkes en fazla 2 çocuk yapma hakkı vermek çok mu zordu ? Saçma geliyor bana bir kişiden 10,15 çocuk.erkekse daha da fena rakamlar. Hem saçma hem garip.allah mısınız mübarek her ayy her ayyy.
Normalde senin yorumlarını çok muhalefet bulurum ama buna çok güldüm 😂

Ben mevcut cocuklarimla kendime vakit ayırmak isterdim acikcasi.Kırkli yaslarda insan biraz daha kendini yaşamak istiyor.Ülke şartlarini da düşünunce açikcası.

okuduğun devlet okulu iyiyse zaten orda bırakırsın ama tüm öğretmenler al bu çocuğu buradan derse ne yaparsın?kendileri bile okulu beğenmiyorken ?okulun öğrenci çoğunluğu başarısız okumakta gözü olmayan çocuklardan oluşuyorsa çalışkan çocuklar da harcanır .bu arada ben mahalle mektepleri gibi olan özel okullardan bahsetmiyorum.onlar zaten daha temiz wc si sınıfı olan binalar sadece.eğitimi boş biliyorum.anadolu liselelri sınavları kaldırıldığından beri yerine lgs konduğudan beri devlet okullarının yüzde yetmişi bitti.bunu uzman eğitimciler söylüyor bas bas tv lerde.bir kaç birinci devletten çıktı diye kıstas bu değil.2 3 dil bilmeyene yok artık iş miş.odtü boğaziçi gazi ütü değil her üniversite.bomboş mezunlar veren tonla üniversite var.onların eksiğini işte iyi kolejler tamamlıyor.ben gönderemedim 5 yıl.e ne oldu?çocuğum neredeyse sıfır dil biliyor.o da benim desteğimle biliyor.ama kolejde okuyan karşı komşu çocukları okuyup yazabiliyor konuşabiliyor.bu gerçek var.neden tartışıyoruz anlamıyorum.

okuduğun devlet okulu iyiyse zaten orda bırakırsın ama tüm öğretmenler al bu çocuğu buradan derse ne yaparsın?kendileri bile okulu beğenmiyorken ?okulun öğrenci çoğunluğu başarısız okumakta gözü olmayan çocuklardan oluşuyorsa çalışkan çocuklar da harcanır .bu arada ben mahalle mektepleri gibi olan özel okullardan bahsetmiyorum.onlar zaten daha temiz wc si sınıfı olan binalar sadece.eğitimi boş biliyorum.anadolu liselelri sınavları kaldırıldığından beri yerine lgs konduğudan beri devlet okullarının yüzde yetmişi bitti.bunu uzman eğitimciler söylüyor bas bas tv lerde.bir kaç birinci devletten çıktı diye kıstas bu değil.2 3 dil bilmeyene yok artık iş miş.odtü boğaziçi gazi ütü değil her üniversite.bomboş mezunlar veren tonla üniversite var.onların eksiğini işte iyi kolejler tamamlıyor.ben gönderemedim 5 yıl.e ne oldu?çocuğum neredeyse sıfır dil biliyor.o da benim desteğimle biliyor.ama kolejde okuyan karşı komşu çocukları okuyup yazabiliyor konuşabiliyor.bu gerçek var.neden tartışıyoruz anlamıyorum.
Bunları uzun uzun konuşmak istemiyorum. Kısaca özel okulları gözünde büyütme. Ankarada nereye verdin kızını bilmiyorum. Benim yaşadığım yerde de var miğfer kolejlerin şubeleri. Mezunları anca özel ünilerde. Özel okulun fen lisesinin birincisi geçen sene samsun tıp kazanmış. Halbuki aynı yerde devletin fen lisesinden kaç kişi ankara tıp’a gitti. Özel okula ben çalışıyorum akşama kadar nerde bekleyecek bu çocuk kafasında tonlarca veli öğrenci gönderiyor. Yani öğrenci seviyesi öyle yüksek falan değil aslında. Geçen sene burdaki bir kolejde ilkokul ikide aldırılan test kitabını araştırdım, birinci sınıfın tekrarı olduğunu basit düzeyde olduğunu gördüm mesela. Benim kız üçe geçti de onu takip ettim o sebepten. Hah tamam verdim özel okula ben görevimi tamamladım deme, mutlaka takipte ol. İnşallah emeklerinin karşılığını alırsın.

Devlet okulu var devlet okulu var ama. O nitelikli okulları kazanması için özel ders takviyesi alması gerekiyor çocukların ne yazık ki.
Bizim zamandan farkı çocukların rakipleri hem nitelik hem nicelik anlamında çok arttı.
yok anlamak istemiyorlar kuuzm.heryerde ponçik ponçik harika öğrencileri öğretmenleri olan devlet okulları var sanıyorlar.bizim okulu bir gelip görseler kaçacak delik ararlar.güvenliği bile yok.almıyor devlet.bağışlarda yok .temizlik yok.yeterli öğretmen yok seçmeli derslere.onun için basmışlar beden dersini 4 saat müziği 3 saat.laboratuvarlar yok.kütüphane yalandan.dil öğrenmen imkansız.okuma yazmayı zor bilenlerin seviyesine göre hazırlanıyor sınavlar bile.sen öğretmen olarak bunların hepsini biliyorsun zaten.

C ceycey0406 senin özentilik derdinde olmadığını da biliyorum. Devlet okulundaki öğretmenler al burdan dedilerse elbette almalısın o ayrı, onlar ortamı bilirler. Ama dediğim gibi takipte olmaya devam et

Bunları uzun uzun konuşmak istemiyorum. Kısaca özel okulları gözünde büyütme. Ankarada nereye verdin kızını bilmiyorum. Benim yaşadığım yerde de var miğfer kolejlerin şubeleri. Mezunları anca özel ünilerde. Özel okulun fen lisesinin birincisi geçen sene samsun tıp kazanmış. Halbuki aynı yerde devletin fen lisesinden kaç kişi ankara tıp’a gitti. Özel okula ben çalışıyorum akşama kadar nerde bekleyecek bu çocuk kafasında tonlarca veli öğrenci gönderiyor. Yani öğrenci seviyesi öyle yüksek falan değil aslında. Geçen sene burdaki bir kolejde ilkokul ikide aldırılan test kitabını araştırdım, birinci sınıfın tekrarı olduğunu basit düzeyde olduğunu gördüm mesela. Benim kız üçe geçti de onu takip ettim o sebepten. Hah tamam verdim özel okula ben görevimi tamamladım deme, mutlaka takipte ol. İnşallah emeklerinin karşılığını alırsın.
tamamladım demiyorum ki destek vereceğim gene kursa gönderiyorum bayram sonrası.devlet okulları bitti.ister kabul et ister etme banane.ben gördüğümü söylüyorum.tüm veliler de aynı fikirde ama maddi imkansızlıklar bellerini büküyor.fen lisesi yazdım mı ben?ortaokul ilkokul diyorum.doğru dürüst okumadan yorum yapıyorsunuz pess.bir daha da bu konuya yazmayacağım.anlayan anladı beni o yeter

C ceycey0406 senin özentilik derdinde olmadığını da biliyorum. Devlet okulundaki öğretmenler al burdan dedilerse elbette almalısın o ayrı, onlar ortamı bilirler. Ama dediğim gibi takipte olmaya devam et
özenti olsam kuzum ta 1. sınıfta gönderirdim.çocuğum köreldikçe köreldi.okumakta gözü olmayanların dersleri kaynatmasıyla disiplin cezalarıyla dayakla küfürle mücadele etti hep.velilerden korkan öğretmenler okul yönetimleri var yalan mı?onlar da boşverdiler.anadolu lisesi sınavları geri gelmeli.tek çare bu.

Kızlar eşim 37 ben 33 yaşındayım iki evladımız var biri 7diğeri 4 yaşında eşim mühendis ben memurum kendimize ait evimiz ve arabamız var çocularımıza da çok iyi bakan sağolsun Bakıcımz var.. Özellikle söyleidm bunları daha iyi fikir alabilmek için.. Son zamanlarda üçüncü Bi çocuğumuz olsa mı diye düşünüyoruz.. Eşim çocuklara karşı çok ilgilidir benden bile fazla ilgilenir bana da çok yardımcı olur sağolsun.. Ama korkuyorm nasıl olur bu hayat şartlarında üçüncü çocuk fikri.. Sanki üç çocuğum olması gerek gibi Bi tane evladım eksik yanımızda değil gibi hissediyorum sanki o da olunca tamm olacağız gibi.. Sizinde fikirleirnizi almak istedim.
Bu mesaji nasil dokuz kisi begenmez anlamiyorum,psikolojisi duzgun,imkanlari olan bir anne baba neden ucuncu cocugu yapmasinlar ki.Hatta dort bes,zaten psikolojisi duzgun,egitimli ahlakli insanlar uresinler ureyebildikleri kadar☺️

tamamladım demiyorum ki destek vereceğim gene kursa gönderiyorum bayram sonrası.devlet okulları bitti.ister kabul et ister etme banane.ben gördüğümü söylüyorum.tüm veliler de aynı fikirde ama maddi imkansızlıklar bellerini büküyor.fen lisesi yazdım mı ben?ortaokul ilkokul diyorum.doğru dürüst okumadan yorum yapıyorsunuz pess.bir daha da bu konuya yazmayacağım.anlayan anladı beni o yeter
Ankara’da yaşıyorsunuz yanlış bilmiyorsam. Hangi semtte bu okul? Çok çok üzüldüm. Ben Ankara’da büyüdüm, okudum. Benim devlet okulunda aldığım eğitimi çoğu özel veremezdi o zamanlar. Çok güzel eğitim aldık, yabancı dil öğrendik. Hiçbir ekstra kursa, etüde gitmeden. Üstelik bedava. Gelinen nokta cidden çok üzücü.

Ankara’da yaşıyorsunuz yanlış bilmiyorsam. Hangi semtte bu okul? Çok çok üzüldüm. Ben Ankara’da büyüdüm, okudum. Benim devlet okulunda aldığım eğitimi çoğu özel veremezdi o zamanlar. Çok güzel eğitim aldık, yabancı dil öğrendik. Hiçbir ekstra kursa, etüde gitmeden. Üstelik bedava. Gelinen nokta cidden çok üzücü.
eskiden iyiydi okullar.zengin fakir hepimiz aynı okula giderdik.öğretmenlere saygı vardı azimli öğretmenler vardı.okulun müdürü der mi yahu çocuğu burada okutma şu okula gönder diye yol gösterir mi?o kadar kötü yani okul .neden yakınımdaki okullar iyileştirilmiyor da 25 km uzaklıktakiler tavsiye ediliyor?herkes nasıl gönderecek?yol parası dünyanın parası büyük şehirlerde.ben 2010 öncesi öğretmenlik yaptım devlette.vallahi çok daha iyiydi eğitim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X