ÜÇÜNCÜ ÇOCUK!

İnşaallah ben de sizin gibi kahkahalarla gülebilecek kıvama gelirim. O ilk şoku atlattım gibi biraz. Kendimi düşünmüyorum. Benim de etrafımda yardım edebilecek kimse yok. Sadece bakıcı tutabiliriz. En büyük tesellim de maddi imkânımızın olması. Yoksa her açıdan kafayı yerdim herhalde. Siz de sağlıkla kucağınıza alın inşaallah.
🤪 biz de o da yok ben aylardır ücretsiz izindeyim eşim de memur .bir süre sonra alışıyor insan

Emzirmeye devam edebilirsiniz, Doğum sonrası ikisini birden emzirebilirsiniz
Hamileyken emzirildiğini biliyorum ama herkes bu konuda genel anlamda farklı bir şey söylüyor. Gebelik öncesi ben de emzirme yanlısıydım. Belki şuan ki psikolojiyle alakalı bir durumdur şüpheye düşmem. :(

Korunurken! hamile kalabilen Türk kadınları guinness rekorlar kitabına alınmalı bence artık.
Ya da Dünya Harikaları Listesi falan ne bileyim..

6 yıldır kondomla korunuyoruz. Tek çocuğumuz biz isteyince oldu..

Diğer taraftan hayırlı olsun. İnşallah sorun yoktur. İlerleyen haftalarda belli olur nasılsa stres yapıp etkilemeyin bebeği..
İşte bazen kondom yeterli olmuyor demek ben 7 sene kondomla korundum sonra isteyerek hamile kaldım gel gelelim bu 3. Ye kondom filan kar etmedi

Hayırlı olsun diyelim ,ilk başlarda ilaç pek bi sorun olmuyor ,doktorunuzla konuşursunuz ,14 aylık olmuş diğeri artık emzirmeyin vücut toparlasın
En son nisanda smear testi için kontrole gittim. Rahmimin durumu çok iyiydi. Şuan vücudum da eski formunda ama kafam karışık.

Tandem emzirme diye aratin face de. Hamileyken de emzirebilirsiniz ama tek engel bu degil gibi. Çok iyi düşünün. Manen hazır olmadan bebek yapmak dogru gelmiyor bana
Tandemi biliyorum. Beni bu denli üzen iki şey var. Biri tedavi sürecim, diğeri çocuklar. Belki tedavi görmüyor olsaydım veya bebeğim biraz daha büyük olsa bu kadar sarsılmazdım.

Hakkınızdahayırlısı olsun inşallah. Yaşadığınız şaşkınlığı tahmin edebiliyorum.
Ben de olmaz düşüncesiyle antibiyotik içtim 1 haftadan fazla ama sonradan hamile olduğumu öğrendim. Doktorum o kadar erken safhada bir etkisi olmaz dedi. Bebeğim henüz doğmadı ama şimdilik her şey yolunda görünüyor çok şükür.
Ablam da hamile olduğunu bilmeden bel sorunları yüzünden kaç farklı film çektirdi, ilaç kullandı. Yeğenim sağlıklı çok şükür.
Elbette bunlar sadece örnek. İyi düşünün taşının.
Doktora mutlaka danışın belki yararlı bi cevabı olur. Milleti de düşünmeyin millet çocuk yapmayınca yap diyor yapınca bekleseydin diyor siz bunları hiç takmayın.
Bilmiyorum bu konuda ne kadar aynı düşüncede oluruz ama belki bu mübarek günlerde istihareye yatmak biraz içinizi rahatlatır.
Allah yardımcınız olsun ve hayırlısını nasip etsin inşallah. Sevgilerle
İkinci gebeliğimde üç ayrı zamanda antibiyotik kullandım. Kızım sağlıklı şükür. Lakin tam tedavi sürecinin ortasında olması çok kötü oldu. Nasıl olacak bilmiyorum.

Prezervatiflere her zaman güven olmuyor gerçi hapada olmuyor ben aylarfa hamile kalmaya çalışırken ablam hap içtiği halde hamile kaldı çünkü eşi korunmamis sen hap içiyorsun bişey olmaz diye 4. Çocuktu aldrdilar nasıl içim acimisti ben bebek diye ağlarken ablam bebeğini aldırdı 😔😔 Rabbim vermiş siz korunmussnz ama olduktan sonra yapacak bişey yok ilk 3 çocuklu siz degilsinz sonda olmayacksnz umarm içilen ilaçlardan dolayı bı sknti olmaz bundan sonrası için doktorunuzla takipte olun ilaçları takipli alın inşallah bişey olmaz dua edin bol bol üzülmeyinde tadını çıkarın bence niye soyleyemiyomssnz kime ne elalem çocuk yapmaynca da niye yapmıyor diye laf ediyor boşversenize😕 hayırlı olsun bebeğinz.

Korunurken! hamile kalabilen Türk kadınları guinness rekorlar kitabına alınmalı bence artık.
Ya da Dünya Harikaları Listesi falan ne bileyim..

6 yıldır kondomla korunuyoruz. Tek çocuğumuz biz isteyince oldu..

Diğer taraftan hayırlı olsun. İnşallah sorun yoktur. İlerleyen haftalarda belli olur nasılsa stres yapıp etkilemeyin bebeği..
Güleyim mi ağlayayım mı bilemedim ilk paragrafa.

Teşekkür ederim. Ben de hayırlısını diliyorum. Düşüncelerimi tam toplayamıyorum. Umarım bir şey yoktur ve olmaz. En kötü ihtimalle 3. Aydan sonra kisti aldırırım. Yardımcı gelir, bilmiyorum.

Tedavilerinizi emzirirken olduğunuza göre, emzirme ile uyumlu ilaçlar kullanmissiniz, muhtemelen gebelikte de kullanılabilirdir.
Karari siz vereceksiniz tabi ki ama keşke emzirmeye devam etseniz. Çok küçük daha bebeğiniz. Benim de 15 aylık bebeğim var aşk yaşıyor memelerle. Sizinki de öyledir muhtemelen 😚
Biraz önce annemle konuştum. Hamileyken emzirmeye karşı olmasına rağmen emzir dedi. Devam edeceğim sanırım ve evet fazlasıyla aşık emmeye :)

🤪 biz de o da yok ben aylardır ücretsiz izindeyim eşim de memur .bir süre sonra alışıyor insan
Allah yardımcınız olsun. Sizin de benim de elbette. Forum iyi geldi biraz. Çocuklarımla ilgilenmek istiyorum. Evde başka birisi sevmeyen bir yapım var. En azından yemeğimi yapacak biri olsa bile bana yeter.

Psikolojik olarak nasıl desem... bir süredir asosyalleştirmiştim kendimi. 3 ay önce tüm dolabımı boşalttım. Kendime gelicem, spor yapıcam, gezip tozucam vs gibi kararlar almıştım. Üç çocukla nasıl olur bilmiyorum. Manevi kısım biraz sıkıntılı, maddi durumumuz iyi şükürler olsun. Fakat içim burkuluyor. Küçüğüne haksızlık mı oluyor diye.

Ben psikolojinizi çok iyi anlıyorum. 5.5 yaş, 3.5 yaş ve 8 aylık olmak üzere üç kuzunun annesiyim. İlk iki tam planlı idi, üçüncü ise ya acaba yeni bir bebek nasıl olur ki nasıl severiz şimdi onu falan dediğimiz bir zaman tedbirsizlikten geldi. Ben başta hiç sevemem zannettim. Kucağıma alınca tüm acemilikleri de geride bırakmış olarak aşık oldum resmen. Şu an kayınvalidem yanımda ve ben onun desteğiyle çalışıyorum, haftada 3 gün spora gidiyorum. Bazen ekstra ufak tefek şeyler de oluyor. Ayrıca işim sabah 8 30 akşam 4 bitti denecek kadar kolay bir iş değil, eve mesleğimi goturdugum zamanlar da çok çok fazla.
Bu arada kullandığınız ilaçlar muhtemelen ya hep ya hiç dönemine denk gelmiştir, hiçbir sorun yaşayacağınızı sanmıyorum.

Ben de senin gibi başka rahatsızlığımdan dolayı tedavi görüyordum. Dünyanın ilacını kullanmıştım. Pko de vardı bende. Test yaptim negatif çıktı. Adet görmüyorum diye söktürücü kullandım. Doktora gittim ki 8 haftalık gebeyim. 😳😳😳
Bunları doktora anlattım, eğer sağlıksız ise 3. Aya gelmeden kendiliğinden düşer dedi.
Şimdi 9 aylık oldu teyzesi. Çok şükür hiçbir sıkıntısı yok. 😊😊

Tam zamanlı yatılı bir yardımcı süper olur ayrica maddi imkânınız varsa. Çünkü en basitinden eve ekmek lazım oluyor gündüz, 3 küçük çocukla ekmek almaya gitmek bile olay. Yardımcı olursa hiç değilse 1-2 saat evden uzaklasilabilir zaman zaman.

Biraz önce annemle konuştum. Hamileyken emzirmeye karşı olmasına rağmen emzir dedi. Devam edeceğim sanırım ve evet fazlasıyla aşık emmeye :)
Çok sevindim karariniza. Ne kadar devam etmeyi düşünürsünüz bilmiyorum ama Facebook ta "emzirme sanatı" diye bir grup var. Eğer üye olup, grupta tandem emzirme diye aratırsanız. Doğumdan sonra da emzirmeye devam eden annelerin deneyimlerini okursunuz. Hatta bir anne 3unu birden emziriyordu😄

Merhaba hanımlar.

Şuan çok karmaşık bir ruh halindeyim. Az önce gebelik testi yaptım ve sonuç pozitif. Sorun şu ki 5 yaşına girecek kızım ve 14 aylık bir bebeğim var. Karmakarışık oldum. Ne yapacağım, nasıl yapacağım bilmiyorum. Çok erken olmasını bir yana koyuyorum; bir şekilde üstesinden gelinir. Fakat çenemdeki kistlerden dolayı ben 2.5-3 aydır tedavi görüyorum. Hamile kaldığım tarihlerde antibiyotik kullandım. Öncesinde bir dişime kanal tedavisi yapılmaya çalışıldı (sinirler uyuşmuyor). Geçtiğimiz haftada iki dişime ve uyuşmayan dişe kanal tedavisi uygulandı. Kistler kanallardan sonra alınacak ameliyatla. Dikkat ettim, korundum ama nasıl oldu bilmiyorum. Emzirdiğim için hapla korunmadık, eşim korunuyordu prezervatifle. Aklımda tonlarca şey. Bebek bakımını düşünmüyorum. Gebelik sürecini de. Gerekli yerde yardım alırım ama sağlıksız olmasından ödüm kopuyor. Gerekmedikçe kürtajı da bir seçenek olarak görmüyorum. Bilmiyorum allak bullak oldum.

Niye oldu demiyorum, isyan etmiyorum. Yalan değil, hazır da hissetmiyorum. Tam kendimi toparlamaya başlamışken oldu. İçime bir yumru oturdu geçmiyor. İki saattir kimseye söyleyemedim. Çünkü herkes yargılayacak. Sadece desteğe ihtiyacım var şuan. Kızımı emzirmeye devam etmeli miyim ondan da rmin değilim.
Tedbirini almışsın. Olsun bu da böyle surpriz olacakmış. Yeter ki saglikli olsun. Gönlünü ferah tut,dua et. Röntgen cektiren arkadasim hamile olduğunu bilmiyordu sapasağlam çocuğu maşallah. Antibiyotik hamilelikte kullandim cok agir grip gecirdim sinuzit agrisindan uyuyamadim mecbur kaldim. Saglikli doğdu cok şükür. Madem gebeliği ve bebek bakimini düşünmüyorsunuz bunlar için de olumlu düşünün. Saglikla doğsun insallah. Gözünüz aydın:)
Emzirmenizde bir sıkıntı yok onemli olan 3 kisilik yeterince saglikli ve dengeli beslenmek. Ben de emzirme asigiyim. Kendimi sizin yerinize koydum da cok mutlu olurdum :)

Hayırlısı olsun kardeş ben de oğlum 10 aylıkken pozitif idrar testi ile karşı karşıya kaldım 😀 kesin ben de kist filan var bebek değildir bu dedim o kadar ihtimal dışıydı benim için gel gör ki şu an 14 haftalık olduk doğunca ne yaparız bilmiyoruz öyle yardımcı olacak büyükler de yok 😀 benim de 3 . Çocuğu m ili oğlandan sonra kız geliyor sanırım vardır bir hayır
Hay maşallah:))
Cok sevindim sizin adiniza benim de iki oglum var 3.yü istiyorum. Yazdiklarinizi okuyunca tekrar gaza geldim.

Back
X