- Konu Sahibi M I N E R V A
-
Eee spiral çıkarıldı mı ne olduÇok zor bir ihtimal olsa da oluyor, bende büyük şok yaşamıştım hamiliegimi öğrendiğimde
Evet çıkarıldı. Hamileliğin ilk haftalarında çıkarılabiliyormuş eğer çıkabilecek şekildeyse .Eee spiral çıkarıldı mı ne oldu
Dün yengemde, yahu 3 aydır İstanbul'dasın hangi ara oldu dedi. 15 gün önce 4 günlüğüne evime gelmiştim o sıra işte kazaya kurban gittim. Allah evlatlarınızı size bağışlasın :)Hamile kaldığımı öğrendiğimde kızım 14 aylıkti ve bana göre 0 ihtimalle hamile kalmıştım. Hani eşim bu çocuk benden değil dese verecek cevabım bile yoktu.hamileliğimi reglimin üzerinden 10 gün geçince öğrendim ve o dönemde aynı sizin gibi dış tedavisi grip ilaçları ve migren ilaçları almıştım. Kadın doğum uzmanım çok güvenirim 6. Haftaya kadar etkilemez sorun yok demişti. Şuana kadar bi sorun yaşamadık ilaçlarla ilgili çok şükür. İcin ferah tut.
Merhaba, yeni konu açmak istemedim. Neden duygu halim bu kadar dengesiz bilmiyorum doğrusu.
Bugün Beta Hcg testi yaptırdım. Değerim, 92,24 çıktı. Regl değil, yumurtlama gününden hesap edince normal geliyor. İkinci kızımda idrar testinden 4 gün sonra değerim 200'dü. Kimyasal diye düşünüyorum ama neden bilmiyorum içim burkuldu. Dün hamileyim diye üzülürken, bugün belki de kimyasal diye hüzünleniyorum. Belki ikinci çocuğu yapmak için uğraşırken geçirdiğim kimyasallardan kaynaklı bilmiyorum. Belki de hormonlar dengesizleştiriyor beni. Normalde takmamam ya da ne bileyim sevinmem gerekmiyor mu?
Neyin kafasını, ne şekilde yaşadığımı bilmiyorum. İçimi dökmek istedim biraz. Ciddi ciddi problemli olduğumu düşünmeye başladım.
2017 senesinde 3 kimyasal geçirdim. İlk kimyasalda değerim, 106'dan 48 saatte 160'a çıkmıştı ve iki gün sonra 30'lu değerlere düşmüştü. İkincisinde 74'tü hcg değerim. Üçüncüsünü hatırlamıyorum. Doktorlar yumurtlamadan değil, adetten hesapladığı için gebeliği hcg değerine düşük gözü ile bakıyorlar. Fakat ben hamile kaldığım tarihi biliyorum. Yumurtlamanın 14. Günü 92,24. Hayırlısı olsun. Şuan ki durumum biraz garip. Üzüldüm hamile olduğuma ama düşerse de üzülecekmişim gibi geliyor.Kimyasala nazaran çok yüksek bir değer, sanmıyorum kimyasal olabileceğini
Amin. Neden 4. aya kadar emzirdiniz acaba?
Korkutmak istemem ama çocukta kalıcı hasarlar kalmış olmasınMerhaba hanımlar.
Şuan çok karmaşık bir ruh halindeyim. Az önce gebelik testi yaptım ve sonuç pozitif. Sorun şu ki 5 yaşına girecek kızım ve 14 aylık bir bebeğim var. Karmakarışık oldum. Ne yapacağım, nasıl yapacağım bilmiyorum. Çok erken olmasını bir yana koyuyorum; bir şekilde üstesinden gelinir. Fakat çenemdeki kistlerden dolayı ben 2.5-3 aydır tedavi görüyorum. Hamile kaldığım tarihlerde antibiyotik kullandım. Öncesinde bir dişime kanal tedavisi yapılmaya çalışıldı (sinirler uyuşmuyor). Geçtiğimiz haftada iki dişime ve uyuşmayan dişe kanal tedavisi uygulandı. Kistler kanallardan sonra alınacak ameliyatla. Dikkat ettim, korundum ama nasıl oldu bilmiyorum. Emzirdiğim için hapla korunmadık, eşim korunuyordu prezervatifle. Aklımda tonlarca şey. Bebek bakımını düşünmüyorum. Gebelik sürecini de. Gerekli yerde yardım alırım ama sağlıksız olmasından ödüm kopuyor. Gerekmedikçe kürtajı da bir seçenek olarak görmüyorum. Bilmiyorum allak bullak oldum.
Niye oldu demiyorum, isyan etmiyorum. Yalan değil, hazır da hissetmiyorum. Tam kendimi toparlamaya başlamışken oldu. İçime bir yumru oturdu geçmiyor. İki saattir kimseye söyleyemedim. Çünkü herkes yargılayacak. Sadece desteğe ihtiyacım var şuan. Kızımı emzirmeye devam etmeli miyim ondan da rmin değilim.
lafım konu sahibine değil ama ben bu doktorları anlamıyorum emzirirken doğum kontrool yasak diyolar çevremde antidepresan bile kullanan var bu doktorların hangisi doğru hangisi yanlış
konu sahibi prezervatif tek başına koruma yöntemi olmaz zaten hayırlısı olsun hakkınızda
Celallenmenin anlamı ne ? Cevremde tek prezervatifle korunup kalan çok oldu ondan dedimNasıl prezervatif tek başına korunma yöntemi olmaz? Kızım 10 yaşında. 10 yıldır sadece prezervatifle korunuyoruz. Kızımdan önce de 3 yıl prezervatifle korunduk. Her korunma yöntemi yüzde yüz koruma sağlamaz, ama prezervatif tek başına korunma yöntemi olmaz bilgisi yanlış. Bence en masum, yan etkisi en az korunma yöntemi.
Teşekkür ederim. Maddi açıdan şükür problemimiz yok ama manevi anlamda henüz hazır değildim. Hayırlısı olsun.Kararın ne olursa olsun Allah yardımcın olsun. Maddi ve manevi olarak 3 çocuğada eşit şartlarda bakabileceksen neden olmasın? Ama ben yapamazdım.
İlk Hcg 92,24 çıkmıştı. Doktorum iki gün sonra tekrarlamamı istedi ve 196,48 olmuştu. Yani ikiye katlamıştı. Doktoruma mesaj olarak attım ama dönüş yapamadı galiba malum bayramdı. Dün testi tekrarlasam mı, tekrarlamasam mı bilemedim bugün tekrarladım ve 430,58'e yükselmişti değerlerim. Normal seyrinde ilerliyor. Şuan memleketteyim döndüğümde gideceğim doktoruma. Zaten kese 1500 değerlerinde görülebiliyor. Bakalım hayırlısı olsun diyoruz.Konu sahibi merak ettim bthcg değerine tekrar bakıldı mı?Kimyasal gebelikten şüpheleniyordun.Umarım değildir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?