Uçuş Hakkında Yardım Lütfen

liilith

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2011
261
4
68
İstanbul
Merhabalar bir sorunum var...
Daha önce hiç uçuş yapmadım. İzmir'e uçak biletimi aldım. Fakat, ben bu uçuş işleri hiç bilmiyorum.
Check-in olayını online olarak bir gün öncesinden yapsam daha mı mantıklı olur? Online olarak yaparım yapmasına ama bileti nereden bastıracağım. Yazıcım da sıkıntı olduğu için bastıramıyorum. Havaalanında bunu nereden bastırabilirim?
Havaalanında iç hatlara girdiğimde ilk olarak nereye gitmeliyim?
Gittiğim zaman online check in yaptım biletimi bastırmadım desem bana hemen sıra beklemeden biletimi verirler mi? şuan elimde sadece elektronik bilet çıktısı var...

1 gün kalıp döneceğim için el bagajı olarak geçiyor sanırım ufak bir çanta alacağım. İçine parfüm, diş macunu falan konulabilir mi?

1 saat önce havaalanında olacağım. Online check-in yapınca havaalanında neler yapmam gerekiyor...
Uçuş için hiç sıkıntılı değilim dee... şu check-in olayı beni fazlasıyla geriyor nedense :26:

bir de ufak bir soru girişte güvenlik kontrolü sırasında tel tokalar sıkıntı yapıyor mu?

şimdiden çook çok teşekkür ederim
:26::26::26:

Güvenlikleri geçince orada uçak firmalarını göreceksiniz. Zaten insanların yoğun olduğu bir yer olacak. Uçak bilgilerinizi not edin . İsminiz çıkacaktır. Sizden kimlik vs isterler. Biletinizi ordan veriyorlar acentadan bile alsanız . En az 1 saat önce gitmenizi tavsiye ederim. Check-in işlemini oradaki görevli yapacaktır. Küçük bir çanta alacaksanız yanınızda kalmasını söyleyebilirsiniz. Çantaya bakıp izin veriyorlar. Koltukların üstündeki bagajlara koyabilirsiniz. Diyelim ki hiç birini yapamadınız. İilk girişteki güvenliklerdden yardım alabilrsiniz,sizi yönlendireceklerdir.

Online Checkin yapmana gerek yok. havaalanına girdikten sonra biletini aldığın firmanın bankosuna yönel. kimliğini ver sana uçuş kartını verecekler. el bagajın olduğunu belirtirsin. bir etiket yapıştırırlar. el bagajını baş üstü dolabına yerleştirirsin uçakta. parfüm diş macunu koyabilirsin, sıkıntı olmaz. tel tokalarda sorun olmaz.

Online chekin yapıcam dersen de akıllı telefon kullanıyorsan chekin için barkod istersin telefona ve telefona mail gelir, içinde barkod olur. o zaman biniş kartına gerek olmaz. uçağa binişti barkodu okutup binersin. havalaanına gidip direk uçağa gidersin. akıllı telefon yoksa ve Online chekin yapmışsan yine firmanın bankosuna gidip kimliğin ile biniş kartını alırsın.

dipnot :iyi yolculuklar
💑💓

Son düzenleme:

çok çok teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz gerçekten
tel tokadan kastım aslında saçlarımda çıtçıt var bu yüzden sıkıntı olur mu diye düşündüm ama sanıyorum ki olmaz.
ben 1 saat öncesinden oraya gideyim zaten söylediklerinizle hallettim sayılır:)

Check in i internetten yapsanız bile biletinizin çıktısını hava alanındaki kuyruklardan alabilirsiniz.

Bu arada 100 ml den fazla sıvı tasımak yasak, su parfüm vs 100 mlden fazla ise almıyorlar. Ona göre çantanıza alacağınız sıvıları kontrol edin.

İyi yolculuklar dilerim.

Bavulunda sivi birseyler olacaksa bagaja vermen lazim,yaninda ucaga goturmeye kalkarsan son kontrolde sivi seyleri cope atiyorlar gozunun onunde soyleyeyim,uzulursun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…