Bir gün doğum hikayemi yazacak mıydım, doğum hikayelerini hep merakla okurken bunu düşünürdüm.. Allaha dua ederdim. kısmet bugüneymiş meğerse,, şimdiden söyleyeyim ben ayrıntılı yazmayı severim uzun olacaktır yani
2004 yılında evlendik, tanışma evlilik arası 3 aydı,, anlayacağınız aceleci bir eşim var, anneler nasıl hazırlandı, biz nasıl yetiştirdik sormayın :)) hemen çocuk düşünmüyorduk, 5. ayımızda adetim gecikince geldi bizim yaramaz dedik. ama test öyle söylemiyordu, eşimin o anki hayal kırıklığı ile korunmayı bırakma kararı aldık, sonrasında bebiş yine yoktu, 1 seneyi tamamlayınca dr. a gittik tahliler falan derken sağ tüp tıkalı çıktı, klomen verdi dr.um ikinci ayda kan testi sonucum 67 çıktı, ben o zaman değerlerin ne anlama geldiğini bilmiyordum tabi, telefondaki hemşire pozitif deyince şok olmuştum, iki gün sonra tekrar dedi dr.um değerim yükselmişti, bir hafta sonra ultrasona gel dedi,, bir hafta sonra kanamam oldu, değerim 13 e düşmüştü,, olabilir dedi dr.um klomene devam neyse çok uzatmayayım 6 defa kullandım olmadı. sonrasında eşimde doktor, zeynep kamilin
tüp bebek şefi ile tanışmıştı, gelsin bakalım demiş, baktı bence direkt tüp bebek yaptırın boşuna uğraşırsınız dedi,, iki defa o dr. un çalıştığı özel merkezde denedim,, sonuç negatif .. böyle kolay anlattığıma bakmayın,, ağlamalar sızlamalar , eşim ve annemin teselli çabaları işyerinde kimseye söylemeden bu işleri yapmam,, neler neler o konulara girmiyorum..sonrasında başka bir dr. önerdiler kadın prof. muayehanesine gittik, inceledi, açık olan tüpünde kapalı bence, ama net bilmemiz gerek bir laparoskopi ile anlarız dedi,, belkide yapışıklıktı tamamen açılacaktı,, o umutla ameliyat masasına yattım,, iki tüpümde iltihaplı olduğu için alındı.. çok yıkılmıştım,, ama kapalı bile olsa tüplerden rahime akıntı olabildiğinden belki tüp bebeğin o yüzden tutmuyor dedi dr.lar, alınması şansını arttırdı dediler.. 6 ay sonra cerrahpaşada tüp bebek denedik, bu arada ben işten ayrıldım, sadece bu konuya yoğunlaşmak istedim,, sakin stressiz olarak tedavi görmek istedim.. herşey çok normal gitti,, bu arada benden ortalama 12-13 yumurta çıkıyordu, kaliteleri hep iyiydi, diğer tedavilerimdede çok şükür hep kolay geçmişti, eşimdede sorun yoktu,, neyse cerrahpaşada da 13 yumurta topladılar, 9 u döllendi, 6 sını dondurduk,, bu sefer hiç kalkmamacasına yattım her tedavimde olduğu gibi annem bebekler gibi baktı, bir hafta sonra ultrasona çağırdılar, bunlarda prosedür biraz farklıydı, baktılar birşey söylemediler, kan sonucunu telefonda öğrendim, çok düşük dediler

( bir hafta sonra kanama ile olay netleşmişti,, bu sonuncu çok yıkmıştı beni, tüplerin alınması ile kesin olur diyorduk yine olmamıştı,, ara verelim dedik,, bu arada bitkisel birşeyler yapıyordum kendimce soğan kürü, marankinin kozmik beden temizliği falan :bbo:
Ay çenem düştü yine daha hamileliğe gelmedik kaydirigubbakcemile3
3 ay sonra başka bir formda arkadaşım o da tüp bebek deniyordu, hamile olduğunu öğrendim,, memorial hastanesinde yaptırmıştı çok memnun kalmıştı, onun tavsiyesi ile randevu alıp gittim,, eşim çocuk konusuna artık fazla takılmıyordu, üzme kendini olmuyorsa olmuyordur diyordu, tek başıma görüşmeye gittim, kadın bir sürü tahlil ve histereskopi istedi, ayrıca genetik testler istedi,, neyse hepsini yaptırdık, sonuçlar güzeldi, genetik testte eşimde birşey çıktı ama çok önemli birşey değil dediler,, dr.um döllenmiş yumurtaya genetik test yapabiliriz sağlam çıkanları koyarız ama bu senin için kesin çözüm diyeyem dedi,, bende denemediğimiz sadece o kaldı onuda deneyeyim artık yolun sonuydu benim için, tıpta daha ilerisi çoktu çünkü,, cerrahpaşadaki döllenmişleri inceleyelim dedim, çok sağlıklı olmaz sıfır tedavi ile olsun dedi,, yine ilaçlar, her gün kan değerlerine bakılmalar, yumurta toplama 13 yumurta, bu sefer genetik testte yapılacağı için 5. gün transfer yapılacaktı,, genetik test sonucu 4 emriyo sağlam çıktı,, gerçi bunu okuyanlar sakın yanlış anlamayın,, bazen geriye kalan emriyolarda sonrasında sağlam çıkabiliyormuş,, yani bu kesin çizgilerle bu iyi bu kötü demek değilmiş.. neyse transferim yapıldı, yarım saat sonra çıktım,, bu sefer daha rahat olmaya karar verdik annemle, yatmadım ama çok da dışarıya çıkmadım, dinlendim, iş falan yapmadım,, önemli gün gelip çatmıştı, ama Allah şükür benim sancım falan yoktu,, bundan öncekilerde adet sancısı gibi sancım olurdu,, hiç test gününü varamadan kanamam başlardı, ilk defa test e kanamam falan olmadan gidecektim,, hastanede saatler geçmek bilmedi,, en sonunda hemşire elime kağıdı verdi,, 444 aynen değer böyledi kaydirigubbakcemile3 kalakaldım, annemin gözleri doldu, etraftaki insanlar anlamıştı tebrik ettiler,, eşim arabaya kadar inmişti, ona aşağıda söyledim, fazla kaptırmamaya çalıştı kendini hayırlısı olsun dedi sadece,, dr. olduğu için soğuk kanlı davranmaya çalışır hep.. 3 hafta sonra gel dedi dr.um,, haftalar geçmek bilmedi,, tabi 2 gün sonra tekrar test yaptırdık 900 lerdeydi eşim ikiz olabilir dedi.. ilk ultrasonda dr.um alttan baktı tebrikler iki kese ikiside canlı dedi sonra ayrıntılı bakarken aaaaaaaa bir kesede iki bebe,, böylelikle üçüz gebeliğim başlamıştı,, 7. ve 13. haftalarda az kanama oldu ama çok korkuttu beni,, 6.haftada başlayan mide bulantıları 20. haftalara kadar sürdü,, çok az yiyebiliyordum.. hamileliğim boyunca suya çok dikkat ettim,, günde 3-4 lt su içtim, 2 bardak süt (muzlu yada çilekli sade içemedim) yumurta, mutlaka ceviz ve meyve annem sağolsun 9 ay boyunca bana sürekli birşeyler yedirmeye çalıştı.. balık ilk başlarda yedim sonra tiksinti geldi, balık hapı yuttum,, haa bu arada kan sulandırıcı iğnem vardı,, dr.um tedbir amaçlı başlattı 30. haftaya kadar devam ettim,, hesapladımda 300 iğne olmuşum hamilelik boyunca her şey bebişler için insanın gözü hiçbirşey görmüyor
12. haftada tek yumurta ikizlerim erkek diğerinin kız olduğunu öğrendik. 6.ayıma kadar kendi dr.uma gittim ama orası özel olduğu için doğum bize 100.000 tl ye mal olabilirdi, felik felik dr. aradık,, ayrıntılı ultrasonda gittim dr.um çapa da prof. ismi verdi,, hiç memnun kalmadım,, adam o kadar olumsuzdu ki,, sürekli lafı niye birini aldırmadına getiriyordu,, ben hep o canı ben vermedim ki ben alayım dedim,, neyse düşündükçe bile sinirlemi bozacak olaylardan sonra 28. haftada cerrahpaşa da bir prof. gittik adam sakince işini yapıyordu,, hiç olumsuz şeyler söylemedi,, bebişlerim kilolarıda sağlıklarıda iyiydi çok şükür, 30. haftada ciger geliştirici iğnemi oldum.. 32. haftada ağrın olursa hemen gel dedi drum kasılmalara dikkat diyordu,, ben bu kasılma nasıl oluyor diye arkadaşlarıma soruyordum,, bu dönemde gebelik alerjisi oldum midem bulantısından sonra en zorlayan şeydi beni,, ocak ayında kar yağmıştı,, gizliden karı alıp karnıma sürüyordum,, annem görünce torunlarım üşüyecek yapma diyordu delikafadulden dayanılmaz kaşıntı vardı, bir ara gülsuyu iyi gelmişti onu sürüyordum, ilacım vardı ama kortizonlu bir ilaçtı çok az sürebiliyorsun sonra yine kıpkırmızı bir göbek, geceleri bez ıslatıp karnıma koyuyordum, kuruduğu an kaşınıyordu çünkü,, öylelikle 36. haftaya geldik,, kontrolden sonra dr.um yatış verdi, 36+2 de almaya karar verdiler sonra durum iyi gidince 37. haftayı bekleyelim dediler, hastanedeki dr. ve hemşireler şaşırıyordu, ne kadar az kilo almışsın, rahim ağızın benden bile iyi, kan değerlerin benden iyi daha neler neler,, çatlatacaklardı resmen :bbo: nst ye bağlanmayı hiç sevmedim,, herkes gidiyor, ben yarım saatte anca çıkıyordum,, ama bebişler çok hareketliydi maşallah,, doğuma bir gün kala sancım çıkmıştı,, 37. haftamda salı günü sabah aç bitap doğuma alınmayı bekledim,, ama acil hastalar girince beni 12 ye kadar beklettiler, ben kendimi kötü hissedince eşim şekerimi ölçtü, 55 e düşmüştü, bir bağırdı koridorda apar topar beni ameliyata aldılar,, ben girmişim 15 dak sonra bizim oğluşları çıkarmışlar, sonrasında kızımı,, asansörde abim resimlerini gösterdi,, hayal meyal hatırlıyorum sürekli iyiler mi diye sordum,, çok şükür benim arkama odaya getirdiler üçünü de sonrasında 5 gün hastanede kaldık,, benim kanamam çok oldu 2 ünite kan verdiler,, bir oğlumun sarılığı biraz yükseldi, bir gün ışın tedavisi aldı, sonrasında çok şükür evimize geldik.. 59 kilo hamile kaldım 76 da ameliyata girdim,, hastane dönüşü 62 ydim.. o 3 kilo hala göbeğimde :1rolleyes:
Kazım Selim 12:40 2460 gr. 48 cm
Ömer Eren 12.41 2300 gr. 48 cm
Elif Nur 12.42 2650 gr 49 cm
Rabbim bekleyen isteyen herkese sağlıklı ve imanlı evlatlar nasip etsin inşallahhh