Üçüz gebelik yaşayanlar

Mimi9

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2021
60
62
38
37
Merhaba. Tüp bebek tedavisiyle 9 haftalık hamileyim. 2 embriyo transfer edilmişti. Sonradan embriyolardan biri bölünüp tek yumurta ikizine döndü ve üçüz hamile olduğumu öğrendim. Başta çok sevinsem de doktorların risklerin çok fazla olduğunu söylemesi ve fetal redüksiyon onermesiyle mutluluğum yarım kaldı. Önümde karar vermek için 2 hafta var ve ben ne yapacağımı bilmiyorum. Bu durumu yaşayan var mı? Varsa nasıl yol izledi?

Merhaba ,
Eğer sıkıntı oluşturacaksa diğerlerine doktorları dinlemekte fayda var.
Yaşın da çok önemi var bu durumlarda.
Kaç yaşındasınız ?

Doktorlar düşük riski fazla ve üçünü de kaybedebiliriz diyorlar. Tek yumurta ikizlerinin de kendi içinde riskleri var.

Doktorlar düşük riski fazla ve üçünü de kaybedebiliriz diyorlar. Tek yumurta ikizlerinin de kendi içinde riskleri var.
Benim anladığım ikizlere değil de diğerine işlem yapılacak öyle mi ?

Yok artık
Kesinlikle öyle bir şey yapma arkadaşım mutlaka 2-3 doktora git ona göre karar ver. Yaşın da 40 değil yani
En kötü ikiz taşıyabilirsin diye düşünüyorum tabi ki çok dikkat ederek.
Kilon mu var

Merhaba, ben yaşadım aynı durumu ama hiçbirine kıyamadım. Evet erken doğum yaptım bebeklerimden bir tanesini kaybettim ama pişman değilim en azından cennet kuşumun katili ben olmadım. Redüksiyon işleminin de belli başlı riskleri var. Belki yaptırsaydım şimdi sağlıklı olan iki evladımı da kaybedecektim. Hem tek hamilelikte sorun yaşayanlar olduğu gibi çoğul gebelikte hiç sorun yaşamayanlar da var. Benimle aynı anda üçüzlere hamile olan arkadaşım 33 haftalık doğum yaptı ve üç bebeği de gayet sağlıklı. Tabi son kararı verecek olan sizsiniz. Tüm olasılıkları düşünüp ona göre sizin için en iyi kararı siz alırsınız. Facebook’ta ikiz üçüz anneleri diye bir grup var. Orada böyle hikayeler çok var isterseniz oradan destek alabilirsiniz.

Kilom yok. Tam tersine bir şey yiyemiyorum ve çok kilo verdim. İkizler rahim agzina yakın ve daha riskli diye.

bu sorunun dogru cevabi yok arkadasim ayni yollardan gectim.hicbir sorunu olmadan ucuz doguran da var erken dogumla Allah korusun ucunu kaybeden de.daha da zoru bence cocugu erken doguma bagli engelli olanlar
benim ucuzlerden birinin kendiliginden kalbi durdu.ben ikizleri bile cok zor dogurdum 26.haftada dogum basladi zor durdurduk .Allah imtihanini kolaylastirsin

Üçüzlerde risk yaşayan ve yaşamayan daha çok kişi tecrübelerini aktarabilse keşke size bu hafta içinde. İkiz gebeliğin 14.hafta ortasindan bildirmek istedim. Plesanta rahim ağzımi kapatacak kadar asagidaymis. 3haftadir kanama yasiyordum ve yeni öğrendim bu sorunu. Aşağıdaki bebek kanama alani ile içli dışlı, hergün her gece korku ile yatıp kalkıyorum. Bebeklerden birine bir şey olsa ikisinin de alınmak zorunda kalacağını sindirmeye çalışıyorum. İlk aylarda bu durumu yaşayınca sonradan bebek yer degistirdikce tehlikeden kurtulma olasılığımız varmış. Ama bu sadece bir olasılık, 1ay boyunca her kanama zamanı öldü mü kaldı mı korkusunu yaşamaya devam edeceğim. Bana vaad edilen süre 1ay. 1ay içinde kanama alanına bebeğin de dayanamasi gerekiyor... Bizi tek umitlendiren şey şimdilik rahim ağzımin iyi görünmesi ve yeterli uzunlukta olması. Ama bunun bile kötü yanı mevcut. İçeride bir aksilik olunca kendiliğinden dışarı atamayabilirim ve sağlıklı olanı da diğeri ile birlikte almak zorunda kalabilirler. Şuan cok duygusal bir bakış açısı yaşıyorsunuzdur ama rahim ağzını kapatan plesanta yüzünden kanamalar başlayınca kafanızda bambaşka düşünceler oluşacak. Ben 2yildir tüp bebek tedavisi içindeydim, hiçbir şey için başa dönmek istemiyorum. Ben aynı şeyleri tekrar yaşayamam, daha önceden de kalp durması nedeniyle kürtajim mevcut. Daha hiç dogum yapmadan defalarca kürtaj da olamam. İçinde bulunduğunuz şartları değerlendirin. Siz riskleri kadere bırakıp en kötüsüyle de karşılaştiginizda yola devam edebilecekseniz, akışına bırakmak da bir seçenek. Doğacağı varsa ne olursa olsun sağlıkla doğarlar. Her şey olacağına varır sonuçta. Eğer dogacaklari varsa riskisiz bir sekilde üçü de doğar. Çok zor bir karar Allah yardımcınız olsun.

Çok geçmiş olsun. Bebeklerden birinin kalbi durdu diyince merak ettim. Kendiliğinden vücut onu dışarı attı mi yoksa bir operasyon geçirmek zorunda kaldınız mı? Ben üç farkli doktora danıştım, her türlü içerde bir sorun olduğunda, içerde yaşayana da müdahale edildiğini söylediler. Diğer bebeği kurtarmanin bir yolu ya da belli bir haftası varsa bilmek isterim

benim gebeliklerim farkli kesedeydi o yuzden sanirim zarari olmadi .8.haftada durdu kalbi sanirim

Merhaba canım umarım okursunuzu bende hikayemş paylaşmak istedimüçüz gebeyim bende otiverlla çatlatma iğnesiyle 2. Dememde kaldım üçüzlere hamile ayrı keselerde benimki doktorum aynı şeyleri banada söyledi anneye tehlikesi var 16 haftalık vs ölür bebeklerin ama ben hiç aldırma taraftarı değildim iki doktora daha gitim aynısını söylediler çok üzüldük karae verdik birini alıcaz diye çünkü anneye zararı var diyince eşim tamam dedi birini alsınlar gelişimi iyi olmayanı vs şeylere bakıyorlar biz gittim doktor asistan baktı işlem görücem doktor asistan muayene ediyor bana döndü dedi ki senmi alıyorsun bebeğin biri hayır tabiikide dedim bebekler hepsi maşallah çok iyi dedi gelişimleri felan neyse kalktım ultrasona kağıdın verdi eller ayaklar herşey oluşmuş allahım dedim ben bunu nasıl alim bi yol göster dedim eşime attım resmi eşimde çok etkilendi yanıma geldi hemen ne yapalım diye beraber birbirimize döndük almayalım dedik ne gelirse rabbimden dedik rabbim karnıma üçünü koyduysa vardır bi bildiği hastaneden çıktım ama içim nasıl rahat daha sonra bi doktora daha gidelim dedik ertesi gün başka bi doktora gittik muayene edicek uzandım doktor bana dedi ki sen bu bebekllerden birini alıcan mı hayır hocam dedim almıycam çok iyi karar vermişsin kızım dedi iyi ki almamışsın bebeklerin gelişimi iyi maşallah herşey çok güzel görünüyor afferin dedi rabbine bıraktın kalbinin sesini dinlediğin için o kadar çok mutlu oldukki anlatamam işte dedim benim gebelik hikayem yeni başlıyor ama doktorum bişy önerdi erken doğumun olmaması için rahime dikiş atmalıyız dedi bizde tamam dedik dikişide attılar neyse kısa kesim çok uzun yazdımŞuan çok şükür 21 haftalığız kızlarımla sağlıkları çok iyi ama zor mu zor gerçekten hep dinlenmen lazım doguma kadar yürüme mesafen wc ve yatağın olması lazım anlayacağın rabbim üç tane sığdırmışsa o bebekleri oraya zateb kısmeti varsa gelir kısmeti yoksa rabbim kendi cennetine alır onun için çok iui karar verin bizim üçüz grubumuz var wp den 35 haftalığı gören ablalarımız vsr 30 haftlıj olan var 38 haftalık doğuran bi ablamız var yani tevekkül edip rabbime bırak kalbinin sesini dinle çok uzun yazdım hakkınızı helal edin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…