üçüz tüp bebekten birini sonlandıran varmı yardım kızlar.....

ben de ayni fikirdeyim!

ayse artık geriye dönüp bakma, allah kalanlara sağlık versin .kendini üzme , ne de olsa herkesin kararı kendine göre, sen kendi ailene göre bir karar almışsın.... umarız en hayırlı kararı almışsındır, sağlıkla doğur ikizlerini inşallah..

meraba arkadaşım düşünüyorsan zaman kaybetme hiçbir zorluğu yok psikolojin dışında karnından bir karış uzunluğunda bir iğneyle yapıyolar ultrason eşliğinde ben hiç bişey anlamadım ama çok üzüldüm doğal olarak hakkında hayırlısı umarın en ez zararla atlatırsın allah kolaylık versin canım şimdiden geçmiş olsun...

cok haklisin bence canim.....

evet mehay cım ve arkadaşlar bu tarz yazılarımın hepsine özür yazısı yamıştım ama bu kalmış. mehaycım sayesinde ön sayfalara gelmiş...... bu fikirlerimi üçüzken yazmıştım. bana böylesi doğru geliyordu.bu yazdıklarımdan mıdır yoksa alnıma yazıldıda bu da benim imtihanım mıdır bilemem ama şu an bende bu çıkmazdayım.... bebeklerimi üçüz biliyordum. doğururum diyordum. çok var doğuran ve hamile olan arkadaşımızda çok diyordum üçüz anneleri topiğinde takılıyordum hep.... üç embriyoydu ve biri bölünüp bebeklerim dördüz oldu. bölünen embriyoyu yani içinde iki bebek olan keseyi almak istiyor doktorlar. dördüz doğuran bir tek kuzzum arkadaşım var. onunda 4 ayrı keseydi. etksii varmı bilemem ama doktorlar doğuramazsın diyor. 4 ünüde kaybedersin diyorlar. ekişehirde benim gebeliğimi takip edecek doktorda yok. kime gitsem olmaz diyor. tüpbebeki yapan doktorum haftada iki kere arıyor . hadi redksiyon yaptır diye.... ne kötüki ben bebeklerin 4 ünüde gördüm canlı minik eller kolları oluşmuş bebekler ve kıpır kıpırlar. vicdanım el vermiyor. benim için dini önemide var. iki hocayla konuştum. biri günah biri değil dedi.... ailemse ne yapsın bilemiyor.... ilk gebeliğimde üçüzdü ozaman da rredüksiyon demişlerdi. o zaman bu kadar pank olmadım galiba. üçüz olduğundanmı yoksa 6 yıl geçti beni hatırlamıyorum bilmiyorum..... evet bir taraftan vicdanım el vemiyor. bir taraftansa 4 ünüde kaybedersm diye korkuyorum. bugün bir haber aldım. üçüz doğran birinden.... 2 bebeğini kaybetmiş. diğeride yoğun bakımdaymış .... buda hiç kolay değil.........BURDAN BENİM ALDIĞIM DERS........DEMEK Kİ NEYMİŞ...

BAŞINA GELMEDEN HİÇ BİŞEY HAKKINDA AHKAM KESMEMELİYMİŞ. KARŞIDAN ATIP TUTMAK KOLAYMIŞ BEN BU TARZ YAPTIĞIM YAZILAR İÇİN ÖZÜR DİLİYORUM. DERSİMİ ALDIM.........

tüp bebeğim üçüz tuttu ama dr birini sonlandırmamız gerekiyo dedi bende çok kararsızım benim durumumda olan varsa cevap yazarsanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler.....

keşke benimkide tutsaydı üçüz olsaydı
ben birinin hayatına son verdirme derim
lütfen

Allah kolaylık versin sana zor karar ama düşünki bu hem senin hemde bebeklerinin sağlığı açısındanda önemli .Yinede insan aynı şeyleri yaşamayınca konuşmamakda lazım kolay değil çünkü.

canim ne diyecegimi bilemiyorum cok uzuldum inan....

Kayracım cnm benim Allah sana doğru yolu gösterir inş bi istihareye yatsan cnm belki bi fikir verir dördüz gerçekten Allah vergisi ama riskleri var bana bile ikiz diye alacaklardı biliyorsun cnm en doğru kararı vericeksin cnm inanıyorum

canım çok zor bi karar ama ya 3 ya hiçbiri çok zor bi durum bizimde yakınımızda bi kadının 3 ü vardı biri karnında öldü ikisi doğdu duğucağı varsa doğar allahım herşeyin iyisini bilir rabbim yardımcın olsun ama dr riskli diğer ikisine zarar vericek onlarında hayatı riskli derse mecbur kalıyo insna ama çok zor yaa nasıl olurki allahım yar ve yardımcın olsun canım senin için hayırlısı olsun inş 3 de sağ sağlim doğar

kayra cım,
güzel allahım bu dünyaya bizi imtihan için yolluyor işte bu da öyle bir durum.. çok üzüldüm keşke başına gelmeseydi, embriyonun anne karnında bölünüp tek yurmurta ikizi haline gelmesi zaten ender rastlanan bir şey olsa gerek. kendini üzme , bir ömürde ne düşüncelerimiz için ısrar edip neler hakkında fikir değişikliği yaşıyoruz, insan olmanın doğal neticesi bu, yaşa ve gör. sen dini açıdan ve duygusal açıdan kendini üzme , rabbim hangi çıkış yolunu gösterirse göstersin bunu keyfinden veya istememekten yapmış olmayacaksın bence.. sağlık , tüm bebkleri kaybetme riski, onların normalde 1 rahimlik yerde yaşayacakları 4 kişilik alan.. hiç kolay değil... eğer 3 bebk olsaydı, ben de devam edemez misin derdim belki ama 4 bebiş senden çok onlara zor belki de.. allahım sana iç aydınlığı ve doğru kararı göstersin inşallah. hakkınızda hayırlısı neyse o olsun.. başka denecek bir şey yok ...

merhaba canım ablamında ucuz gebelıgı oldu yumurtalardan bırı bolunmus 2 bebek oldu dıgerıde tekdı doktorlar ıkız olanı almak ıstedı ılerlemez dedı fakat ablam ben kıyamam dedı dusucekse rkendılıgınden dussun dedı 6 aylıkken ıkızler karnında kalp atısları durdu.7 aylık erken dogumla elıfımız dunyaya geldı su an 5 yasında allah olmayanlara da versın .fakat bır arkadasımın 3 cuzlerı yenı dunyaya geldi cunkı onların keselerı ayrı ayrı ıdı .su an 3 aylıklar allah verıcekse hıcbırsey olmaz endıselenme .selamlar allah kucagına almayı nasip etsin insaah........

canım üçüz gebelikte doğum yapan bebekleri sağlıklı olan arkadaşlarımız çok benim 4 taneydi bende aldırmak istemedim drdan kaçtım günlerce 8. haftada kanamalarım başladı ne şiddetide arttı drum hepsini birde rahminide kaybediceksin dedi bunu yaşayacak bebeklerine yapamazsın haksızlık dedi peki bu haksızlık değilmi doktorun başarılı olma egosu yolunda iki tane masum yavrunun hayatını durdurmak nasıl bir adalet sonuçta gitti iki meleğimde ikizlerimle devam ettim 9. ayda oğlumuda kaybettim şimdi 4 taneden 1 tane küçük kızım kaldı benimle şimdi okadar çok korkuyorumki ona bişey olucak diye rabbim affetsin 3 tanem gitti kızımı bana bağışlasın inşallah arkadaşım üçüz ise yola devam et sadece çok dikkat etmen gerekiyo ikizle üçüz arasında inanki bi fark yok benim şimdiki aklım olsa hiç birini aldırmazdım rahmimi kaybetsemde

ayse nasılsın canım nasıl gıdıyo .............bızı bu kadar merak ettırme yaz gelışmelerı..............ıkızlereınle guzel gunler sana

kızlar, ayse üçüzden ikize indirdi , zor oldu belki ama bir seçim yapmış oldu... bundan sonrasını sağlıkla sürdürmeyi nasip etsin allahım :Saruboceq::Saruboceq:

kızlar çok kötü durumdayım bebeklerimi kaybettim redüksiyon sebebiyle dr yüzde 10 bu tehlikeyi söylemişti ama üçüz devam edersemde doğumda kaybedebilirsin dedi rabbim ömürlerini bu kadar yazmış yapacak birşey yok ben inatçı biriyim biraz mücadelemden asla vazgeçmeyi düşünmüyorum şu an tek istediğim rahimimin biraz toparlanması hemen tedaviye başlamak istiyorum dualarım sizinle sizde bana edin hepinize bol şanslar ....

geçmiş olsun canım ..... düşük mü yaptın ayşecim...... redüksiyondan kaç gün sonra kaybettin bebişlerini............. bende 4 gün oldu yatıyorum hala...... korkuyorum.

meraba canım ben 12. haftada sonlandırdım 10 gün sonrada kaybettim kalpleri durmuştu allah hakkımızda hayırlısını versin aynı şeyleri gittiğim 4 ayrı dr söyledi üçünüde doğuramazsın dediler neyse olan oldu artık önümüze bakıcaz eşimde bende asla mücadeleden vazgeçmiycez inş yine olacak ben inanıyorum görüşmek üzere inş doğru seçimi yaparsın canım.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…