ben de ayni fikirdeyim!canım zor bi karar, buna ancak eşin ve sen karar vereceksiniz. hiç hamile kalmadım benim yorumum ne kadar gerçekçi olur bilmiyrum. ancak sanırım birini sonlandırırdım. bunun seçimini de doktora bırakırdım. çünkü rabbim bizlere doğal yolla çocuk vermedi, ancak biz isyan etmedik ve elimizdeki imkanlarla defalarca denedik. yani kader değip oturmadık. şimdi şöyle bi durum var üçüz gebelikler bebişlerin sağlığı için tehlikeli olabiliyo(göz, beyin ve akciğerler en son gelişiyo diye biliyorum). tamam bizlerin canı biizler bakarız ama ne bileyim işte... yine de sana tavsizyem bizlerden ziyade çoğul gebelik yaşayan kişilerin fikrini al. istatistiklere bak. tabiki sonu kötü olacak diye bişey yok. Bunu rabbimden başka kimse kesin olarak bilemez. dualarım seninle:Saruboceq:
mrh cnm ben de senin gibi üçüzlere hamileyim 9. haftama girdim doktorum 12-13. hafta redüksiyon önerdi. neyse zor bi karar ama bende durduracam birini sanırım. bu redüksiyon işlemini anlatırmısın çok korkuyorumda. uyuşturuyomu mesela.?
banada aynını söylüyor doktor. sakat olur yada üçünüde kaybedersin birini alalım. tabiki onlar bizi ihtar ederek görevlerini yapıyorlar. ama allah bana sakat çocuğa bakmayı nasip ettiyse bunu ben engelleyemem. birini sonladırdık diyelim. ikisi sağlıklı doğdu. büyürken allah korusun ateşli hastalık yada kaza geçirir yine sakat kalır. alnıma yazılmışsa silemem.
bundan öncede tüpbebk yoluyla hamile kaldım. yine üçüzdü. ikisi te yumrtaydı. bunları alalım dediler. yine izin vermedim. ama kendiliğinden sonlandı. nasipleri yokmuş.allah kararladı. bunuda kararlar. onun işine karışılmaz yaratmak ve öldürmek ona mahsus. bizimse hayırlısını istemekten başka şansımız yok. onun işine karışırda öldürme işine biz karar verirsek kalanlarıda elimizden alıveirir mazallah.
bu benim fikrim . kimse eleştirmesin. sizde muhakkak fikirlerinizde haklısınız.
tüp bebeğim üçüz tuttu ama dr birini sonlandırmamız gerekiyo dedi bende çok kararsızım benim durumumda olan varsa cevap yazarsanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler.....
canim ne diyecegimi bilemiyorum cok uzuldum inan....evet mehay cım ve arkadaşlar bu tarz yazılarımın hepsine özür yazısı yamıştım ama bu kalmış. mehaycım sayesinde ön sayfalara gelmiş...... bu fikirlerimi üçüzken yazmıştım. bana böylesi doğru geliyordu.bu yazdıklarımdan mıdır yoksa alnıma yazıldıda bu da benim imtihanım mıdır bilemem ama şu an bende bu çıkmazdayım.... bebeklerimi üçüz biliyordum. doğururum diyordum. çok var doğuran ve hamile olan arkadaşımızda çok diyordum üçüz anneleri topiğinde takılıyordum hep.... üç embriyoydu ve biri bölünüp bebeklerim dördüz oldu. bölünen embriyoyu yani içinde iki bebek olan keseyi almak istiyor doktorlar. dördüz doğuran bir tek kuzzum arkadaşım var. onunda 4 ayrı keseydi. etksii varmı bilemem ama doktorlar doğuramazsın diyor. 4 ünüde kaybedersin diyorlar. ekişehirde benim gebeliğimi takip edecek doktorda yok. kime gitsem olmaz diyor. tüpbebeki yapan doktorum haftada iki kere arıyor . hadi redksiyon yaptır diye.... ne kötüki ben bebeklerin 4 ünüde gördüm canlı minik eller kolları oluşmuş bebekler ve kıpır kıpırlar. vicdanım el vermiyor. benim için dini önemide var. iki hocayla konuştum. biri günah biri değil dedi.... ailemse ne yapsın bilemiyor.... ilk gebeliğimde üçüzdü ozaman da rredüksiyon demişlerdi. o zaman bu kadar pank olmadım galiba. üçüz olduğundanmı yoksa 6 yıl geçti beni hatırlamıyorum bilmiyorum..... evet bir taraftan vicdanım el vemiyor. bir taraftansa 4 ünüde kaybedersm diye korkuyorum. bugün bir haber aldım. üçüz doğran birinden.... 2 bebeğini kaybetmiş. diğeride yoğun bakımdaymış .... buda hiç kolay değil.........BURDAN BENİM ALDIĞIM DERS........DEMEK Kİ NEYMİŞ...
BAŞINA GELMEDEN HİÇ BİŞEY HAKKINDA AHKAM KESMEMELİYMİŞ. KARŞIDAN ATIP TUTMAK KOLAYMIŞ BEN BU TARZ YAPTIĞIM YAZILAR İÇİN ÖZÜR DİLİYORUM. DERSİMİ ALDIM.........
evet mehay cım ve arkadaşlar bu tarz yazılarımın hepsine özür yazısı yamıştım ama bu kalmış. mehaycım sayesinde ön sayfalara gelmiş...... bu fikirlerimi üçüzken yazmıştım. bana böylesi doğru geliyordu.bu yazdıklarımdan mıdır yoksa alnıma yazıldıda bu da benim imtihanım mıdır bilemem ama şu an bende bu çıkmazdayım.... bebeklerimi üçüz biliyordum. doğururum diyordum. çok var doğuran ve hamile olan arkadaşımızda çok diyordum üçüz anneleri topiğinde takılıyordum hep.... üç embriyoydu ve biri bölünüp bebeklerim dördüz oldu. bölünen embriyoyu yani içinde iki bebek olan keseyi almak istiyor doktorlar. dördüz doğuran bir tek kuzzum arkadaşım var. onunda 4 ayrı keseydi. etksii varmı bilemem ama doktorlar doğuramazsın diyor. 4 ünüde kaybedersin diyorlar. ekişehirde benim gebeliğimi takip edecek doktorda yok. kime gitsem olmaz diyor. tüpbebeki yapan doktorum haftada iki kere arıyor . hadi redksiyon yaptır diye.... ne kötüki ben bebeklerin 4 ünüde gördüm canlı minik eller kolları oluşmuş bebekler ve kıpır kıpırlar. vicdanım el vermiyor. benim için dini önemide var. iki hocayla konuştum. biri günah biri değil dedi.... ailemse ne yapsın bilemiyor.... ilk gebeliğimde üçüzdü ozaman da rredüksiyon demişlerdi. o zaman bu kadar pank olmadım galiba. üçüz olduğundanmı yoksa 6 yıl geçti beni hatırlamıyorum bilmiyorum..... evet bir taraftan vicdanım el vemiyor. bir taraftansa 4 ünüde kaybedersm diye korkuyorum. bugün bir haber aldım. üçüz doğran birinden.... 2 bebeğini kaybetmiş. diğeride yoğun bakımdaymış .... buda hiç kolay değil.........BURDAN BENİM ALDIĞIM DERS........DEMEK Kİ NEYMİŞ...
BAŞINA GELMEDEN HİÇ BİŞEY HAKKINDA AHKAM KESMEMELİYMİŞ. KARŞIDAN ATIP TUTMAK KOLAYMIŞ BEN BU TARZ YAPTIĞIM YAZILAR İÇİN ÖZÜR DİLİYORUM. DERSİMİ ALDIM.........
merhaba canım ablamında ucuz gebelıgı oldu yumurtalardan bırı bolunmus 2 bebek oldu dıgerıde tekdı doktorlar ıkız olanı almak ıstedı ılerlemez dedı fakat ablam ben kıyamam dedı dusucekse rkendılıgınden dussun dedı 6 aylıkken ıkızler karnında kalp atısları durdu.7 aylık erken dogumla elıfımız dunyaya geldı su an 5 yasında allah olmayanlara da versın .fakat bır arkadasımın 3 cuzlerı yenı dunyaya geldi cunkı onların keselerı ayrı ayrı ıdı .su an 3 aylıklar allah verıcekse hıcbırsey olmaz endıselenme .selamlar allah kucagına almayı nasip etsin insaah........
canım üçüz gebelikte doğum yapan bebekleri sağlıklı olan arkadaşlarımız çok benim 4 taneydi bende aldırmak istemedim drdan kaçtım günlerce 8. haftada kanamalarım başladı ne şiddetide arttı drum hepsini birde rahminide kaybediceksin dedi bunu yaşayacak bebeklerine yapamazsın haksızlık dedi peki bu haksızlık değilmi doktorun başarılı olma egosu yolunda iki tane masum yavrunun hayatını durdurmak nasıl bir adalet sonuçta gitti iki meleğimde ikizlerimle devam ettim 9. ayda oğlumuda kaybettim şimdi 4 taneden 1 tane küçük kızım kaldı benimle şimdi okadar çok korkuyorumki ona bişey olucak diye rabbim affetsin 3 tanem gitti kızımı bana bağışlasın inşallah arkadaşım üçüz ise yola devam et sadece çok dikkat etmen gerekiyo ikizle üçüz arasında inanki bi fark yok benim şimdiki aklım olsa hiç birini aldırmazdım rahmimi kaybetsemde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?