Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası üçüzlerim ve hamileliğim

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
400 tl haftalık fln galiba 3 ayrı bebek var di mi bakımı yapılacak birde yemek demişsin... yok artık. bence sen anneni ya da k valideni --ki ben ikisine baktırma taraftarı değilim normalde kendimde baktırmıyorum-- eve çağırmalısın gibi geliyor bana. ben küçük bir şehirdeyim. kızıma 4 saat sabah 4 saatte öğleden sonra bakıyor komşumuz öğlen evine gidiyor ve 600 tl veriyorum ama hep daha çok vermek istiyorum.. bu bebek işi şakaya gelmez gönlünü hoş tutman lazım sen yoksun bebeklerin yanında o var. memnun etmen lazım. bilemedim çok çelişkili geldiği için biraz karışık anlattım ama hiç oluru yok canım. kusura bakma.

Zaten eviniz yakinda anaokulu kivamina gelecek en iyisi siz evde calisin :))) takiliyorum tabiki tercih ve dayanma esigine gore degisir bu durum..

400 cok ama cook az..burda tek cocuga birde yemek vs ekleninde 1200 diyorlar, bilmiyorum nerde oturuyosunuz ben istanbuldan bahsediyorum belki baska sehirlerde degiskenlik gosteriyodur...

400 tl cok cok az bence.

Bu arada bende cesaretinize hayran kaldim cidden.iki cocugum var ve 3. Dusunmek bile istemiyorum sahsen

400 tl haftalık fln galiba 3 ayrı bebek var di mi bakımı yapılacak birde yemek demişsin... yok artık. bence sen anneni ya da k valideni --ki ben ikisine baktırma taraftarı değilim normalde kendimde baktırmıyorum-- eve çağırmalısın gibi geliyor bana. ben küçük bir şehirdeyim. kızıma 4 saat sabah 4 saatte öğleden sonra bakıyor komşumuz öğlen evine gidiyor ve 600 tl veriyorum ama hep daha çok vermek istiyorum.. bu bebek işi şakaya gelmez gönlünü hoş tutman lazım sen yoksun bebeklerin yanında o var. memnun etmen lazım. bilemedim çok çelişkili geldiği için biraz karışık anlattım ama hiç oluru yok canım. kusura bakma.

bu arada kesinlikle yemekte dahil ev işi istemediği belirttim. hiç bir şey istemiyorum bebeğimle oyna vakit geçir uyuduğunda dinlen ki kalkınca tekrar enerjin olsun ilgilenmeye dedim ve bu şekilde bakıyor.

vaktim yok arkadaşlar herkesi tek tek alıntılayamayacağım. sizler deyince bende az buldum . yarım gün için 800 diyeceğim. kabul etmezse kendi fiyat söylesin kabul ederim . yemek konusu . salçalı ve soğanlı yemekler midemi bulandırıyor. o yüzden düşünmüştüm ama sizin dediğiniz gibi zor olabilir vazgeçtim.
ismini hatırlamıyorum biri 5 aylık üçüz hamilelik ve gariplik var demiş . ne gibi bir gariplik varsa sorsun girdiğimde yanıtlarım. teşekkürler.

e mevcut çocuklar 5 aylıksa doğuma da 3-4 ay kaldı ise ne ara hamile kaldı arkadaş?
Hadi süt korumamış da lohusalık da mı yaşamamış.

Ya da ben olayı yanlış anladım.

EKLEME:

Pardon 4 haftalıkmış yeni bebekler.
Ya 2 ay çalışıp izne ayrılıcam yazınca ben de doğuma 3-4 ay kaldı herhalde diye düşünmüşüm.

e mevcut çocuklar 5 aylıksa doğuma da 3-4 ay kaldı ise ne ara hamile kaldı arkadaş?
Hadi süt korumamış da lohusalık da mı yaşamamış.

Ya da ben olayı yanlış anladım.

EKLEME:

Pardon 4 haftalıkmış yeni bebekler.
Ya 2 ay çalışıp izne ayrılıcam yazınca ben de doğuma 3-4 ay kaldı herhalde diye düşünmüşüm.

Evet yanlış anlamışsınız, doğum iznine değil, isteğe bağlı ücretsiz izne ayrılacak.

bebekleri küçük olduğu için yani, hamile olduğu için değil

ben çok bekledim bu bebekleri o yüzden zor değil.

Ücüz bebege tek kisi nasil bakacak? Biri aglar biri uyur, ayni anda acikirlar nasil besleyecek, siz de evde olacakmisiniz? Iyi de siz kisa vade cözümü ariyorsunuz. Cocuklariniz 1 yasina gelince digerleri dogacak. Yine cogul gebelikse en az 5 bebek. Hepsine yatak, mama, bez, giysi Allah yardimciniz olsun. Maddi durum iyi olabilir her ihtiyac alinabilir ama bakici dendi mi büyük sorumluluk. Size tavsiyem her seye evet yaparim diyenden uzak durun. Deneyelim elimden geleni yaparim diyene sans verin. Daha önce cogul cocuk bakma tecrübesi olani secin derim ama o da 400 TL'yi begenir mi? Isteyerek yapmissiniz uzun ömrü olsun hepsinin ama cok zor ve yipratici bir sürece gireceksiniz.

Bir de konuyu okusanız yorum yapmadan önce... Anaokulu öğretmeniymiş konu sahibi...

Izin alıp devletin parasını yemiyor sonuçta. Ücretsiz izin alıyor. Eğer tüm şartlar özel sektörle eşit olacak olsa, niye memurluk için uğraşsın ki bunca insan?

Sen kpss belasıyla uğraşacaksın, atanacaksın, ondan sonra da senin ücretsiz iznini çok görecek bazıları...

Öğretmen falan değilim, ama mantığım ve vicdanım var, ona göre değerlendiriyorum !
ne çirkin uslubunuz var öyle,ben sizin çocuğunuz değilim azarlayasınız...
eeee anaokulu olunca değişiyor mu yani? oğlum ilk yılında 3 tane öğretmen değiştirdi aynı şekilde.3 yaşındaki bir çcuk içn epeyce zor oldu
benim söylemim konu sahibine değil ki,sisteme..siz özel sektörde mi çalışıyorsunuz? çaıştığınızı bile sanmıyorum ben neyseee...sırf kpss kazandı diye anneliği mi farklı oluyor yani? memurlar anne de özle sektördekiler değil mi??vicdanınız varsa ona göre değerlendirin..

fiyat iki tarafi da mutlu etmeli. Bir de soyle bi durum var bu kadincagiz cocuklarin hepsine yetebilcek mi? benim arkadasimin da ucuzleri olmustu o iki bakici birden tutmak zorunda kalmisti. anneniz veya kayinvalideniz bu 2 ay icin gelebilirse o da isinize yarar. isin bu kismini da dusunun derim.

vaktim yok arkadaşlar herkesi tek tek alıntılayamayacağım. sizler deyince bende az buldum . yarım gün için 800 diyeceğim. kabul etmezse kendi fiyat söylesin kabul ederim . yemek konusu . salçalı ve soğanlı yemekler midemi bulandırıyor. o yüzden düşünmüştüm ama sizin dediğiniz gibi zor olabilir vazgeçtim.
ismini hatırlamıyorum biri 5 aylık üçüz hamilelik ve gariplik var demiş . ne gibi bir gariplik varsa sorsun girdiğimde yanıtlarım. teşekkürler.

Kimin ne dediğini boşverin de ben çok kıskandım sizi ya. :KK68:
3 tane bebiş ve tekrar hamilelik ve tekrar çoğul gebelik. :KK51:
Ay harika bir duygu olsa gerek bu. :KK48:
Rabbim onların da kısmetini nasibini verir.. Size ve eşinize de güç kuvvet ve sabır versin.
İstanbul'da yaşıyorum. Gebeliğim olmasa ben bile gelir bakardım ya :)
Bence önce bayana teklif sunmayın. Siz sunarsanız bu sefer az diyip yükseltmek isteyecek Sizde mecbur tamam diyeceksiniz.
Bırakın önce karşınızdaki teklif sunsun siz ona göre ilerleyin.
Hem bazı bayanlar çocuklar uyurken evde sıkıldıkları için evin içinde temizleme toplama vs yapıyorlar. Bunu da dile getirtebilirsiniz.
3 tane çocuğun yeme içmesi hazırlaması toplaması biraz zor olacağı için bence de bayan hiç yemek işine girmesin. :KK66:

ne çirkin uslubunuz var öyle,ben sizin çocuğunuz değilim azarlayasınız...
eeee anaokulu olunca değişiyor mu yani? oğlum ilk yılında 3 tane öğretmen değiştirdi aynı şekilde.3 yaşındaki bir çcuk içn epeyce zor oldu
benim söylemim konu sahibine değil ki,sisteme..siz özel sektörde mi çalışıyorsunuz? çaıştığınızı bile sanmıyorum ben neyseee...sırf kpss kazandı diye anneliği mi farklı oluyor yani? memurlar anne de özle sektördekiler değil mi??vicdanınız varsa ona göre değerlendirin..

Eee sizin çocuğunuz 3 öğretmen değiştirdi diye konu sahibi 5 aylık bebeklerini bırakıp işe başlamak zorunda mı?

Özel sektörün şartları bu şekilde maalesef. Kendine güvenen de, memurluğa atanıyor. Madem memnun değilsiniz özel sektörde siz de girin kpss maratonuna. O zaman hiç demezsiniz ama çocuğumu bırakmak pahasına işe dönmeliyim diye

arkadaşım türkmenistanlı yatılı bakıcısına üçüzleri için aylık 700 dolar ödüyor.400 tl nedir.hiç teklif bile etmeyin rezil olursunuz.

Arkadaşlar 5 aylık üçüzlerim var . allah isteyen herkese nasip etsin. tekrar hamileyim doktorum çoğul dedi daha belli değil şuan 4 haftalık . öğretmenim malum okullar açılıyor . bakacak kimse yok şuan. komşuma söyledim . 7.30dan 1 e kadar 400 olarak düşündüm daha para konuşmadık. 2 ay çalışmam gerekiyor . geçen senede hiç çalışmadım malesef. tekrar ücretsiz izin alacağım. 400 lira uygun mu?
3 tane çoçuğa 400 lira :KK57:
çok iyi bir ücret biz burda 1 çocuğa yarım gün 700 tl falan veriyoruz
ne güzel üçüz bebekleriniz var maşallah bende çok istiyorum ikiz veya üçüz Rabbim verir inşallah

3 tane bebeğe bu aşamaya kadar siz yalnız nasıl baktınız

bakıcı nasıl bakacak ben ona takıldım

arkadaşımın ikizleri vardı; annesi ve bakıcı birlikte baktılar; eşi de evde olduğu anlarda yardım etti.

onun bakıcı da komşu idi gelip gitme derdi yoktu; anneannesi de olduğu için ücreti benim tek çocuğuma bakandan daha azdı

3 çocuğa şahsen ben bakamam gibi geliyor; hani bir de hepsi aynı büyüklü küçüklü olsa belki neyse de üçü aynı anda ağlıyor; meme verilecek; ikisine verdik; üçüncüyü kim eğleyecek?

birinin altını değiştirdin; ikisi çığlık çığlığa...

bir de yürümeye başlayınca ben o evi düşünemiyorum

zira en pratik çözüm evdeki her şeyi kaldırıp tüme vi spor salonu gibi minder kaplamak olabilir

çocuklar düşünce her yere çarpabilirler

onlar 3 cimcime; birbirlerinin ayağına bile takılırlar kii

şimdiden size kolaylıklar; tüm ailenize de sağlık ve mutluluklar diliyorum

400 ücüzler icin evet az. hem komsunuz hemde evnizde bakilacagina göre 800 yeterli yol yapilmiyor zaten. birde bazi arkadaslara hayret ettim bayan ücreti soruyor bazilarida hamileligi sorguluyor.. gercekten hayrett !! sizide tebrik ederim allah saglicakla kucaginiza almayi nasip etsin ins.

5 sene hamile kalamayip dogal yoldan ücüz bebek dogurup, yine dogal yoldan tedavisiz cogul gebelige hamile kalmak cok mu siradan bir olay? Bunu okuyup sasirmayana da ben hayret ettim. Mesela ben de isterdim ikiz ya da ücüz annesi olmayi. Kimse nasil yaptin niye yaptin dememis. Anne olanlar tek cocuklarina bakmakta bile bazen zorlandiklarini yazmis o kadar. Herkes tecrübesini fikrini söylemis.

Eee sizin çocuğunuz 3 öğretmen değiştirdi diye konu sahibi 5 aylık bebeklerini bırakıp işe başlamak zorunda mı?

Özel sektörün şartları bu şekilde maalesef. Kendine güvenen de, memurluğa atanıyor. Madem memnun değilsiniz özel sektörde siz de girin kpss maratonuna. O zaman hiç demezsiniz ama çocuğumu bırakmak pahasına işe dönmeliyim diye
5 aylık bebeklerini bırakıp işe başlamak zorunda demedi kimse,ayrıca zorunda değil zaten..konuyu anlamamışsınız ki..tekrar ücretsiz iizin almak için 2 aylığına işe geri dönüyor.3 sene sonra başlarım tekrar işe diyor zaten..
o zaman size göre şudurum çıkıyor ; bu kadın tekrar ücretsiz izin alsın 3 sene diye,benim çocuğum 2 ay sonra periişan olmak zorunda mı(öğrencisi gözüyle baktım olaya)...
özel sektörde olmaktan mutluyum,sadece devletin özel sektördeki annelere farklı şartlar sunması sinirime dokunuyor.doğum izni,süt izni,ücretsiz izin konularında..
bir de meselğim gereği ,iznim kimseyi etkilemez.çocukları en azından..sorumluluğum kumaşlar çocuklar değil..

3 tane doğmuş bebek var yine çoğul hamilesiniz yani 2 tane daha olacak öyle mi? Doğru mu anladım? Ya zordur ama çok tatlı, Allah bağışlasın. :) İstanbul'da yarım gün de olsa 3 çocuk için az çünkü o hanım öğleden sonra da 400 TL'ye çalışsa aylık 800 TL eder. Yemek de yapacaksa az derim, durumunuz uygunsa en azından 600 olmalı ya da 700.

Öncelikle şunu kendinize sormalısınız, siz olsanız o paraya bakar mısınız? Ayrıca bir kişi üçüzlere nasıl yetebilir ki? Üstelik yemekte istemişsiniz. Kimse kabul etmez.

üçüzler
daha 5 aylıklar
ve İstanbul piyasası.
bence en az 1000 tl vermelisiniz ve bebeklerinizle iyi ilgilenilmesini istiyorsanız yemek işine hiç girmeyin derim. zaten onların bakımı ve ek gıdalarını hazırlayıp yedirmesi bile çok fazla efor gerektirir. ve kadının tek başına üçüzlere yeterince iyi bakamayacağını düşünüyorum. yanına illa ki biri şart. biri acıkacak ötekinin gazı olacak, bir diğeri belkide kucakta dolaştırılmak isteyecek...
zor yani çoook zor.
bir de gönlünü hoş tutarsanız, daha uygun bir fiyatla siz izne ayrıldığınızda da size yardımcı olur. en azından gelip 2 kap yemek yapsa kardır.
allah yardımcınız olsun.

Son düzenleme:
Back
X