Üçüzlerin birini aldırma

Öfkelenmedim sadece böyle bi konuda bilmeden konuşmak olur mu
Haklısınız. Ben de tüp bebekte çalıştığım için gözümün önünde öyle yapılınca bi tek onu gördüm ama öğrenmiş oldum. Asıl doğru olanı karından yapılanıymış halen de. Ama hiç görmedim

Sizin konunuzu görmüştüm tüp bebek hemşiresiyim soru sorabilirsiniz dediğiniz ama isminiz aklıma gelmemişti
Konuyu görse de fikir verse diye sizce kaç tane embiryo transfer edilmeli

Kıbrısta muayne görüyorum hastane diyor 3 embriyo transfer edelim ya 3de tutarsa
Riskide varmış kürtajla alıyorlarmı diğerini
Kıbrıs’ta şansı artırmak için çoklu transfer yapıldığını duymuştum, hatta cinsiyet seçimi de olabiliyormuş. Bizde ise tüp bebek konusunda güzel uygulama ve engeller mevcut. 35 yaşın üzerindeyseniz veya olumsuz sonuçlanan transferleriniz olduysa ancak bu durumlarda çift embriyo transfer ediliyor. En fazla 2 tane transfer edilebiliyor. Kafanızda kuşkular varsa kesinlikle 2’fen fazla transfer edilmemesi konusunda ısrarcı olunuz. Şimdiden hayırlısı olsun.

Sizin konunuzu görmüştüm tüp bebek hemşiresiyim soru sorabilirsiniz dediğiniz ama isminiz aklıma gelmemişti
Konuyu görse de fikir verse diye sizce kaç tane embiryo transfer edilmeli
Şöyle, hastanın isteği tekil gebelikse kesinlikle 1 tane. Ama 1 tane çok iyi kalite 1 tane tutması zor gibi görünen embriyo varsa iki tane yapılabilir. Bi hastamıza iki embriyo transfer edilmişti. Biri içerde bölünmüştü sonuçta üçüz gebelik olmuştu ve erken doğum yaptı. İndirgeme vs lafı bile geçmedi zaten. Allah tan bebekler sağlıklı şu an.

Bir de şu var; yaş, deneme sayısı vs kriterleri var bunun. Neye göre üç embriyo veriliyo anlamadım konu sahibine. Hiçbir hastamıza 3 embriyo verildiğini görmedim. İlk deneme ve genç yaşsa zaten hiç uygun değil

Gönlünüzü ferah tutun. Olumlu düşünün. Ben ikiz çocuğuyum.o şartlarda babaannem evde doğum yapmış ikizleri. Ne bir ilaç ne bir tedavi. Üstelik köy yerinde işler yapmış. Bir akrabam 4 üz doğurmuş 4ü de sağlıklı üstelik normal doğumla.

İlk deneme yaş 29
Yer kıbrıs
Kesin sonuç için 3 transfer yapmak istiyorlar sanırım e dünya para da veriyorsunuzdur. 3 olup sağlıkla da kalabilir . Kalmazsa teki sonlandırabilir . Artık tıp bu noktada , ev de köy de doğumlar bu imkanlar olmadığı içindi. Siz kendiniz karar verin. Psikolojinizi bu şekilde bozmayın .

Ya şimdi konu sahibine bu kadar olumsuz şeyler de yazmışsınız ama bu doktorların uygulaması. Tedavi olanlar bilir bunu. Benim tedavim esnasında bikaç yumurta olunca dr sormuştum hocam hepsinin tutma ihtimali var mı diye. Doktorm da evet var tutunca ikisini bırakıp diğerlerini sonlandırıyoruz demişti.

kendı bebegıne acımayacak olan zıhnıyet baskasına uzulur mu ...
Ne kadar gaddarsınız bu insanların çocukları olmuyor , tüm imkanları denemek istiyorlar . Sağlıksız olursa Tıp önermiş. E o zaman siz de tarama testi bile yaptırmayın gerek var mı ?

Evet hekimde garanti olsun 3 koyalim diyor ama
Bu kadar riskliyse bunu nasıl göze aliyolar
Beni anladıgnz için teşekkredrm

Ne kadar gaddarsınız bu insanların çocukları olmuyor , tüm imkanları denemek istiyorlar . Sağlıksız olursa Tıp önermiş. E o zaman siz de tarama testi bile yaptırmayın gerek var mı ?
bu ne sımdı ? gaddar mı? saglıksız olursa degıl kı olay 3uz zor gebelık olur dıye sapasaglam da olsa secmece bırını elıyorlar ???

bu ne sımdı ? gaddar mı? saglıksız olursa degıl kı olay 3uz zor gebelık olur dıye sapasaglam da olsa secmece bırını elıyorlar ???
Benim anladığım üçüz zaten zor olursa da biri sağlıksız olabilir Yani doktorlar ufak bi işleme bile en kötüsünü söylüyor her zaman .burda biraz araştırıp artık bismillah demek lazım e sağlıksızsa yapılacak olanı demişler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…