Arkadaşlar şuanda 6+2 günlük hamileyim. transnferin 12.günü beta hcg 548 çıkmıştı. 5 haftalıkken 3 kese görüldü bugünde 3 tane atan kalp gördük. herşey çok iyi gidiyor şuanda.bebeklerimi gördüm. çok şükür Allahıma. Doktorum üçüz devam ettiğim takdirde başımıa gelebilecek risklerden bahsetti. üçüz hamileliğin çok riskli olduğunu söyledi. Redüksüyon (gebelik indirgeme ) işlemi ile ikiye indirilmesi gerekebilir dedi. yinede en son karar bize aitmiş.
doktorumda böyle bir şey beklemediği tamamen süpriz olduğunu söyledi. birşey dediğim yok herşey Allahın takdiri. Ama kafam çok karışık.
12. haftaya kadar süremiz var. iyi düşünüp karar vermemiz gerekiyor. hangi birine kıyarım ben. hamile olduğuma sevinemiyorum şuanda. zor bulduğum bebeklerimden birine nasıl kıyabilirim. Allahım herşeyin hayırlısı olsun.
bana sorarsan bu soruya ancak sen cevap verebilirsin ama bekle derim eğer bir sağlık sorunu gelişmiyorsa indirgeme bence yaşama hakkını alma elinden ama senin ve 3 üzlerin bir sağlık sorunu olacaksa indirgemenlazım benim düşüncem böyle
öncelikle gözün aydın ama anlamadıgım risk halindemi bir tanesi alınacak yoksa riske girmemek içinmi böyle bişey yapılacak eger riske girmemek içinse tabiki yaptırma çünkü üçüz dogum çok sık görülen bi durum allah sanad yardım eder
hayırlı olsun.Allah kucağına almayı nasip etsin.evet zor bir karar ama bence hamileliğin iyi gidiyorsa ve bebeklerin gelişiminde bir sorun yoksa üçünü de doğur derim.geçenlerde gazetede okudum kadın altız doğurmuş.hepsi de yaşıyor Allah ın izniyle. tabii bakımları zor olacak tek başına halledemezsin.böyle eksileri de var ama işte, karar senin iyi düşün canım.hakkında hayırlısı olsun....
canım benim çok yakınım 15sene çocukları olmadı ve en sonunda tüp bebek işlemi ile üçüzlere gebe kaldı.. aynı şekilde söylendi biri alınacak dendi ama o istemedi.. tüm gebeliği boyunca yattı,sadece wc için kalktı.. yakınları koştu her işine kontrole özel araçla dikkatlice gitti geldi sarsmadı kendini ve en nihayetinde doğdular 3erkek 3üde sağlıklı çok şükür.. tombiş tombişler.. verilmesi çok zor bir karar..ALLAH yardımcın olsun.. senin ve bebeklerin hakkında hayırlısı,sağlıklısı ne ise RABBİM ona yöneltsin inş ..
Gözün aydın canım, gerçekten çok zor bir karar. Bu kadar zahmetlerle can bulmuş bi yavruya kıymak...İnşallah hiç gerek kalmaz, gebeliğin sorunsuz devam eder ve üçüz annesi olursun.
canım dedıgın gibi hersey Allahtan. ben bu konuda kendı adıma kıyamazdım. çok fazla cumle yazmak istemıyorum. yanlış yonlendırmek yanlış fıkır vermek ıstemem. Allah doğru olan kararı verdirtsin sanada
canım hayırlı olsunn,, bence bekle ve zamana bırakk mevlam sana onları gerçekten nasip ettiyse hiçbişey olmazzz,, ben olsam kıymazdımm,,eğer ömürleri varsa hiçbişeycik olmazz,, ama Allah korusunn mevlam nasip etmiceksede elden bişey gelmez,,
benim anlamadığım daha ortada bir risk yokken nasıl karar vermeni istiyor doktorun? arkadaşlara katılıyorum ilerki zamanlarda senin yada bebeklerinin herhangi bir sorunu çıkarsa bu düşünülebilir yani 1 tane için neler yapılıyor şimdi o 1 tane için hiçbirşey yokken bunu düşünmek bana yanlış geliyor hakkında hayırlısı neyse o olsun arkadaşım Mevlam yardımcın olsun
canım hakkında hayırlısı olsun inşallah rabbim senin için hangisi hayırlısı ise onu nasip etsin sana
sen ve miinklerin rabbime emanet olun sağlıkla ve hayırlısı ile kucağına alman dileğimle...
hayırlı olsun canıma allah sağ salim kucağına almayı nasip etsin ama bence aldırma allah yardım eder şimdi 3 ünden hanği birisini feda edebilirsin ama seçim senin ahkkında hayırlısı neyse o olsun
öncelikle hayırlı olsun inşallah allah hepimize nasip etsin senin yaşadığın mutluluğu...son kararı tabikide sen vereceksin ama eğer ciddi bir hayati tehlike yoksa hiçbirini feda etmene gerek yok Allah mutlaka sana ve bebişlerine güç verecektir....
canim benim ya gercekten cok dusuncelidirsin ama bencede kiyma ama dr un risk yaratabilir diyorsa senin kararin ama yaratmadigi surecede insan nasil kiyabilirki o bebislere ya cok duygulandim
Canım bu soruya doktorunla birlikte karar vermelisiniz.
Belki birinin gelişmesi iyi gitmezse zaten alamk zorunda kalır.
Şimdi 3üzlerde risk tüm bebeklerin kaybı şeklinde olabiliyor.O yüzden çok iyi dşünmen gerekir.
Allah korusun bir sorun çıkarsa hepsini kaybetme riskinde var.
Bizim burdada biri 3üz doğurdu tedaviyle.Başka biri de 1 tanesini sonlandırarak ikiz doğurdu.Kısmet birazda.İnşallah yavrularına hayırlısıyla kavuşursun.
hayırlı uğurlu olsun inşallah hepsini sağ salim sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin alahım
çok zor bir karar aşamasındasın ama rabbim sana ve bebişlerine güzel bir şans vermiş bu şansı hayırlı bir şekilde kullanmayı da sana bırakmış ömrünün geri kalanında keşge diye kendine ızdırap çektirmeyeceğin bir karar verirsin inşallah bebişlerin ve kendi adına
anne olmayı hepimiz istiyoruz ama allahım hayırlı ise nasip etsin ve eğer bebişlerinin bu dünyada alacakları bir nefesleri bir lokma rızıkları varsa bunun önüne hiç kimse geçemez bunuda unutma olurmu