ufacık bebeklerin günahı ne? Kürtaj da neyin nesi?

çok büyük konuşulmuş..Elbette kürtaj gerekli olmadığı takdirde olmaması gereken bir durum..Ama zorunda kalan insanlar da oluyor elbette..Tecavüze uğrayan kadınlar mesela..Böyle ekstrem durumda olmayanlar da var..Örneğin benim bir tanıdığım evliydi,gebe olduğunu öğrendiği gün eşi tarafından aldatıldığını öğrendi..Aile desteği görmediği gibi eşi "başkasını seviyorum" diye bir ton borçla başbaşa bıraktı kadını..O kadar borcun içinde mümkün değil bakamam deyip ağlaya ağlaya kürtaj oldu..Neler var neler..ne hikayeler..Kimse severek, isteyerek yatmaz oraya..Hiçbir kadın isteyerek, severek o koca aletin içine girmesinden haz almaz..Çok büyük konuşuyorsunuz..
Böyle şeyleri "günah" olarak gören kimse, dinden anladığını düşünüyorsa Peygamberimizin "Kınadığınız şey başınıza gelmedikçe ölmezsiniz." Hz. Muhammed (s.a.v) hadisini de bilir..Kimse kusura bakmasın.

Son düzenleme:
Kürtaj kötü bir şey değil ki bunu kötü kılan zevki sefasına düşkün olan kadınlar zira evlisin hamile kalmışsın ama maddi durum yeterli değildir şartlar uygun değildir aldırırsın tecavüze uğramışsındır (Allah korusun) aldırırsın. Kürtaj bu gibi durumlar da olmalı diğer türlü zaten yapan insanın ne olduğunu dile getirmem doğru olmayacaktır burada.

zorunluluk harici demiştim zaten yorumlarımda arkadaşım büyük konuşmuyorum. bunu bilerek yapan insanlarda var bunlar için söylüyorum ben. yoksa tabiki senın düşüncende çok mantıklı.

Maalesef var canım maalesef Zamanında burada bile bir konu açılmıştı arkadaşını anlatan bir arkadaş konu açmıştı hatırlayanlar olurmu bilmem sürekli kürtaj olan arkadaşı bu sefer onunda yanında gelmesini istemişti. Ve ben üniversite de çok gördüm çocuk aldırıp ertesi gün ev partisinde çoşanı olan bebişe oluyor işte.

evet işte benimde demek istediğim bu canım

kürtaja karşı değilim ama yaptırmam diye tahmin ediyorum...
bu insanın kendisiyle alakalı bi karardır...
insanların iç dünyasını bilemeyiz..
kolay bişey değil sonuç olarak nokta kadar bile olsa evlat bu...
herkes aynı hayatı yaşamıyo.
kimileri için hayat çocuk doğurmaya izin vermeyecek kadar kötü olabilir...
kınamak bize düşmez...

evet işte benimde demek istediğim bu canım

Yeni nesil bana belki kızacak ama şimdiki gençliğin geneli anlık düşünüyor gözlemlediğim kadar ile çocuk olursa aldırırım evlilik olursa diktiririm bu kadar basite indirgendi durum olan masum bebişlere oluyor ben çok hassasım bu konuda içim acıyor o bebişlerin o haline ya kendi kanından canından nasıl kıyabilirsim ki

Ortak fikirdeyiz senin ile zaten olması gereken bu diğer türlüsü cinayettir bana göre.

ben yanlış anlaşıldım sanırım özür dilerim.. ben keyfi için aldıranlardan bahsediyorum.

işte böyle insanları Allah ıslah etsin ne diyeyim..

acı ama söylediklerinizin hepsi gerçek. Gençlik nereye gidiyor belli değil.

ben yanlış anlaşıldım sanırım özür dilerim.. ben keyfi için aldıranlardan bahsediyorum.

Evet bu şekilde yanlış anlaşılmalar çok oluyor bu köşede

Ben de hiçkimsenin güle oynaya kürtaja gittiğini düşünmüyorum, herkesin kendi hayatı ve şartlar maalesef eşit değil...

acı ama söylediklerinizin hepsi gerçek. Gençlik nereye gidiyor belli değil.

Modern ve çağdaşlık kisvesi altında gidiyor ama nereye bende bilmiyorum madem öyle okul bitince yada evlilik zamanı toplum şöyle erkek böyle diyorlar onu hiç bilmiyorum. Tamam yaşasınlar hayat onların ama arkasında duramayacaksan niye yaşıyorsun o an zevkli sonra çözümü de var safın birini keklersin senin karakterin ama hiç bir koruma yöntemi %100 değil hamile kalma ihtimalinde var insan evladına kıyabilir mi zevki sefası yüzünden ? Ben bu tip insanlardan her türlü çirkefliği beklerim ha okulum vardı aldırdım bir daha yapmadım diyene değil lafım hata der kenara çekilir olabilir ama devam edenler gördüğüm tanıdığım insanlar zaten şeytanın fiziksel, organik halleriydi...

kürtaja karşı deilim.zorunluluk durumunda istemeye istemeye olsada kürtaj olunabilir..

ha tabii gerçekten çocuk düşünmeyen,evliliğinde sorun olup korunan,korunurken hamile kalan insanlar için geçerlidir bu düşüncem.

kondom kullanırsın yırtık çıkar amann boşver bi şey olmaz der hamile kalırsan o kürtajın adı cinayettir..

doğum kontrol hapını ayda 2 kez unutmak bile gebelik için risktir..

uzun bir dönem 2.çocuğumu düşünmüyorum,şu durumda bir çocuğum olsa bunu istemeyeceğimide biliyorum.bu yüzden korunma yöntemime çok ama çok önem veriyorum..bunca yıllık evliliğimde üzüleceğim bir durumum olmadı,umarım olmazda.

rabbim hiç bir anneyi o ikilemde bırakmasın..

Son düzenleme:

benim okadar çok tanıdığım insan var ki üniversite dönemimden kimden hamile kaldığını bile bilmeyen Allah böylelerinden korusun bizi.

amin canım inşallah.

benim okadar çok tanıdığım insan var ki üniversite dönemimden kimden hamile kaldığını bile bilmeyen Allah böylelerinden korusun bizi.

Benimde var canım öyle tip tanıdıklarım sonra aldırmaya koşuyorlar yada düşürmeye. Dün gece kimlerle yattığını hatırlamayanlarını bilirim ev partisinde içkili olup kaç kişi üstünden geçtiğini sayamayanı bilirim... Amin inş.

Herşeyin muhakkak bir açıklaması izahı olduğuna inanırım..

Gerekli durumlarda kürtaj yapılabilir.Ve bu durumlarda kürtaj olan kadınlarımızı tü kaka olarak görmem.

Zira tecavüze uğramıştır...evli dahi olsa zorla ilişki yaşatılan kadınlar var.Türkiye'de yaşıyoruz.

Adam içkicidir çalışmaz eve para getirmez .O parlak (!) zekasıyla çocuklarını çalıştırmayı akıl eder.

Çocuklarını okula göndermez mendilcilik yaptırır.Ve daha birçok iş yaptırır bir çocuğa layık olmayan birçok iş...

Ve o çocuğun sonu nolur fikri olan var mı ?

Ya tinerci olur ya da hırsız ya da başka kötü bir iş işte..

Bu kadın kürtaj olmalı örneğin.

Sonra herhangibir nedenten ötürü hamile kalmış bir kadın.

Kadın demeye bin şahit ister ama kadın işte.Neden mi öyle diyorum...Kadın denilince bende bambaşka çağrışımlar
uyanıyor bu yüzdendir...

Neyse bu kadın hamile kalır doğum yapar bebeğe bakamaz.

Hastanede bırakır kaçar.Ya da çöp konteynırına yada bir apartman-cami-sokak köşesine terkeder gider.

Bir de ufak bir not iliştirir kundağa "ben çaresiz kaldım siz iyi bakın "...

Çok düşünür ya bebeği bir de o notu yazar da koyar.

Bu kadın da kürtaj olmalı.Madem bakamayacak oraya buraya bırakacak neden doğuruyor!!!

Zevk uğruna hamile kalanlar bu haklı kürtajcı grubuna girmiyor malesef.

O iki dakikalık zevk uğruna hamile kalan giden aldıranlara söz söylenemez evet.

Haklılık payları yok...

Korunduğu halde hamile kalanlara da birşey söylemek /yüklenmek yersiz bir uğraş olur.

Kadın nereden bilsin hamile kalacağını.Bir kaza olmuştur.(bu kazaya geri çekme yöntemini dahil etmiyorum kesinlikle!)

Zaten hali hazırda 4 tane çocuğu vardır.Kırk kanaat geçiniyordur.

Kürtaj olur eğer bakamayacak ise.Çocuğu çocuk gibi yetiştiremeyecekse...Çocukluğunu yaşatamayacaksa..

Küçük ellerinden büyük işler bekleyecekse...okula gönderemeyip çocuk gelin edecekse..başlık parası uğruna
dedesi yaşında bir herifle evlendirecekse...çocuğunu döve döve öldürecekse..sobaya atıp yakacaksa..işkence edecekse...
annelik babalık yapamayacaksa...minicik bedeninde sigara söndürecekse..
GİTSİN KÜRTAJ OLSUN EVET.
ÇOCUĞA BUNLARI YAŞATANLAR KATİ SURETLE KÜRTAJ OLMALIYDI.

Evet görüyoruz ki kürtajın da haklı yanları var....

süper bir yorum olmuş canım. Sana katılıyorum zevk harici kürtajın haklı yanları tabıkı var. Çok yerinde ve güzel yorumun için teşekkür ederim.

Kimse bilerek isteyerek çocuğunu aldırmaya razı olmaz bence.
Eminim şartlar ve durumlar insanları bunu yapmaya itiyordur.
"Korunsaydınız" demişsiniz ama hiçbir doğum kontrol yöntemi %100 garanti vermez.
Çocuğun doğup mutsuz bir ailede büyümesindense hiç doğmaması taraftarıyım.
Gereksiz kürtaja karşıyım ama gerekliyse de yapılmalı diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…