Kimse bilerek isteyerek çocuğunu aldırmaya razı olmaz bence.
Eminim şartlar ve durumlar insanları bunu yapmaya itiyordur.
"Korunsaydınız" demişsiniz ama hiçbir doğum kontrol yöntemi %100 garanti vermez.
Çocuğun doğup mutsuz bir ailede büyümesindense hiç doğmaması taraftarıyım.
Gereksiz kürtaja karşıyım ama gerekliyse de yapılmalı diye düşünüyorum.
kimsenin ne yaşadığını hangi şartlarda yaşama tutunmaya çalıştığını bilemeyiz. bazı insanlar kendi yüklerini bile taşıyamazken istenmeyen bir gebeliğin ve bir bebeğin yükünü de hiç taşıyamaz. kimse kolay kolay o masaya yatmaz güle oynaya kürtaj masasına giden kadın olduğunu sanmıyorum.
bunu yaşamayan bilmez canım dediğin gibi hiç bir kadın küle oynaya seve seve o bebeği aldırmaya vicdanı yetmez... kim ister etinden et kopsun canı ve yüreği yansın ömür boyu onun acısını çekip cehennemde de yansın... kim ister böyle olmasını... öyle dışarıdan çok basit geliyor bazı arkadaşlara herşey... okuyorum ama cevap bile yazmıyorum ki çünkü bir zamanlar ben de aynı onlar gibi düşünüyordum.. haklılar... Allah kimseye yaşatmasın bu acıyı... çok zor...
sanırım herkez beni yanlış anlıyor. konuma ne demek istediğimi ekledim okursanız sevinirim.
Aslında bu konunun amacı ne anlayabilmiş değilim ama Kürtaja karşı değilim.Evliliğin kötü gitmesi,hastalık,tecavüz vb. durumlar zaten kabul edilebilir sebepler.Bir de "zevk için" aldıranlara tepki gösteriliyor en çok hobi olarak toplu kürtaja gidenler varmış gibi.Doğru yaşadığı ilişkinin arkasını düşünmeyip hamile kalıp aldıranlar var çokça ama o yapıya sahip insanlar bırakın da çocuk sahibi filan olmasın çocuk büyütmesin zaten.Yeterince sorunlu bireyler var zaten bu dünyada yenilerini eklemeye gerek yok.
Zaten büyütmesin aldırması daha iyi ama o cinayete girer diğer türlü daha önce belirttiğim yorumda ki gibi evlilik ile ilgili sıkıntılar şartların uygun olmaması yada tecavüz gibi durumlarda almak kürtajdir ki bana göre tabi bu. O işi yapanlar istediği şeyi söyleyebilir ben kılıf olarak algılarım bunu. Zevk için aldıranlara tepkimde bunu cinayet olarak görmemdir zaten.
İyi açmışin bu konuyu canım.Biz o testeki çift cizgiyi görebilmeyi ne kadar istiyoruz..2 tane düşügüm oldu.Biz Allah ıma bebegmz icin yalvarıp gözyası dökerken insanlar düşsün diye yalvarıyor...Ve hep sunu soylerim sevgilisinden hamile olanda var.Ve benim başıma böyle bisey gelse asla aldırmazdım.Allah rıskıyla gönderir onları.Ben gecelerce agladım bebegime bisey olmasın diye.Burdaki ablalarım senelerce cocuk hasretiyle yanıyo.Tek istegim Allah ım bana ve tüm isteyen kardeslerime ve ablalarıma hayırlı evlatlar nasip etsin...Kürtaj olmak isteyenler yapmayın.Ufacık bi canlıya kıymayın.Onlar daha masum...
Aslında bu konunun amacı ne anlayabilmiş değilim ama Kürtaja karşı değilim.Evliliğin kötü gitmesi,hastalık,tecavüz vb. durumlar zaten kabul edilebilir sebepler.Bir de "zevk için" aldıranlara tepki gösteriliyor en çok hobi olarak toplu kürtaja gidenler varmış gibi.Doğru yaşadığı ilişkinin arkasını düşünmeyip hamile kalıp aldıranlar var çokça ama o yapıya sahip insanlar bırakın da çocuk sahibi filan olmasın çocuk büyütmesin zaten.Yeterince sorunlu bireyler var zaten bu dünyada yenilerini eklemeye gerek yok.
bende çok merak ediyorum bu konunun amacını? zira açan arkadaşım evli (bile) değil...
21. mesajdaki yorum da geçen Peygamber Efendimizin "Kınadığınız şey başınıza gelmedikçe ölmezsiniz." Hz. Muhammed (s.a.v) hadis-i şerifini bir kez de ben saygıyla hatırlatırım...
evli olmayan biri bu durumu anlamayacak kadar geri zekalımı arkadaşım? herkezin görüşüne saygım var diyorum derdımı anlatmaya çalışıyorum içim acıyor diyorum senın yaptığın yoruma bak. Amaç Amaç onca kişi saçma sebeplerden konu açınca amaç sorgulanmıyorda ben burda içim acıyor dediğimde mi amaç sorgulanıyor. Anlatıyorum diyorum kı TECAVUZ VE ZOR KALIMLARDA OLABILIR. ama onun bunun altına yatıpta kürtaj olanlardan bahsediyorum. hadisi bana hatırlatmanıza gerek yok. Dinime küfreden müslüman olsa bari.
evli olmayan biri bu durumu anlamayacak kadar geri zekalımı arkadaşım? herkezin görüşüne saygım var diyorum derdımı anlatmaya çalışıyorum içim acıyor diyorum senın yaptığın yoruma bak. Amaç Amaç onca kişi saçma sebeplerden konu açınca amaç sorgulanmıyorda ben burda içim acıyor dediğimde mi amaç sorgulanıyor. Anlatıyorum diyorum kı TECAVUZ VE ZOR KALIMLARDA OLABILIR. ama onun bunun altına yatıpta kürtaj olanlardan bahsediyorum. hadisi bana hatırlatmanıza gerek yok. Dinime küfreden müslüman olsa bari.
size zekanızla ilgili bir suçlama yapmadım/yapmamda/yapamam da...
evli olmayandan kastım **başına gelmeyen** bilemez idi... çünkü yaradanın kime/neyi/ne zaman yaşatacağını sadece ve sadece yaradan bilir. bu hayatta hiçbirşeyin garantisi yok. büyük konuşmamalı...
''Dinime küfreden müslüman olsa bari.'' sözünüzü özür dileyerek aynen size iade ediyorum.
anlıyorum canım gördüklerinden duyduklarından rahatsız oluyor olabilirsin ama üslubun yanlış.bir kadının hemcinsleri hakkında bu şekilde konuşması hiç hoş değil
Siz benım bekar olduğumu bu durumu yaşamadığımı nerden biliyorsunuz. Belki evlendim ayrıldım çocuğumda var...... belkide tecavuze uğradım ama çocuğumu aldırmadım yalnız yaşıyorum bekarım. bu ihtimaller olamaz mı? yorum yaparken zıt yorumlar yapabilirsiniz evet ama seviyeli olmak kaydıyla. Ben bu zamana kadar kımsenın yorumuna bir şey demedım saygı duydum ama siz sınırı aşıyorsunuz. Lütfen muhattap olmayalım.
size seviyesiz her hangi bir cümle / kelime yazmadım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?