Ufak bir dert

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

senvarsindiye

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2019
620
549
103
Merhabalar.

Son birkaç aydır zihnimi meşgul eden bir konuyu danışmak, paylaşmak istiyorum.
Şuan 24 yaşında güzel bir mesleği olan biriyim.
Hayatım çok şükür gayet güzel bir sıkıntım yok.
Kısaca kendime dert olmuş birşeyi danışmak istiyorum.

Ben öyle çok kolay beğenen birisi değilim. Karşıma birkaç insan çıktı şans vermek istediğim. Bu kişide onlardan biriydi. Yalnız bu kişiyi ailem istemedi. Özellikle annem ve bende onu dinleyip bu kişiye yol verdim. Yollarımızı ayırdıktan bir hafta sonra nişanlandı.( 6 ay önce) Görücü usulü. İki hafta sonra düğünü var.
Başlarda iyiydim takmamaya çalıştım ama zaman geçtikçe kötü oldum. Bunda birçok sebep var. Karşıma birileri çıkar diye düşündüm ama hala kimse yok. Çıkanları da onun kadar beğenmiyorum. Kız arkadaşlarımın sevgililerine bakıyorum pek düzgün bulmadığım tipler. Çevrem böyle insanlardan oluşunca ister istemez eskisini düşünüyorum ve pişmanlık mı ne anlamadığım çok tuhaf tüm günümü beni mahveden bir hisle geçiriyorum. Arada bir aileme sinirleniyorum. Yanlış mı yaptım diye soruyorum kendime. Olan oldu giden gitti. Geri döndürülemez artık. Hayatıma bakıyorum bende geziyorum tozuyorum ama en ufak bir şeyde aklıma gelmesini engelleyemiyorum. O düzgün birisiydi. Sanki bidaha onun gibisini bulamayacakmışım gibi geliyor. Biraz da bu konuda pozitif şeyler duymaya ihtiyacım var. Evlilik her şey değil biliyorum. Zaten bu kişiyle tanışmadan önce aklımda hiç böyle bir şey böyle bir istek yoktu. Onun da nişanlanmasıyla bende artık bendede bir şeyler olsun demeye, düşünmeye başladım.

Nasıl iyi hissedebilirim? Ne yapmalıyım? Yaşım küçük daha ama yine beğeneceğim insanlar çıkar mı karşıma?

Son düzenleme:
Ailenizin istememe sebebi neydi?

Bence siz istemediği oyuncağı komşuya verilince kıskanan çocuklara dönmüşsünüz biraz. Baştan sevseniz direkt ayrılmazdınız zaten.

Yaşlarımız aynıymış. Çok çok erken daha bana göre. Biraz bekarlığın tadını çıkarın daha şimdiden ne evliliği. Gezin, tozun, yiyin, için, alışveriş yapın, biriktirin. Ohoo

Aslında sevmiştim vazgeçmesi kolay olmadı. Ama onun sevgisinden emin olamadım. Uğraştı oda açıkcası ama ben güvenemedim işte.

Aslında sevmiştim vazgeçmesi kolay olmadı. Ama onun sevgisinden emin olamadım. Uğraştı oda açıkcası ama ben güvenemedim işte.
Aileniz neden istemedi ki? Simdi bir de ben de güvenemedim diyorsunuz. Tam olarak anlatsanız sıkıntıyı ona göre yazacağım.

Nolursa olsun onun amacı evlilikmiş demek ki sizden 1 hafta sonra evlenmiş. Sizin yaşınız genç bence. 25 yaşında evlilik mi düşünüyorsunuz?

Bence bu ilişkiye değer veren sadece siz olmuşsunuz. Bir hafta sonra nişanlanan biri görücü usulü ile bile hemen evlenmez sanki daha öncesi de varmış gibi onu geçtim hiç duygusal anlamda üzülmemiş. O yüzden aksini düşünüp iyi ki kurtulmuşum demeniz gerek ve emin olun karşısınıza daha iyileri çıkacaktır uzun süre duygusal boşluktayken sanki hiç çıkmayacakmış gibi düşünüyorsunuz ama beklemediğiniz anda çıkıyor zaten.

Adam bir hafta sonra nişanlandığına göre ortada güzel bir aşk bile yokmuş. Evlenmis olmak için evlenecekmiş boşuna üzülüyorsunuz.
O çabaladı aslında ama ben reddettim sürekli. Keşke şöyle demeseydim dediğim yerler var. Üzülmeme değmez mi yinede

Annem bu kişinin ailesini sevmiyordu pek. Akraba olmak istemiyordu. Haklı olduğu yerler vardı. O yüzden karşı gelmeye cesaret edemedim.
Aslında bu istek önceden hiç yoktu. Bir baktım böyle hissediyorum artık bende birilerini istiyorum. Belkide tamamen duygusal boşluktan

O çabaladı aslında ama ben reddettim sürekli. Keşke şöyle demeseydim dediğim yerler var. Üzülmeme değmez mi yinede
1 hafta mı çabaladı anlamadım? Görücü usulü bile olsa insan hemen nasil birini bulup anlasip nişan adımı atabilir ki. Sizinle konusurken de başkası olmadığına emin misiniz. Ya siz yedektiniz ya da sizin yedeginiz varmiş gibi. Her türlü giden gitmis artık üzülmeye hicbir şekilde değmez.

Evet öyle geliyor birde aradan uzun zaman geçti normalde olurdu birileri konuşmak isteyen tanışmak isteyen. Bu olaydan sonra olmadı hiç. Biraz da bu yüzden takılı kaldım bu kişiye

Muhtemelen duygusal boşluk evet. Geçiçi bir his bu. Ben de hissediyordum eminim herkeste zaman zaman beliren bir histir. Kendinize yönelin biraz ya da cikin gezin tadını çıkarın ya. Bu ne depresiflik genceciksiniz daha

Yok daha fazla 3-4 ay diyeyim. Benden önce olmadığına eminim aslında. Şimdi siz yok öyle değildir diye düşünebilirsiniz belki ama gerçekten yoktu kimse.

Muhtemelen duygusal boşluk evet. Geçiçi bir his bu. Ben de hissediyordum eminim herkeste zaman zaman beliren bir histir. Kendinize yönelin biraz ya da cikin gezin tadını çıkarın ya. Bu ne depresiflik genceciksiniz daha
Evet ara ara geçiyor ara ara yokluyor. Bugünde yokladığı bir gün oldu. Birde bazı evliliklere şahit oluyorum. İyi biriydi bırakmasamıydım diyorum. Ondan iyisini bulana kadar da geçmeyecek sanırım bu düşünce.

Vallahi konu sahibesi ben anlamadim madem bu kadar çıtayı yükselten bir adamdı neden bıraktınız? Ciddi sorunlar yoktu benim yüzümden ayrıldık psikolojisine falan girmişsiniz çünkü

Adamın sizi sevdiğine inanmıyorum. Yaşı kaç bilmiyorum ama yaşından dolayı hemen birini bulup evlenmek istemiş gibi geldi bana. 6 ay sonra birini bulup hemen evlenmeye karar vermiş baksanıza. Sizde hiç üzülmeyin. Hiç ummadığınız anda çıkar karşınıza

Evlenmiş olmak için evlenip pişman olacaksın böyle gidersen. Sal biraz ayaklarının üzerinde dur hayatını yaşa

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…