• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ufak bir kriz

Kötü niyetim yok. Sadece hep beraber kendimizi gelinin ailesi yerine koyalım.
Kızımızı evlendiriyoruz ve evlendikten sonra rahat etsin istiyoruz (çok doğal).
Evlendirmeden önce de ev istiyoruz.
Karşı taraf da ok diyor (hayır da diyebilirlerdi, haklılar)
Hayır deseler ben ona göre plan yapardım ama ok dedikleri için ona göre plan yapıyorum ve kızımı evlendiriyorum.

Şimdi ben neden ev alınsın dedim? Kızım istemediği (dünürümün istediği, daha iyi diye inat ettiği) bir semtte otursun diye mi?
Ev alınsın derken de dünürümün üzerine alısın mı demek istedim?

Bunların benim kızıma ne faydası var?

Haaa ama benim kızımın istediği semtte alsınlar, tapusunu kimin üzerine yaparlarsa yapsınlar. Ben kızımı evlendirmeden ÖNCE garantiye almak istemişim bana SÖZ verilmiş.

Şu durumda kızım kirada oturuyor, evet kirası ödeniyor ama dünürün kafası kızıp ödemiyorum deme riski var. O zaman ne olacak?

Siz gelinin ailesi olsanız ne düşünürsünüz?
Gelinin ailesi olsam dünürüm kirayı öderken ben kızımın benim kredimi ödemesinden hicap duyarım.Kızımı garantiye almak rahat ettirmek ne demek ayrıca ya.Kızın rahatını düşünen ona güvenip borca girmez .
Ev alınsın dediniz.Hem ev alınacak hem dünürün istediği yer de değil kızımın istedi yerde olacak hem kızım benim kredimi ödeyecek.Kusura bakmayın ama hiç bir aklı başında kız ailesi böyle bi şey istemez.Bende 23 yaşındayım babam asla sevgilimin ailesine kızımın istediği yerde ev alacaksın demez,diyemez.
Ayrıca konu sahibinin de kızın kirasını ödediğini sanmıyorum oğlunun kirasını ödüyor.Kızıp ödemeyecek olsa çoktan yapardı bunu bence haddi çoktan aşmışlar.
Kızı rahat etsin isteyen kızının kendi rahatını kendi sağlayacak.Damat bulup yolunacak kaz gibi onu da isterim bunu da isterim demek benim anlayabileceğim bi durum değil.

@GelenKutusu ben kız tarafının bu kadar masum oldugunu dusunmuyorum ama.
Kızın ablası bı ara hunter ablaya demıskı evlerı degısın sız oraya tasının onlar buraya.
Su ev mevzusunu anlatmadı unuttum bende sımdı ama karsımızda ınce naıf bırılerı yok, kızın maasından ambargo var , ve kızın ablası ne yuzle bu teklıfı bu sekılde yapar, ona ne.

Akıllı uslu adaplı olan derkı tesekkur ederız ama bız bu evı kabul edemeyız bılıyorsunuz aılemın durumu yok kredıyı ben maasımla oduyorum vekendımı kotu hıssederım dıyede acık olmak gerek.

aynen şimdi oturduğumuz evin tapusu oğlumun üstüne.gelinin ablası,siz bu evden çıkın,onlar burada otursun dedi.eşim dedi ki,bu evi ben aldım.ayrı gayrı olmadığı için de,oğlum o sıra müsaitti.git tapu işleriyle sen ilgilen,senin üstüne olsun,farketmez dedim dedi.yoksa,o zaten öğrenci,neyle biriktirip alacak ki bu evi.

ben yine de çıkardım bu evden,ama eşimin işyerine 5 dakika mesafe de.geceyarılarına kadar çalışıyor,eve gelip gitmesinde,sıkıntı olmasın diye,6 yıl oldu tanşınalı.senelerce,avcılardan geldi gitti,işe.hatta birkaç yıl ben de onunla beraber çalıştım.arabamız da yoktu.karda kışta,otobüslerde süründük resmen.şimdi yarı yaşımız daki 2 insan(ki oğlum bu mesele de bizim tarafımızda durdu.ne münasebet diye)işyerlerine uzak diye yer beğenmiyorlar.

Sizin gibi bir kayınvaldeye ve kayınpedere sahip olduğu için şükredip 5 vakit namaz kılması lazım gelin hnmın
bende sizi haklı buldum tabikide bunda alınacak bir şey yok ayrıca ben oğlumdan değil gelinimden beklerdim böyle bir daveti benim fikrim hiç açıklama da bulunmayın gelininizin bir taraflarınıda bu kadar kaldırmayın sonra siz üzülürsünüz.

Gelininizi arayıp neden kendisinin sorunu olduğunda direkt sizinle konuşmadığını sorup daveti kendisinin yada ailesinden gelmesini beklediğinizi söyleyebilirsiniz .

Bence siz haklısınız dünürsünüz sonuçta oğlunuza değil direkt size söylenmesi gerekirdi.

Sorunlar yeniyken konuşulmalı aksi takdirde üstü kapatıldıkça iki tarafında içinde birikecek ve iyi bir şekilde sonuçlanacakken daha kötü sonuçlar çıkabilir.

Abla konunun geneliyle ilk paragrafın ilgisi ne? yemek daveti mevzusu asıl mevzu ama girizgah ev, evlerini de aldık ...
çünkü evlerini istedikleri yerden almadıkları için gelinin bozulmuş ve bizzat kendisinin ya da ailesinin davet etmemiş olabileceğini düşünüyor.

bunu da yazmış zaten.

babası,gelinim bekarken bir ev almış.kredisini de ben öderim demiş,gelinim.adam emekli ödeyecek durumu yok.yani kızına güvenmiş.ortada bırakmak olmaz diye düşündük ki,sanırım onda da hata etmişiz.
Bu oğlunuzla gelininiz arasında ki mesele ,siz nerede hata yaptığınızı düşünüyorsunuz,oğlunuza evlenmeyin evin ödemesi bitene kadar mı diyecektiniz.

samimi değiliz çok,bayramlarda seyranlarda aranır.
Su yorumunuza istinaden soyluyorum gitmenize gerek yok cok takmanizada gerek yok aman bana kirildimi diye
Madem mesafeli iliski icindesiniz yerinizde olsam annecim sizide bekliyoruz diye ek bir giris yapma geregi duymayan gelinimi muhatap almazdim
Annesini arayip hal hatir yapip bir zamanlama yanlis anlasilmasi oldu x hanim oglumun anlatimindan haftaya gibi anladim ben plan yapmis olduk biz katilamayacagiz ama yinede cok tesekkur ederiz bende bekliyorum en kisa surede der kapardim
Gelinede hic bise olmamis gibi davranirdim
Beni davet etmeyen geline niye aciklama yapayim ki davetin muhatabina zahmet edecek olana yaparim
Ev olayinida yatirim almissiniz begenmiyorsa calisir ustune kor istedigi yerde kirada oturur yada siz oglunuza aldiniz zorluk cekmesin gelecekte bir dali olsun diye gelin hanimin aileside kizlarina kendi istedigi yerden alir kizlari mutsuz olmasin diye Bu kadar ince dusunmeyin

Hiç öyle şey olur mu? Bilakis konudaki en az saçma olan şey sözün uygun biçimde tutulması. Bilmiyorum ama ben böyle şeylere çok önem veririm sözü tutmanın bir erdem olduğunu düşünürüm, karşımda kötü niyet sezersem ya da (amiyane tabirimi hoşgörün) şöyle dediydik böyle dediydik diye kıvırdığını görürsem sevgi de saygı da beslemem o kişiye karşı. Konu sahibi için konuşmuyorum aslında çünkü onlar şimdiye kadar çok fedakarlık yapmışlar keşke bu kadar yapmasalardı. O yüzden tam anlamıyla haksızlar diyemiyorum, sadece maddi konularda çok yüz göz olmuşlar diyebiliyorum.

hunter7 hunter7 konuyu bambaşka yerlere götürdük kusura bakmayın.

Soz uygun sekilde tutulmus. Oturulan evin kirasi odeniyor, bu ev istenen muhitte zaten. Baska muhitten de ev alinmis.

Ev almanin muhit kriterli sozu olamaz. Ki daha pahali bir ev. Bunu soz karsiligi saymamak yuzsuzluk olur.

Ama burdaki sorun su kizin ailesi anladigim kadariyla dugunden once evleri olsun istemis bu insanlar da soz vermisler. yani esime alinan evde ben de oturacagim

düğünden önce ama nişandan sonra sordular nerede oturacaklar diye ,eşimde evimiz var dedi.kızın babası da oarası çok uzak dedi.eşim şimdilik bir kiralık yer tusunlar,bir ev alma ihtimalim var.orada otururlar olmazsa dedi,ne yer,ne yurt,ne de tapu kimin üzerine olacak diye bir mevzu geçmedi.kaldı ki,daha önce yazdığım gibi,bizim aramız da senin benim olayı yok.

Ama burdaki sorun su kizin ailesi anladigim kadariyla dugunden once evleri olsun istemis bu insanlar da soz vermisler. yani esime alinan evde ben de oturacagim

tamam evi de almışlar zaten.. sen babanın ev kredisini öderken insanlar senin evinin kirasını ödemiş, yetmemiş sana bir de ev almışlar.. sen muhiti beğenmiyorsan babana ev alırken kendine de alacaksın o zaman.. başkasının parasında ne gibi bir söz hakkın olabilir ki?

adam eski kafalı ne yapayım.60 yaşında. değişmiyor.oğluna çok düşkün.canını verir.keza gelinimiz de çok seviyor.kızım kızım,diyor devamlı.ama katı kuralları var.
gelinimiz istiyor diye,onalrın istediği yerde düğününü yaptı,oğlumu karıştırmadı bile.kızın önemli günü dedi.evini eşyalarını hangi marka,hangi model istiyorsa alsın dedi.sonuçta o kullanacak.ama ev konusunda,kendince mantıklı olanı yaptı.
avcılarda ki evi istemedikleri zaman bile anlayışla karşıladı.kıza uzak diye.ama sanırım,bu konuda,bir iki kişi kafasına girdi.
ayrıca minnet duygusu beklemiyoruz bunları yaparken,evlatlarımızdır,yapabiliyorsak,yapmalıyız modundayız.ama kıymey bilinmesi de gerekir bence.

Sizi ve eşinizi ayakta alkışlıyorum :KK9::KK9:
nasıl düşünceli insanlarsınız bravo umarım bizde sizin gibi oluruz ileride:KK68:

Back
X