Şimdi sorsa konu sahibi şu şu koşullarda gelinimiz ev istiyor alalım mı diye, zaten öyle bir topa gitmeyin derdim ben. Bu yaşananları komple yanlış buluyorum. Oğlundaki araba, önceden de oturmadıkları ev vs. yanlış adımlar. Gelinin ailesinin kredisini ödemesini de doğru bulmuyorum. Eleştirmediklerim doğru bulduğum anlamına gelmiyor.
Benim son gelinen noktada takıldığım şey şu. Konu sahibi oğluna ev alacak, eğer baştan 'biz kendi keyfimize göre alacağız, sizin oturmak istediğiniz yerden değil. Yani uzun bir süre evin size hiç hayrı olmayacak. Oldu da biz ölürüz, miras size geçer ha işte o zaman o evle ilgili tasarrufunuz olur' denmediyse, gelinin istediği yerden alınmamasına şaşırması ve üzülmesi çok normal.
Ben birine size ev alacağım dersem önceden niyetimi söylerim. Niyetim kira vermeden oturmaları mı yoksa fi tarihte paraya çevirebilecekleri, üzerinde hiçbir tasarruflarının olmayacağı ve oturmak istemeyeceği bir yerden alınıp alınmayacağı mı. Eğer oturma beklentisi verildiyse, sonradan istemedikleri yerden alındıysa dalga geçer gibi oluyor biraz.
Semtin ne önemi var deniyor da bence çok önemli. Ankara'da ben muhtaç olmadıkça ilçelerin yarısından çoğunda oturmam.
Ben hunter ablanın eşini biraz fazla kafasının dikine giden bir adam gibi görüyorum.