ufak bir kriz

selam kızlar.yine ben.
kısaca özet geçeyim,oğlum 1 yıllık evli.mutlular çok şükür ,bizim de kimseyle bir sorunumuz yok.hatta bir ev alma meselimiz vardı,bilenler bilir.evlerini de alıyoruz.(onların istediği semtte olmadı ama,eşimin istediği semtte oldu)

buraya kadar herşey normal.geçen hafta gelinim ve oğlum bana kahvaltıya gelmişlerdi.oğlum,kayınpederinin"bir hafta sonu"bizi balık yemek için beklediğini söyledi.(kayınpederi amatör balıkçı)ama gelinim den bir teklif duymadım,hatta ne annesi ne de babası bizi arayıp davet etmedi.
ben de tamam bakarız dedim.

gelinim,bu hafta sonu için diye düşünmüş,dün akşam,oğlum anne biz hafta sonu gideceğiz,geliyormusunuz dedi.ama biz gidemeyeceğiz.çünkü hafta sonu,tüyap kitap fuarının son günü ve eşimle oraya gitmek için,plan yaptık.her sene gideriz.ve kitap alırız.(eşim için önemli)
ben de mazeretimizi söyledim.gelinim bana kırılmış.kitap fuarını,mazeret olarak sunmama bozulmuş.

şimdi,sizce yanlış birşey mi yaptım?ailesinden ya da kendisinden bir teklif almadım,kendi kendimize gelin güvey olduk ama "bir hafta sonu"gideriz dedik diye,illa ki bu hafta sonumu olması gerekir.

ben ev,onun istediği semtte olmadığı için,bozulduğunu ve bunu bahane ettiğini düşünüyorum.yanlış mı düşünüyorum?
gelin gözüyle bakıp,bana yardımcı olur musunuz?

Kayınvalidem yok rahmetli olmuş, hiç tanımadım kendisini
Ama keşke sizin gibi bir anne hayatımda olsaydı
Zaman zaman yazdıklarınıza denk geliyorum çok adil, çok olgun, sevgi dolu bir kadınsınız
Şu durumda geliniz halt etmiş
Herkes her dakika onlara uyamaz ve kitap fuarı var ya bin yemekten güzeldir =)
Ev konusuna gelince günümüz şartlarında her şey istediğimiz gibi olmuyor
Kendisine ev hediye eden bir aile var karşısında, yatıp kalkıp şükretmesi lazım semt beğenmemeyi fazla lüks bulurum bu durumda
Dert etmeyin kendisi bozulmuş kendisi düzelsin

Soz uygun sekilde tutulmus. Oturulan evin kirasi odeniyor, bu ev istenen muhitte zaten. Baska muhitten de ev alinmis.

Ev almanin muhit kriterli sozu olamaz. Ki daha pahali bir ev. Bunu soz karsiligi saymamak yuzsuzluk olur.
Muhit kriterli söz nasıl olamaz? Ben gelinime alt katımda da ev alabilirim o halde, yaşadığım şehirde çok yaygın zaten. Diğer katlarda da zaten eltiler amcalar teyzeler falan otuyor olur. Sözü tuttum mu tuttum.

Tekrar tekrar belirtiyorum en temizi böyle beklentilere girmemek ve böyle vaatlerde bulunmamak ama konu sahibinin ailesinde işler böyle gitmemiş malesef.

Son durum ne bilmiyorum az biraz geçmiş konulara baktım. Hunter abla siz oğlunuza hala bakmaktasınız, evinin kirasından tutun da altındaki arabaya (şimdi durum değiştiyse bilemeyeceğim) kadar oğlunuza vermişsiniz. Yetmemiş daha güzel bir semtte kredi çekip ev almışsınız bence artık bu kadar korumacılık yeter.

Yılda bir yapılan fuar için açıkçası ben dünürlerle yemeği seçmezdim sürekli alttan alan feragat eden taraf sizsiniz o kadar da olmasın artık. Hem davet edilmemişsiniz bizzat evine gideceğiniz kişiler tarafından. Yetişebilirsek geliriz deyin gidin fuara bence

Evin alındığı gün ile davet aynı gün müydü

hayır evi eşim daha önce beğenmiş,bana gösterdi.çocukları kahvaltıya çağır ben söyleyeceğim dedi.onlara kahvaltıda söyledi.aynıı gün ,balık yeme daveti oldu.o da oğlumdan sadece,öncesinde ,gelinin yüzü biraz düştü bne farkettim eşimde farketmiş.kalkın evi görmeye gidiyoruz dedi.gittik ,evi dışarıdan gösterdi,muhiti,apartmanı.(içinde kiracılar var)alt katında,tanıdığı olan,doktor oturuyor,çaprazında da muayanehanesi var aynı doktorun.güvenilir muhit diye alıyorum dedi.ama siz isterseniz,oAada oturmaya devam edin,kiranızı öderim.buradan alacağım kiraylada,krediyi öderim dedi.
sonrasında,yok madem alınıyor,kendi evimize taşınırız dediler.konu öyle kapanmıştı ama dün akşam oğlum arayıp,anne n... sana biraz alınmış,davete gitmiyorsunuz diye dedi.ben de bunun üzerine buraya konu açtım.yalnış bir iş mi yaptım diye.

Son düzenleme:
düğünden önce ama nişandan sonra sordular nerede oturacaklar diye ,eşimde evimiz var dedi.kızın babası da oarası çok uzak dedi.eşim şimdilik bir kiralık yer tusunlar,bir ev alma ihtimalim var.orada otururlar olmazsa dedi,ne yer,ne yurt,ne de tapu kimin üzerine olacak diye bir mevzu geçmedi.kaldı ki,daha önce yazdığım gibi,bizim aramız da senin benim olayı yok.
Zaten sizin oturdugunuz ev oglunun üzerine. Nereden bakarsan bak somuruluyorsunuz abla ve oğlun da buna goz yumuyor bi nevi isine geliyor. Artik bu duruma son verin. Karsinda iyi niyetli birileri yok.

Muhit kriterli söz nasıl olamaz? Ben gelinime alt katımda da ev alabilirim o halde, yaşadığım şehirde çok yaygın zaten. Diğer katlarda da zaten eltiler amcalar teyzeler falan otuyor olur. Sözü tuttum mu tuttum.

Tekrar tekrar belirtiyorum en temizi böyle beklentilere girmemek ve böyle vaatlerde bulunmamak ama konu sahibinin ailesinde işler böyle gitmemiş malesef.

Bunun konu sahibinin ablalarinin dibinde oturmak istemesinden bir farki yok iste. Ha erkek tarafi yapisik oturmak istiyor, ha kiz tarafi, ne farkeder?

Her halukarda dogru bir talep degil.

Ev alirim dedim mi dedim, oturulabilecek bir yerden iyi bir fiyata aldim mi aldim, aileme yapisik olmadan oturamam diyen gelin sozunu tutmamis oluyor bana gore.

Zira ayri bir yuva kurmus gozukmuyor.

hunter7 hunter7 genelde sizin yorumlarınızı okur ve beğenirim. Kendim henüz üç aylık bir gelin olarak eşimin ailesi bizim oturmamız için ev alsa ve oturduğumuz evin kirasını ödese büyük bir minnet duyardım. Bu devirde kaldı ki sanırım gelininiz borç ödüyor, kira vermemek çok bir büyük lüks. Bir arkadaş da demiş benim böyle birşey için alınganlık yaptığımı duysa ailem bana kızardı. Davet için de eğer davet edilecek kişi eğer ki dünür ise ev sahibinin çağırması gerekir. Kitap fuarı kimi için bahane gibi görünse de sizin için önemli ki her sene gidiyorsunuz. Gelininiz alınganlık yaparsa yapsın bence, hiç keyfinizi bozmayın.

hayır evi eşim daha önce beğenmiş,ban gösterdi.çocukları kahvaltıya çağır ben söyleyeceğim dedi.onlara kahvaltıda söyledi.yanı gün ,balık yeme daveti oldu.o da oğlumdan sadece,öncesinde ,gelinin yüzü biraz düştü be farkettim eşimde farketmiş.kalkın evi görmeye gidiyoruz dedi.gittik ,evi dışarıdan gösterdi,muhiti,apartmanı.(içinde kiracılar var)alt katında,tanıdığı olan,doktor oturuyor,çaprazında da muayannehanesi var aynı doktorun.güvenilir muhit diye alıyorum dedi.ama siz isterseniz,orAada oturmaya devam edin,kiranızı öderim.buradan alacağım kiraylada,krediyi öderim dedi.
sonrasında,yok madem alınıyor,kendi evimize taşınırız dediler.

Abla senden ziyade eşinin nasıl anlatsam böyle ezici bir havası var, uygun kelimeyi tam bulamadım ezici en uygunufak gibi geldi, oğlun da kanatlarınızın altından çıkmamış çıkmaya kendini kanıtlamaya da niyeti yok gibi, tek çocuk diye hep hayatı kolaylaştırıldı sanırım

Son durum ne bilmiyorum az biraz geçmiş konulara baktım. Hunter abla siz oğlunuza hala bakmaktasınız, evinin kirasından tutun da altındaki arabaya (şimdi durum değiştiyse bilemeyeceğim) kadar oğlunuza vermişsiniz. Yetmemiş daha güzel bir semtte kredi çekip ev almışsınız bence artık bu kadar korumacılık yeter.

Yılda bir yapılan fuar için açıkçası ben dünürlerle yemeği seçmezdim sürekli alttan alan feragat eden taraf sizsiniz o kadar da olmasın artık. Hem davet edilmemişsiniz bizzat evine gideceğiniz kişiler tarafından. Yetişebilirsek geliriz deyin gidin fuara bence
değişmedi malesef.

yemek daveti meselesinde de,oğlum söylemişti zaten,sizi de bekliyorlar diye.aranmadık yani.öyle olsa da söylerdim.kitaplar benim için çok önemli.fuara gideceğim ya.kesin kararımı verdim.

hayır evi eşim daha önce beğenmiş,ban gösterdi.çocukları kahvaltıya çağır ben söyleyeceğim dedi.onlara kahvaltıda söyledi.yanı gün ,balık yeme daveti oldu.o da oğlumdan sadece,öncesinde ,gelinin yüzü biraz düştü be farkettim eşimde farketmiş.kalkın evi görmeye gidiyoruz dedi.gittik ,evi dışarıdan gösterdi,muhiti,apartmanı.(içinde kiracılar var)alt katında,tanıdığı olan,doktor oturuyor,çaprazında da muayannehanesi var aynı doktorun.güvenilir muhit diye alıyorum dedi.ama siz isterseniz,orAada oturmaya devam edin,kiranızı öderim.buradan alacağım kiraylada,krediyi öderim dedi.
sonrasında,yok madem alınıyor,kendi evimize taşınırız dediler.

Sevgili@hunter7 ne halleri varsa görsünler nerede oturmak istiyorlarsa orada otursunlar..
Yemek işine gelincede,karşı taraftan bir davet gelmemiş,oğlunun söylemesiyle gitmek olmaz.
Ben şahsen gitmem,davet beklerdim onlardan..

düğünden önce ama nişandan sonra sordular nerede oturacaklar diye ,eşimde evimiz var dedi.kızın babası da oarası çok uzak dedi.eşim şimdilik bir kiralık yer tusunlar,bir ev alma ihtimalim var.orada otururlar olmazsa dedi,ne yer,ne yurt,ne de tapu kimin üzerine olacak diye bir mevzu geçmedi.kaldı ki,daha önce yazdığım gibi,bizim aramız da senin benim olayı yok.
O zaman ogkumla grlinime ev aldik demiyeceksiniz.

aynen şimdi oturduğumuz evin tapusu oğlumun üstüne.gelinin ablası,siz bu evden çıkın,onlar burada otursun dedi.eşim dedi ki,bu evi ben aldım.ayrı gayrı olmadığı için de,oğlum o sıra müsaitti.git tapu işleriyle sen ilgilen,senin üstüne olsun,farketmez dedim dedi.yoksa,o zaten öğrenci,neyle biriktirip alacak ki bu evi.

ben yine de çıkardım bu evden,ama eşimin işyerine 5 dakika mesafe de.geceyarılarına kadar çalışıyor,eve gelip gitmesinde,sıkıntı olmasın diye,6 yıl oldu tanşınalı.senelerce,avcılardan geldi gitti,işe.hatta birkaç yıl ben de onunla beraber çalıştım.arabamız da yoktu.karda kışta,otobüslerde süründük resmen.şimdi yarı yaşımız daki 2 insan(ki oğlum bu mesele de bizim tarafımızda durdu.ne münasebet diye)işyerlerine uzak diye yer beğenmiyorlar.
ne terbiyesizmiş o abla.sanki oğlan aldı evi.ne buyuk hata onun ustune ev yapmak.benim de tek cocugum var asla boyle bir sey yapmayacağım.zaten onun olacak her sey Allah ömür verirse

Bunun konu sahibinin ablalarinin dibinde oturmak istemesinden bir farki yok iste. Ha erkek tarafi yapisik oturmak istiyor, ha kiz tarafi, ne farkeder?

Her halukarda dogru bir talep degil.

Ev alirim dedim mi dedim, oturulabilecek bir yerden iyi bir fiyata aldim mi aldim, aileme yapisik olmadan oturamam diyen gelin sozunu tutmamis oluyor bana gore.

Zira ayri bir yuva kurmus gozukmuyor.
Zaten su muhitte sizin uzerinize ev alacagim dememisler ki. Evimiz var diyince gelinin ailesi semti begenmemis. Bunun uzerine bi ev almaya daha niyetim var onu alana kadar kiralarini oderim demis konu sahibinin eşi.
Sozun tutulmadigi neden dusunuluyor anlamiyorum

Back
X