• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ufak bir kriz

Vallahi o paraları kendi annene babana harcasaydın daha makbule geçerdi.İkiside yaşlı ve hasta insanlar.Annen istediği kadar senden istesin ben olsam elimde olsa veririm.Annenin artık aklı başında değil farzet.Yaptıklarına içerlenme.

Ama sağlıklı iş güç sahibi kendi ayakları üzerinde durabilecek kişilere yedirmezdim.
Y a da kendime harcardım.
yok veriyorum zaten onlar benim canlarım.babam 88 yaşında,canımı istesin,hiç düşünmem.annem 75 çılgın bir kadın.pembe ayakkabı ve leopar desenli kıyafet tutkusu var.bu konuda uyuşamıyoruz.alma şunları diyorum.bana diyor ki senin ruhun kararmış.canım benim ya...

ben oğlumdan sonra,maddi durumumuz biraz iyileşince,koruyu aile olmak istemiştim.bir kız çocuğu hayalım vardı .

hep ama aileler karşı çıktı.(kendi ailem ve eşimin ailesi aynı evde,bir erkek çocuk ve kızın büyüyemeyeceğini söylediler)ne cahilmişim,karşı çıkmadım.tamam dedim.ama şimdi çok pişmanım.

bu yazdığınız gönüllü anne gurubunun prosedürleri nelerdir.çok yapmak isterim.nereye nasıl müracat etmeliyim?yıllar önce çocuk esirgeme kurumuna gitmiştim ve suistimale açık diye,görüştürmediler.aldıklarımızı kapıda ki görevlilere bırakarak geri dönmüştük.
arkadaşıma sorarım.

arkadaşım 33 yaşlarında
çalışıyor üstelik
1 tane kızı var 5 yaşında

buna rağmen bu işe de el atmış.
dediğim gibi çok yetişemiyor belki .belki 1 gün haftada gidebiliyor .

siz daha musaitsinizdir belki bilemiyorum yoğunluk olarak .

arkadaşıma sorayım ben . size cevap yazarım. nedir prosedüruü

vay arkadaş borç yok ev var araba var 4500 tl ile geçinemiyorlar :ruh: bir eşim çalışıyor şükür kira vermiyorum kp sağolsun, 1500 tl ye geçiniyoruz ha bir çok şey yapamiyoruz ama huzurum yerinde memnunum hayatımdan:KK72: bazen bizede yardım etmek istiyorlar eşim kabul etmez kızar bide senin oğlun çok hazırcı maalesef ablam

arkadaşıma sorarım.

arkadaşım 33 yaşlarında
çalışıyor üstelik
1 tane kızı var 5 yaşında

buna rağmen bu işe de el atmış.
dediğim gibi çok yetişemiyor belki .belki 1 gün haftada gidebiliyor .

siz daha musaitsinizdir belki bilemiyorum yoğunluk olarak .

arkadaşıma sorayım ben . size cevap yazarım. nedir prosedüruü

ben hafta da iki gün belediyenin kurslarına gidiyorum,bir gün de anne ve babamı ziyarete. hem vakit harcayabilirim,hem maddi olarak bir nebze de olsa,kendi mutfak paramdan birşeyler yapabilirim.

vay arkadaş borç yok ev var araba var 4500 tl ile geçinemiyorlar :ruh: bir eşim çalışıyor şükür kira vermiyorum kp sağolsun, 1500 tl ye geçiniyoruz ha bir çok şey yapamiyoruz ama huzurum yerinde memnunum hayatımdan:KK72: bazen bizede yardım etmek istiyorlar eşim kabul etmez kızar bide senin oğlun çok hazırcı maalesef ablam

di mi ama huzur en önemli olan?bizimkiler memnuniyetsiz.

şu an evet . sıkı biraz . görüştürmüyorlar . haklısınız .
koruyucu anne olmak için de şartlar ağır ve uzun prosedür diyorlar ama bilemiyorum . gidip görüşmedim.
ben oğlumdan sonra,maddi durumumuz biraz iyileşince,koruycuu aile olmak istemiştim.bir kız çocuğu hayalım vardı .

hep ama aileler karşı çıktı.(kendi ailem ve eşimin ailesi aynı evde,bir erkek çocuk ve kızın büyüyemeyeceğini söylediler)ne cahilmişim,karşı çıkmadım.tamam dedim.ama şimdi çok pişmanım.

bu yazdığınız gönüllü anne gurubunun prosedürleri nelerdir.çok yapmak isterim.nereye nasıl müracat etmeliyim?yıllar önce çocuk esirgeme kurumuna gitmiştim ve suistimale açık diye,görüştürmediler.aldıklarımızı kapıda ki görevlilere bırakarak geri dönmüştük.

yok veriyorum zaten onlar benim canlarım.babam 88 yaşında,canımı istesin,hiç düşünmem.annem 75 çılgın bir kadın.pembe ayakkabı ve leopar desenli kıyafet tutkusu var.bu konuda uyuşamıyoruz.alma şunları diyorum.bana diyor ki senin ruhun kararmış.canım benim ya...

Teyzem kokoşmuş.Benim kayınvalidemde hep renkli incik boncuk genç işi şeyleri severdi.Ruhu genç

Ona verdiklerini biliyorum ablacığım.Çok çok iyi bir evlatsın gerçekten keşke bende sen kadar olabilsem. Öbür tarafa verdiklerine kızıyorum verdiklerin çöpe gitmiş gibi geliyor adeta.Çöpe gideceğine bu tarafa harcasaydın manasında dedim.

tek oğlum var şu anda, demek ki bu kadar üzerine düşmemek lazımmış. kardeşi olması lazımmış. ben de bir ev alalım oğlumun üzerine yaparız ileride rahat eder diye düşünüyordum.

Teyzem kokoşmuş.Benim kayınvalidemde hep renkli incik boncuk genç işi şeyleri severdi.Ruhu genç

Ona verdiklerini biliyorum ablacığım.Çok çok iyi bir evlatsın gerçekten keşke bende sen kadar olabilsem. Öbür tarafa verdiklerine kızıyorum verdiklerin çöpe gitmiş gibi geliyor adeta.Çöpe gideceğine bu tarafa harcasaydın manasında dedim.
annem aysel gürelin kapalı hali.namaz ında niyazında ama süsü sever.bir tek makyaj yapmıyor.başörtüleri bile pullu payetli,tam bir rüküşlük abidesisin diyorum o da bana senin de için geçmiş diyor.

Haklısınız bence.Bir plan yapılır ona göre davranılır emrivaki gibi olan şeylere ben de gitmek istemezdim.Siz elinizden geleni yapmışsınız.Dğşüncesiz bir insan olsanız hiçbir şekilde destek olmazdınız oğlunuza gelininize.Unutun gitsin eşinizle değerlendirin vaktinizi.

tek oğlum var şu anda, demek ki bu kadar üzerine düşmemek lazımmış. kardeşi olması lazımmış. ben de bir ev alalım oğlumun üzerine yaparız ileride rahat eder diye düşünüyordum.
kardeş şart,allah hepimizi evlatlarına uzun ömürler versin ama tek çocuk zor.olmayanlara da allah hayırlı evlatlar versin.

Kizilir boyle bi anaya arkdasim. Niyeti iyi evet, ama uzun vadede cok cok yanlis.
Ornegin benim annem bana yemek yaptirmaz, sen yapma ben yaparim hemen der. Sen hazir olunca gel ye der. Bu sonra neye sonuc acar? Ben yemekten anlamayan, beceriksiz, hep anne eline muhtac bi genc kiz olurum. Bu cok ktu bisey. Niyeti iyi annemin ama anneme cok kiziyorum. Bana tabiri caizse " balik yemeyi degil, balik tutmayi ogret" diyorum.

Konu sahibinin eski konularini biliyomusunz bilmiyorum. Oglu ve gelini raht etsin diye ustun basindan kursagindaki lokmadan kesip para biriktirdi ve ev alicakmis onlarin uzerine smdi. Oglu ve gelinide her gun disarlarda yerler. Boyle gelmis boyle gider. Ne o oglu balik tutmaya meraklanick, ne bu anne o ogluna ve gelinine yeticek, nede bir gun mutlu ve memnun olucak. Susucak yine iyo niyetliliginden, ama ici cok rahatsiz olucak. Ve en acisida hala neyi yanlis yaptignin farkinda degil hunter7 hunter7 cunku farkinda olsaydi son verirdi bunlra.
Valla cnm ben konu sahibin daha onceki konulari bilmiyorum Sadece bu konusundan yolla cikarak yazmistim ama sizin dediginiz gibiyse is degisir.. dediginiz gibi bu annemiz devamli baligi yedirmeyi ogretmis baligi tutmayi degil.....

arkadaşıma yazdım. cevap gelmemiş .
ama yazar mutlaka. çalışıyor o nedenle bakamamıştır daha
14 yaşındaki bi genç için protez parası toplanmıştı.
benim de ufacık bi katkım olmuştu.
bi bacağı kemik kanserinden dolayı protezdi. ikinci bacağa sıçradğıı için o da ameliyat ile alınıp protez olacaktı.
20 gün önce falandı arkadaşıma yazdım ne oldu durumu. ameliyat oldu mu protezi alındı mı diye. talip i eve yolladılar .
malesef yapılacak bi şey kalmamış. ameliyattan vaz geçildi diye.
toplanan parayı da ailesine vermişler.

yine geçenlerde gaziosmanpaşa da ki hastanede onkoloji çocuk servisindeki çocuklar bot ve mont kampanyası başlatıldı.
teslim edilmiş montlar botlar. ihtiyaç sahiplerine aciliyete göre sanıyorum teslim ediliyor. resim atıyorlar görüyoruz. manevi olarak iyi gelebilir size .

valla ya.
biz ev kredisi ödüyoruz. üç küçük çocuk, sadece eşim çalışıyor, 3000 tl ile geçiniyoruz çok şükür.

14 yaşındaki bi genç için protez parası toplanmıştı.
benim de ufacık bi katkım olmuştu.
bi bacağı kemik kanserinden dolayı protezdi. ikinci bacağa sıçradğıı için o da ameliyat ile alınıp protez olacaktı.
20 gün önce falandı arkadaşıma yazdım ne oldu durumu. ameliyat oldu mu protezi alındı mı diye. talip i eve yolladılar .
malesef yapılacak bi şey kalmamış. ameliyattan vaz geçildi diye.
toplanan parayı da ailesine vermişler.

yine geçenlerde gaziosmanpaşa da ki hastanede onkoloji çocuk servisindeki çocuklar bot ve mont kampanyası başlatıldı.
teslim edilmiş montlar botlar. ihtiyaç sahiplerine aciliyete göre sanıyorum teslim ediliyor. resim atıyorlar görüyoruz. manevi olarak iyi gelebilir size .

Helal olsun size ve sizin gibi insanlara.Bizede sayfasını atabilirmisiniz.Bir faydamız dokunursa ne mutlu bize

Back
X