ufak bir sorun... tavsiyesi olan var mı??

tunamega

Guru
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2012
176
22
318
Eskişehir
benim için büyük bir dert.. 1 yaşında muhabbet kuşum var ama bize alışkın değil büyük aldığımız için de alışmadı. sorun şu ki ne zaman serbest bıraksak perdele konuyor, perdelerin iplerine dolanıyor her seferinde ya ayağını kırıcak ya tırnağını diye stres oluyorum bugün de boynuna ip dolanmış zor kurtardık..
perdelerin en üst kısmına kornişe konuyor yani.

ne yapabiliriz acaba perdelere konmaması için bi tavsiye verebilecek olan var mı?

canım kuş bu yükseklerde olmak istemesi normal konuşup konuşmaması senin için çok önemli değilse ona bir eş alın kendini daha huzurlu hissedecektir.eşi olunca konuşmuyorlar diye biliyorum.

Kafesteyken elinize alın diğer avuç içinize de yem alın yemesini bekleyin...Yada elinizdeyken marul yedirebilirsiniz...Boynunu elinizle okşayabilirsiniz...Elinize alıp kelimeler söyleyebilirsiniz...

isterse yumurtadan çıkmış olsun yine perdelere konar
onların doğasında var yukarı doğru uçmak
benim ölen muhabbet kuşu ismini söyleyince omuzuma konardı o kadar alışmıştı
ama o bile ilk çıktığında perdeye gidiyodu

Yem vermek dışında, kafeste aynası,salıncağı sevdiği bir şey varsa onu elinizde tutun. Elinizdeki oyuncağa gelmesini bekleyin.

Büyük ihtimalle eşi olduğundan size alışamamış. Kendinize alıştırmaya çalışın.

Elinizi açtığınızda uçmamayı,kafesini bulmayı öğrenene kadar çok sık uçurmayın. Düşebilir,yorulur ve maalesef ki o kadar küçük kuşların yorulması iyi değildir...

Kolay gelsin :107:

Son düzenleme:
bütün gün perdede duruyor kafesini açınca bizimle pek muhattab olmuyor o yüzden alıştıramadım bende :D ama tavsiyelere uyucam yemle alıştırmalı düşünüyorum artık.

teşekkürler.

kuşunuzu saldığınızda mutlaka gözünüz üzerinde olsun ayağını bi yere dolarsa sonucu kötü olur üzülmeyin sonra başımıza geldi o yüzden uyarıyorum:53:
bu arada bende alıcam muhabbet kuşu rengine karar veremedim beyaz istiyorum ama tek renk olunca konuşmaz diyorlar

kuşunuzu saldığınızda mutlaka gözünüz üzerinde olsun ayağını bi yere dolarsa sonucu kötü olur üzülmeyin sonra başımıza geldi o yüzden uyarıyorum:53:
bu arada bende alıcam muhabbet kuşu rengine karar veremedim beyaz istiyorum ama tek renk olunca konuşmaz diyorlar

öyle yapıyorum artık gözetim altında salıyorum.

rengiyle konuşmasının bi alakası olduğunu düşünmüyorum açıkcası, kuşa verilen eğitimle alakalı konuşup konuşmaması. :)

Back
X