Ufak tefek sorunlar yaşadınız mı?

canım benim sen nişanlınla bir konuş istersen ,tmm insanlar bazen stresli olabilir,sıkıntılı olabilir ama ailenin yanında bu şekilde davranması hoş değil.inşallah evlenince bu şekilde olmaz.mutluluklar dilerim.

hakıkaten cok sacma sapan bıseyden dolayı tartısmıssınız.tabııkı ılıskının her devresınde tartısmalar olacak muhakkak ama bunu ılk defa duydum.kendım ıcın soyle bı dusunuorum da daha sabah sabah uyku mahmurluguyla kalkıcam kahvaltı hazırlıycam yumurta tutmus mu tutmamıs mı ustelık annemın yanında kalk gıt annen yapsın sana hangı kıvamda yumurta ıstıosan derdım.yumurtaya acırdım dogrusu atmaya. cok ayıp emıs nısanlın canım.bu ne kaprıstır ne sımarıklıktır bole.acaba annesıne de bole yapıomuymus sordun mu hıc

Yapıyormuş canım yapmaz mı... Annesi şımartmış zaten,sözlendıkten sonrada benım annemde devam ettırdı tabı...

Mesela gecen bayramda,il dışına akrabalara cıkıyım dedım.Bızdeki herkes memur herkes farklı bir ilde,amcalar,halam fılan.. Gitmemide istemıyor tabı nısanlım.Anneme sordu,anne nereye gıdıcek bu dedı,işte annemın tarıhe altın hafrlerle gecen cumlesı 'yok oğlum nereye gıdıcekmişki,senden habersız biyere gıdemez o,gectı artık devırler.oturur evde,napıcak...'

Yapma anne yaa,de ki,benım kızımdır ben evımdedir,ben gönderıyorum,haberın olsun..senağlama

Nişanlımla yumurta ıcın kavga ettık :delphin:

Az pişmin yumurta severdı,dün kahvaltıda öyle pişirdim,olmamış git bir daha pişir dedi gidip tekrar pişirdim onuda begenmedi.Annemınde moralı bozuldu benımde... Oysa tam olarak böyle değil ama olsun yerim ellerıne sağlık deseydı sorun olmazdı.:1no2:
Sonrada bir sürü laf yaptı tabı..

Şunun için yazıyorum.Sizlerde böyle ufak tefek sorunlar yaşıyor musunuz? Gercekten incir cekırdegını doldurmıcak sorunlar var mı ılışkınızde?

Lütfen cevap verın,yoksa bız mıyız tek enteresan çift..:uhm:

bu bahsettiğin incir çekirdeğini doldurmayacak bir sebep değil...çok ciddi bir sebep.
zahmet edip kalkıp ona istediği gibi yumurta pişirmeye çalışıyorsun ve beyefendinin tavrına bak.:kızgın:
insan zehir olsa yer içer.
bu tutum nişanlının yemek konusunda titiz olduğunu değil.basbayağı saygısız olduğunu gösterir...

Yapıyormuş canım yapmaz mı... Annesi şımartmış zaten,sözlendıkten sonrada benım annemde devam ettırdı tabı...

Mesela gecen bayramda,il dışına akrabalara cıkıyım dedım.Bızdeki herkes memur herkes farklı bir ilde,amcalar,halam fılan.. Gitmemide istemıyor tabı nısanlım.Anneme sordu,anne nereye gıdıcek bu dedı,işte annemın tarıhe altın hafrlerle gecen cumlesı 'yok oğlum nereye gıdıcekmişki,senden habersız biyere gıdemez o,gectı artık devırler.oturur evde,napıcak...'

Yapma anne yaa,de ki,benım kızımdır ben evımdedir,ben gönderıyorum,haberın olsun..senağlama

annende çok hata var
bir anne böyle davranıp bütün ipleri damadına veriyorsa ilerde kızının başına geleceklerden kendisi sorumlu demektir.
daha şimdiden,baba evindeyken nişanlından izin aldırıyorsa sen yandın demektir
tam tersi tabiki gidecek akrabaları onlar,gidip el öpecek ben gönderiyorum demesi lazım
annen çok yanlış davranıyor

Canım annenle konuş şimdiden ipleri onun eline veriyor farkında değil
Olan sana olacak. Benim annemde böyle yapıyordu şimdi ne oldu?
Beyefendi bayramdan bayrama kapılarını açıyor, yüxzlerine bakma zahmetinde bile bulunmuyor.
Bu kadar yüz vermeyin nişanlına aranızda biraz mesafe olsun.

sileli kusura bakma ama nişanlın alışmış annesinin evinde her şeyi senden de o şekilde bekliyor. sana biraz hizmetçi muamelesi yapmış. yarın öbür gün kızacak daha çok şey bulur. annenlerin yanında hiç çekinmemesi de hoş değil bence. çünkü bugün böyle yapan yalnızken neler yapar neler der. bir de üste çıkmış utanmadan

sen kendini ezdirme belli et tavrını biraz çekinsin böyle laf etmekten

evet,benım annem çok yüz veriyor.Oysa deseydiki, ben ızın verıyorum gıttıgı ver benım akrabam,ben gönderıyosam sana sadece haber verırız,senden izin alamaz..

Tam tersıne her tartışmada ondan yana annem,haklıda haksızda olsa hep onu korur.Sen ızın vermedıkce şurdan şuraya gıdemez dıyo..:1no2:

Yada mesela nişanlım kuruyemiş yerken banada uzatır,bende yemem.bıgun yıne fındık uzattı,yok dedım,annem hemen yesene kızım zehır mı nolmuş yanı fılan dedı.. Her gelısınde tekrarladı bu olay,bıgun yıne uzattı ben yıne yok dedım,annem atladı lafa,yusufta ya anne dedı sen karışma sen laf söyledıgınde kendı rızasıyla yemiş olmuyo,sen dedın dıye yıyo,ben öyle ıstemıyorum dedı.Annem hem şaşırdı hem aklı basına geldı kaydirigubbakcemile3 o gunden sonra karışmaz mesela,bazen bende dıyorum ona,sen cok sımarttın onu dıye,ben naptınki dıyo..

ah canım ah olur gecer bunlar demek hıc ıcımden gelmıo dogrusu.dogru annende hata yapmıs.dur bakalım daha sen hala baba evındesın.okadar da uzun boylu degıl canım.evlenın bakalım bır de ondan sonra gıtme gelmeler baslasın.erken yol almaya baslamıssınız.

evet,benım annem çok yüz veriyor.Oysa deseydiki, ben ızın verıyorum gıttıgı ver benım akrabam,ben gönderıyosam sana sadece haber verırız,senden izin alamaz..

Tam tersıne her tartışmada ondan yana annem,haklıda haksızda olsa hep onu korur.Sen ızın vermedıkce şurdan şuraya gıdemez dıyo..:1no2:

Yada mesela nişanlım kuruyemiş yerken banada uzatır,bende yemem.bıgun yıne fındık uzattı,yok dedım,annem hemen yesene kızım zehır mı nolmuş yanı fılan dedı.. Her gelısınde tekrarladı bu olay,bıgun yıne uzattı ben yıne yok dedım,annem atladı lafa,yusufta ya anne dedı sen karışma sen laf söyledıgınde kendı rızasıyla yemiş olmuyo,sen dedın dıye yıyo,ben öyle ıstemıyorum dedı.Annem hem şaşırdı hem aklı basına geldı kaydirigubbakcemile3 o gunden sonra karışmaz mesela,bazen bende dıyorum ona,sen cok sımarttın onu dıye,ben naptınki dıyo..

arkadaşım senin işin zor.annen kaynanan gibi davranmış. beyefendinin de keyfine diyecek yoktur bu durumda

Kızlar biraz daha acıyım konuyu,dun kahvaltıya cagırdık,sonrada gelınlık bakmaya cıkıcaktık.Daha once bızdeyken tavada yumurta pişirmemı ıstemişti,tarıf ettı,yaptım,begendı.bundan sorun yok.

Dün yıne pişireyım dedım.Sarısının çiğ olması gerek,aynı o şekılde pişirdim,beyazı pişti sarısı çiğ.. Yumurtayı getırdım baharat ıstermısın dedım yok,sucuk zaten baharatlı dedı ıyı dedım.Sonraki dıyalog şöyle ;

-bunu mu pişirdin?
-evet
-Ya allah aşkına böyle mi pişer yumurta
-ama sen çiğ sevıyodun işte aynı öyle
-Bunun akı çok
-ee?
-Bu boyle olmaz güzelim ben mi öğretıyım bı yumurtayı
-bıraz daha pişiriyim mi?
evet...

Sonra ben aynı tavayla tekrar gıttım sarısınıda pişirmeye calışıyorum,ayrıca akı tavanın heryerıne bulaşmamış,tabanı tamamen kaplaması gerekırmış,fındık yerı kadarda bı boşluk vardı tavada,oraya bulaşmamış yanı.Ayrıca pişirirkende ben yaratmadım ya akı fazlaysa fazla dıyorum içimden :kızgın:

Tekrar götürdüm yıne olmamış dedı.Annemde,oğlum damak tadlarınız ayrı olabılır bızım evde çiğ yumurta yenmez,kızımda yavas yavas alışcak senın tarzına dedı,ama moralımız cok bozuldu,benımde suratım düştü tabı.Sonra laf sokmalara başladı,daha bı yumurta bılmıyosak nolucakmış... Yusuf dedım cok memnunıyetsızsın,sorun bende değil sende,begenmıyosun hiçbişeyı dedım beğendir ozaman dedı.sustum,babamla annem vardı yanımda çünkü.konuşsam bana karsılık verme kadın dediğin az konusur dıcektı.

Sonrada arabada bı yumurta ıcın bi ton laf yaptınız dedı..

Annem dün ilkkez pişman olmuş,şimdi böyleyse evlenınce napıcaksın kızım diyo..:çok üzgünüm:

sizin nişanlınızda bu kafa, annenizde de bu erkek hükümdarlığı zihniyeti olduğu sürece siz çok ezilirsiniz; kusura bakmayın.

nasıl anne-babanızın olduğu sofrada sizi laf söyler?
babanızın yanında size karşılık verme, kadın dediğin az konuşur mu diyecekti?
babanız da o tavayı o adamın kafasına geçirmeyecek miydi?

hem nasıl anneniz bu kadar ezdirir kızını gerçekten hayret ettim.
bulunmaz hint kumaşı mı damat; tohumuna para mı saydınız?
nasıl annenize sen karışma falan der?

valla allah yardımcınız olsun, inşallah evlendikten sonra kocam beni çok eziyor falan diye konu açmazsınız..

bir arkadaşın dediği gibi bu ufak bir tartışma değil bencede. Tüm yazılanları okudum. ılk önce annenle konuşmalısın, nişanlına şimdiden bu kadar taviz vermemeli. Annenin böyle yapmasına baban nasıl izin veriyor anlayamadım. Sonra da nişanlınla güzel bir dille konuşmalısın, onun hizmetçisi olmadığını belirtmelisin, herşeyi beraber yapmalısınız bence. Ben nişanlıyken masayı toplarken bile eşim yardım ederdi bana yeri geldi bulaşıkları bile beraber yıkadık. Ben yemeği yapıyosam o salatayı yapardı. Annemde o böyle yaptıkça maşşallah oğlum şimdi böylesin evlenince de bakalım devam edicekmisin derdi şakayla karışık, devam etmesi için fişeklerdi onu ve eşim hala yardım eder bana Allah razı olsun. Ama okuduğum kadarıyla senin annen senin üzerine gelip sıkmasına maşşallah der gibi. Sen de her istediğine anında he deme canım olmadı gel beraber yapalım de. Çok yüz verilmiş, Allah sabır versin sana. Ama düzelmicek bişey değil. (umuyorum) ;)

bir arkadaşın dediği gibi bu ufak bir tartışma değil bencede. Tüm yazılanları okudum. İlk önce annenle konuşmalısın, nişanlına şimdiden bu kadar taviz vermemeli. Annenin böyle yapmasına baban nasıl izin veriyor anlayamadım. Sonra da nişanlınla güzel bir dille konuşmalısın, onun hizmetçisi olmadığını belirtmelisin, herşeyi beraber yapmalısınız bence. Ben nişanlıyken masayı toplarken bile eşim yardım ederdi bana yeri geldi bulaşıkları bile beraber yıkadık. Ben yemeği yapıyosam o salatayı yapardı. Annemde o böyle yaptıkça maşşallah oğlum şimdi böylesin evlenince de bakalım devam edicekmisin derdi şakayla karışık, devam etmesi için fişeklerdi onu ve eşim hala yardım eder bana Allah razı olsun. Ama okuduğum kadarıyla senin annen senin üzerine gelip sıkmasına maşşallah der gibi. Sen de her istediğine anında he deme canım olmadı gel beraber yapalım de. Çok yüz verilmiş, Allah sabır versin sana. Ama düzelmicek bişey değil. (umuyorum) ;)

canımcım aslında mutfak konusunda bızımkıde cok yarıdm eder,hazırlar.sözlülüğümüzün ılk donemlerınde hemen gelır yardım edıyım derdı.ben ses cıkartmazdım,annemse,aman oğlum o nasıl laf,öyle şey mı olur,sen erkeksın,otur bız yaparız ederız derdı.anne derdım ya bırak yapsın alışsın işte...

sımdı ise çektı elını ayağını tabı,yapmıyor artık annem sayesınde.:sm_confused:

4004A.jpg

yatak odam için bu tarz bi halı aldım,onada laf yaptı.neymiş bu halıların modası gecmişmiş,çiçekten desen mı olurmuş,serdırmezmış bu halıyı eve...

off çok pimpirikli tuhaf bı ınsan bu cocuk ve 31 yasında :bbo:

ah canım işin çoook ama çok zor
bu ne böyle naz kapris, rolleri değişmişsiniz siz yaaa
sen damat bu da annenin öz kızı gibi olmuş
ukalalık, şımarıklık da diz boyu
bu konuları enine boyuna konuşup değişebileceğine, seni mutsuz etmeyeceğine ikna olana kadar nişanlılığı bira daha uzatın bence

4004A.jpg

yatak odam için bu tarz bi halı aldım,onada laf yaptı.neymiş bu halıların modası gecmişmiş,çiçekten desen mı olurmuş,serdırmezmış bu halıyı eve...

off çok pimpirikli tuhaf bı ınsan bu cocuk ve 31 yasında :bbo:

kusura bakmayın ama öh yani. bu ne yahu. hayatım buna pimpirikli denmez çok afedersin. bu kadar müdahale ettirmeyin, bunlar benim işim benim zevkim deyin çıkın işin içinden. yok böyle bir kişiyle alışverişe falan da gidilmez insanı yaşlandırır sinirden. allah gani gani sabır versin valla.

bence nişanlın braz ayıp etmiş
başka birşey yesin ne olacak
kahvaltıda bunu yapması ayıp olmuş
konuş bence.

nişnalıyken böyle şeylerden hiç kavga etmedik
hatta hiç kavga etmedik
ama evliyken oluyor ufak şeylerden kavga
bazen büyüyorda ama evlilikte alışmkata kolay olmuyor

çakırgözlüm,bız buyuk sorunlar yaşadık yüzük takıldıktan sonra.aileler araya gırınce düzeltmeye calıştık tabı,anca bu kadar düzelti o ayrı -tatlicadiarzu-

Bazı huylarına bende cok sasırıyorum,gercekten yenı yenı seyler öğrenıyorum zaman gectıkce.Allah hayırlısını versin ne diyim...

Ayrıca kahvaltıda sadece yumurta yoktu tabı,ben yumurtada sevıyor dıye ekstradan yapmıştım.:sm_confused:

diğer sayfaları okudum yaa bu annen napmaya calısıyor !!
once annenı kenara çek konuş.. benı ezdırmek hosuanmı gısdıyor gibi seyler soyle..annenden artık karısmaz size..ve karısmasında zaten.
ayrıca nısanlınlada konus ne öle tafralar bencede siz rolleri değişmissinz bee canım..
ascık agır ol..
agırdan al işleri,31 yasında koca adam olmus 15likler gibi davranmasın çok ayıp yaptıkları..

canı pış pış istiyorsa ana kucağına ; beni istiyorsa tavizi verecek benim fikrim bu

Back
X