Ufuk Bilkay'a Burun Ameliyatı Oldum Çok Fenayım

Kızlar Merhaba. Ufuk Bilkay'a ameliyat oldum dün sabah. Yüzüm, gözüm şiş ve morardı. Alnım şişti iki kaşımın arası, gözlerim bildiğiniz kapandı. Diş köklerim ve damağım ağrıyor. Bu beni mahfetti zaten. Bir de ağrım var ne olursa olsun. Kanamam da devam ediyor.

Bu şişlikler yarın biraz iner mi diye düşünürken şuan daha da şişti. Üstelik sigara içtim tam 4 tane. Duramıyorum acıdan oyalanmam gerek.
İçmemem söylendi bir de. Bu benim kanamımı tetikler mi? Bir zararı olur mu ödemlere vs.

Acıdan ve yüzümün halinden burnuma bakmıyorum bile. Çok pişman oldum gerçekten.

Ameliyat sonrası kişiden kişiye değişiklik gösteriyor.Kimi insanın ağrı eşiği daha düşük kimininki daha yüksektir.Yeni olmuşsunuz ameliyatınızı biraz ağrı sızı olabilir.Yastığınız 2 yada 3 adet üstüste ve dik durmalı yanlış eğim bile ağrıya sebep olabilir.Diş kökü ve damağım ağrıyor demişsiniz bence geç olmadan doktorunuza danışın.Burundan nefes alınamadığı için ağız içi iltihaba elverişli oluyor boğaz şişiyor falan ama diş kökü damak biraz farklı bir durum gibi geldi bana.Siz bir an önce doktorunuza danışın.Çok geçmiş olsun.

öncelikle geçmiş olsun burun ameliyatı zor bir süreç bunu olan olmayan herkes söylüyor ama senin bunyen baya hassasmıs heralde. ufuk bey öyle acemi bir doktor değil cunku ama yinede sıkayetlerin için ara konus bence.

Sigara çok sorunlu bir durum geldi bana. İster istemez içiyorum. Gözlerim kapandı adeta bu arada ve kan oturdu gözlerimin üst şişliklerine.

Bir de fotoğraflarımı koyucam ama utanıyorum halimden şuan. Canavar gibiyim. Hobit filmindeki devlerin suratına benzedi yüzüm.

Kızlar Merhaba. Ufuk Bilkay'a ameliyat oldum dün sabah. Yüzüm, gözüm şiş ve morardı. Alnım şişti iki kaşımın arası, gözlerim bildiğiniz kapandı. Diş köklerim ve damağım ağrıyor. Bu beni mahfetti zaten. Bir de ağrım var ne olursa olsun. Kanamam da devam ediyor.

Bu şişlikler yarın biraz iner mi diye düşünürken şuan daha da şişti. Üstelik sigara içtim tam 4 tane. Duramıyorum acıdan oyalanmam gerek.
İçmemem söylendi bir de. Bu benim kanamımı tetikler mi? Bir zararı olur mu ödemlere vs.

Doktorunuz sizi ameliyat sonrası hakkında bilgilendirmedi mi?

şişliklerin olacağını, 4. güne kadar artarak devam edecğini, sonrasında inmeye başlayacağını, ilk 2 gün kanamanın normal olduğunu görüştüğüm tüm drlar anlatmıştı bana.
ağrılarınız belki biraz fazla olabilir o bünye meselesi sonuçta, benim olmadı..

yanlız sigaranın iyileşmeyi, ödemleri ve izleri kötü etkilediğini biliyorum, bence iyileşme sürecini atlatana kadar içmeyin. o kadar emek veriyoruz, masraf yapıyoruz vs sonuçta..

sigara kan dolaşımı engeller... iyileşmeniz uzar...

dokuların bol ve kaliteli oksijen alması gerekiyor... bırakmaya çalışın...

burnunuza çok işlem yapılmış sanırım... çok fazla yer hırpalandığı için toparlanmanız biraz sıkıntılı olabilir...

diş kökü ağrısı bende de olmuştu... birkaç güne geçer...

doktorunuz ağrı kesici verdiyse düzenli alın... ödemin atılmasına da fayda eder... ilaç vermediyse arayıp sorununuzu iletin...

iyi beslenin, bol su için...

oturur vaziyette uyuyabilirseniz bu daha fazla şişmenizi engelleyebilir...

geçmiş olsun...:38:

sigara kan dolaşımı engeller... iyileşmeniz uzar...

dokuların bol ve kaliteli oksijen alması gerekiyor... bırakmaya çalışın...

burnunuza çok işlem yapılmış sanırım... çok fazla yer hırpalandığı için toparlanmanız biraz sıkıntılı olabilir...

diş kökü ağrısı bende de olmuştu... birkaç güne geçer...

doktorunuz ağrı kesici verdiyse düzenli alın... ödemin atılmasına da fayda eder... ilaç vermediyse arayıp sorununuzu iletin...

iyi beslenin, bol su için...

oturur vaziyette uyuyabilirseniz bu daha fazla şişmenizi engelleyebilir...

teşekkür ederimm.
aslında o kadar da işlem yapılmadı ama benim tenim çok tepki gösteren bir tendi zaten. en şiddetli gün 2. gün yani dündü galiba.
ben o kadar ağladım ki gözlerim şişlikten kapandı en sonunda. asla yapılmayacak tek sey ağlamamak heralde.
ağrım sızım da yok gibi. sadece günde 1-2 tane içiyorum zaten.
ama tat alma ve koku sorunum var... bu beni üzüyor. tadım kokum yok :'(

ne zamana düzelir ki bu?

teşekkür ederimm.
aslında o kadar da işlem yapılmadı ama benim tenim çok tepki gösteren bir tendi zaten. en şiddetli gün 2. gün yani dündü galiba.
ben o kadar ağladım ki gözlerim şişlikten kapandı en sonunda. asla yapılmayacak tek sey ağlamamak heralde.
ağrım sızım da yok gibi. sadece günde 1-2 tane içiyorum zaten.
ama tat alma ve koku sorunum var... bu beni üzüyor. tadım kokum yok :'(

ne zamana düzelir ki bu?

çok işlem yapılmamasına rağmen bu kadar sorun olmamalıydı...:19:

benim tenimde bastırarak silsem kızarır ama bu kadar sorun yaşamadım...

ağlamayın, hepsi geçecek... ağladığınız zaman gözyaşının büyük bir kısmı buruna iner... akması gerekir... burnun temizlenmesi gerekir... ama şu anda bunların hiçbirini tam anlamı ile yapamazsınız ve burun iki kat sıkıntıya girer... birde sigara var...:20:

kendinize eziyet etmeyin... zaman verin... en sıkıntılı günlerdesiniz.... bol bol dinlenin...

tat ve koku bir süre daha olmayacak... geçici olduğunu düşünün ve canınızı sıkmayın...

burun ameliyatı en kolay ameliyatlardandır.... benim yanımdaki hasta, ameliyattan bir süre sonra fıldır fıldır ortalıkta dolanmaya başlamıştı... yani her bünye bir değil...

Gözlerimde aşırı kan oturması ve morluk var. Bunlardan biraz dahi olsa kalıcılık olur mu acaba çok korkuyorum.....

en sonunda utanarak halimi atıyorum..

Eklentiler

• $tumblr_n5zkapo68v1sosarmo3_500.webp
    $tumblr_n5zkapo68v1sosarmo3_500.webp
    6,1 KB · Görüntüleme: 1.660
  • $tumblr_n5zkapo68v1sosarmo2_1280.webp
    $tumblr_n5zkapo68v1sosarmo2_1280.webp
    13 KB · Görüntüleme: 1.605
Son düzenleme:
çok işlem yapılmamasına rağmen bu kadar sorun olmamalıydı...:19:

benim tenimde bastırarak silsem kızarır ama bu kadar sorun yaşamadım...

ağlamayın, hepsi geçecek... ağladığınız zaman gözyaşının büyük bir kısmı buruna iner... akması gerekir... burnun temizlenmesi gerekir... ama şu anda bunların hiçbirini tam anlamı ile yapamazsınız ve burun iki kat sıkıntıya girer... birde sigara var...:20:

kendinize eziyet etmeyin... zaman verin... en sıkıntılı günlerdesiniz.... bol bol dinlenin...

tat ve koku bir süre daha olmayacak... geçici olduğunu düşünün ve canınızı sıkmayın...

burun ameliyatı en kolay ameliyatlardandır.... benim yanımdaki hasta, ameliyattan bir süre sonra fıldır fıldır ortalıkta dolanmaya başlamıştı... yani her bünye bir değil...

bilmiyorum yarın tamponlar çıkıcak şuan kendi burnumdan büyük gibi görünüyor burun. aslında çok sıkıntılı bir burun değildi..
bilemiyorum koku almadan yapamam hiçbirşey. tat falan da yok ne kadar sürede geri kazanırım bunları acaba..

bilmiyorum yarın tamponlar çıkıcak şuan kendi burnumdan büyük gibi görünüyor burun. aslında çok sıkıntılı bir burun değildi..
bilemiyorum koku almadan yapamam hiçbirşey. tat falan da yok ne kadar sürede geri kazanırım bunları acaba..

O kadar da morarmamışsın canım, benim daha kötü olmuştu ama ben o kadar dert etmemiştim. sonucu güzel olacak diye düşün. Ben 22 nisanda ameliyat oldum, ilk günler kokusu bir tarafa yemeğin tadını bile alamıyordum. Zamanla düzelir. Ayrıca bence burnun güzel olacak, alçının içinde bile hoş duruyor. Şişliklerden ötürü büyük gelmiştir sana. Benim 4 haftam bitti ama hala ödemlerim var. Sanki gittikçe küçüldü burnum, hatta biraz da güzelleşti. Burun ameliyatının en zor kısmı bekleme süreci. Hep birlikte yaşıyoruz bu süreci.

O kadar da morarmamışsın canım, benim daha kötü olmuştu ama ben o kadar dert etmemiştim. sonucu güzel olacak diye düşün. Ben 22 nisanda ameliyat oldum, ilk günler kokusu bir tarafa yemeğin tadını bile alamıyordum. Zamanla düzelir. Ayrıca bence burnun güzel olacak, alçının içinde bile hoş duruyor. Şişliklerden ötürü büyük gelmiştir sana. Benim 4 haftam bitti ama hala ödemlerim var. Sanki gittikçe küçüldü burnum, hatta biraz da güzelleşti. Burun ameliyatının en zor kısmı bekleme süreci. Hep birlikte yaşıyoruz bu süreci.

Morlukların izi kalır hani gözüm falan böyle yamuk kalır diye korkuyorum.. Regl öncesine denk geldi ameliyatım ilgilenen yok evde. Aşırı duygusallaştırdı beni bu süreç.. E ne zaman tat ve koku duyuların geri geldi tatlım?

Morlukların izi kalır hani gözüm falan böyle yamuk kalır diye korkuyorum.. Regl öncesine denk geldi ameliyatım ilgilenen yok evde. Aşırı duygusallaştırdı beni bu süreç.. E ne zaman tat ve koku duyuların geri geldi tatlım?

10 gün sonrasında yavaş yavaş koku almaya başlamıştım, kokuyu da alınca daha lezzetli geldi yediklerim. Benim morluklarımın tamamen geçmesi 4 haftayı buldu. İnsan dışarı fazla çıkamayınca bunalıyor, ben yemek yedim bol bol, 1 kilo aldım bile :(

tat ve koku biraz bünyeye biraz da doktorun maharetine bağlı sanırım...

ameliyat sırasında işlem ne kadar kısa sürer ve gereksiz yerler çok mıncıklanmazsa iyileşme o kadar kısa sürede oluyor.... yani doktor maharetli olacak...

burnun büyük görünmesi normal ama şeklini beğenirsen sorun yok demektir.... şişlikler er-geç inecek sonuçta...

şu anda burun ucunu beğeniyorsanız, büyük ihtimalle sonucu beğeneceksiniz demektir...

Back
X