ulkenize yerleşecez, yardim lutfen

Eveeeeeettttt resmen kaydıkk tümm türkiyece :KK70: hala daha şehir seçmeye çalışıyor kovalarım bizm mahalleye gelirsen
mizah ediyorsunuz sanirim . boyle bir şey yapamazsiniz . hakaret bile edemezsiniz . vatandaş olduktan sonra, kapi gibi kanun lar var arkamizda . ama tabii ki yapmayiz . birbirimizi incitmeye luzum yok.

mizah ediyorsunuz sanirim . boyle bir şey yapamazsiniz . hakaret bile edemezsiniz . vatandaş olduktan sonra, kapi gibi kanun lar var arkamizda . ama tabii ki yapmayiz . birbirimizi incitmeye luzum yok.
Neden ya neden neden Allah aşkına neden geliyorsunuz bir söyle bana neden

Kimi kovmuşum?
Gelmeyin diyorum. Gelene git demiyorum. 🤷‍♀️ Çünkü kovamazsınız, yasak olanı söylüyorum.

Ayrıca benim dedelerim ülkemiz uğruna canlarını verdi. babaannem babasını hiç tanıyamamış çünkü babası şehit olmuş. Biz Türk gençleri olarak en azından bilinçli kesimce okuyup öğrenmeye çalışıyoruz, ülkemize faydalı olmak için. Elbette ülkem hakkında fikrimi söyleyeceğim, söyleyeceğiz bu sizi niye rahatsız ediyor ? İstememe sebeplerimizi de gayet açıkladık halbuki!
tamam bende sabahtan beri anladim diyorum . ben de oģlumu getirim turk vatandaşi yapmak o ulkete faydali olmasini isterdim . şimdi de tek bir keleme, sizin istemediģinize raģmen gelecez falan demedim . evet soyleye bilirsiniz fakat haklar her kese eşittir ve soylemesi de insanlar içinde duşunce yaratabilir .
bu kadar .

tamam bende sabahtan beri anladim diyorum . ben de oģlumu getirim turk vatandaşi yapmak o ulkete faydali olmasini isterdim . şimdi de tek bir keleme, sizin istemediģinize raģmen gelecez falan demedim . evet soyleye bilirsiniz fakat haklar her kese eşittir ve soylemesi de insanlar içinde duşunce yaratabilir .
bu kadar .
Haklar herkese eşittir evet siz buna güveniyorsunuz fakat biz çoğunluk olarak göçmen istemiyoruz yani hakkı var diye ben çocuğumu oynatmak, arkadaşlık kurmak zorunda değilim. Gelmekten vazgeçtiniz, hala uzatıyorsunuz. Bu yüzden polemik yaratmak istediğinizi düşünüyoruz

yabancıların yaptıkları alım satım işlemlerinde süreç nasıl bilmiyorum. bir avukat arkadaş görürse o aydınlatır diye düşünüyorum.
ne yazık ki biz vergi verenini pek göremedik burada o yüzden yorum yapamıyoruz şu an.
bende hiç bilmiyorum ama sanirim yasal vatandaş olan vergisini de vermeli .

Haklar herkese eşittir evet siz buna güveniyorsunuz fakat biz çoğunluk olarak göçmen istemiyoruz yani hakkı var diye ben çocuğumu oynatmak, arkadaşlık kurmak zorunda değilim. Gelmekten vazgeçtiniz, hala uzatıyorsunuz. Bu yüzden polemik yaratmak istediğinizi düşünüyoruz
anladim . evet doģru. pemi nedir bilmiyorum . sanirim ortalik kariştirma.
ama bunu duşunen comment yamaz ve uzatmayi engelker . bence.

valla sizin çok yurdaşlarniz da oyle duşunurler . siz kendenizi herkes zan etmeyin .

biz öyle düşünen yurttaşlarımızın da arap kültürünü, ortadoğu kültürünü benimsediklerini düşünüp kendilerini eleştiriyoruz zaten.
onların da böyle düşünmesinden rahatsızız.

valla sizin çok yurdaşlarniz da oyle duşunurler . siz kendenizi herkes zan etmeyin .
Evet kadın kelimesinden rahatsız olan Kezban tipler var bu ülkede ve maalesef bitmeyecek. Bu kadın yerine bu hanım, bayan desem edepsizlik demeyecektiniz. Kadın öz Türkçedir, katun kelimesinden gelir. Siz de Türkmüşsünüz, belki bilirsiniz Tomris Katun var mesela. Kadınlık bana göre ayıp değil, edepsizlik hiç değil. İşte bu yüzden nefret ediyoruz Ortadoğu kültüründen.

Bu arada biz ailece Tractor taraftarıyız. Üniversite öğrencisiyken odamda atkısı asılı dururdu. Size bir kastımız yok yani. Ama inanın siz orada güzelsiniz, burada değil.

Eklentiler

• 403E88C6-BD3A-4AC1-A4FB-BA42A28B76E9.webp
    403E88C6-BD3A-4AC1-A4FB-BA42A28B76E9.webp
    19,6 KB · Görüntüleme: 36
Yani ırkçılığa karşıyım ama zorla yani yapacaklar
Irkçılık değil ki bizimki asimile olmak istemiyoruz artık....dah femin dedim kendi ülkelerinde istediğini istediği şekilde yapsınlar ama artık buraya gelmesinler. Gardaş bir ye Finlandiya değil niye İsviçre değil de biz ?? Neden ????

Güney Azerbaycan İran’ın kuzeyinde, Azerbaycan’ın Güney sınırında, Azeri Türklerinin yaşadığı bir bölge. En büyük şehri Tebriz. İran’a bağlı yani. Muhtemelen bu kadın da orada yaşıyor zaten.

Buraya gelmesinler de isterse Karakalpakistan’da yaşasınlar.
Niye?
Lafa gelince Uygur türkleri gelsin onlar zulüm görüyor denir G. Azerbaycan türkü biri gelmek isteyince neden sanki arapmış gibi tepki görüyor?
G.Azerbaycan hakkında bilgim var teşekkür ederim.
Geçen gün ayaklandılar eylem yaptılar hatta İran tarafından baskı görüyorlar.

Irkçılık değil ki bizimki asimile olmak istemiyoruz artık....dah femin dedim kendi ülkelerinde istediğini istediği şekilde yapsınlar ama artık buraya gelmesinler. Gardaş bir ye Finlandiya değil niye İsviçre değil de biz ?? Neden ????
diğer ülkeler kabul etmiyor da ondan.

Yurtdisina yerleşsem mi konularında hemen git diyoruz ama bu konuya bu yorumları çelişkili buldum. Bu konuya yazan kişi belli ki zengin gelirim var demiş gelip de kaçak çalışmayacak veya suç islemeyecek sosyoekonomik olarak üst sınıf bu çok belli üstelik Türkçe de biliyor ama yorumlar entegrasyon üzerine. Benim bir sürü iranli is arkadaşım var (hukumetlerarasi bir kurulustayim) hepsi konuyu açan kişi ile aynı profil hiçbir entegrasyon sorunları yok. Hayır ülkemize disardan kişi isteyip istememek bizim görüşümüz ama konu sahibi ile alakasız yorumlar bunlar bence. Zengin üst sınıf Türkçe bilen 30 senedir turkiyeye gelen rejimden baskı gören iranliya gelmeyin toplum kurallarimiza uymuyorsunuz diyip yurtdisina yerlesecegim diyen üyeye hiç durma çık kendini kurtar demek bence biraz çelişkili....

Back
X