Ultrason görüntüsü

Herkese merhabalar ❤️ Doğuma zaman kısalmaya başladı kendimi doğumdan sonra yaşayacaklarımdan dolayı biraz gergin hissediyorum birkaç yaşadığım şey de bunu tetikliyor. Neyse eşimin aile grubu var her kontrolden sonra ailesi ultrason görüntüsü görmek istiyorlar eşimde oraya atıyor bende varım o grupta . Büyük görümcem bugün oradan aldığı oğlumun ultrason görüntüsünü direk bir sosyal medya mecrasında paylaşmış bana veya eşime danışmadan kendimi eşek başı gibi hissetmeye başladım artık bana hiç birşey danışılmıyor . Ki çevremde insanlara bakıyorum doğan çocuklarının bile yüzlerini filan paylaşmıyorlar . Neden bana paylaşabilir miyim gibi bir soru sorulmuyor neden doğmamış bebeği paylaşma ihtiyacı hissediyor anlamıyorum . Seviyor olabilir ama niye yani . Hiç bir yorum yazmadım dönüp sormadım eşime de birşey demedim eşimde bu konuda konuşmadı ama ben sinirlendim eşşek başı mıyım ya
Eşim annesine kızımın fotoğrafını ne zaman gönderde kadın bütün sosyal mecrasında paylaşıyor üstelik paylaşma dememize rağmen. 1 paragraf da yazı döşüyor halbuki bi kere aramaz napıyo torunum diye
Hepsi acayip bunların

Bana kotu niyetli gelmedi. Yegeni olacagi icin heycanli bi gorumce gibi geldi. Rahatsiz olduysaniz uyarirsiniz koymaz.

Eşim annesine kızımın fotoğrafını ne zaman gönderde kadın bütün sosyal mecrasında paylaşıyor üstelik paylaşma dememize rağmen. 1 paragraf da yazı döşüyor halbuki bi kere aramaz napıyo torunum diye
Hepsi acayip bunların
Senin yerinde olsam altına yorum yazarım çok seviyor özlüyorsan bi ara istersen diye üfff

ben o gruba bile attırmam herhalde Rabbim nasip ederse..
nazara çok inanırım eşimde öyle
keşke atmasaymış hadi o attı onların paylaşması zaten epey tuhaf
bunu sevgi olarak nitelendirseler bile ben öyle görmüyorum ya
ben paylaşmak istesem zaten paylaşırım
sana ne oluyor yani dimi
bence biraz tepkinizi koyun nazardan korktuğum için paylaşmıyordum ben falan diye

İçine atacağına eşine bundan sonra bu tarz fotoları kimseye göndermemesini söyle.
Ben hep şöyle düşündüm onların da torunu görmek isterler gayet normal birşey eşimin onlarla paylaşmasında sorun yok ama başkaları ile sosyal ortamlarda paylaşması sorum bence bana yada eşime sormadan . Dün akşam dayanamadım eşime dedim ki bak ablanın paylaşması uygun olmadı oda ne olacakki boşver dedi . Bende öyle şey olmaz danışması lazımdı benim kardeşim koysa onu uyarır ve kaldırtırdım kalp kırılmasın diye birşey söylemedim dedim

ben o gruba bile attırmam herhalde Rabbim nasip ederse..
nazara çok inanırım eşimde öyle
keşke atmasaymış hadi o attı onların paylaşması zaten epey tuhaf
bunu sevgi olarak nitelendirseler bile ben öyle görmüyorum ya
ben paylaşmak istesem zaten paylaşırım
sana ne oluyor yani dimi
bence biraz tepkinizi koyun nazardan korktuğum için paylaşmıyordum ben falan diye
İşte böyle desem diyecekler ki sanki bir çocuk bunda var ne görmemiş😞 ama bu ilk ve son oldu birşey yakalarsam anında söyleyeceğim bu kadar görmemişlik yeterli diye düşünüyorum

"Hiç bir yorum yazmadım dönüp sormadım eşime de birşey demedim eşimde bu konuda konuşmadı" ... yazıyorsunuz ve ardından karşıdakinin hoşlanmadığınız bir durumu anlamasını istiyorsunuz. İletişimin böyle olmayacağını öğrenmelisiniz..

Demek ki düşüncesiz, ince düşünmeyen, bu konularda hassas olmayan biri görümceniz..

Bence mesaj yazmalıydınız "bebeğin usg fotosunu kaldırır mısın? Bana sorman gerekirdi ben paylaşılmasını istemiyorum" diyerek. Yoksa sonra da başın ağrıyacak gibi..

Yani bir çoğumuzun aile akraba grubu var ve çoğumuz usg fotoğrafı atma gereği duymamıştır.
Her kontrol zamanı neden nasıl biliniyor da fotoğraf isteniyor ki? Çok gereksiz. Göndermek istemiyorsanız siz son vermelisiniz buna..

Doğumdan sonraki süreçte de annesi olarak kabullenmeyeceğiniz şeylerde "ben böyle istiyorum/istemiyorum" demelisiniz.

İşte böyle desem diyecekler ki sanki bir çocuk bunda var ne görmemiş😞 ama bu ilk ve son oldu birşey yakalarsam anında söyleyeceğim bu kadar görmemişlik yeterli diye düşünüyorum

ya desinler valla umrumda olmaz
evet tek çocuk bende yani napıyım gözümden sakınıyorum dimi
üzülme hiç canım biraz dişini göstermezsen bunların devamı gelir..

ya desinler valla umrumda olmaz
evet tek çocuk bende yani napıyım gözümden sakınıyorum dimi
üzülme hiç canım biraz dişini göstermezsen bunların devamı gelir..
Bu aralar herşey üst üste geliyor o cepheden içime damlıyor bi patlayacağım doğum üstü kalp kıracağım diye korkuyorum

"Hiç bir yorum yazmadım dönüp sormadım eşime de birşey demedim eşimde bu konuda konuşmadı" ... yazıyorsunuz ve ardından karşıdakinin hoşlanmadığınız bir durumu anlamasını istiyorsunuz. İletişimin böyle olmayacağını öğrenmelisiniz..

Demek ki düşüncesiz, ince düşünmeyen, bu konularda hassas olmayan biri görümceniz..

Bence mesaj yazmalıydınız "bebeğin usg fotosunu kaldırır mısın? Bana sorman gerekirdi ben paylaşılmasını istemiyorum" diyerek. Yoksa sonra da başın ağrıyacak gibi..

Yani bir çoğumuzun aile akraba grubu var ve çoğumuz usg fotoğrafı atma gereği duymamıştır.
Her kontrol zamanı neden nasıl biliniyor da fotoğraf isteniyor ki? Çok gereksiz. Göndermek istemiyorsanız siz son vermelisiniz buna..

Doğumdan sonraki süreçte de annesi olarak kabullenmeyeceğiniz şeylerde "ben böyle istiyorum/istemiyorum" demelisiniz.
Haklısın doğru söze ne denir ki 😞iyilikten maraz doğuyor

Bu aralar herşey üst üste geliyor o cepheden içime damlıyor bi patlayacağım doğum üstü kalp kıracağım diye korkuyorum

onlar hiç düşünmeden senin kalbini kırıyorlar ama
bence güzel bir dille derdini anlatırsan kalp kırmak olmaz canım
kendini ve bebeği düşünüp düşünüp strese sokma en önemli şey sizsiniz buna göre hareket etmeleri lazım..

Benim 3 görümcem var eşim en küçükleri ne yazıkki. Perşembe günü küçük görümcem aradı ki hastahane çantanı hazırladın mı ne bekliyorsun hazırlamak içinde diye . Annemleri ne zaman çağıracaksın da bende dedim ki şimdi gelseler ne olacak ki bana destek olamazlar dedim doğum belki 38 . Haftada belki 40 ta vs olur bilemeyiz belki süpriz doğum olur dedim . Bana dedi ki bu annemin oğlundan ilk torunu annenin de ilk torunu onlar da olmak isterler dedi. Bende ne oluyor acaba oğlundan ilk torunu olunca onun 4 torunu daha var dedim neyse normal vedalaştık kapattık . Bu gün sonra arkadaşlarım bana geleceklerdi pasta yaptırmışlar süpriz baby shower düzenlediler bana bende resimleri whatsappta duruma attım akşam oldu . Bu ilk torunu diyen görümcem aile grubuna yazmış ki tuğçe durum atmışsın ben neden göremiyorum filan diye aklında benim onu engellediğimi o yüzden göremediğini zannetti ve beni eşimin yanında ifşa etmek için özelden yazmak yerine aile grubuna yazdı ki sorun kendindeymiş beni nedense rehberine 4 kez kaydetmiş sonra silmiş ondan filan işte. Hiç birşey yapmıyor gibi yapıp böyle garip davranıyorlar . Şimdi uyarsam biz hala oluyoruz diye tepeme çıkıyorlar çok görmemişler 😞
Hıc takılma ve mesafe koy. Ne gerek var bu kadar ıclı dıslı olmaya. Ayrıca sureklı ordan burdan foto paylasarak ne heyecanını gostermıs olursun ne de mutlulugunu onların ayırt edemedıgı sey bu. Ultrason goruntusunu gordulerde ellerıne ne gectı akrabalarının onu anlamadım. Dogunca da aynı ozenı gostersınler madem hala oluyorlarmıs😒

onlar hiç düşünmeden senin kalbini kırıyorlar ama
bence güzel bir dille derdini anlatırsan kalp kırmak olmaz canım
kendini ve bebeği düşünüp düşünüp strese sokma en önemli şey sizsiniz buna göre hareket etmeleri lazım..
Hayat işte neye böyle nasıl desem iyi niyet göstersem beni çevremdeki insanlar pişman ediyorlar ve bir daha yapamaz hale getirene kadar uğraşıyorlar

Çok büyük saygısızlık. Ben olsam neden böyle bir şey yaptığını sorarım. Tavrınızı net koyun ki ileride olabileceklerin önüne şimdiden geçebilesiniz.

Hamileliğimin başında kese fotoğrafını atmıştı eşim aile grubuna
Eltim kayınbiraderin telefonundan "oha" yazmıştı :D hiç unutmuyorum.
(Nerden biliyosun eltin olduğunu derseniz hemen öncesinde kendi çocuklarının fotosunu paylaşmıştı ve 1 saat sonra kayınbiraderimle eşim konuştuğunda kayınbiraderin bebek haberinden haberi yoktu henüz)

Biz 7 seneye yakın çocuk yapmayınca çocuğumuz olmuyor sanıyomuş galiba canım eltim :D kaldı ki sebep ne olursa olsun bebek haberine oha denir mi! aile grubundan çıkarttım eşimi

Hamileliğimin başında kese fotoğrafını atmıştı eşim aile grubuna
Eltim kayınbiraderin telefonundan "oha" yazmıştı :KK70: hiç unutmuyorum.
(Nerden biliyosun eltin olduğunu derseniz hemen öncesinde kendi çocuklarının fotosunu paylaşmıştı ve 1 saat sonra kayınbiraderimle eşim konuştuğunda kayınbiraderin bebek haberinden haberi yoktu henüz)

Biz 7 seneye yakın çocuk yapmayınca çocuğumuz olmuyor sanıyomuş galiba canım eltim :KK70: kaldı ki sebep ne olursa olsun bebek haberine oha denir mi! aile grubundan çıkarttım eşimi
Oha mı tövbe tövbe ya sinirim bozuldu 🤣🤣

cidden ne olmuş paylaşmışsa ultrasonu, sorunu anlamadım,mahrem diyen olmuş ya, ondan tahrik olan da varsa varsın olsun.

Back
X