umarım cevap verirsiniz :/

suflesever

Üye
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2014
54
4
18
Bolu
böyle bi konuyu cevapsız kalmasını göze alarak açıyorum. olsun yazmam lazım gerçekten öneriye ihtiyacım var çok stresliyim.bu yıl üniversiteye geçiyorum hukuk yazacağım. ist da normal bir özelde(aydın gibi) tam burslu okumak mı ( +1 yıl hazırlık var ) yoksa kocaeli sakarya gibi yerlerde hukuk okumak mı daha mantıklıdır. içinden çıkamıyorum bu olayın bir haftadır uyku uyuyamıyorum artık. cevap verirsiniz umarım

Kesinlikle devlet üniversitesi diyorum..
Özel de herkes okur , devlete ise gerçekten iyi puan alabilen kişiler.

Dipçik not: özelde de yüksek puan istiyorlar diyenler olacaktır, elbette.. iş veren olsaydım devlete gideni en başta seçerdim. :)

Özelde tam burslu diyorsunuz ama ders notlarınız zayıf olursa yada sınıfta kalırsanız bursunuz tehlikeye girer mi bir arkadaşımda özeli yazmak istemişti tam burslu olduğu için fakat daha sonra vazgeçti,devlet okulunu tercih etti.

Aileniz Istanbul'da mi? Yani özel yazınca onların yanında mı kalacaksınız? Nedendir bilmem ama ben Koç Sabancı Tob gibi ozeller dışındakilerin çok iyi olduğuna inanmıyorum. Devlet universitesi daha iyidir gibi geliyor bana. Ama Istanbul'da olunca ailenizin yanında kalıp ailenize masraf cikmayacaksa özel de dusunulebilir. Özel üniversitenin hocalarını araştırıp, orada hukuk okumuş ya da okuyanların fikirlerini almanı tavsiye ederim. Boylece bir fikrin oluşur. Universiteye baslamak guzel heyecandir keyfini cikar :) Hakkında hayırlısı olsun inşallah çok başarılı bir avukat olursun...

yok burs kesintisi olmuyor. sınıfta kalırsan son bir yılın parasını veriyorsun. beni de bu düşündürüyor hukuk sonuçta çok da kolay değildir

Kesinlikle devlet universitesi derim.ozele param olsada gitmem lanet bir ortami var.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

yok istanbulda yaşamıyoruz yurt ayarlamamız gerekir. evet oralardakilerle görüşeyim en iyisi. güzel dileklerin için teşekkürler :)

yok istanbulda yaşamıyoruz yurt ayarlamamız gerekir. evet oralardakilerle görüşeyim en iyisi. güzel dileklerin için teşekkürler :)

Ailen Istanbul'da degilse boşver özel üniversiteyi falan. Hukuk zordur kalabilirsin kaldiginda odeyecegin meblağ sizi zora sokabilir, hem o stresle yaşanır mı? Yaz şöyle güzel bir ilde devlet universitesi :) Istanbul'da yazacağın özel üniversiteler taş catlasa 15 yıllık, köklü kaliteli kadrosu olan devlet unileri cok fazla. Ben is veren olsam özel yerine devlette okumuş birini tercih ederdim

o zaman devlete gidersem umarım işverenlerim de senin gibi olur :)

şuankinden daha da stresli olacağından korkuyorum özelin. kocaeli köklü müdür sence :)

Ozel üniversite dediyseniz
Koç
Bilkent
Bu ikisi dışında ve belki aklıma gelmeyen yine 1-2 üniversite dışında henüz rüştünu ispat etmemis universitelere dunya kadar para akitmanin anlamsiz olduğunu düşünüyorum.
Kaldı ki özel universite sizin değil paranın kazandığı yerdir.
Kesinlikle eski adı bilinen devlet üniversiteleri derim ben.
Hakkinizda hayrlisi olsun

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

şuankinden daha da stresli olacağından korkuyorum özelin. kocaeli köklü müdür sence :)
Gir Kocaeli Üniversitesi'nin web sayfasına bak bakalım kac yılında kurulmuş? Bölüm hocalarınin unvanlarina bak. Kocaeli Üniversitesi'nde okuyanlarin konuştuğu forumlar illaki vardir, gir bak bakalım ne anlatıyorlar, okulları ve bölümleri için ne diyorlar. Kocaeli Istanbul'a da çok yakın bol bol Istanbul'da gezersin Puanının tuttuğu okulları dediğim yöntemle araştır, okuyanlarla ve bitirmislerle diyaloga geç kafandaki soru işaretleri gidecektir. Benden abla tavsiyesi devlet candir :)) Özelde okuyan arkadaşlar bana kizmasinlar sakın herkese saygım sonsuz :)

sabah olur olmaz bu dediklerini yapmaya başlıyorum teşekkür ederiiim :)

Birebir ayni dusunuyorum.

Bu arada her devlet uni.nin de bolumleri iyi olmayabiliyor faka kocaeli hukuk iyi diye duymustum.

Istanbullu olmasan dahi ist. sevdan takintin yoksa yerinde olsam kocaeliye giderdim nitekim bir tanidigim da boyle tercih yapmisti ve gayet memnundu.

Ayrica bazi uni.ler tam burslulara yurdu vs ucretsiz yapiyor, hatta basarili ogrenciye ekstra para da veriyorlar.
ailenle konus beraber karar verin. Fakat uzatma ihtimalini de goze almali okulun parasini hatta son yil verecegin yurt parasini vs hesaplamalisiniz.

Ben de özel bir üniversitede okuyorum, bu demek değil ki yata yata girdim. Devlette bir çok yere girebilmeme rağmen ben özeli seçtim, ama bunda okulun çok etkisi var çünkü uluslararası ve Türkiye çapında ismi olan bi okuldayim. Özel üniversitenin sana sağlayacağı imkanlar daha fazla , aynı okulda olduğum hukukta burslu okuyan arkadaşlarım var ve inan çok çalışıyorlar, okul boslamiyo yani , birçok devlet Üniversitesi derslere devam zorunlulugu bile vermiyor, bunları düşündüğümde özelde okuduğum için gayet memnunum diyebilirim. Ama tabi ki seçeceğin üniversite çok önemli , genel başarısına ,yurtdışında sağladığı imkanlara vs. Her şeyi çok iyi arastirmalisin. Ve bir diğer şey de genelde herkeste bi özel okul önyargısi olur bende de vardı bu, ama hiç abartıldigi gibi değil ve inan eğer arkadaş ortamını düzgün secersen hiçbir problem olmaz. Şimdiden tebrik ederim seni :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…