Umreden önce ve sonra koye kv ye gitsem mı?

yalandunya123

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2012
180
48
123
Ankara
Biz Mart sonu ins. Umreye gideceğiz. Şurada en fazla 40 gun var. Esim diyor ki:" umreye gitmeden aileye gidip helâllik dilenir, İmre'den önce koye gidecez. Umre dönüşü de tekrar gidecez koye diyor. Ben de "koy-umre-koy 3 sefer yol bizi cok yorar" umreden sonra gidelim sadece dedim.
Bana kızdı tepki gösterdi, benim
Fikrim
Fikir değilmiş. Adet buymuş. Ben de yoruluruz zaten umre dönüşü gideriz niye benim fikrimi önemsemiyorsun. Ortak karar verelim. Konuşalım. Düşünelim eğer tek basına gitmen gerekirse bile buna birlikte karar verelim dedim.
Sizce ben Napiyim?
Bi de koyde bulaşığı sofra kurmayı hep bana yüklüyorlar. Hepsi eve dolusuyorlar. Ise gelince hepsi sivisiyor.
Hep bana bırakıyorlar ısı. Hic biri bu kız misafir demiyor. Yol yorgunu demiyor. Hepsi dediğim 3 kaynim, kv, Gorumcem, toplamda yaklaşık 25-30 kisi oluyor.

Bana geldiklerinde de hic yardım
Etmiyorlar. Yine ben tek basıma hem de yatılı oldukları halde onlara hizmet ediyorum.

Haliyle koyde de yorulacağım. Umrede tekrar yorulacam.

Bi de cocuk yetiyor zaten beni yormaya. Bi de koyde hep huysuzlik yapıyor. Beni gercekten yoruyor. Hiçbiri de sen is yapma cocugunla ilgilen demiyor.
Ne yapsam? Esimi tek mı göndersem? Yoksa tek umreden sonra gitmemiz icin mı ikna etsem ya da iki sefer de beraber koye mı gitsek?
Bu arada ben bilgisayar mühendisiyim. Hep ağır okullarda okudum. Türkiye derecem var. Is yapmayı yeni öğreniyorum. Ama uğraştığım seylere bakın ne yazı ki. Eminim benim
Durumumda cok
Arkadas var o yüzden hepinizin
Fikirleri benim
Icin cok değerli.

Canım umrede daha çok daha huşulu ibadet edebilmen için dinç ve dinlenik olarak gitmelisin. Ve benim bildiğim hacca giderken eşten dosttan helallik alınır kapı kapı gezilir. Eşinide tek yollama hiç bir yere. Anca beraber kanca beraber. Yani fikrim o ki dönüşte gidersiniz beraberce

Son düzenleme:
Köyünüz çok uzak mesafede mi?
Ayrıca benim şahsi fikrim Umreden dönene ziyarette bulunulur.
Birde çocuğunuzu da götürecek misiniz onu merak ettim.
Eğer eşinizle aranız açılacaksa bu kutsal yolculuk öncesiz biraz kendinizi zorlayın idare edin, aksi halde tadınız kaçar yaptığınız ziyaretten bir şey anlayamazsınız.
Umre öncesi gidin dönüşte ise daha sonra bir vakit gitmeye ikna edin derim.

Canım umrede daha çok daha huşulu ibadet edebilmen için dinç ve dinlenik olarak gitmelisin. Ve benim bildiğim hacca giderken eşten dosttan helallik alınır kapı kapı gezilir. Eşinide tek yollama hiç bir yere. Anca beraber kanca beraber. Yani fikrim o ki dönüşte gidersiniz beraberce

Pireli deve sana katılıyotum. Eşimi hiç bir yere tek göndermemeliyim, hem doldurulma açısından, hem de dünyada ne aşağılık kadınlar var dimi ama!:2:

Köyünüz çok uzak mesafede mi?
Ayrıca benim şahsi fikrim Umreden dönene ziyarette bulunulur.
Birde çocuğunuzu da götürecek misiniz onu merak ettim.
Eğer eşinizle aranız açılacaksa bu kutsal yolculuk öncesiz biraz kendinizi zorlayın idare edin, aksi halde tadınız kaçar yaptığınız ziyaretten bir şey anlayamazsınız.
Umre öncesi gidin dönüşte ise daha sonra bir vakit gitmeye ikna edin derim.

huysuz ve tatlı kadın köy 3 saatlik mesafede. 2 yaşındaki bebişimizle gideceğiz mecbur, ben onu yalnız bırakamam. umreye de onunla gideceğiz inşAllah. Aslında bize ziyaret edilmesi lazım ama ben onu istemiyorum, çünkü köydekilerin hepsi gelse, ben onları evimin neresinde yatıracağım, evim küçük değil ama 20-30 kişiyi nereye yatıracağım :27:

Ama ikiniz de haklısınız, tadımız bozulmasın diye idare etmem lazım, ama iş konusuna gelince, çocuğumu alıp kenara çekileceğim, biraz da onlar bana ikramda hürmette bulunsun, gerçi onların ikramı anca kendileri kadar olur ama neyyyyseee!!!!:Aslında haklısın, nasıl olsa yeni gittik diye biraz dönüşte köye gidişimizi biraz daha erteleme imkanım olabilir . Gerçi biz gitmezsek onlar gelebilirler, bu da benim işime gelmez :)

Pireli deve sana katılıyotum. Eşimi hiç bir yere tek göndermemeliyim, hem doldurulma açısından, hem de dünyada ne aşağılık kadınlar var dimi ama!:2:

Kusura bakmayın ama sizi esefle kınadım, neden böyle güzel, böylesine mübarek herkese nasip olmayacak bir yolculuğa niyetlenmişken kalbinizi bozuyorsunuz.
Sizin önceliğiniz orada neler yapacağınız, bu kutsal vazifeyi en iyi nasıl ifa edebileceğinizi düşünmek olmalıdır.

umreye gidecegini soyluyosun keske biraz daha yumusak yorum yapsaymissin sonucta Allah ruzasi icin ibadet yapmaya tovbe etmeye gidiyosunuz ne guzel bisey bircok insan vardir gitmek isteyipde gidemeyen acikcasi be size bu lisani yakistiramadim

Hiç de öyle bir adet yok.. Hacca giderkende kapı kapı dolaşılmaz hacca gidenlerin yanına gidilip hediye vs getirilir.
benim annem babam hacca gidince uğurlamaya ellerinde hediyelerle geldiler. dua istediler.gelirkende yine hoşgeldin ziyaretine geldiler,bizde misafirlere zemzem hurma vs ikramda bulunduk.

her yerde farklı mı bilmem ama bizim burda umre yada hacca gidenin evi ziyaret edilir helallik istenir yani şahıs kapı kapı dolaşmaz evine hediye bırakılır,eşiniz anlayış göstermiyorsa siz de kv evine gidince iş yapmayın neden yapıyorsunuz ki anlamıyorum kendinizi bir kez ezdirince tüm işleri size yaptırmaya çalışırlar kusura bakmasınlar ama bizim adetlerimizde misafire iş yaptırmak yoktur....yeriniz de olsam yok çocuk ağladı zaten yolda da huzursuzdu bizim yatağı erkenden yapın der yatarım...

Hac için evette umre için böyle bir adet varmıymış ki. Gerçi ben gayet marjinalimdir o konuda kardeşim kuzenim üç kız gittik umreye giderken kimseye gitmedik döndüğümüzde de hediyelik hurma vereceğimiz yerlere uğradık sadece o da çok az yani. Anneme verdim sen ulaştır dedim. Bilmiyorum ziyaretlerin mantığı helallik almak için olmalı onun haricinde dünyevi kin nefretlerle dolacaksa hiç ziyarete gitmemek daha iyi. Bence ziyaret edin ama çok kısa tutun hasta ziyareti tarzında helalliğinizi alın gelin evinize hem yol 3 saatmiş.

Back
X