Umudum tükendikçe tükeniyor, isyan edemiyorum çünkü bunu ben istedim:(

Nişanlı olup ayri şehirlerde olmak neyse de evli olup ayrı şehirlerde olmaya ben hiçbir zaman sıcak bakmayacağım sanırım...
Tayinin çıkana kadar düğünü erteleseniz daha iyi değil mi?
Ben ayrı şehirlerde yaşayacaksam evlenmezdim mesela, daha doğrusu ertelerdim...
Çünkü böyle olunca evlendiğini anlamayacaksın, yeni evliymiş gibi hissetmeyeceksin...
Çok fazla birşey değişmeyecek yani hayatında...

öncelikle Allah kolaylık versin canım. ama sıkma canını bu kadar her işte bir hayır var ve muhakkak hayırlısı olucaktır hakkında. ayrıca tayin işine gelince sana çok yakınımdan iki örnek vericem. biri yakın arkadaşlarım biri doktor diğeri öğretmendi bu çiftin. ilk atamalarda biri Iğdır'a diğeri Batman'a yollandılar üstelik bir aylık evliydiler iki sene öyle yaşadılar ve biz artık mucize diyoruz ikisi birden İst. 'la yollandılar 2 yılın sonunda.
diğer örnekse teyzemin kızı ve eniştem. eniştem Yunan benim okulda tanıştılar bittiği gibide evlendiler önce burda farklı firmalarda işe girdiler. fakat dilden ve kolay giriş çıkış yapabildiği için eniştemin firması Yunanistan'daki bölüme eniştemi yolladı. hafta sonları ayda bir gelebiliyordu, bu yüzdende çocuk düşünmediler. ama bir süre sonra ablamın çalıştığı firmada o ülkeye bir yer açtı ve aynı sebepten oda yollandı. sıf bu sebeplerden 9 ıl çocuk düşünmediler. şimdiyse ikiside Türkiye'de ve bir oğulları var. yani sana iki örnek iki muceze umudunu kırma vardır Rabbimin bir bildiği.

bu devirde malsef iş bulmak çok zor
atanma durumunuz henüz belli değil
belki ankaraya gidebilirsiniz hemen karamsarlığa kapılmayın
atanma durumunu falan iyice araştırın ne bileyim
keşke elimden bişey gelseydi
ama siz birbirinizi seviyorsunuz ya her sey hallolur aklına hemen kötü şeyleri getirme

Şimdi herşey çok uzak görünüyor olabilir.. Ama sabr ederseniz Allah sabrınızın karşılığını verecektir..

Bence çok iyi bir adım atmışsınız. Bedavadan kimseye rızık yok hayatta ..
1,2 yıl çekeceğiniz sıkıntının ardından hem kendiniz hemde gelecekteki evlatlarınız için güzel bir gelecek kuracaksınızdır inş.. Bunları düşünün,gelecek için güçlü ve mutlu durun ..

Verdiğiniz iç açıcı cevaplar için teşekkür ederim. İşallah herşey yolunda gider, bu zor dönemi atlatırız. Ankaradan dönüş benim için çok zor oluyor, duygusallaşıyorum. Bikaç gün sonra adapte oluyor, biraz iş yerinde çalışayım kafam dağılıyor. 15 günde bir Ankaraya gidiyorum, gideceğim gün gelince herşey çok güzel, 14 saate falan aldırmadan büyük bir heyecanla gidiyorum. Ama döndüğümde eve girip yalnız kaldığım an büyük bir hüzün basıyor. Cnm yemek yemek, televizyon izlemek, internette takılmak istemiyor. Öylece boş boş oturuyorum saatlerce. Öyleki o gün valizimi boşaltacak halim olmuyo. O valiz kapının önünde 2 gün bekliyor kapalı, bulaşıklar birikiyor, sadece kahvaltı yapıyorum, evin altını üstüne getiriyorum, iki gün sonra kendime gelip yapmaya başlıyorum. Her dönüş böyle benim için, 2 gün kendimden geçiyorum, sonra topluyorum kendimi.

canım ben de 5 yıllık evliyim ve yeni bulunduğum şehirden başka bir yere atandım ben de bile isteye yazdım benim avantajım ailemin orada olması ama kocamdan ayrı kalacağım ki ben bir gün görmesem burnumun direği sızlıyor ama napalım geleceğim için ve rahatımız için mecburum katlanmaya

canım benm ne kadar karamsarsın bu kadar kötü düşünme ne güzel bi işin var hemde kendin isteyerek tercih yapmışsın.sen tayinin çıkmaz diyenleri duyma boşver eşdurumunda tayin senin kanuni hakkın 1 yıl beklersin asaletin tastik olur sonra tayin istersin illaki çıkar tayinin.veya becayiş için başvuru yaparsın.bi şekilde bir araya gelirsin eşinle merak etme.bende seninle aynı durumdayım bende daha 1 aylık evliyim ama 15 güne kadar işe başlıyacam ve eşim evde tek kalacak.bende 15 günde bir gidip gelicem.ileride rahat bi hayat yaşamak için bu günlerde biraz fedakar olmak zorundayız.hiç üzme kendini tatlım.görelim MEVLAM NEYLER NEYLERSE GÜZEL EYLER.hakkımızdan hayırlısı.Allah kimseye taşıyamayacağı yükü yüklemez vardır bi çıkar yol saabır sadece.

aynen katiliyorum

Ne kadar umut verici şeyler yazmışsın, işallah hepimiz için hayırlısı olur. Sabredeceğim, yalnız kalmayıda öğreneceğim. Belki buda benim hayatta belli bi tecrübeleri edinmem için bir sınavdır.

1 yıl sabret eşin 360 günlük sigortayı doldurduktan sonra eş durumunu istersin ve olurda büyük ihtimalle umutsuzluğa kapılma.bende atancam diye kendimi paraladım atandım şimdi eş durumu vs de yok dediğin gibi küçük bi şehirdeyim hiç biri önemli değilde burdan 3 yıl sonra doğuya gitmem gerekecek. eş durumu olur büyük ihtimalle.sıkma canını.

Ya yardan geçeceksiniz ya serden.. Madem ki 14 saat mesafelik şehirlerde ayrı ayrı yaşayacaksınız düğününüzü neden ertelemiyosunuz? Ya da madem evleneceksiniz ne diye iş aşkıyla bir ömrü geçireceğiniz kişiyle aranıza daha yolun başında mesafe koyuyosunuz? Evliliğinizi doyasıya yaşayamadıktan, tadını çıkaramadıktan sonra kağıt üzerinde evli yazsa ne olur yazmasa ne?

üzme kendini. biz de senin geçtiğin yollardan geçtik. düğünümüz oldu o kendi ewine benn 9 saat uzaktaki evime gittik. ayrıydık . zorlandık ama 1.5 yıl sonra tayınım çıktı eşimin yanına geldim. o süreçte zaman hiç geçmeyecekmiş gibi geliyor ama inan geçiyor. şu an atanmanı bir hata olarak görüyor olabilirsin ama Rabbim ize hep hakkımızdaki en hayırlı olanı verir.ne güzel atanmışsın. ve ümidini yitirme eşine de kavuşacaksın. bu işleri zamana bırakman ve ilk zamanlar sabretmen gerekecek. ankara koca şehir 1 laboranta mı iş imkanı sunamayacak. tayının çıkacak emin ol. güçlü ol. sadece sabır bir müddet. benim de gelinlik nişanlık seçimim senin gibi oldu. hatta ben tek başıma seçtim eşim bile yoktu yanımda. ne acı dimi.
Bebekte düşünmedim değil. Bu şekilde doğum iznine çıkar eşimin yanında kalırdım en az 1 yıl. Ama sonrası korkuttu beni. Tayin çıkmazsa bebekle geri döner perişan oluruz burda.
kesinlikle bebek düşünme. önce iyi bi fikir gibi görünüyor ama hamilelilk ürecinde bayanlar çok duygusallaşıyor ve bu süreci tek başına 14 saat uzakta atlatman çok zor olur. bi sorun olsa tek başınasın seni km doktora götürecek. hem düşün istemez misin ultrasona girdiğinde eşin elinden tutsun ve bebeğinin kalp atışlarını seninle dinlesin bu heyecanı seninle yaşasın. kendini böyle bir sıkıntıya sokma. eşini de bu güzelliklerden mahrum edip yıpatma. biraz geleceği düşünerek yazdım ama ben ayrılık sürecinde bebek düşünmedim. eşimle bir araya gelince de 2 ay sonra hamile kaldım. çok da güzel oldu. doğum sonrası izin alsan bile sıkıntı ve stresn devam eder çünkü sorumlulukların artmış olcak. evliliğe alışamadan bi bakacaksın kucağında bebek! bunları yaşammanı istemem. dua et ve Allaha inan güven. inanarak edilen tüm dualara cevap verilir hem de en hayırlı şekliyle

benimle aynı durumları yaşayıpta atlatmış biri var:) İşallah bizde sizin gibi oluruz ileride. Şimdi sıkıntılar çekiyoruz ama geleceğimiz için çekiyoruz. En azından birimizin garanti maaşı olacak diyoruz. Özel sektöre güven olmuyor. Laborant değilim veteriner hekimim bu arada. Ama benimde Ankarada çalışabileceğim bolca laboratuvar, enstitü var. Umarım dediğin gibi olur ve bi kişilik bana kontejan açılır:) Aslında benim bu başlığı açmamdaki sebepte tam olarak buydu. Benimle aynı yollardan geçip atlatmış insanlardan umut edinmek. Umudum hep olsun istiyorum, ara sıra umutsuzluğa kapılıyorum, öyle yaşaması çok zor oluyor. Hep umudum olsun istiyorum.

Sanada allah kolaylık versin. İşallah en kısa zamanda ailenin yanına dönersin. Belki aşık olursun kaldığın şehirde evlenirsin hiç gitmek istemezsin:) Hayat bu insanın başına ne zaman ne geleceği belli olmaz. Şu 360 günlük sigortayı sormak isterim sana. İki yılınımı doldurmasımı gerek, yoksa 360 iş günümü? heryerde farklı yazıyor kafam karıştı?

Bu çok büyük konuşan arkadaşa hayatta başarılar diliyorum. Kimin ne yaşadığını, neyi ne için yaptığını kimse bilemez. Hangi şartlar beni buraya kadar getirdi kimse bilemez. Şu an yargılanmaya değil desteğe ihtiyacım var. O yüzden bu tarz fikirleriniz varsa lütfen kendinize saklayın. Ben hayatımın dönüm noktasında zor günler yaşıyorum, bu başlığıda biraz destek, birazda benim durumumda olup atlatmış insanlardan umut edinmek için açtım. Siz kendi doğrularınızla yaşayın, ona lafım yok. Umarım benim yaşadığım süreçtende geçmek zorunda kalmazsınızda kendi doğrularınızdan ödün vermemiş olursunuz.

Valla bana kalırsa bi mesleğin olup mutsuz olcağına, bi mesleğin olmasın ve eşinle mutlu mesut yaşa veya başka bi yerde işe gir, çalışmak istiyosanda..

Valla bana kalırsa bi mesleğin olup mutsuz olcağına, bi mesleğin olmasın ve eşinle mutlu mesut yaşa veya başka bi yerde işe gir, çalışmak istiyosanda..

Bu devirde mesleği olmayıp mutlu olan insan varmıdır? Bi kadının herşeyden önce kendi ayakları üstünde durması gerekir. Ben yıllarca okudum, bana para harcandı, emek verildi. Evde oturmak yada alelade vasıfsız bi işte çalışmak için değil. Dedim ya herkesin doğruları başkadır, sen evinde oturmaktan mutlusundur, ben çalışmaktan kendi işimi yapmaktan, kendi paramı kazanmaktan

Arkadaşım ben senin iyiliğin için söyledim. İyide resmen işinden dolayı mutsuzluklar çekiyorum demişsin. Bende işinden dolayı mutsuzluk çekiyosan ne çalışıtğından anlar insan nede bi mesleği olabilceğine sevinebilr diyorm. Bu yüzden bunu söyledm. Ve neredeyse depresyon modundayım demek istiyosun. Ve bunların hepsi işinin verdiği zorluklardan kaynaklanıyo. İnsan çalışırken ve çalışması yüzünden cok mutsuz ve zorluklar yaşıyosa ona onun bi faydası olmazki. Eline para geçer ama boşa.. Sadece para mutluluk getirmiyo bunu hepimz bliyorz. Başta insan mtlu sanıyo kendini ama bi bakıyoki etrafında kmse yok buda senin durumun. Ben senin mtlu olablmen için öyle bi çözüm önerdm cünkü şuanda mantklı bi çözüm yok ortada. Ama senin böle bi tepki vereceğini düşünseydm inan hiç yazmazdm ki niyetimde kötü değildi...

Konuyu doğru düzgün okumamışsın! Ben işimde mutsuz değilim, işimden hiç şikayetçi değilim. Aksine hayatım boyunca istediğim işi yapıyorum, devlete girdim ve çalışabileceğim en rahat ve güzel yerde çalışıyorum. Çalışma ortamımda çok güzel. Benim sorunum uzakta olmak, nişanlımla iş için farklı şehirlerde olmak.

Tamam işte uzakta olmanın sebebide çalıştığın iş. Bundan bahsediyorum.. Ya sonunda istemeyerekte olsa birşeylerden vazgeçmek durumunda kalacaksın; evliliğini ertelemek weya işini bırakmak gibi ya da bu şekilde devam ediceksn ama üzüleceksin.. Ve tabiki de çalışmandan yanayım, fakat işinden dolayı eşinden ve tüm çevrenden uzak kalıp bu kadar mutsuz olmak ne derece sağlıklı olur insana onu çözemedm ve durumuna üzüldüğüm için birşeyler demek zorunda kaldım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…