- Konu Sahibi shadowshows
-
Nişanlı olup ayri şehirlerde olmak neyse de evli olup ayrı şehirlerde olmaya ben hiçbir zaman sıcak bakmayacağım sanırım...
Tayinin çıkana kadar düğünü erteleseniz daha iyi değil mi?
Ben ayrı şehirlerde yaşayacaksam evlenmezdim mesela, daha doğrusu ertelerdim...
Çünkü böyle olunca evlendiğini anlamayacaksın, yeni evliymiş gibi hissetmeyeceksin...
Çok fazla birşey değişmeyecek yani hayatında...
canım benm ne kadar karamsarsın bu kadar kötü düşünme ne güzel bi işin var hemde kendin isteyerek tercih yapmışsın.sen tayinin çıkmaz diyenleri duyma boşver eşdurumunda tayin senin kanuni hakkın 1 yıl beklersin asaletin tastik olur sonra tayin istersin illaki çıkar tayinin.veya becayiş için başvuru yaparsın.bi şekilde bir araya gelirsin eşinle merak etme.bende seninle aynı durumdayım bende daha 1 aylık evliyim ama 15 güne kadar işe başlıyacam ve eşim evde tek kalacak.bende 15 günde bir gidip gelicem.ileride rahat bi hayat yaşamak için bu günlerde biraz fedakar olmak zorundayız.hiç üzme kendini tatlım.görelim MEVLAM NEYLER NEYLERSE GÜZEL EYLER.hakkımızdan hayırlısı.Allah kimseye taşıyamayacağı yükü yüklemez vardır bi çıkar yol saabır sadece.
üzme kendini. biz de senin geçtiğin yollardan geçtik. düğünümüz oldu o kendi ewine benn 9 saat uzaktaki evime gittik. ayrıydık . zorlandık ama 1.5 yıl sonra tayınım çıktı eşimin yanına geldim. o süreçte zaman hiç geçmeyecekmiş gibi geliyor ama inan geçiyor. şu an atanmanı bir hata olarak görüyor olabilirsin ama Rabbim ize hep hakkımızdaki en hayırlı olanı verir.ne güzel atanmışsın. ve ümidini yitirme eşine de kavuşacaksın. bu işleri zamana bırakman ve ilk zamanlar sabretmen gerekecek. ankara koca şehir 1 laboranta mı iş imkanı sunamayacak. tayının çıkacak emin ol. güçlü ol. sadece sabır bir müddet. benim de gelinlik nişanlık seçimim senin gibi oldu. hatta ben tek başıma seçtim eşim bile yoktu yanımda. ne acı dimi.Eşim Ankarada çalışıyor. Cumarteside çalışıyor, izin alamıyor o hiç gelemiyor o yüzden. Eğer işi bırakırsa eş durumundan tayin şansımız tamamen bitmiş oluyor. O yüzden işinde çalışmaya devam ediyor. Eşimin belli primleri yatmış olması gerek, en az 1 yıl bekleyeceğiz, 1 yıl sonra eş durumundan tayin talebinde bulunacağız. Ama bunun garantisi yok. Ankarada geçeceğim yerde boş kadro olması gerekiyor çünkü.
kesinlikle bebek düşünme. önce iyi bi fikir gibi görünüyor ama hamilelilk ürecinde bayanlar çok duygusallaşıyor ve bu süreci tek başına 14 saat uzakta atlatman çok zor olur. bi sorun olsa tek başınasın seni km doktora götürecek. hem düşün istemez misin ultrasona girdiğinde eşin elinden tutsun ve bebeğinin kalp atışlarını seninle dinlesin bu heyecanı seninle yaşasın. kendini böyle bir sıkıntıya sokma. eşini de bu güzelliklerden mahrum edip yıpatma. biraz geleceği düşünerek yazdım ama ben ayrılık sürecinde bebek düşünmedim. eşimle bir araya gelince de 2 ay sonra hamile kaldım. çok da güzel oldu. doğum sonrası izin alsan bile sıkıntı ve stresn devam eder çünkü sorumlulukların artmış olcak. evliliğe alışamadan bi bakacaksın kucağında bebek! bunları yaşammanı istemem. dua et ve Allaha inan güven. inanarak edilen tüm dualara cevap verilir hem de en hayırlı şekliyleBebekte düşünmedim değil. Bu şekilde doğum iznine çıkar eşimin yanında kalırdım en az 1 yıl. Ama sonrası korkuttu beni. Tayin çıkmazsa bebekle geri döner perişan oluruz burda.
üzme kendini. biz de senin geçtiğin yollardan geçtik. düğünümüz oldu o kendi ewine benn 9 saat uzaktaki evime gittik. ayrıydık . zorlandık ama 1.5 yıl sonra tayınım çıktı eşimin yanına geldim. o süreçte zaman hiç geçmeyecekmiş gibi geliyor ama inan geçiyor. şu an atanmanı bir hata olarak görüyor olabilirsin ama Rabbim ize hep hakkımızdaki en hayırlı olanı verir.ne güzel atanmışsın. ve ümidini yitirme eşine de kavuşacaksın. bu işleri zamana bırakman ve ilk zamanlar sabretmen gerekecek. ankara koca şehir 1 laboranta mı iş imkanı sunamayacak. tayının çıkacak emin ol. güçlü ol. sadece sabır bir müddet. benim de gelinlik nişanlık seçimim senin gibi oldu. hatta ben tek başıma seçtim eşim bile yoktu yanımda. ne acı dimi.
kesinlikle bebek düşünme. önce iyi bi fikir gibi görünüyor ama hamilelilk ürecinde bayanlar çok duygusallaşıyor ve bu süreci tek başına 14 saat uzakta atlatman çok zor olur. bi sorun olsa tek başınasın seni km doktora götürecek. hem düşün istemez misin ultrasona girdiğinde eşin elinden tutsun ve bebeğinin kalp atışlarını seninle dinlesin bu heyecanı seninle yaşasın. kendini böyle bir sıkıntıya sokma. eşini de bu güzelliklerden mahrum edip yıpatma. biraz geleceği düşünerek yazdım ama ben ayrılık sürecinde bebek düşünmedim. eşimle bir araya gelince de 2 ay sonra hamile kaldım. çok da güzel oldu. doğum sonrası izin alsan bile sıkıntı ve stresn devam eder çünkü sorumlulukların artmış olcak. evliliğe alışamadan bi bakacaksın kucağında bebek! bunları yaşammanı istemem. dua et ve Allaha inan güven. inanarak edilen tüm dualara cevap verilir hem de en hayırlı şekliyle
1 yıl sabret eşin 360 günlük sigortayı doldurduktan sonra eş durumunu istersin ve olurda büyük ihtimalle umutsuzluğa kapılma.bende atancam diye kendimi paraladım atandım şimdi eş durumu vs de yok dediğin gibi küçük bi şehirdeyim hiç biri önemli değilde burdan 3 yıl sonra doğuya gitmem gerekecek. eş durumu olur büyük ihtimalle.sıkma canını.
Ya yardan geçeceksiniz ya serden.. Madem ki 14 saat mesafelik şehirlerde ayrı ayrı yaşayacaksınız düğününüzü neden ertelemiyosunuz? Ya da madem evleneceksiniz ne diye iş aşkıyla bir ömrü geçireceğiniz kişiyle aranıza daha yolun başında mesafe koyuyosunuz? Evliliğinizi doyasıya yaşayamadıktan, tadını çıkaramadıktan sonra kağıt üzerinde evli yazsa ne olur yazmasa ne?
Valla bana kalırsa bi mesleğin olup mutsuz olcağına, bi mesleğin olmasın ve eşinle mutlu mesut yaşa veya başka bi yerde işe gir, çalışmak istiyosanda..
Bu devirde mesleği olmayıp mutlu olan insan varmıdır? Bi kadının herşeyden önce kendi ayakları üstünde durması gerekir. Ben yıllarca okudum, bana para harcandı, emek verildi. Evde oturmak yada alelade vasıfsız bi işte çalışmak için değil. Dedim ya herkesin doğruları başkadır, sen evinde oturmaktan mutlusundur, ben çalışmaktan kendi işimi yapmaktan, kendi paramı kazanmaktan
Arkadaşım ben senin iyiliğin için söyledim. İyide resmen işinden dolayı mutsuzluklar çekiyorum demişsin. Bende işinden dolayı mutsuzluk çekiyosan ne çalışıtğından anlar insan nede bi mesleği olabilceğine sevinebilr diyorm. Bu yüzden bunu söyledm. Ve neredeyse depresyon modundayım demek istiyosun. Ve bunların hepsi işinin verdiği zorluklardan kaynaklanıyo. İnsan çalışırken ve çalışması yüzünden cok mutsuz ve zorluklar yaşıyosa ona onun bi faydası olmazki. Eline para geçer ama boşa.. Sadece para mutluluk getirmiyo bunu hepimz bliyorz. Başta insan mtlu sanıyo kendini ama bi bakıyoki etrafında kmse yok buda senin durumun. Ben senin mtlu olablmen için öyle bi çözüm önerdm cünkü şuanda mantklı bi çözüm yok ortada. Ama senin böle bi tepki vereceğini düşünseydm inan hiç yazmazdm ki niyetimde kötü değildi...
Konuyu doğru düzgün okumamışsın! Ben işimde mutsuz değilim, işimden hiç şikayetçi değilim. Aksine hayatım boyunca istediğim işi yapıyorum, devlete girdim ve çalışabileceğim en rahat ve güzel yerde çalışıyorum. Çalışma ortamımda çok güzel. Benim sorunum uzakta olmak, nişanlımla iş için farklı şehirlerde olmak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?