umudum yok ,yaşamak istemiyorum

Nazli Altin Oran

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2010
2.024
3.695
658
Diğer
ne heveslerle üniversiteye başladım 4 e kadar sorunsuz geçtim ,, 4. sınıfta hipotiroidi problemleri yüzünden derslere ve labaratuarlara konsantre olamadım 5 dersten kaldım diğerlerini de düşük notlarla geçtim sorumlu geçtim yani ,haliyle sınıfta kaldım bu sene çok çalışıp bütün derslerimi verdim sorumlu geçtiğim dersleri de yükseltmeye çalıştım ama yükseltince eski düşük not silinmiyormuş yani hiç yükselmemiş gibi ortalamamı etkiliyor ,, bütün derslerden geçmeme rağmen 1.99 ortalama ile kalmış görünüyorum (geçme ortalaması 2.00dir) bugün öğrenci işleri ile konuştum birşey yapamayız dediler ,, acaba yardımcı olurlar mı diye birkaç hocayla konuştum, anlamazlıkta geldiler.. nasıl bir iş bu,,başlarda inanamadım not sisteminin bu derece saçma olduğuna bütün derslerden geçtiğim halde okulu bitiremiyorum yapacak hiçbirşeyim yok elimden hiçbirşey gelmiyor , 5 yılı boşu boşuna mı okudum ?bundan sonra ne yapıcam ? neden yaşıyorum onu da bilmiyorum amacım yok ,ne uyku uyuyabiliyorum ne yemek yiyebiliyorum ..çok kötü durumdayım.

canım benimde okulum tek ders, 6 puan yüzünden yarım dönem uzadı, hocayı arasam hotumu kesin yükseltirdi ama gurur işte aramadım.
iyikide aramamışım, o yarım dönemde, hem gezdim hem okudum, keyfini çıkardım.
okulda biter, geçer, işte bulursun, sonra evlenirsin, hayat böyle böyle geçer, hem okulunu uzatmamış üniversiteliye ben üniversitelimi derim. okulda deli gibi çalışıp kendimi kaybetmedim açıkçası, ama ilk ben işe girdim hemde devlete. ben karşıyım öyle hyatın sadece ders olmasına.

hocaların müdahalesiyle düzelebilecekse onlarla tekrar konuşmayı dene

ve hatta en üst merciye çık

2 kilo baklava ile :bbo:

kaldığım 5 dersin 5 inden de devam zorunluluğum yoktu bütün sene yattım zaten..bir sene daha yatamam ..ölsem daha iyi yani

hocaların müdahalesiyle düzelebilecekse onlarla tekrar konuşmayı dene

ve hatta en üst merciye çık

2 kilo baklava ile :bbo:

haftaya tekrar görüşmeyi düşünüyorum ama hiçbir işe yaramıyor bir dersim not olarak açıklandı ama çana verilmemiş harf olarak notum belli değil ama ne geleceğini %100 biliyorum daha yüksek gelemez,,

can sııcı bir durum cidden ama elden gelen bir şey yoksa kendini bu kadar yıpratma.Olan olmuş,vardır bunda da bir hayır

ne saçma bişidir ya, hastalığın olduğunu o yüzden geçen sene çuvalladığını bu sene çok çalıştığını muhakkak söylemişsindir savunma olarak .hala daha inat edip seni bırakıcaklarsa ben bu eğitim sistemine ne diyimm

Niye ki 1 sene?
1 yarıyılda biter canım birkaç ders nedir ki..
Şuanki ruh halini anlıyorum ancak böyle birşey için yaşama sevincini kaybetme hemen, ileride bugünü düşünüp gülümseyeceksin emin ol..
Güzel ülkemde eğitim sistemi böyle maalesef, başka durumlar göz önüğnde bulundurularak konulmuş kurallar bunlar, ama sağlık sorunu gibi nedenlerle insanlar mağdur olabiliyor..
Sen hocalarınla yine bir görüş, ama olmasa bile, yani yardım etmeseler bile, ümidini yitirme, bir dönem daha okursun, zaten almış olduğun dersleri bir daha alırsın (notun en düşük hangisiyse onları alırsın, çünkü amaç not yükseltmek artık), dolayısıyla zaten bildiğin konulardan bir daha sorumlu olacaksın ve dersi ilk defa alan öğrencilerden 1-0 önde başlayacaksın bu maratona.. Maraton diyorum çünkü eğitim sistemi bize bunun bir yarış olduğunu dayatıyor. Şahsi fikrim bu değil tabiiikii. Kendi okulumda çan eğrisi olan derslerde dahi, arkadaşlarıma saatlerce konu anlatır her zaman yardımcı olurdum.
Sana da bu şekilde yardımcı olacak arkadaşların vardır canım, böylece çok soğumuşsan eğer, illaa daa bir daha gitmek istemiyorum derslere dersen, devam etmez, notlarını alırsın arkadaşlarının.. Dediğim gibi zaten bildiğin, zamanında geçmiş olduğun dersler olduğu için de rahat rahat alırsın yüksek notunu...

Başarılar canım, hayat her şeye rağmen gülümsemeye değer..

bizimde geçme notu 1.75 di ama mezun olma notu 2.00 kaç kişi bu çelişki yüzünden okul uzattı
saçmalıklar silsilesi

eczacılık 5 yıllık ,, 5. yıla geçemediğim için bir sene gidiyor zaten bir sene kaybetmiştim önceden ...ve bütün dersleri geçtim seneye ne ders göreceğimi dahi bilmiyorum .. millet bütünlemelere çalışıyor şimdi ben çaresiz oturuyorum geçtiğim için bütünlemelere de giremiyorum öyle zor ve çaresiz durumdayım .. bütün yollar tıkalı ne yapıcağım bilmiyorum ..

olan boşa giden 5 yılıma oldu artık össye girip de tekrar bölüm okuma şansım da yok ömrüm boşa gitti yani .. bizden öncekiler 4 yıllıklarda böyle bir sorun olmuyordu ,, tek ders sınavı falan filan geçtiler gittiler bu sistemin ilk kurbanlarından biri benim ..

Neden boşa gitsin beş yılın. Bunun için ölünür mü? Sen elinden geleni yapmışsın. Tabi üzülmekte haklısın da kendini bu kadar harap etme. bir yıl daha uzatırsın. Tam sistemi bilmiyorum ama, derse devam etmediğin yıl da bir yerde staj filan yaparsın. Çok faydası olur.
Hem sana bir sır vereyim mi? Hepimiz keşke uzatsaymışız diye dolandık biz arkadaşlarla çalışmaya başladıktan sonraki ilk birkaç yıl. Tadını çıkar. Üniversite dönemi hayatta en çok ama en çok özleyeceğin dönem olacak.

Seni cok cok iyi anliyorum, ben de ayni senin karekterdeyim,
Tek diyebilecegim tecrubelerimden biliyorum ki bu isin pesini birakma,
Hocalarin kapisinda yat kalk gerekirse,
puan yukseltmek icin sana bir sinav hakki daha versinler veya sozlu yapsinlar boyle bir teklif yap,
Kendi elinde olmayan nedenlerle (hastalik) bu dersleri veremedigini ama bu sene cok calistigin, 0.01 puan ile 1 sene uzatmanin sana ne kadar buyuk bir uzuntu yaratacagini samimiyetle anlat.

Anlastigin iyi oldugun bir hocadan yardim iste, hepsi de gadddar degiller.
Peslerini sakin birakma bir sonuc alacagini umuyorum
basarilar.guzel haberlerini bekliyorum.

sağlığından daha önemli ne olabilir ki
şu anda sağlığın yerindeyse bunda da bir hayır vardır de geç
tamam hoş bir durum değil ama bu kadar kendini yıpratmana değecek bir şey de değil
sen elinden geleni yapmışsın

canım hipotroidi yüüzndne demişsin bende aynı hastalıktan müzdaribimde sende ne gibi etkileri oldu
saç sökülmesi kilo aldırma stres yorgunluk halsizlik bilmiyorumkismile

canım hipotroidi yüüzndne demişsin bende aynı hastalıktan müzdaribimde sende ne gibi etkileri oldu
saç sökülmesi kilo aldırma stres yorgunluk halsizlik bilmiyorumkismile

evet saç dökülmesi hariç 2 ayda 8 kilo aldım yorgunluk halsizlik derin depresyon sürekli uyuma ihtiyacı metabolizma çok düşüyor bu yüzden verimli ders çalışılamıyor , dikkat eksikliği en üst düzeyde , ki benim okulum sabah 8.30 da başlıyordu akşam 5 te bitiyordu geçen yıl ben yarı uyanık giriyordum tüm derslere keşke düşük notla geçeceğime hepsinden kalsaymışım bu sene geçerdim ortalama sorunum olmazdı ,,

bir dersin bütünlemesine dilekçe verip giribilicem gibi , pazartesi belli olacak ,,böylelikle iyi bir not alırsam, final yerine sayılacak , geçme sansım olabilir ,, şimdiden çalışmaya başladım ama pazartesi belli olucak girip giremeyeceğim, inşallah girebilirim ..

canım ben bu rahatsızlığım bilmeden 1 senede 17 kilo aldım :gitme:
şimdi bebek istiyorum ama tabi yumoşarıda adetide etkiliyo
alınan kiloyuda verdirmiyo kolay kolay
şimdi normal sınırlarda tutmaya çalışıyorum sende ilacını aksatma tahlillerinide..en son kaçtaydı??

inşlhh girersin ve bitirirsin okulunuda :Saruboceq:

öncelikle geçmiş olsun çok berbat bir hastalık ben de bir süre bilemedim o yüzden tedavim gecikti ..benim normal seviyede şu anda hala ilaç kullanıyorum 3 kilo da verdim zaten ama hayatımda açtığı yaralar kolay kolay kapanmıyor ,, bu sene azmettim derslerimi verdim ama geçen seneki düşük notlarımı düzeltmenin bir yolu yokmuş ,, ben yükseltmek için tekrar alınca eski notlar siliniyor sanıyordum ,, Allah kimseye yaşatmasın

Gördüğün gibi hayatın patikalarında ayaklarımız zaman zaman kanasa da yoldan dönmemek gerekiyor, pazartesi için hala umut var yani. Hem ne biçim laf o hayattan soğumak falan, aşkolsun! Umarım pazartesi günü olumlu bir sonuç çıkar ve sınavını verip alnının akıyla bu durumdan sıyrılırsın. Müsbet bir sonuç çıkmasa dahi yılma sakın. Kendini olumsuz cevaba da hazırla ve hakkını bu kez rektörünüzle ya da rektör yardımcınızla görüşerek ara. Onlar çok daha toleranslı oluyorlar emin ol. Bizim okulda da öğrencinin mağdur edildiği bir durumda hocalar nuh deyip peygamber demezken, rektör yardımcısı öğrenciden yana davranmış ve olayın çözümlenmesini sağlamıştı. Her ihtimali düşün ve ona göre planlama yap. Umarım neticesi senin lehine olur. Dualarım seninle!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…