Umudumu Kaybettim.

haru1

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2017
106
63
18
36
Kızlar altı yıldır hiçbir işim yolunda gitmiyor. Normal mi böyle olması? Hangi işe elimi atsam benim aleylimde bir şey oluyor. Sistem değişiyor, sinavlar değişiyor, yeni şartlar getiriyorlar ve benim işim olmuyor. Bu ne biçim iştir anlamadım. Namazında niyazında olan biriyim, dine olan inancım zayıflıyor, belki inanmayacaksınız ama torpile bile bir işe girmeyi beceremedim. Orada bile bir yığın aksilik çıktı ve iş olmadı.

Üstelik neredeyse otuzuma geldim, işsizlik, ailevi sorunlar, ailemin beklentileri, yalnızlık, borçlar. Atık milletin yüzüne bakacak halim bile kalmadı. Hala baba evinde oturuyorsun, evlenmedin, o kadar okudun bir işin bile yok diyorlar arkamdan. (Gerçi yüzüme de diyorlar.)

Herkesin yaşamı böyle tepetaklak mi? Görüyorum çevremdeki insanları, kolayca iş bulunuyorlar, hayatlarını düzene koyabiliyorlar. Yahu arkadaş ateist inançsız insanların bile işi öyle kolay yürüyor ki şaşıp kalıyorum. Diyeceksiniz ki bunun dinle bir alakası yok, tamam yok bende biliyorum da inançlı dua eden bir insanın işi bu kadar mı kötü gider. Bu kadar mı olumsuzluk üst üste biner, altı yıldır bu kadar talıhsızlık yaşar, anlamıyorum. Bu saatten sonra hiçbir umudum kalmadı, sabahları ağlayarak kalkıyorum yataktan. Normal mı bu sabır mı etmem gerek bilmiyorum?

Atılgan mi degilsiniz acaba ? Özel sektörde şansınızı denedimiz mi ? Evlilik işi de kader kısmette ne varsa o olur. Olumsuz düşünmeyin ki olumlu olsun.

Herkesin hayatında böyle dönemler oluyor maalesef. Sizin yapmanız gereken sabredip, dua etmek.

Mesela nasıl bi işe girmeye çalışıyorsunuz da olmuyor?
Ateist olmakla ilgisi yok, o zaman farklı dinlerden insanların da işinin rast gitmemesi lazım dünyanın hiçbir yerinde.
Hayat insanların çoğu için öyle kolay değil. Çalışıyosun, çok çalışıyosun sonra illaki oluyor.

Kızlar altı yıldır hiçbir işim yolunda gitmiyor. Normal mi böyle olması? Hangi işe elimi atsam benim aleylimde bir şey oluyor. Sistem değişiyor, sinavlar değişiyor, yeni şartlar getiriyorlar ve benim işim olmuyor. Bu ne biçim iştir anlamadım. Namazında niyazında olan biriyim, dine olan inancım zayıflıyor, belki inanmayacaksınız ama torpile bile bir işe girmeyi beceremedim. Orada bile bir yığın aksilik çıktı ve iş olmadı.

Üstelik neredeyse otuzuma geldim, işsizlik, ailevi sorunlar, ailemin beklentileri, yalnızlık, borçlar. Atık milletin yüzüne bakacak halim bile kalmadı. Hala baba evinde oturuyorsun, evlenmedin, o kadar okudun bir işin bile yok diyorlar arkamdan. (Gerçi yüzüme de diyorlar.)

Herkesin yaşamı böyle tepetaklak mi? Görüyorum çevremdeki insanları, kolayca iş bulunuyorlar, hayatlarını düzene koyabiliyorlar. Yahu arkadaş ateist inançsız insanların bile işi öyle kolay yürüyor ki şaşıp kalıyorum. Diyeceksiniz ki bunun dinle bir alakası yok, tamam yok bende biliyorum da inançlı dua eden bir insanın işi bu kadar mı kötü gider. Bu kadar mı olumsuzluk üst üste biner, altı yıldır bu kadar talıhsızlık yaşar, anlamıyorum. Bu saatten sonra hiçbir umudum kalmadı, sabahları ağlayarak kalkıyorum yataktan. Normal mı bu sabır mı etmem gerek bilmiyorum?
Dinini bilen bir insanın her şerde bi hayır vardır ayetine de gönulden teslim olması grekmez mi? Sabredin bence,torpille olacak bir iş olmamışsa ben sevirdim kaç kişinin hakkına girecektiniz.bir işi halletmek istiyorsanın hakkınız ile halledin torpille değil.buna üzülmek yerine de sevinşn bence,ben nasıl böyle bir hata yapacaktım diye.

Allah geciktiriyosa , güzelleştiriyordur...

Tüm iyi şeyler sabırdan sonra gelirmiş ya bekleyin bakalım. İsyan etmeyin ,karamsarlığa kapılmayın...
Ayrıca belki ettiğiniz dualarınız olmasa , evet belki bir iş belki bir ilişki kuracaksanız ama nasıl??? Herşeyin o zaman daha kötü olmayacağı ne mâlum. Allah sağlık versin , diğerleri hallolur.

Dinini bilen bir insanın her şerde bi hayır vardır ayetine de gönulden teslim olması grekmez mi? Sabredin bence,torpille olacak bir iş olmamışsa ben sevirdim kaç kişinin hakkına girecektiniz.bir işi halletmek istiyorsanın hakkınız ile halledin torpille değil.buna üzülmek yerine de sevinşn bence,ben nasıl böyle bir hata yapacaktım diye.
Biliyorum zaten, sabrediyoruz da sabır maddi güç vermiyor. Ya da kirayı ödemiyor, maddi olarak zorluk içindeyiz. Biraz da bu yüzden. Torpille olacak işte benden başka aday yoktu zaten. Ona şaşıyorum biraz da. Benim ki de olmayınca kurs kapandı malasef, öğrenci de vardı üstelik. Sonraki dönemi beklemek zorunda kaldılar. Onu da başka birine verdiler.

Son düzenleme:
Mesela nasıl bi işe girmeye çalışıyorsunuz da olmuyor?
Ateist olmakla ilgisi yok, o zaman farklı dinlerden insanların da işinin rast gitmemesi lazım dünyanın hiçbir yerinde.
Hayat insanların çoğu için öyle kolay değil. Çalışıyosun, çok çalışıyosun sonra illaki oluyor.

Bunu diğer dinlere inanan insanlarla ya da aitesitlerle ilgili demedim. Hiçbiri beni alakadar etmiyor. Sadece çevremde böyle biri var, ne okudu ne üniversite bitirdi ne başka bir şey. Şimdi bir devlet memurunun iki kadar maaşla çalışıyor ve sürekli iş teklifleri alıyor. Daha geçenlerde evlendi. Onu düşünürek dedim. Kimsenin dinine inancına karışmam.

Ateistin işi oluyor diyor müslüman kardeşimiz, ama torpille bi yere girmekten çekinmiyor. Sizi göre göre ateist olduk. O kadar yolundaki hayatım dinle ilgisi yok haset etme hak yeme güzel enerji ver senin de olur.

Yahu hayret bir şey, buraya nasıl çekiyorsunuz anlamıyorum. Arkadaş torpille dediğim işte benden başka aday yoktu o da evrak işlerine takıldı o yüzden olmadı. Yanı seçilme falan yok, aday yok başka. Benim işim de olmayınca kurs açılmadı. Kimseye de ateist demedim. Çevremdeki bir insanı baz alarak onu yazdım. Üstünüze almayın.

Farkinda misiniz Mevla sizi sınıyor.
Ama araya torpil falan sokarak gecmeye calismayin bu sinavdan.

Belli ki cok hirslanmissiniz is sahibi olabilmek icin. Mazallah birisinin kul hakkina girersiniz.
Omru billah iflah olmazsiniz.

Inancinizdan vazgecmeden cabalamaya duaya devam edin. Gerisi tevekkul Allah nasip ederse olur.

Belki istediginiz islerin olmamasi olmasindan daha hayirlidir diye dusunun.
Ateistlige falan da gerek yok baglamayin.
Allah sevdigi kullarini imtihan eder..

Biliyorum zaten, sabrediyoruz da sabır maddi güç vermiyor. Ya da kirayı ödemiyor, maddi olarak zorluk içindeyiz. Biraz da bu yüzden. Torpille olacak işte benden başka aday yoktu zaten. Ona şaşıyorum biraz da. Benim ki de olmayınca kurs kapandı malasef, öğrenci de vardı üstelik. Sonraki dönemi beklemek zorunda kaldılar. Onu da başka birine verdiler.
Size son tavsiyem madem bu kadar çıkmazdasınız ,RIZIK ile ilgili ayetler okuyun .en azından içinize bi ferahlık be şükür doğar.ALLAH dilediğine çok dilediğine az verir.

Farkinda misiniz Mevla sizi sınıyor.
Ama araya torpil falan sokarak gecmeye calismayin bu sinavdan.

Belli ki cok hirslanmissiniz is sahibi olabilmek icin. Mazallah birisinin kul hakkina girersiniz.
Omru billah iflah olmazsiniz.

Inancinizdan vazgecmeden cabalamaya duaya devam edin. Gerisi tevekkul Allah nasip ederse olur.

Belki istediginiz islerin olmamasi olmasindan daha hayirlidir diye dusunun.
Ateistlige falan da gerek yok baglamayin.
Allah sevdigi kullarini imtihan eder..

Sağ olun ama torpıl falan yok. Benden başka aday yoktu zaten. Zor bir işti, kimse almak istemedi, ben aday oldum. senin adıma açılsın o zaman dediler, o da evrak işine takıldı olmadı. Kastım bu. Kimsenin hakkını falan yemedim. Düzelttim zaten yukarıda herkes yanlış anlamış haliyle.

Sağ olun ama torpıl falan yok. Benden başka aday yoktu zaten. Zor bir işti, kimse almak istemedi, ben aday oldum. senin adıma açılsın o zaman dediler, o da evrak işine takıldı olmadı. Kastım bu. Kimsenin hakkını falan yemedim. Düzelttim zaten yukarıda herkes yanlış anlamış haliyle.
Anladim. Bu haliyle torpil degildir aslinda eger rakip yoksa sizden baska.
Dedigim gibi ugrasmaya devam edin, elbet bir yol acilacaktir.

Konuyu neden inanca bağlıyorsunuz ki?? ne alaka inançla anlamadım ben.

Ateistlik konusuna kadar okudum anlamaysa çalıştım ateistik konusundan sonra yaşadıklarınızı hak etmişsiniz diye düşündüm
Hak eden kazansın din belirleyici olmasın emek konusunda değil mi?

Konu içeriği mı silinmiş ben göremedim ateistlik ile alakalı birşey?

Konu içeriği mı silinmiş ben göremedim ateistlik ile alakalı birşey?
Evet değiştirdim, orada inancısız bir arkadaşımın işlerinin yolunda gittiğinden dem vurmuştum ama herkes olayı farklı yöne çekti. nedense millet ateistlik konusunda pek hassas, üstüne alıyor nedense ve olayı tartışmaya çekmeye çalışıyor. Tepki çekmesin diye düzelttim, kimseyle uğraşacak halde değilim. Kastım zaten verilen tepkiler yönünde değildi.

Back
X