Aşılama Umudumuz Hiç Bitmeyecek, Biz Anne Olacağız Diyenler

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
Mikroenjeksiyonda yumurtanin icine spermi koyuyorlar.yani spermlerin caba gostermesine gerek yok,saglikli goruneni yumurtaya enjekte ediyor.ama dollenmis yumurta gelisecek mi yarin ogrenecegiz. Ben bebek gorunce uzulmekten utandim guzelim. Ne guzellerdi ama ben uzuldum, uzulmekten utandim. Kiskanmaktan utandim. Kendi bebegim olmayacak diye de kahrolmuyorum. Tedaviyle olan insanlar var ama bnm hic olmasa da hayatimin sonu olmaz. Koruyucu aile oluruz,evlat ediniriz ben cocuk ozlemimi gideririm. Hipofiz pekcok hormonun uretiminden sorumlu ve anlasilan haziranda bnm hipofiz calismamis. Ama kimse gecicidir demiyor, zannediyorum bir kez teklerse islerin iyi gitmeyecegine isaretmis. Benim adetlerim hep duzenlidir, 7 gun surer hep, yani azalmis kanamam da yok. Rahmimin buyuklugu,yumurtaliklarim normal. Ama hipofiz teklemeye basladiysa disaridan hormon almam gerek hayatim boyunca. Hormonlar henuz aciklanamamis seyler pekcok yan etkileri var. Yani bombanin pimi cekilmis ama ne zmn patlayacak bilemiyorlar.rezervi arttiran birsey yok, belki dhea. O da yurtdisi makalesinde okudugum kadariyla 25kadinlik deneme gurubunda yumurta kalitesini onemli duzeyde arttirmis. Trdeki doktorlar kanitlanmamis diyor ama bence yeterli bir sonuc.yalniz trde bulmakta sikinti var,yurtdisindan getirtmeye calisacagim bulamazsam. Senin adina cok seviniyorum guzelim, ve ben de oyle hissediyorum ki bna cocugun olmaz deseler pesini birakirim,cocuk ozlemimi baska turlu cozerim ve hayatima baska bir sekil veririm. Ama 30 yasinda menopoza girerse,m bu hayat kalitemin dusmesi demek.ilaclarin esiri olmak demek. Bunu kabul edemiyorum. En azindan bikac gundur.

merhaba kızlar...
doktora gittik,çok şükür bebeğim iyi:) onu görmek çok iyi geldi tabii..ama doktor benim halimi pek iyi bulmadı..dünden beri fmf yokluyo bende atak geçircem diye gerginim biraz..buda yüzümden hemen anlaşılıyo..zaten duygusala bağladım yine..inşallah atak geçirmem oturup dua ediyorum çaresizce:) belirtilere takmıştım ya iki gündür doktor gülüyo bana..karnımın üstüne yatıyorum hala diyorum yat iyi ya diyo:) çok rahat bi adam...adım başı dua ettim Allahım arkadaşlarımada yaşat diye...

mekselin stresinde haklısın canım..bi doktora daha gitmen iyi olmuş..bak alınacak önlemleri almış,istirahat et,duaarım seninle,inşallah bebiş acele etmez canım..ama artık önlemleri aldın,takiptesin..daha sakin olmaya çalış..

lee canıım;güzel anne:) demek oğlunda tam anlamıyla adapte oldu..sana karşı nasıl kayıtsız kalsınki sen harika bi annesin..iki kardeşin bi arada olması ayrıca bi mutluluk gerçekten..onların ayrılmaması beni ayrıca sevindiriyo:) siz harika bi ailesiniz:)

Canim dun yogun bir gundu gelenim gidenim cok oldu seninle ilgilenemedima rkadasim nasil mutlu oldum doktorun iyi gecmesine anlatamam umarim atak filan yasamazsin canim ya insallah saglikla dogsun guzel cocugumuz (ay bir an kizin yazacktim)hayirdir bu kadar inatci bebekler genelde kiz oluyor sanirim ondan...hep guzel seyler duyalim birbirimizden insallah....

Mekselin hastanenin yakin olmasi cok iyi olmus.gulem gozun aydin,bebegi gormussun.benim bu sabah toplandi, az anestezi aldim,bilincim acikti.bir taraftan 3, digerinden 2 tane folikul toplandi, bos ciktilar. 1 tane yumurta dedi,sonra 1 tane daha bulduk dedi,tupten cikarmaya calisirken tup tikanmis (benim tupum degil yumurtayi cektikleri borudan bahsediyorum) dediler. Onu tupten cikarabildilar mi bilemiyorum,kanmam da olmustu, cok kavrayamadim.bir-iki saat bekleyince 1 tane cikti dediler. Onun da kalitesi kotuymus,yarin 10da arayacagim hastaneyi.nevdurumda oldugunu soyleyecekler.doktorla yogun bakimda konustum biraz,cocuk dogurmayi dert etmiyorum, ama bu hipo hipo cok ciddi. Her an menopoza girebilir miyim dedim, evet dedi. Yasin,rahmin,yumurtaliklarin hersey cok iyi durumda,ama yumurtalarinin kalitesi cok dusuk, bunu beklemiyorduk dedi. Tek yumurtamin da kalitesi dusuk, mikroenjeksiyonla dollendi bugun, esimin de oranlari dusuk oldugundan mikro yapmislar.mikroenjeksiyonun da bebege zararlari var ama bugun bir de bu durumda onu konusamadim.zaten tek yumurtacigimi dollemeye calismislar garipler. Bir tane bila fazla ciksa dondururum diyordum, mumkun olamadi.30 martta fsh olcumum 8,86, 22 mayista fsh olcumum var 4,25.ama haziranda tedaviyle birlikte hem fsh hem lh sifirlarda. Tedavi nedeniyle dusmesini kabul etmiyorlar,endokrinolojiye mi gideyim arastirilmasi icin dedim.su isler toparlansin, hamilelik sonucu gelsin ilk adetle gidip buradan bakalim dediler. Yani ortada hicbir sey yokken su bir haftada boyle bir dertle yuzlstim.hipo hipolular tuple gebe kalabiliyor, belki dew israil beye giderim ben de, kisa protokol, az ilacla iyi olabilir yumurta kalitem. Ama su an pek derdim gebe kalmak degil deddim ya, her an menopoza girebilirsin diyorlar. İsin garibi, konusurlarken ben hipo hipoyu duymasam ve arastirmasam senin durumun bu, dikkat etmelisin, erken menopoz riskin var dememeleri. Belki tedavinin ortasi moralim bozulmasin diye demediler ama ben islemi yaptirip,pozitifi alip bu hastaneye ugramayabilirdim de.o zaman asla bilemezdim bu durumu. Bu da canimi sikti bir yandan. Birden dunyam tersine dondu iste, psikolojim cok bozuk, operasyondan beri agliyorum, aksamustu biraz toparlandim spora gittim,cikinca da kahve almaya gittim,annesiyle bir bbek vardi, elim ayagim bosaldi. O kadar utandim ki kendimden. Baskalarinin mutluluklarini kiskanmisim gibi utandim kendimden.ilk kez bir bebek gorunce aci cektim. Bundan sonra boyle mi hissedecegim diye kahroldum.

Canim vallaha kafam karisti durumuna kizim benim fsh 18'in altinada hic cikmadi hemen hemen yine bil ebir kez bile bana Israel bey menapoz kelimesini telaffuz etmedi tedavi seklimide anlatmama gerek yok zaten biliyorsun,senden ricam oturun kocanla iyi dusunun Israel beye gidin guzelim soguk,mesafeli ters mers adam ama ilmi bilmi cok iyi canim beni aramak istersen ozelden yaz cebimi vereyim konusalim guzelim...igneler bize gore degil bizim yumurtalar cok hassas ve igne onlari mahvediyor guzelim....lutfen moralini bozma sende su anda ayni amerikada yasadigim gunlerdeki psikolojimi goruyorum sakin kenidni yipratma guzelim 1 yil once nerdeydim simdi neredeyim onunde benim gibi bir ornek var lutfen bunu dusun derim...

GULEM canım çok sevindim bebişinin iyi olmasına diğer randevuya kadar biraz rahatlarsın ..inş.atak yaşamazsın güzelim ialçalrını aksatma olurmu..
CERENM canım üzme kendini tek yumurta çıktı diye ..o döllenirse bebeğine kavuşursun inş. canım bak dew inde altın yumurtasıyla geldi kuzusu...ama şu menepoz işine baktır canım..
LEE güZel anne bizleri habersiz burakmamana çok mutlu oluyorum:)demek ciciler alındı kuzulara yerim ben onları..bak ne diycem benim yeğenimde senin kızçenin yaşlarında ablama tuvalet eğitimine başlamak için en uygun zaman olduğunu söylemiş dr.hazır havalarda sıcakken sende kızçenle başlarsan seneye daha rahat edersiniz..tabi en uygun zamanı sen bilirsin ama ablam başladı ve hemen alıştı bzim minnoş ..
kızlar ben bu ay çok tuhaf adet oldum ..sadece 2 pet gitti ve iki gün sürdü..sonradan günlük petle devam ettim..ne oldu acaba benim hormonlar cozuttumu..saçlarımda dökülüyo yine troid bozukluğumu var bende öfff göğüslerimde şiş sanki tekrar hasta olucakmışım gibi...imdaaaaat diye bağırasım var...

Son düzenleme:
kızlar sağolun..Allahım sizlerede nasip etsin diye duacıyım..
dün çok gergindim atak geçircem diye..resmen yakardım Allaha böyle bi korku işte..neyse iyiyim çok şükür..genel anlamda vücudumda zonklama var sanırım havadan.hafif yağmur sıcağı var gibi..sabak ablam dedi çok fenayım diye..dedim ki havadan..uzaktada olsak benzer havalarda aynı şeyi yaşıyoruz..ee hastalığın adı ailevi akdeniz ateşi zaten..neyse kendi kendime 2 ye düşürdüğüm ilacı 3 e çıkardım yine..korkusu bile yetti valla..doktorda bişey olmaz dedi..inşallah bebeğim sağlıkla doğar..bi taraftan endişe duyuyo insan..

cerencim havadislerin kulağa kötü gibi görünsede ben vahim bi durumda olduğunu düşünmüyorum canım..sende sebebi ve tedaviyi bulacak bi doktor bulacaksın kendine.ben endokrin hastasıyım bide..haşimato troidi çıktı ömür boyu yapay troid hormonu alcam..anlatmıştım prolaktinim yüksekti..çoook eski tahlillerimde bile yüksekmiş.adam gibi biri çıkıpta kızım sen endokrine git yok şuna bakalım demedi..prolaktin için geçici tedavi yapıldı ama niye yükseldi bilen yok..troid hep devam..ve tırnağının sağlığını bile etkiliyo bu troid..ve tedavisi çok basit..evet bu yaşta ömür boyu ilaca bağımlı olmak hoş görünmüyo ama bence sendekide böyle bi sıkıntı...

devam....

cerenm microenjeksiyonun bebek açısından bi zararı olduğunu düşünmüyorum..evet belki zoraki bi döllenme ama sağlıklı devam edebiliyo canım..benim merkezimde hep micro yapılıyomuş mesela..o ayrıntıları ve hipofiz olayını okuyup kendini üzme..inan daha bu yıl bişeyler okumama alışkanlığı edindim..hep dediler ama yok notlar tuttum makaleler indirdim..bi çok doktora göre durumum vahimdi..dewin iptal olan tedavisi oldu..landarch ında öyle..gerekirse landarchın şu mucizevi ilacınada başlarsın..
haa belki bu konuştuklarımızın hepsi hikaye olacak..belki o ümitsiz olduğun bebek seninle olacak.kimse bilemez canım..
ama sana tavsiyem tedavin süresince olsun araştırma.transfer olsun inşallah şöyle 10 gün bekle..bi sayfa bile bişey okuma..
sen pat diye menepoza falan girmezsin panik olma nolur.sonucu al,sonra düşünürüz..sen hayata farklı bakan bi insansın bu çok belli,ufkun çok geniş..herşey güzel olacakken üzme şimdi kendini...

Sabah embriyolog aradi, 2 yumurtamin biri olgunmus, o da dollenmis, yarin bolunurse transferim olacak. İptal de olabilir dedi, hazirlikliyim. Dediklerinizde haklisiniz embriyomu alip evime getirebilirsem 10-12 gun okumaya gerek yok, sonucu bekleyecegiz. Olmazsa da herhalde dewcim eylul-ekim gibi kente geliyorum, ancak toparlanirim, ayrica isi de birakmayi dusunuyorum o vakitler.2 gundur progesteron ignelerini oluyorum, hatta bugun pazar diye poliklinik gezerken kente kadar gittik.disaridan recetelerin ignesini yapmiyormus beyefendiler biraz sinir ilduk ama esim nasilsa burada tedaviye gelecegiz olmazsa dedi. Seni anlatmistim dun, bana birakir karari, simdiden birakmis da gorunuyor. Dedigim gibi su telasi bir atlatayim senden destek alacagim. Sanssizligim mi oldu yoksa sansim mi bilmem ama ilk tedavimda fsh ve lh imin dip yaptigi aya denk geldim. Belki diger aylar daha yuksek olacaklar. Boylece bu sorunumu ogrenmis oldum.sonucta menopozun 6 ay boyunca adet olmadigin periyodla basladigi kabul edilirmis. Benim su an gecikmis adetim yok ama surpriz kutu iste. Biraz sekillensin onum endokrinolojiye de gitmeyi dusunuyorum, mr filan cektiriliyormus bu hipofizin derdi ne diye. Kimilerinde darbelerden, beyindeki kanama, hatta kanserden kaybolabiliyormus, ya da kuculebiliyormus. Dusunmek istemedigimiz ihtimaller ama bhu devirde kendi kendinin doktoru olacaksin ;) bastan daha umutsuzdum ama su an kalitesi bozuk da olsa beni dollenip bekleyen embriyom var. Daha mutluyum ve daha umutluyum. Elimden gelen budur sonucta, bu isin dahasi yok. Bir de gercekten ne dertler var, bu hayatimin bir parcasi olacaksa benden izin almiyor iste, lap diye sokuluveriyor menopoz hazretleri. Menopoza girince cocuk sahibi olamiyorsun, ostrojen aliyorsun disaridan, o kismi kavrayamadim 5 senelik donemlerle kullanilmasi gerekiyormus.tek riski gogus kanseri riskini arttirmasi, %15 civarinda. 5 sene sonunda %15in %15i kadar disk artiyormus, normal menopoz suresne yani 50li yaslara kadar devam ediyormus bu takviye. Yani yine adetini goruyorsun normal sekilde, osteoporoz riskin yok. Mikroda da gulem, normalde sperm hucreye girerken bazi bolumlerini disarida birakiyor, mesela kuyruk gibi. Bir de mitokondriyi de disarida birakiyor, ama mikroda herseyiyle hucreye koyuldugundan mitokondrisi de yumurtanin icinde kaliyor. Biz lisede mitokondriyi enerji merkezi diye okumustuk ama islevleri sonra epey degistdi, onemli bir organcik ve embriyoda 2 mitokondri tasinmasi bebekte anomali riskini arttiriyor, tabi bunlar belki de milyonda 1-2lerdedir. Ama sonucta bu tup bebek isi de 20-25 senelik bir mevzuu ve tup bebek cocuklar anca ureyecek ve dollerinde neler olacak, onlarin cocuklarinda neler olacak henuz arastirma yok. Cifte mitokondri erken yaslanmayla ilgili bir sendromu onemli derecede arttiriyormus mesela. Cok anlattim kizlar, hadi bana sans dileyin. Diliyorsunuzdur da zaten :) melodi sen nasilsin, ne durumdasin ?

kızlar selam hepınıze bılen varsa bana yardımcı olabılırmi?? bu ay ben gonal f ıgne oldum sonuc adet oldum :2::2: 2 gunde erkenden geldı.:31:neyse ama benım adetlerım cok kısa suruyor yani 2 gun oluyorum doktor bır damlada gelse adetten sayıyoruz dıyor ama ben rahatlayamıyorum cunku sıkıntı verıyor bana :2:

kızlar selammm:)uzun zamandır giremedim sizleri çok özledim...yazlıktaydık bir hafta kadar tatil yaptık deniz kum güneş bana iyi geldi ..iğnelre başaldım kabus geri döndü :)ama herşeye razıyım bebiş gelsin de ...şöyle bir geçmişi okumaya çalıştım dew canım kasılmaların başlamış sanırım bol bol dinlen canım benim inşallah herşey yolunda gidecek..gülemcim maşallah bebiş iyiymiş sende artık birazcık rahatla emi tatlım..cerenm tam olarak ne olduğunu anlayamadım ama umudunu asla kaybetme derim o bitanecik embriyon sana süpriz yaparsa hiç şaşaırmam :)inşallah öyle olacak..

bende havadisler perşembe kontrole gittim rahim kalınlığı 9.9 mm.di..yarın allahın izniyle transferim olacak iki minik kuzumu alacağım dilerim bu defa anneyi bırakmazlaaaarr:)hepinizi öpüyorummmm allah yardımcımız olsun inşallah ..

Kızlar herkese günaydın;
Lee seni okuyunca çok mutlu oluyorum taze annemiz bizim :) içindeki mutluluğu çocuklarına olan sevgini öyle güzel anlatıyorsun ki. Mutluluğunuz daim olsun canım, seni ve çocuklarını kocaman öpüyorum.
Gülemcim çok sevindim yavrunun iyi olmasına, aman canım atak ilaçlarını ihmal etme, umarım havalardandır ağrıların. Kendine dikkat et canım.
Cerenm neler yaşamışsın böle, okuyunca biraz panikledim menopoz falan demişsin ama bu kadar şıp diye olacak değil ya. Hem bak döllenen bir yumurtan var çok şükür, umarım o da sağlıklı olurda tutunur sana. Bu arada benim bebeğimde micro ile oldu :) ama yazdıklarını okuyunca şok oldum ben onları bilmiyordum. İçime kurt düştü :( :( Allaha emanet yavrularımız.
MElodiiii canım benim bugün transefr var sanırım :) Hadi canım benim içini hep ferah tut huzurlu ve mutlu olmaya çalış. 10 gün sonra bize müjdeli haberi verirsin umarım canım benim.
Bade bu ay az adet görmüşsün, oluyo canım zaman zaman böle şeyler, hormonlar kafayı yiyo biliyosun :) Bi de dkh adeti azaltıyo, sen kullanıyodun yanlış hatırlamıyosam. O da yapmış olabilir, takma kafana. Tedaviden önce tüm hormonlarına yeniden baktır canım, troid vs... Umarım sende sorunsuz başlarsın tedavine.
DEW canım sen nasılsın, herşey yolunda mı? kasılmalar devam etmiyodur umarım.

Kızlar ben zaman zaman yine yiyorum kafayı, hala ara ara kasık ağrım oluyo, kuku ağrım :) Korkuyorum. Elimde değil. Felaket senaryoları yazmıyorum kafamda ama korkuyorum işte. Allaha emenetiz şu hayatta. Allah hepimizin yardımcısı olsun kızlar

cerenm umarım yumoşun döllenip 1.kalitede bir bebiş olur:)ve sana sıkı sıkı tutunur canım..güzel haberlerini bekliyoruz..
melodi yarın mı transfer ayy heyecanlandım ..hadi bu defa olacak inanıyorum güzelim..bu yıl topic hamişlerle dolacak inş...sıra sende sonra cerenem ben zrde lee peşinizden geliyoruz açılıııın şişko hamiş adayları geliyo:))
piraye evet canım kullandım ama önceden kullanıncada az olurduda bu defa göğüslerim şiş kaldı filan karnımda belimde ağrı var sanki yeniden olacakmışım gibi..neyse bu gün merkezi arayıp sorayım test filan yapmam gereklimi diye...senin ağrılar devam ediyomu..kilonu bilmiyorum ama zayıflar daha zorlanıyomuş hamilelikte annem öyle derdi..eğer zayıfsan rahim genişlerken daha çok ağrın olabilir..birdfe çalışıyosun sandalye tepelerinde dinlenemediğin için olur canım korkma iyice karnın büyüsün rahatlarsın...
ayyy ben bir çirkinleştim bir kazulet oldum sormayın suratım ergen gibi sivilce doldu dudadğımda uçuk gözüm kanlanmış aynaya baktım kendimden tiksindim adet olamayınca hep böyle oluyorum ..bu sıralar kocişime görünmesem iyi olur:)))bu arada diğer yazdığım topicte arkadaş doğum yapmış Allahım o ikiz kızları gördüm msnde ağla ağla bi hal oldum mutluluktan..çoook tatlılardı:nazar:gidip kucağıma basasım geldi..Allahım hepimize nasip etsin...

Son düzenleme:
melodi bebeklere kavuşmaya az kaldı,bi kaç saate buluşacaksınız..inşallah seninle kalacaklar canım..dualarım seninle...

ceren micro ile ilgili anlattıkların benide şok etti..Allah korusun tabii..biz ne bilelim ne gerekiyosa yapmışlardır inşallah..

bade adetin tam sökülmemiştir belki..d.k.hapı yapıyo böyle şeyler gerçekten..biraz daha bekle..sıkıntı yapma canm..

piraye al benden de o kadar..çok gerginim yine..dün bi damla bile değil kan geldi.kırmızı değil ama turuncu gibi açık bi renkte..tabii koptum.eşim kızıyo bişey olmaz falan diyo ama yok..neyse dün tekrar kustum bu arada..böyle gebelik kusması olurmu sizce..haftada 1 falan..yemeği içim almaya almaya yedim kafam bozuk tabii.. sonrada çıkardım..ama yemek borum falan tahriş olmuş hala acıyo içim boğazım..kusmak sorun değilde kanı görmek çok gerdi beni..yani nerden geldiğini bile anlamadım.wc de peçeteye hafifff bi renk geldi sadece..ama daha dün gördük bebeği bişey olmaz diye ikna etti beni eşim..çok ağladım yine..anneme dedim gel biraz değişik bişeyler yemiş olurum diye,oda sen gel havan değişir diyo ama korkuyorum eşimden uzaklaşmak istemiyorum..kimsede anlamıyo zaten..yaa aynı şeyleri yapmaktanda yemektende içim kalktı artık..yada midemde bi sıkıntı var çözemiyorum...

melodi bebeklere kavuşmaya az kaldı,bi kaç saate buluşacaksınız..inşallah seninle kalacaklar canım..dualarım seninle...

ceren micro ile ilgili anlattıkların benide şok etti..Allah korusun tabii..biz ne bilelim ne gerekiyosa yapmışlardır inşallah..

bade adetin tam sökülmemiştir belki..d.k.hapı yapıyo böyle şeyler gerçekten..biraz daha bekle..sıkıntı yapma canm..

piraye al benden de o kadar..çok gerginim yine..dün bi damla bile değil kan geldi.kırmızı değil ama turuncu gibi açık bi renkte..tabii koptum.eşim kızıyo bişey olmaz falan diyo ama yok..neyse dün tekrar kustum bu arada..böyle gebelik kusması olurmu sizce..haftada 1 falan..yemeği içim almaya almaya yedim kafam bozuk tabii.. sonrada çıkardım..ama yemek borum falan tahriş olmuş hala acıyo içim boğazım..kusmak sorun değilde kanı görmek çok gerdi beni..yani nerden geldiğini bile anlamadım.wc de peçeteye hafifff bi renk geldi sadece..ama daha dün gördük bebeği bişey olmaz diye ikna etti beni eşim..çok ağladım yine..anneme dedim gel biraz değişik bişeyler yemiş olurum diye,oda sen gel havan değişir diyo ama korkuyorum eşimden uzaklaşmak istemiyorum..kimsede anlamıyo zaten..yaa aynı şeyleri yapmaktanda yemektende içim kalktı artık..yada midemde bi sıkıntı var çözemiyorum...

Hamilelik bulantıların yavaş yavaş başlamış olabilir canım, miden hep böle bi tuhaf tarif edemediğin şekilde hep bi tiksinti hissediyosan senin minik sıpan yapıyodur haberin olsun :) Bİr de tabi stresten biraz mide ağrıması ekşimesi de yaşıyo olabiliriz. Bwnimde hamile kaldığımdan beri midem çok saçma bi durumda canım. bir de sen hala jeli japıyomusun, jele devam ediyosan muhtemelen yine tahriş ettin o bölgeyi, o da akıntıyla birlikte hafif tut-runcu gelmiştir. Korkma keseden yada rahimden gelse doktor mutlaka görürdü ve kanama alanı oluşmuş falan derdi. Seni çok iyi anlıyorum canım, endişelerini üzüntülerini evhamlarını... ama elinden geldiğince dirayetli olmaya çalış, hamilelik çok büyük sorumlulukmuş, bi can taşımak beni de çok gerdi, şöööle mis gibi hamileliğin tadını çıkartamıyorum. 14. haftama geldim bebeğim için bir sürü plan yapmak ne alacağımıza karar vermek istiyorum, bütçe ayarlaması yapalım nevar ne yok bakalım diyorum, sonra bir anda korku basıyo ya kötü bişi olursa diye... Panik yapıyorum. Sanki kalp atışı duruverecekmiş gibi Allah korusun :( :( :( biz şimdiden böyleysek doğunca naparız bilmiyorum, sürekli bebeklerimizin nefesini kontrol ederiz herhalde yaşıyomu diye... Allahım sen aklımıza mukayet ol :)

slm kizlar uzun zamandir giremedim buraya.gecenlerde gece bi kalktim kanamam var.hemde oldukca kirmiziydi.sabaha kadar korkuyla bekledim.sabah dr gittim.bebekler iyiymis.neden kanama var dr da net bisey soylemedi.cok korkuyorum kizlar.nerden cikti bu simdi.onlari kaybettim sandim.bu arad 11 haftalik olduk.dua edin kizlar.karnim da bi sanci geziniyor hep.umarim bisey olmaz.sizleride cok okuyamadim.hersey yolundadir umarim.

Hamilelik bulantıların yavaş yavaş başlamış olabilir canım, miden hep böle bi tuhaf tarif edemediğin şekilde hep bi tiksinti hissediyosan senin minik sıpan yapıyodur haberin olsun :) Bİr de tabi stresten biraz mide ağrıması ekşimesi de yaşıyo olabiliriz. Bwnimde hamile kaldığımdan beri midem çok saçma bi durumda canım. bir de sen hala jeli japıyomusun, jele devam ediyosan muhtemelen yine tahriş ettin o bölgeyi, o da akıntıyla birlikte hafif tut-runcu gelmiştir. Korkma keseden yada rahimden gelse doktor mutlaka görürdü ve kanama alanı oluşmuş falan derdi. Seni çok iyi anlıyorum canım, endişelerini üzüntülerini evhamlarını... ama elinden geldiğince dirayetli olmaya çalış, hamilelik çok büyük sorumlulukmuş, bi can taşımak beni de çok gerdi, şöööle mis gibi hamileliğin tadını çıkartamıyorum. 14. haftama geldim bebeğim için bir sürü plan yapmak ne alacağımıza karar vermek istiyorum, bütçe ayarlaması yapalım nevar ne yok bakalım diyorum, sonra bir anda korku basıyo ya kötü bişi olursa diye... Panik yapıyorum. Sanki kalp atışı duruverecekmiş gibi Allah korusun :( :( :( biz şimdiden böyleysek doğunca naparız bilmiyorum, sürekli bebeklerimizin nefesini kontrol ederiz herhalde yaşıyomu diye... Allahım sen aklımıza mukayet ol :)

canım gerçekten dediğin gibi midem..ne versen canım istemiyo..millet tatlı aşeriyo ekşi aşeriyo ben bildiğin aç geziyorum..
ben crinonu yaparken hafif sıkarak sokuyorum içeriye.giriş kolay olsun diye.ondan olduğunu sanmıyorum ama dediğin gibi içerde bi leke bile olsa görürdü dimi doktor? ya sıkıntım beslenme..annemde yok kayınvalidemde yok..kendi kendime yaşayacak kadar yiyorum.kendi yaptığım yemekte iğrenç geliyo..ne bileyim piraye herşeye tamamda kanı görünce dünyam yıkıldı başıma...daha 10.haftadayım ...çok korkuyorum.

amınnnn vala bız delırtcez bebıslerı boyle devam edersek evham evham nereye kadar boyle devam etcez bakalım gulem mıyde bulantıların baslamıs neguzel kus canım bısey olmaz annenın yanına gıt degısıklık olsun sanada bence kanda jeldendır kesın kızlar benımde bel agrılarım basladı sımdıden ıyıce agırlasınca neolcak acaba kımıldayamıycam heralde yerımden

slm kizlar uzun zamandir giremedim buraya.gecenlerde gece bi kalktim kanamam var.hemde oldukca kirmiziydi.sabaha kadar korkuyla bekledim.sabah dr gittim.bebekler iyiymis.neden kanama var dr da net bisey soylemedi.cok korkuyorum kizlar.nerden cikti bu simdi.onlari kaybettim sandim.bu arad 11 haftalik olduk.dua edin kizlar.karnim da bi sanci geziniyor hep.umarim bisey olmaz.sizleride cok okuyamadim.hersey yolundadir umarim.

canım yaaa sendemi...valla bende çok gerginim dünden beri..bi arkadaşım bildiğin şakır şakır kanama olmuş doktora gitmşler bebek iyiymiş..kılcal damarlar geriliyo olabilir demiş doktor..onu duyunca e geçmiş işte dedim ama kendimde olunca korkudan ağla ağla mahvoldum..demek ki gerçeken böyle olabiliyomuş..sende iki bebek var bide:) heralde büyümeleri seni çok etkiliyo..napalım canım dua edip oturacağız..Allah korusun kuzularımzı...

Canım benim çok geçmiş olsun, bol bol dinlen tamam mı, sakın kendini yorma. Çok şükür bebeklerin iyiymiş Allah korusun meleklerini. Kendine dikkat et canım. Nete girip araştırma yapayım deme, insanın morali bozuluyo. Bizim en çok morale ihtiyacımız var şu aralar, doktoruna güven. Kanaman durduysa kendini korkutmamaya çalış canım benim. Çok geçmiş olsun. Zor elde edince çok kıymetli oluyolar tabi. Biz ufacık bişeyde korkuyoruz sen kanama yaşamışsın kıyamam sana,, korkman çok normal ama kendini üzmemeye çalış, bi de lütfen sakın yorulma, çalışıyosan falan rapor al tatlım. Geçmiş olsun tekrar

amınnnn vala bız delırtcez bebıslerı boyle devam edersek evham evham nereye kadar boyle devam etcez bakalım gulem mıyde bulantıların baslamıs neguzel kus canım bısey olmaz annenın yanına gıt degısıklık olsun sanada bence kanda jeldendır kesın kızlar benımde bel agrılarım basladı sımdıden ıyıce agırlasınca neolcak acaba kımıldayamıycam heralde yerımden

Benimde bel ağrılarım var, fazla ayakta kalınca hemen ağrıyo. Bi de bildiğiniz regli ağrısı yaşıyorum hala daha zaman zaman.yahu ne zaman geçecek şu regli ağrısı, böle bacaklarıma falan vuruyo,belime falan :( :( bi de bade yazmış sanırım zayıflarda daha fazla ağrı olurmuş diye, ben 49 kiloyum sanırım o yüzden bu kadar çok ağrım oluyo, anlamadım gitti yaaaaa.... bi ara bi bakıyosun süperin sağlıklıyım falan, sonra bi başmışsın kasık ağrıları başlamış, korkular tavan yapmıl, hastalıklı bir hal almışım. Çok dengesizim çooookkkk

Benim iptal oldu, 2 tup arasi ne kdr bekleniyor? Dew cebini gonderirsen sevinirim.bnm merkezde kisa ivf yapilmiyor.ama transferim olmadigindan heyet raporum gecerliymis.ben iyiyhim, Sadece kocami gorunce agliyorum Bikti benden simdiden. Piraye endise etme simdiden ,gereksiz yere cok okuyorum sizi de huzursuz etmiyeyim

Benim iptal oldu, 2 tup arasi ne kdr bekleniyor? Dew cebini gonderirsen sevinirim.bnm merkezde kisa ivf yapilmiyor.ama transferim olmadigindan heyet raporum gecerliymis.ben iyiyhim, Sadece kocami gorunce agliyorum Bikti benden simdiden. Piraye endise etme simdiden ,gereksiz yere cok okuyorum sizi de huzursuz etmiyeyim

yaşadıklarının benzerini yaşadım bende neler hissettiğini iyi biliyorum ..o ağlamalar bir iki güne bitsin lütfen benim gibi tepe taklak olma...benim dr.iki adet geçsin demişti yumurtalar anca toparlanıyomuş...sende yeni dr.unla konuşunca o söyler zaten..herşeyde var bir hayır bizimkide uzun sürdü ne yapalım bunada şükür...

Back
X