• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp Bebek Merkezleri umut tup bebek selen sezginsoy hastalari

Hayirli olsn canm blyrsn 8 haftaya kadr dikkt istirahat halnde ol :anneadayı: bol su protein agirlikli beslen :bicak::nazar::halay:cok sevindm ALLAH tamamini erdirsn
Hepimizin canim.amin... canim inan lavobodan cikmiyorum yiyip icmikten :) selen hanimi aradim 10 gun sonra ultrasyona gir tekrar ara dedi... ilaclara aynen devam dedi. Ya ben progestan inne yapyorum gunluk, popom cok kotu ya dayanilacak gibi degil:(

Hepimizin canim.amin... canim inan lavobodan cikmiyorum yiyip icmikten :) selen hanimi aradim 10 gun sonra ultrasyona gir tekrar ara dedi... ilaclara aynen devam dedi. Ya ben progestan inne yapyorum gunluk, popom cok kotu ya dayanilacak gibi degil:KK43:
Canm benimde oyleydi ama kolanya pamuk yaptm gunde 3 defa o zman geciyor morlk ve daha az aciyor sende yap

Arkadaslar Merhaba
Bu ay ilk kez tup bebek deneyecegiz. Simdiye kadar 1 kez asılama oldum tutmadı. ben de bir sorun gorunmedi esimde ise morfoloji problemi var. Yasım 35 oldugu icin doktor tup bebek deneyelim hemen dedi ilk adetle birlikte yumurta gelisimi ve toplama yapılacak. Benim merak ettigim su sureci bilemedigim icin soruyorum. Yumurtalar toplandıktan sonra dondurulabiliyormu. Tum yumurtaları embriyo haline getirmek icin birsey yapılıyormu. Yoksa her ay atıyorum 5 tane yumurta uzerinde mi deneme yapılıyor. 5 in 5 i de embriyo olursa anladıgım kadarıyla max 2 sini transfer edip digerlerini de ya imha ediyorlar ya da donduruyorlar. Ben acıkcası embriyoların oldurulmesini istemiyorum. Surecle ilgili bigi vermeniz mumkun mu her ay max kac tane yumurta dollendirtilior. Ve bir toplama da max kac yumurta toplanabiliyor.
TEsekkurler

Arkadaslar Merhaba
Bu ay ilk kez tup bebek deneyecegiz. Simdiye kadar 1 kez asılama oldum tutmadı. ben de bir sorun gorunmedi esimde ise morfoloji problemi var. Yasım 35 oldugu icin doktor tup bebek deneyelim hemen dedi ilk adetle birlikte yumurta gelisimi ve toplama yapılacak. Benim merak ettigim su sureci bilemedigim icin soruyorum. Yumurtalar toplandıktan sonra dondurulabiliyormu. Tum yumurtaları embriyo haline getirmek icin birsey yapılıyormu. Yoksa her ay atıyorum 5 tane yumurta uzerinde mi deneme yapılıyor. 5 in 5 i de embriyo olursa anladıgım kadarıyla max 2 sini transfer edip digerlerini de ya imha ediyorlar ya da donduruyorlar. Ben acıkcası embriyoların oldurulmesini istemiyorum. Surecle ilgili bigi vermeniz mumkun mu her ay max kac tane yumurta dollendirtilior. Ve bir toplama da max kac yumurta toplanabiliyor.
TEsekkurler
Toplanan yumurta sayisi ve döllenen embriyo sayisi kisiye göre değişir. Asilamada kac yumurtaniz gelişmişti tupte daha fazla ilac aliyorsunuz oyuzden genelde daha fazla yumurta gelisiyor. Toplanan butun embriyolar uzerinde islem yapiyorlar ve içlerinden en kalitelisini bulmak icin 5.6. Gune kadar bekletiyorlar. Yumurta sayisi az ve kalite cok iyi olmadigi zamanlarda 2.3. Gun de dondurabiliyorlar. Bende 21 yumurta toplandi 19u ilk basta dollendi 5. Gune kadar bekletildi 5. Gün 8 tane iyi kalite embriyom vardı. 2 tane transfer yapıldı. Zaten bahcecide genelde dondurup bi sonraki ay transfer yapiyorlar. Diyelim ki 8 embriyonuz var dollendikten sonra donduruyorlar. Transfer gunu 1 yada 2 tane transfer ediliyor geri kalan embriyolari dondurmayi mi yoksa imha etmeyi mi istediginizi soruyorlar. Dondurmak isterseniz ücret ödüyorsunuz senelik 1500 civarıydı yanlış hatırlamıyorsam. Ben imha ettirmiştim.

Toplanan yumurta sayisi ve döllenen embriyo sayisi kisiye göre değişir. Asilamada kac yumurtaniz gelişmişti tupte daha fazla ilac aliyorsunuz oyuzden genelde daha fazla yumurta gelisiyor. Toplanan butun embriyolar uzerinde islem yapiyorlar ve içlerinden en kalitelisini bulmak icin 5.6. Gune kadar bekletiyorlar. Yumurta sayisi az ve kalite cok iyi olmadigi zamanlarda 2.3. Gun de dondurabiliyorlar. Bende 21 yumurta toplandi 19u ilk basta dollendi 5. Gune kadar bekletildi 5. Gün 8 tane iyi kalite embriyom vardı. 2 tane transfer yapıldı. Zaten bahcecide genelde dondurup bi sonraki ay transfer yapiyorlar. Diyelim ki 8 embriyonuz var dollendikten sonra donduruyorlar. Transfer gunu 1 yada 2 tane transfer ediliyor geri kalan embriyolari dondurmayi mi yoksa imha etmeyi mi istediginizi soruyorlar. Dondurmak isterseniz ücret ödüyorsunuz senelik 1500 civarıydı yanlış hatırlamıyorsam. Ben imha ettirmiştim.
tesekkur ederim zehra hanim.Asilamada 2 ve 3 yumurtam gelismisti.Genelde de 2 yumurta civari yumurtam oldu ilac kullanirken.

tesekkur ederim zehra hanim.Asilamada 2 ve 3 yumurtam gelismisti.Genelde de 2 yumurta civari yumurtam oldu ilac kullanirken.
Tupte daha fazla gelişir büyük ihtimalle çünkü asilamada kullanilan dozun cok daha üstünde bi dozla baslaniyor tedaviye o zaman da fazlaca yumurta gelişiyor.Şimdiden bunlara kafa yorup kendinizi strese sokmayın akışına bırakın herşey olacağına varır. Benim o kadar iyi gitti süreç ama sonuç hüsran. Baska bi arkadaşımın 3. Gun embriyosuyla hamilelik gerçekleşti. Bol bol dua et rabbim hayırlısını nasip etsin..

Aynen bende dilfeza dilfeza suan normal yolla hamileyim.soktayim okadar kaliteli embriyolar tutmamisti.cok sukur cok :anneadayı:sansliyiz.rabbime binlerce sukurler olsun
Yaa canim nasil sevindim rabbim ol deyince hersey bos cok sukur binlerce şükür buyuk supriz oldu sende mart annesisin o zmn ayy ne guzel yaa benim de 20 mart gorunuyor dogum sagsalom aliriz insaallah canim yavrularimizi :anneadayı:

Yaa canim nasil sevindim rabbim ol deyince hersey bos cok sukur binlerce şükür buyuk supriz oldu sende mart annesisin o zmn ayy ne guzel yaa benim de 20 mart gorunuyor dogum sagsalom aliriz insaallah canim yavrularimizi :anneadayı:

Evet mart sonu gibi olucak ins.cok korkuyorum ben ins bi problem olmaz ya.kimyasal gecirmistim.yine oyle olucak.bise olucak saniyorum.bide hic bi belirtim yok ne bulanti ne agri.iyce tedirgin oluyorum.sendemi oylesin?

Selen hanima transfer olmusum. Carsambadan beri lekelenmelerim var...selen hanim ne telefonlara ne msjlara cevap vermiyor... yapmacik bir kadin. Transferden sonra sen yoluna ben yoluma hesabi... hakkimi helal etmiyorum. Allah'a havale edyrm..

Back
X